Wednesday 17 September 2008

Έτσι για το σπάσιμο

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο festival της νεολαίας Συνασπισμού που γίνεται κάθε χρόνο στο μεγάλο πάρκο δίπλα από το Interny, πάνω στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, φιλοξενείται ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, ο Dj Spooky. Με μια τεράστια δισκογραφία στην πλάτη του, καθώς και με πολλά και διάφορα στοιχεία στη μουσική του (έχει δοκιμάσει επιτυχώς τα πάντα), αφού έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα από διαφορετικές μουσικές σκηνές, όπως Yoko Ono, Ioanni Xenaki, Public Enemy, Dave Lombardo , Mad Professor, Lee 'Scratch' Perry, καθώς και πολλά πολλά άλλα. Τώρα τελευταία αρέσκεται σε πιο reggae dub ήχους όπως μας δείχνουν άλλωστε και τα τελευταία του albums. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τι θα περιλαμβάνει το set του καθώς όπως προανέφερα χρησιμοποιεί στοιχεία από πάρα πολλές μουσικές (electronica, experimental, drum'n'bass, jungle, jazz, hip-hop, reggae, dub etc.).

Support με τον Dj Spooky θα είμαι εγώ (μεγάλη τιμή αφού θα παίξω μ'αυτό το τεράστιο όνομα) και φυσικά θα πρέπει να κουβαλήσω 5 τσάντες με δίσκους και cds καθώς δεν ξέρω τι στυλ μουσικής θα προτιμήσει να παίξει. Στο ίδιο festival, την Παρασκευή 19 του μηνός, θα παίξουν οι θρυλικοί Skatalites από την Τζαμάικα. Μια συναυλία την οποία πιστεύω κανείς δεν πρέπει να χάσει. Βέβαια δημιουργείται στον κόσμο το δίλημμα festival νεολαίας Συνασπισμού ή Reworks, αφού και στα δύο θα υπάρχουν μεγάλα ονόματα. Όποιος προτιμάει να την βγάλει πιο οικονομικά, σίγουρα θα προτιμήσει το festival της νεολαίας Συνασπισμού γιατί έχει μόνο 5 ευρώ είσοδο τη μέρα (δεν μας χάλασε πιστεύω με 5 ευρώ να δούμε Skatalites και Dj Spooky) σε αντίθεση με τα Reworks τα οποία έχουν το προπληρωμένο εισητήριο 50 ευρώ και για τις δύο μέρες. Φυσικά όμως στα Reworks θα υπάρχουν πιο πολλά μεγάλα ονόματα. Έτσι όμως, για το σπάσιμο, υπάρχει και το festival της νεολαίας Συνασπισμού,για όσους προτιμήσουν κάτι πιο κεφάτο, πιο οικονομικό και δεν θέλουν να στριμοκολιαστούν σε κλειστούς χώρους.

2 comments:

Archimides said...

Wow! Καλή επιτυχία man!

margasv said...

boy nta3ei, oxi k strimokola sto reworks.. zhleueis ok katalavainw! :P ante tou xronou euxomai na eisai sto reworks gia na mhn to xaseis.

pantws, kalh epityxia reeee!!