Saturday 31 August 2013

Carlton Livingston x Blend Mishkin x Burger Project


Ένα κομμάτι δυναμίτης βγήκε στο προσκήνιο εδώ και λίγες μέρες από την Cast-A-Blast και αναμένεται να αγαπηθεί πολύ από τoυς φίλους του reggae dancehall όταν και θα κυκλοφορήσει, στις 15 του Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνεργασία ανάμεσα στους Blend Mishkin, Τhe Burger Project και Carlton Livingston. Πως προέκυψε όμως το όλο θέμα? Όταν αρχικά ζητήθηκε από τον ιδρυτή και παραγωγό της αθηναϊκής εταιρείας να γράψει το Φθηνά Χαρέμια ΕP για λογαριασμό της επιδραστικής εναλλακτικής μπάντας των τελευταίων ετών με μεγάλη εγχώρια απήχηση, τους Burger Project, κανείς δεν φανταζόταν τις σχέσεις μουσικής συμπάθειας και ταύτισης που θα ανέκυπταν.

Με το συγκεκριμένο ΕP που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο οι Burger Project επιχείρησαν να φέρουν κομμάτια, "παραδοσιακά" ελληνικά του 20ου αιώνα διασκευασμένα στον ήχο του 21ου. Ένα από αυτά, το γνωστό Τσιγγάνα με την συμμετοχή μάλιστα της Ματούλας Ζαμάνη σε παραγωγή πάντα του Βlend Mishkin και ενορχήστρωση των Burger Project, αποτέλεσε ουσιαστικά την έμπνευση για το project που παρουσιάζεται σήμερα.

Αφού δούλεψε περαιτέρω το αρχικό κομμάτι για να το φέρει σε μια περισσότερο dancehall κατάσταση, ο Blend Mishkin το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας ταλαντούχος ΜC που θα έντυνε ιδανικά με τα φωνητικά του την παραγωγή. Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο ενός πρωτοπόρου της reggae σκηνής, Carlton Livingston, με 30 δημιουργικά χρόνια και κυκλοφορίες σε πολλά labels, όπως GG's, Studio One, Dynamite, Volcano, Taxi, Powerhouse, Jammys, Hit Bound κλπ. 


Το single έχει την επωνυμία Born Troublemaker και έρχεται προς διάθεση, με το oμώνυμο κομμάτι και την dub version του σε περίπου δύο βδομάδες από τώρα. enjoy it!

Wednesday 28 August 2013

Bonobo full live band shows in Greece


Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον αδιαμφισβήτητο πρωτοπόρο του nu downtempo και της fusion, μια ιδιαίτερη μουσική προσωπικότητα που αφήνει βαθιά χαραγμένο το στίγμα της με ό,τι κι αν καταπιαστεί. Στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα έρχεται ο σπουδαίος Bonobo με full live band, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις στην χώρα μας. 

H Bonobo live band αφού καταλάβει την σκηνή με πλήκτρα, drums, electronics, πνευστά και φωνητικά, με τον ίδιο το δημιουργό/dj ως frontman στο μπάσο, θα μας μεταφέρει ό,τι πιο φρέσκο και πρωτοποριακό από fusion, basslines και beats, στα πλαίσια του tour που πραγματοποιεί με πρόσχημα το πρόσφατο album Τhe North Borders.

Μια σχεδόν μοναχική και σιωπηλή φιγούρα ανάμεσα στους ρομαντικούς της Ibiza, o Simon Green aka Bonobo, μουσικός παραγωγός και dj, ξεκίνησε την πορεία του από το Brighton. 

Αμέσως σχεδόν θεωρήθηκε ικανός να φέρει μεγάλες εξελίξεις και αλλαγές στην ηλεκτρονική μουσική γεγονός που επιβεβαίωσε σε κάθε του βήμα με τον πιο εμφατικό τρόπο. 

Μέλος σειράς καλλιτεχνών που αποτελείτο από τους Amon Tobin, DJ Shadow, RJD2 και Blockhead γύρισε τα πάνω κάτω στον κόσμο του sampling στα τέλη των 90′s αφού ένωσαν είδη κι έφτιαξαν χαρμάνια με μουσικές από ολόκληρο τον κόσμο. 

Κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι Terrapin από την Tru Thoughts τον Οκτώβριο του 1999 στην συλλογή της When Shapes Join Together. Το 2001 κυκλοφόρησε, με την ίδια εταιρεία, το πρώτο debut album του με τίτλο Animal Magic. Με το συγκεκριμένο album έγινε ξεκάθαρα ο νέος πιονέρος της downtempo. Γεμάτος downtempo dub, funk και μια τρομερή χρήση του οργάνου sitar, ο δίσκος έγινε τρομερή επιτυχία που κατέκτησε τους κριτικούς και τον τύπο με το εκλεκτικό μιξάρισμα από trip hop, jazz και electronica. 

Την ίδια χρονιά μπήκε στο δυναμικό της Ninja Tune και το 2003 θα κυκλοφορήσει το Dial 'M' For Monkey. Ακολούθησε μια περιοδεία για την στήριξή του, ενώ τSolid Steel της εταιρείας με τον Bonobo να παρουσιάζει το It Came From The SeaΤο 2004 o Bonobo δημιούργησε full band με τραγουδιστή, κιθαρίστα, σαξοφωνίστα, drummer, keyboardist, string section, electronics, ενώ ο ίδιος παίζει κυρίως bass guitar και καθοδηγεί την μπάντα από το κέντρο. Το 2005 συμμετείχε στην σειρά

Το τρίτο album με τίτλο Days Τo Come, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2006 με πρώτο single τo Nightlite και φωνητικά από την Bajka. Γενικότερα οι δουλειές του για την Ninja εξέλιξαν την ευαισθησία του, πρόσφεραν ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα και τον βοήθησαν να χτίσει καλύτερα τον χαρακτήρα και την μορφή των live του. Δύο χρόνια αργότερα τα ζωντανά shows για το album έγιναν ντοκυμαντέρ με τίτλο Live Αt Koko

Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το Black Sands LP και δύο χρόνια μετά μάζεψε μερικούς από τους πλέον ανερχόμενους μουσικούς - παραγωγούς του χώρου όπως τους Machinedrum (aka Travis Stewart, ο μισός Sepalcure), Lapalux, Blue Daisy, Cosmin TRG, Floating Points, ARP101, Falty DL, Mark Pritchard, Mike Slott, Duke Dumont και Banks, για το Black Sands Remixed κι αυτό που προέκυψε ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία. 

Στα τέλη του 2012 μπήκε στο studio του στην Νέα Υόρκη προκειμένου να γράψει το 5ο studio album του και το The North Borders έφτασε μέσα στο 2013.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου λοιπόν, ραντεβού στον Βοτανικό στην Αθήνα, Ιερά Οδός 74 με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21.00 και τα εισιτήρια να τιμώνται στα 23 ευρώ σε προπώληση τα πρώτα 500 και έπειτα στα 27 ευρώ. Το live του Bonobo θα ανοίξει ο Kill Emil με ένα live mpc set.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ο Bonobo με την μπάντα του εμφανίζονται στην Βίλκα στην Θεσσαλονίκη, περιοχή Σφαγεία, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21.00, τα εισιτήρια σε προπώληση να παίζουν στα 22 ευρώ τα πρώτα 500 και έπειτα στα 25, ενώ θα ανοίξουν οι Broken Tempo και οι Plastic Flowers. 

Tuesday 27 August 2013

new release out now from More Mars Team


Η 11η κυκλοφορία της ελληνικής ανεξάρτητης δισκογραφικής More Mars Team είναι ένα διπλό Split EP cdr σε experimental, techno, leftfield από δύο νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.


Ο Αλέξανδρος Χαρίδης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την μουσική ετικέτα Broken Synths, με την οποία ξεκίνησε να δημιουργεί ηλεκτρονική μουσική από τα σχολικά του χρόνια, ενώ στο Split EP συναντάμε τρία κομμάτια του, τα Τ2, Timewarp, Untitled Track.

