Monday 13 December 2010

Thessaloniki Hip Hop Festival 2010

H Θεσσαλονίκη έχει την χαρά να φιλοξενεί και πάλι το πιο σημαντικό hip hop festival που γίνεται στην χώρα μας! Το Thessaloniki Hip Hop Festival είναι εδώ για 8η συνεχόμενη χρονιά προκειμένου να δώσει από την μία ευκαιρία στους καλλιτέχνες του hip hop να επικοινωνήσουν με το κοινό τους, κι από την άλλη, ευκαιρία στους φίλους του hip hop να παρακολουθήσουν live πολλά από τα αγαπημένα τους ονόματα της σκηνής. Φέτος έρχεται δυναμωμένο και ανανεωμένο το ΤΗΗF 2010, που θα διεξαχθεί σε μία μέρα αντίθετα από πέρυσι, το προσεχές Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στο Block33.

Μεγάλο όνομα της βραδιάς του fest είναι οι γνωστοί Λονδρέζοι Foreign Beggars, που αποτελούνται από τους ΜCs Orifice, Vulgatron, Metropolis, τον παραγωγό Dag Nabbit και τον DJ Nonames. Από το 2003 ως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 5 albums, αρκετά EP's, remixes, ενώ έχουν πραγματοποιήσει και κάποιες σημαντικές για αυτούς συνεργασίες, με ονόματα όπως Unkle, Gorillaz, Bjork. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχουν εμπλουτίσει τον ήχο τους ξεπερνώντας τα πλαίσια του grime, hiphop και κινούνται μέχρι και σε drum 'n' bass ρυθμούς! Την δυνατότητα να τους δούνε live πάντως, θα έχουν και οι fans στην Αθήνα, όπου οι Foreign Beggars θα πιάσουν τα decks και τα mics του Bios την Παρασκευή 17/12!

Επίσης, στο ΤΗΗF 2010 με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση του Άγγλου DJ Woody, ενός εκ των καλύτερων dj's αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη, όπως και η πρώτη -ever- live εμφάνιση του project I Am Hip Hop, που αποτελούν ο Freestyle (Arsonists, US) και ο Λόγος Απειλή. Έπειτα, αρκετοί Έλληνες του είδους συμμετέχουν και φέτος στο THHF, όπως ο ΧRay με το Moriginal Champsystem, οι Phase3, Στίχοιμα, 12ος Πίθηκος, Ladose και αρκετοί ακόμη.

Πέρα από τα live, σημαντικό κομμάτι του THHF είναι και στο 2010 οι ενδιαφέρουσες παράπλευρες δραστηριότητες που θα έλξουν σίγουρα την προσοχή των επισκεπτών. Στα πλαίσια του Βeatmaking Convention θα παρουσιαστούν τα βασικά θεμέλια της παραγωγής μουσικής, στο ΜC Cypher αρκετοί MC's θα αναμετρηθούν επί σκηνής για να προκύψει ο νικητής, ενώ γνωστοί street artists θα βάλουν την δικιά τους πινελιά στην βραδιά με τα graffiti τους.

Όλα αυτά το Σάββατο 18/12 λοιπόν για μαζική hip hop εμπειρία στον χώρο του Block33, με τις πόρτες να ανοίγουν από τις 15.00 και τα tickets να κοστίζουν 25eu στο ταμείο και 20eu στην προπώληση από τα Metropolis. Yoooo!

3 comments:

PARANOISE said...

hey ho
edw 8a vreite k to Official Mixtape tou THHF 2010 gia free download!

http://rapidshare.com/#!download|950dt|436403838|THHF_2010_Mixtape.zip|107830

enjoy it

Anonymous said...

evge!!!

Anonymous said...

thhf reee