Thursday 25 September 2008

Reworks 2008

Σάββατο βράδυ στην πόλη τα πρώτα καλά events(βλέπε reworks & φεστιβάλ δικτύου) μετά το καλοκαίρι, μερικοί από εμάς περίμεναν αυτό το weekend από καιρό! Η ετοιμασία άρχισε από νωρίς περιμένοντας να ακούσουμε fsol(σημ.οι οποίοι κάνουν μόνο μία live εμφάνιση τον χρόνο!), μ-ziq, jimi tenor και στο τέλος να καταλήξουμε Luciano μιας και η ώρα θα είναι περασμένη και δύσκολη. Σκάμε λοιπόν και επίσημα μύτη στο reworks(έγινε στο χώρο της βίλκα σε 4 stages φέτος) όπως και οι περισσότεροι reworkers, κατά τις 12 τελικά λόγω ενός συνηθισμένου ζητήματος συνεννόησης και με την μία Gaz Cobain (fsol), ο οποίος κινήθηκε σε idm, acid techno, ambient dub και psychedelic rock από όσα καταφέραμε να ακούσουμε (και μάλλον ήταν λίγα), κατηφορίζουμε με uplifting mood προς το lab του reworks για bola ο οποίος ήταν εξαιρετικός κάνοντας κάλο ψήσιμο για μ-ziq.

2 η ώρα και mr.paradinas on the decks, οι πρώτες ευχάριστες μυρωδιές κάνουν τη επανεμφάνιση τους στον χώρο ο οποίος αποκτά μια γεύση έτσι θα το έλεγα κάπως
φθινοπωρινή και εκστασιακή για τους παρευρισκόμενους reworkers ενώ στην
αντίπερα όχθη τα vibes χτυπούσαν ήδη κόκκινο με mandy στο air stage και
aeroplane στο showcase της βελγικής eskimo με re-edits και disco στο atrium. Στον μ-ziq ο οποίος είναι ιδιοκτήτης
σε ένα από τα μεγαλύτερα labels πειραματικής μουσικής της
planet-μ
η κατάσταση ξεφεύγει σταδιακά με τον κόσμο να ανταμείβει την ιστορία της
πειραματικής μουσικής με ένα δυνατό χειροκρότημα μετά από ένα set γεμάτο εκπλήξεις από drum n bass μέχρι idm και techno.

Aφού τελειώσει ο μ-ziq κατευθυνόμαστε προς το club για να δούμε Pan-Pot για λίγο μέχρι να αρχίσει ο Luciano στο air stage. Καθώς πλησιάζουμε στο air-stage πληροφορούμαστε οτί ο Luciano ακυρώθηκε λόγω δηλητηρίασης, και εκεί τρώμε μια μικρή ήττα!! Εntering the room η εικόνα μοιάζει γνώριμη ήχοι υπό την επίβλεψη mandy με δυνατές μπασογραμμές και χαοτική μελωδία με κόσμο να χορεύει υπό την συνοδεία των εξαιρετικών visual arts των βερολινέζων Pfandfiderei. Το πρωινό μας βρήκε στην βίλκα όχι ενθουσιασμένους αλλά ικανοποιημένους από αυτό το σαββατόβραδο.

2 comments:

PARANOISE said...
This comment has been removed by the author.
margasv said...

Εγώ το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι δεν είχε τον κόσμο που περίμενα και περίμεναν μάλλον κι οι διοργανωτές. Επίσης, παράδοξο το γεγονός ότι την Παρασκευή είχε πολύ περισσότερο κόσμο, παρά το ότι Σάββατο είχε καλύτερα ονόματα. Είναι κρίμα πάντως να μην στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις στην πόλη μας με την παρουσία μας. Διότι όλο φωνάζουμε πως τίποτα δεν γίνεται εδώ, όλα γίνονται στην Αθήνα κλπ...

Πάντως σαν διοργάνωση ήταν αρκετά πετυχημένη. Κ ο χώρος όμορφος, οι τιμές φυσιολογικές, καλύτερο από ποτέ το reworks. Έχει όλα τα εχέγγυα για να θεωρείται αξιόλογο φεστιβάλ.