Με το project Broken Synths εμφανίστηκε στην εγχώρια δισκογραφική σκηνή το 2009 με ντεμπούτο release το κομμάτι Lament στην αθηναϊκή Ntrop Recordings, ένα leftfield - techno κομμάτι το οποίο δέχτηκε την εγχώρια υποστήριξη από κριτικές και επιπλέον συμπεριλαμβάνεται στην μουσική συλλογή Electronic Athens Three.

Ακολουθούν remixes σε καλλιτέχνες και μπάντες όπως οι Joalz (Αθήνα), Big Robot (Νορβηγία) καθώς και η κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού EP με τίτλο Swell / Piano School το οποίο υποστήριξαν καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι James Holden, Mr.Statik, Leon Segka, Felizol και άλλοι.

Αυτή, το Split EP δηλαδή, είναι επίσης η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του Neon & the Οther Νoble Gases και αποτελείται κυρίως από «μικρές και ασήμαντες αφηγήσεις» οι οποίες ηχογραφήθηκαν στο οικιακό studio του Έλληνα δημιουργού, που πρώτη του δουλειά υπήρξε το Detergent ΕΡ στο 2012 σε techno-driven electronica που κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό κασετών. Στο Split συναντάμε τρία κομμάτια του Μιχάλη Πολυμενίδη όπως είναι γνωστός κατά κόσμον ο Neon, τα Chora III, Sunset Vecchio και Catwalk.


Παραπάνω μπορείτε να πάρετε μία πρόγευση της κυκλοφορίας ακούγοντας το Τ2, κομμάτι του Broken Synths και πρώτο από τα έξι κατά σειρά που περιλαμβάνει το Split EP.

Η κυκλοφορία θα βγεί σε 240 αριθμημένα αντίτυπα με 10 συνολικά παραλλαγές των εξωφύλλων. Των γραφιστικών έχει επιμεληθεί η ομάδα της More Mars σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Χαρίδη, ενώ η παραγωγή είναι της Μore Μars Τeam.

Disphonia promo mix for Renegade Hardware


Οι Disphonia ανέβασαν πριν τρεις μέρες στον λογαριασμό τους στο mixcloud ένα promo mix που είχαν δώσει στους fans τους στο Λονδίνο για λογαριασμό της Renegade Hardware και το μεγάλο 18ο birthday event που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Βρετανίας τον περασμένο Φλεβάρη.

Το εκρηκτικό δίδυμο από την Αθήνα, με αρκετές κυκλοφορίες την τελευταία διετία σε πολύ γνωστές εταιρείες της drum 'n' bass σκηνής και σπουδαίες συνεργασίες να έχουν λάβει χώρα ή και να έπονται, χώρεσε σε αυτό το mix που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω 28 κομμάτια μέσα σε 62 λεπτά. feel it!




Eνημερώνουμε πως αυτές τις μέρες η ομάδα των Enemies Of The State, όπου ανήκουν και οι Disphonia, ανακοίνωσε το επόμενο gig της και πρώτο για την ερχόμενη σεζόν. Συγκεκριμένα στις 28 Σεπτέμβρη κάτι πολύ δυνατό αναμένεται να χτυπήσει την Αθήνα! Σε μέρος άγνωστο με line up που πρόκειται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα...

Monday 26 August 2013

Groundation live this weekend in Greece


Μία από τις πιο σημαντικές reggae μπάντες του πλανήτη αυτήν τη στιγμή και μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικά live. Ο λόγος για τους Groundation που εμφανίζονται αρχικά το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Αθήνα και την επομένη, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο μουσικός οδοστρωτήρας από την Καλιφόρνια, όπως τους έχουν επιτυχημένα χαρακτηρίσει, επιστρέφει στην χώρα μας στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας τους με αφορμή τον τελευταίο δίσκο Building An Ark. Δημιουργήθηκαν το 1998 στην Καλιφόρνια και στα 15 χρόνια που υπάρχουν έχουν κυκλοφορήσει επτά πολύ πετυχημένους δίσκους. Θεωρούνται δικαίως οι Πατέρες της Progressive Reggae και ένα από τα μουσικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Groundation πατάνε στην αυθεντική roots reggae παράδοση αναμειγνύοντας στον ήχο τους στοιχεία jazz, funk αλλά και dub, δημιουργώντας μια άκρως πρωτοποριακή και πρωτότυπη μουσική πρόταση. Τα live τους είναι μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία και ίσως η κύρια αιτία που είναι τόσο αγαπητοί σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, αποκτώντας φανατικό κοινό που τους ακολουθεί στις εμφανίσεις τους.

