Monday 27 October 2008

Principal Fringe Festival 2008 Σάββατο 25-10-2008

Η απογοητευτικά μικρή προσέλευση του κόσμου δεν καταφέρνει να σου χαλάσει τη διάθεση. Το μέρος που βρήκες είναι τεράστια επιτυχία και εξασφαλίζει την τέλεια θέα. Κοιτάς ρολόι , διπλοτριπλοδιπλώνεις το εισιτήριο, λες και καμιά κουβέντα να περάσει η ώρα. Και ναι περνάει. Ο Danny Robins (presenter, comedian), που είναι ο παρουσιαστής της βραδιάς, σε μία ανατριχιαστικα βρετανική προφορά, σου περιγράφει τι θα δεις τρέχοντας πάνω στη σκηνή και κάνοντας συνεχώς αστεία με το κοινό. Με λίγα λόγια σε “προθερμαίνει” επαρκέστατα αφήνοντας σε με ένα χαμογελάκι του χάχα, να περιμένεις τους επόμενους. Οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους THE WORMS(Poland) που με τα silent comedy σκετσάκια τους, σε καταδιασκεδάζουν, ειδικά όταν κατασκευάζουν έναν φανταστικό διάλογο Bryan Adams-Lucciano Pavarotti! Ανεβάζουν στη συνέχεια πάνω στη σκηνή κάποιους “τυχερούς”, που βρίσκονται ξαφνικά, θύματα ενός βαμπίρ ή στυγνοί δολοφόνοι!! Όταν τελειώνουν το κοινό καταχειροκροτεί και το χαμογελάκι στη φάτσα σου έχει γίνει χάχανο…Ο Robins ξαναβγαίνει με ένα απίστευτο μείκτη στον οποίο μιξάρει ότι να ναι όπως να ναι και όταν τελειώνει; Απλά κοντεύεις να πεθάνεις από τα γέλια.-
Και τότε μες στην ευδιαθεσία και τα γέλια σου, τότε ακριβώς είναι η στιγμή που σηκώνονται όλοι για να υποδεχθούν τους πολλούς Brooklyn Funk Essentials. Από την πρώτη στιγμή είναι απλώς φανταστικοί και σιγά σιγά το ελαφρό λίκνισμα του κορμιού σου, γίνεται κίνηση, χτύπημα, ξεσάλωμα. Όλοι χορεύουν υπό τους funk, ska, soul & surprises ρυθμούς τους, με την τραγουδίστρια τους να ξεδιπλώνει μια υπέροχη φωνή, που το λιγότερο σε ανατριχιάζει. Παίζουν πολλά κομμάτια από τον καινούριο τους δίσκο watcha playin', όπως τα θεϊκά dance free night , bellybuttons t&a και the park. Το κέφι δεν μειώνεται καθόλου και όταν η μπάντα καληνυχτίζει, το κοινό φυσικά τους τραβάει ξανά στη σκηνή για περισσότερο. Παίζουν ακόμη δύο τραγούδια. Η τραγουδίστρια τους χτυπιέται πάνω στην πίστα και παρασέρνει πολύ άνετα το κοινό που πλέον χοροπηδάει σύσσωμο. Μετά από τέτοιο φινάλε η επανέξοδος τους απλώς επιβλήθηκε.
Μετά από 2 ώρες φοβερού χορογραφικού αυτοσχεδιασμού, ιδρωμένος και λαχανιασμένος, καταριέσαι που δεν ήρθες Παρασκευή, για να ξαναέρθεις το Σάββατο.

Αυτά πανω κάτω θα σου συνέβαιναν σε μια βραδιά στο Fringe, που αδικήθηκε από παρουσίες αλλά δικαιώθηκε από κέφι και μουσική.

Η ανταποκρίτρια, Ιον!

3 comments:

Μανώλης said...

Διαβάζω διαβάζω και σκέφτομαι... για δες πως εξελίχθηκε η γραφή του Βάγγου!! Κατι ψιλιάζομαι για Ιον και στο τέλος το βλέπω :D

Καλή φάση πρέπει να ήταν, ελπίζω μονο να μην απογοητευτούν απο τη προσέλευση και δε το συνεχίσουν!

vaggelis said...

χαχααχα..ημουν σιγουρος οτι δεν θα πεισω κανενα!!τεσπα, οντως ηταν τελεια!γιαυτο αξιζει να υποστηριζουμαι τετοια fest.

Anonymous said...

υποστηρίζουμε αγαπητε Μπανχελις(ισπανόφωνα)!

ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑ!

όποιος δν πιστεύει να του καεί το βίντεο και η φρυγανιέρα!!!!

ιον