Οι θρυλικοί Groundation έρχονται για να μας αποδείξουν ότι "Music is the most high"... Ένας ακόμη λόγος για να είστε εκεί ...opening act για την συναυλία της Αθήνας είναι οι Ρόδες United, αλλά και η Αnna Mystic με το δικό της dj set και την συμμετοχή του MC Bredda Ahmed Ali.

Οι Ρόδες United, το συγκρότημα που πάντρεψε το hip hop με την ιδιοσυγκρασία μιας μπάντας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, θα βρεθούν full band επί σκηνής, θα παίξουν τα παλιά αγαπημένα κομμάτια που έκαναν τις Ρόδες θρυλικές στο δεύτερο μισό των '00s, κομμάτια από το Cheap Science και από το project του Νικήτα Κλιντ Moriginal Champ System, αλλά το σημαντικότερο, και νέο υλικό!

Όλα αυτά το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν, στην Αθήνα στον Βοτανικό (Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση) μετά τις 21.00. Τα εισιτήρια σε προπώληση από τα Public, Ticket Arena, Cartone κοστίζουν 15 ευρώ, ενώ στην είσοδο την μέρα του live θα τα βρείτε στα 20.

Αναφορικά με το live των Groundation στην Θεσσαλονίκη, αυτό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη στην περιοχή του Στρατοπέδου Κόδρα, συγκεκριμένα στην Αυλή Κυβερνείου (Παλατάκι) με ώρα έναρξης τις 21.00.

Το warm up θα αναλάβουν οι Animanation από την Θεσσαλονίκη. H προπώληση γίνεται από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Τicket House, Λωτός recordstore, Rover bar, Καφέ Ανατολικό προς 15 ευρώ, ενώ στην είσοδο την μέρα του live θα τα βρείτε στα 20 ευρώ.

Friday 9 August 2013

upcoming Larry Gus - Years Not Living LP


Ένας από τους πλέον ταλαντούχους Έλληνες παραγωγούς των τελευταίων ετών και ανερχόμενο όνομα στην διεθνή σκηνή προσφάτως κάνει πάλι το "θαύμα" του και έρχεται να μας εντυπωσιάσει εκ νέου. 

Ο λόγος για τον εκπληκτικό και πάντα ιδιαίτερο Larry Gus, που μετά το ντεμπούτο άλμπουμ του Silent Congas τον Νοέμβριο του 2012 στην σπουδαία DFA Records εξ Αμερικής, ολοκλήρωσε την δεύτερη προσωπική του δουλειά στην εν λόγω εταιρεία και τρίτη συνολικά καθώς είχε προηγηθεί το φανταστικό εξωπλανητικό Stitches το 2009 στην Cast-A-Blast. 




Έτσι, όλα είναι πια έτοιμα για την νέα αυτή κυκλοφορία που θα έχει τον τίτλο Years Not Living και θα περιλαμβάνει δέκα αυτοτελείς δημιουργίες με συνολικό χρόνο τα 38 λεπτά. Πηγές έμπνευσης για τον δίσκο αυτό αποτέλεσαν ο συγγραφέας Georges Perec και ο μουσικός Lucio Battisti με το album Anima Latina του 1974.

Σε αυτόν τον δίσκο ο Παναγιώτης Μελίδης, όπως είναι το πραγματικό όνομα του ανατρεπτικού παραγωγού με καταγωγή την Βέροια που τόσο αγαπάει, έχει διατηρήσει τα στοιχεία που έκαναν την μουσική του ιδιαίτερη και ταυτόσημη με το όνομά του, ενώ ο ήχος του έχει εξελιχθεί κι άλλο σε μια πιο μοντέρνα αλλά και χορευτική έκφανση. Ηλεκτρονικός με πολλά φωνητικά πειραγμένα και μη, κάποια pop ψυχεδέλεια όπως και hip hop στοιχεία, λίγο disco συνοδεία τυμπάνων, ενίοτε και glitch...

O Larry Gus φαίνεται πως ανεβαίνει κι άλλο επίπεδο μ' αυτόν εδώ τον δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει επισήμως στις 20 Αυγούστου. Ως τότε μπορείτε να παραγγείλετε -αν προλάβετε- μία από τις 150 αριθμημένες κόπιες βινυλίου σε μια πολυτελή έκδοση από εδώ, αλλά και να πάρετε μια πρόγευση από το The Night Patrols (A Man Asleep), κομμάτι από το Years Not Living που κυκλοφόρησε και σε single, ενώ μπορείτε να το ακούσετε πιο κάτω.




01. With All Your Eyes Look - 4:27
02. The Night Patrols (A Man Asleep) - 3:28
03. Taxonomies - 2:18
04. The Sun Plagues - 3:15
05. The Eternal and the Ephemeral - 4:21
06. Merely Today - 4:28
07. Pericles - 3:25
08. In Violet Ink (Misprints) - 2:23
09. The Percival Seascapes - 3:57
10. Paths Laid Down - 4:52

Thursday 8 August 2013

*new EP by Kill Emil "Broken"


Όταν ένας μουσικός είναι χαρισματικός έχει πολλούς τρόπους να το αναδείξει. Ένας από αυτούς είναι να γράφει και να κάνει παραγωγές διαφορετικές μεταξύ τους, αλλάζοντας τα είδη και τα styles που επιδρούν στα αυτιά του εύκολα και σωστά. 

Ο πάντα δημιουργικός Κill Emil από την Αθήνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ως προς αυτό γιατί οι μουσικές του μιλάνε από μόνες τους, και σήμερα, μόλις τρεις βδομάδες μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Remixed Business, δέκα κομμάτια του περσινού του άλμπουμ Risky Business remixαρισμένα από άλλους παραγωγούς, είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Αυτήν την φορά, το ιδρυτικό μέλος της Beatquick και των Pad Trio, μας χαρίζει κάτι διαφορετικό απ' ότι τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Πέντε πανέμορφα κομμάτια σε post rock ύφος μπολιασμένο με hip hop breaks, trippy κιθαριστικά riffs και λιγότερο samplάρισμα σε σχέση με προηγούμενες δουλειές του, συνθέτουν το Βroken EP

Κυκλοφορεί ελεύθερο από σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Παρακάτω βλέπετε και την tracklist. Sit back and enjoy!


01. Frustration - 03:41
02. Go Away - 03:51
03. The Chords - 04:26
04. Autumn Sun - 03:39
05. Broken - 04:10

Margasv - Summer Meltdown mix


Ένα πρόσφατο mix που έκανα είναι το Summer Meltdown και το οποίο ηχογράφησα μέσα στο καλοκαίρι. Αποτελείται από 17 καινούρια κομμάτια σε ηλεκτρονικούς κατά βάση ήχους, έχει διάρκεια την μία ώρα, ενώ μπορείτε να το ακούσετε στο mixcloud player παρακάτω.






download link / 320kbps:
http://www.mediafire.com/?zyvzel1gu5xcgho

Monday 5 August 2013

*new Μr.Z - E & E (single)


Όπως έχει γίνει γνωστό τους τελευταίους μήνες ο Μr.Z ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του προσωπικό άλμπουμ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Προκειμένου να γλυκάνει την αναμονή μας για τη νέα του δουλειά δίνει μία πρόγευση αυτής με την διάθεση ενός single.

Eίναι το κομμάτι με τίτλο E & E με διάρκεια τα 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, και το οποίο μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε δωρεάν εδώ. Μαζί του θα βρείτε το καταπληκτικό remix που έχει κάνει ο συντοπίτης του και φίλος Kid Flicks

Το Ε & Ε (single) διατίθεται από σήμερα 5 Αυγούστου, ενώ προσμένουμε τον επόμενο μήνα τον ολοκληρωμένο δίσκο του Mr.Z με τίτλο "Eπανάληψη" που θα κυκλοφορήσει στον περιορισμένο αριθμό των 200 βινυλίων αλλά και σε ψηφιακή μορφή.

all about Outlook Festival 2013!


Το μεγαλύτερο και κατά πολλούς καλύτερο festival της Ευρώπης, το Outlook Festival 2013 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού στην Κροατία. Πριν λίγο καιρό αναφερθήκαμε εκτενώς στο νεότερο αδερφάκι του, το Dimensions, τώρα ήρθε η ώρα για το πρώτο και πιο γνωστό festival των Βαλκανίων και της Ευρώπης.


Με ένα γιγάντιο line-up όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται πολλά μεγάλα ονόματα της bass / dubstep / garage / drum 'n' bass / dub / reggae / hip hop / beats σκηνής, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία το γνωστό πια φρούριο Punta Christo στα παράλια της Κροατίας, με πολλά και ιδιαίτερα stages, το Outlook Festival 2013 είναι σίγουρο ότι θα γίνει και πάλι πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα λόγια φυσικά δεν αρκούν ποτέ για να περιγραφεί έστω σε κάποιο βαθμό το μέγεθος και η αξία του συγκεκριμένου φεστιβάλ. Πραγματικά ό,τι αξιόλογο κινείται σήμερα στην μουσική παραγωγή παγκοσμίως πρόκειται να εμφανιστεί στο φετινό Outlook... εκατοντάδες ονόματα, πολλά από τα καλύτερα στον πλανήτη αυτήν την στιγμή.. κι αν και είναι λογικό να τρομάζει κάποιος με τέτοιο τεράστιο line up, είναι σίγουρο πως οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους θα προσφέρουν την απόλυτη μουσική πανδαισία... 

Όπως και τα 12 απίστευτης ποιότητας stages που θα στηθούν εντός και εκτός στο φρούριο Punta Christo σε μία τεράστια δασώδη και πανέμορφη έκταση... Kαι μάλιστα, πέρα από το club stage, όλα τα άλλα είναι σε εξωτερικούς χώρους, σε δάσος, σε αρένα, στην αυλή του κάστρου, στο λιμάνι, στα τείχη επάνω, σε διαδρόμους, σε μεσαιωνικό μπουντρούμι, αλλά και πολλά ξεχωριστά parties που θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε παραλίες αλλά και εν πλω, σε καράβια για ατελείωτες στιγμές χορού και διασκέδασης!


Η μεγαλύτερη μουσική γιορτή στην Ευρώπη λοιπόν, έρχεται από την Πέμπτη 29 Αυγούστου μέχρι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Προλαβαίνετε, ακόμη κι αν δεν το έχετε κανονίσει μέχρι σήμερα, να οργανώσετε το ταξίδι σας για το φετινό Outlook Festival στην Κροατία. Αυτό που χρειάζεστε είναι κάποια χρήματα που μπορεί να φαντάζουν πολλά, ωστόσο για την αξία αυτών που θα ζήσετε μάλλον είναι λίγα. 

Εισιτήρια υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα, καθώς σε πρόσφατη ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται πως παραμένουν απούλητα το 10% των εισιτηρίων. Προσοχή, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. 

Τα εισιτήρια σήμερα τιμώνται προς 165 ευρώ και μπορείτε να τα βρείτε online εδώ, ενώ με αυτό θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα stages τις 5 μέρες του φεστιβάλ. Στην περίπτωση που θέλετε να δείτε και την συναυλία έναρξης του fest με τους θρύλους της reggae T.O.W αλλά και τους Grandmaster Flash, J Rocc στο αρχαίο θέατρο Pula Arena ηλικίας 2000 ετών τότε κοστίζει 183 ευρώ στο σύνολο. Προσοχή, τα εισιτήρια για τα boat parties πωλούνται ξεχωριστά.

Αναφορικά με την διαμονή σας στον χώρο του Οutlook έχετε πολλές δυνατότητες τις οποίες αναλυτικά βλέπετε εδώ. Μπορείτε να κατοχυρώσετε την δική σας θέση camping σε κατάλληλο χώρο με όλες τις προβλεπόμενες ανέσεις υγιεινής περίπου με 10 ευρώ το βράδυ κατ' άτομο, αλλά μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε ή να αγοράσετε από εκεί την σκηνή που θα μείνετε, να νοικιάσετε ένα βαν για τις μετακινήσεις σας, ή να μείνετε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα με την διοργάνωση ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία ή hostels της περιοχής. 

Από κει και πέρα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αλκοόλ και το φαγητό θα είναι σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ η Outlook εμπειρία πέρα από το μουσικό κομμάτι, συνδιάζει μπάνια σε ειδυλλιακές παραλίες αλλά και ανεξάντλητες οργανωμένες δραστηριότητες. 

Ας αναφέρουμε όμως ενδεικτικά και κάποια από τα ονόματα του φετινού Outlook Festival που ξεχωρίζουν:

Yasiin Bey (Mos Def) / Capleton / Talib Kweli / Anthony B / Jay Electronica / Alborosie & The Shengen Clan / The Pharcyde / David Rodigan MBE presents Ram Jam / Mala In Cuba (live) / Bonobo (dj set) / Andy C / Rustie / Pharoahe Monch / Joey Bada$$ / Goldie / Goth-Trad / LTJ Bukem / Shy FX / Digital Mystikz – Mala & Coki / Gentleman’s Dub Club / Dusky / Kode 9 / Calyx & Teebee / Hatcha / Pinch / Boddika / Loefah / Task Force / Benji B / DJ EZ / Enei / XXYYXX / Alpha Steppa /  Arp 101 / Author (live) / Biome / Breakage / Commodo / Cooly G / dBridge / DJ Madd / Dub Phizix / Dubkasm / fLako / Gorgon Sound / Iration Steppas / Jay Electronica / Jubei / Kahn / Koreless / Kryptic Minds / Kutmah / Lea Lea / Machinedrum / Mr Scruff / Mungo's Hifi / OBF / Pariah / Radikal Guru & Cian Finn / Romare / Roska / Scratcha DVA / Silkie / Skeptical / Solo Banton / Stand High Patrol / Swindle / Terror Danjah / Vibronics / Zed Bias 

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι μοναδικοί Έλληνες εκπρόσωποι στο line up του φεστιβάλ είναι οι Billy Widz & Jeph1 από την Αθήνα, μουσικοί παραγωγοί και dj's που έχουν φιλοξενήσει πολλά σημαντικά ονόματα της dubstep τα τελευταία χρόνια στις Bigbang βραδιές τους, και μέλη του Paranoise Radio μεταξύ άλλων. Παρακάτω ακούτε το promo mix τους για την φετινή διοργάνωση. enjoy!


Sunday 4 August 2013

DJ Booker - 50' Footwork mix


Ο DJ Booker, ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς παραγωγούς και dj's στην χώρα εδώ και 15 χρόνια, μέλος αρκετών γνωστών σχημάτων όλα αυτά τα χρόνια, συνιδρυτής της Breathe Records και ραδιοφωνικός παραγωγός του Paranoise, δημιούργησε και ηχογράφησε ένα νέο mix, το οποίο και μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

To mix αυτό διάρκειας 50 λεπτών κινείται στον ρυθμό του footwork, εξ ού και το όνομα 50' Footwork, και περιλαμβάνει 15 κομμάτια μεταξύ των οποίων και ορισμένα edits του ίδιου του Booker. enjoy it!




"Footwork is a style of related music and street dance that originated in Chicago. The dance involves fast movement of the feet with accompanying twists and turns, and usually takes place as part of a "battle"..."

Boz - Summerstoned Riddim Haze


Η ΒΟΖ είναι μία παραγωγός από την Αθήνα που προστέθηκε πρόσφατα στην ομάδα του Paranoise Radio παρουσιάζοντας από την περασμένη άνοιξη την δικιά της εκπομπή με τίτλο Riddim Haze Sessions

Tώρα, πριν λίγες μέρες, ανέβασε ένα νέο δίωρο podcast με σκοπό να μοιραστεί την καλοκαιρινή της αύρα με φίλους και ακροατές. Το Summerstoned show ηχογραφήθηκε ζωντανά όντας η τελευταία εκπομπή της Boz στην σεζόν που έφυγε και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.