Wednesday 31 October 2012

October 2012 Airplay





Aesop Rock - Grace [Rhymesayers] listen
Andy Stott - Sleepless [Modern Love] listen
Baby Guru - Bog [Inner Ear] listen
Blackhouse - fOnkie Journey [Mellomusicgroup] listen
Cc - Seperated [self released] listen
Circo Inverso - Being in the World feat. Supertoy [Disco Tocopilla] listen
Debruit - Cri (Kelpe remix) [Civil Music] listen
Dj Booker - Beetles [self released] listen
Dj Tzinas Ft Bass Nacho - Rain Drop (Deadly Warrior) [Cast-A-Blast] listen
FLeck - Peace And Love [self released] listen
Fulgeance - Whut It Iz feat. FreshDaily [Rx:Tx] listen
Funkineven ft Fatima - Phoneline [Eglo Records] listen
Funkommunity - Pass It On [self released] listen
Hammond Classics - Dangerous [self released] listen
Harmonic 313 - Lion (feat. Fox) [Warp Records] listen
Homeboy Sandman - Sputnik [Stones Throw] listen
Kendrick Lamar - Sing About  Me Im Dying Of Thirst [Aftermath] listen
Kill Emil - Don't Let Me Down [BeatQuick] listen
Levon Vincent - Deeper [Novel Sound] listen
Lone - Cloud 909 [Magic Wire Recordings] listen
Lukid - Manchester [Werk Discs] listen
Mellowhype - Under 2 [Odd Future Records] listen
Metastaz - SLE3P (The Roots rmx) [self released] listen
Miles Bonny x BLewis - Drop It [self released] listen
Portico Quartet - Steepless (feat. Cornelia) [Real World Records] listen
Professor Genius - The Valley Of Paradise [L.I.E.S.] listen
Rakoon - Blue Planet [Undersky Records] listen
Tchad Unpoe - What we play is life [Erewhon Bay] listen
Tenderlonious - For You [self released] listen
Vessel - Images Of Bodies [Triangle Records] listen
Villem, Fields, Mako & Linden - Fuse [Samurai Music] listen


new Anna Mystic's mix for Demolition show


Στο πρόσφατο Demolition show, αυτό της περασμένης Κυριακής 28 Οκτωβρίου, οι Northical και Lorrd που το επιμελούνται πρόσφεραν για ακόμη μια φορά ένα δυνατό τρίωρο με εκλεκτικά Reggae tunes σε διάφορα styles του ήχου.

Όμως φιλοξένησαν και ένα νέο αποκλειστικό mix που πρόσφερε η Anna Mystic από την Αθήνα! Aυτό έχει διάρκεια μιας ώρας και κινείται σε uk roots / dub / steppers.



tracklist
00:00-00:17 Mystical Intro Afrikan Simba
00:17-06:00 History (extended) – King General & Dub Specialists
06:00-10:13 Must Be A Revolution – Winston Jarret
10:13-14:24 Jahoviah - Danny Red
14:24-19:06 Righteous (Nucleus Roots Dub) - Danman
19:06-21:21 Dalek Version 1 - A.M.P. Outernational
21:21- 23:28 Dalek Version 2 - A.M.P Outernational
23:28 – 27:23 Always Dub - Livity Access
27:23-31:25 Ten Plagues (Shiloh Dub Blessing) - Lyrical Benjie
31:25- 32:48 Tribulations (rmx) part 1 - T.I.T.
32:48- 36:14 Tribulations (rmx) part 2 – T.I.T.
36:14 - 40:09 New Decade - Radikal Guru
40:09 –42:41 Attack – Synkro
42:41 –46:10 Pressure Drop – A.M.P Outernational
46:10 - 50:40 Babylon Dub - Dubology
50:40 - 53:46 Down inna di Ghetto - Dannan & Brigadier JC
53:46 - 54:10 Afrikan Simba
54:10 - 56:17 17 Juillet (Pt. 3) – Weeding Dub
56:17 –59:50 Dub Fever (OBF remix) – High Tones
59:50- 60:06 Afrikan Simba

Tuesday 30 October 2012

Live Report :: Kilimanjaro Darkjazz Ensemble


Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη και στην σκηνή του Block 33. Πρώτη εμφάνιση του πειράματος των Bong Ra και Gideon Kiers στην πόλη μας, της οποίας η ανακοίνωση εξέπληξε ευχάριστα. 

Οι ήχοι της μπάντας δεν αποτελούν «προϊόν» για εύκολη κατανάλωση και γρήγορη πέψη και η διοργάνωση live του πιο πειραματικού άκρου αυτού που γενικώς αποκαλείται εναλλακτικό, δυστυχώς σπανίζει.

Τα προβλεπτικά δεν ήταν και πολύ ευοίωνα, περίμενα να πάω στο live και να είμαστε το πολύ πενήντα νοματαίοι. Έπεσα έξω. Η προσέλευση του κόσμου ήταν σε πολύ καλά επίπεδα και μάλιστα ως κοινό, η αντιμετώπιση του θεάματος επί σκηνής ήταν υποδειγματική.



Έχω βρεθεί στην Ελλάδα σε υποτονικές – λόγω μουσικού ύφους – συναυλίες, όπου το κοινό αντιμετωπίζει την μουσική ως φόντο για να πίνει το ποτό του και εμπλουτίζει το soundtrack της βραδιάς με ένα συνεχές μουρμουρητό, σε εκνευριστικό σημείο, να θέλεις να φωνάξεις «σκάστε, θέλω να ακούσω». Η εμφάνιση των TKDE δεν ήταν μία από αυτές.

 Μουσικές του είδους απαιτούν αφοσίωση για να βιώσεις την δυναμική τους και στην συγκεκριμένη περίσταση ο κόσμος την έδωσε απλόχερα, σε βαθμό που με κάνει να πιστεύω ότι πλέον σαν κοινό έχουμε ωριμάσει αρκετά και μπορούμε να εκτιμήσουμε και πράγματα που ξεφεύγουν από το κλισέ του κουπλέ-ρεφραίν-sing along-παλαμάκια.



Επί της μουσικής ουσίας τώρα. Βιομηχανικές ατμόσφαιρες, θόρυβος, drones πνευστών και άναρθρα φιλτραρισμένα γυναικεία φωνητικά, αποτέλεσαν την βάση για την δημιουργία ενός αβέβαιου ηχητικού χώρου και αυτού του κλειστοφοβικού uneasy συναισθήματος που συνοδεύει τα καλύτερα ατμοσφαιρικά θρίλερ. 

Οι δυνατές εντάσεις βοήθησαν αρκετά την διαδικασία εμβύθισης στους γλυκούς εφιάλτες των TKDE, ενώ η συνεχόμενη υποβόσκουσα ένταση εκτονωνόταν ενίοτε με ρυθμικά break ξεσπάσματα, συνυφασμένα με το breakcore ιστορικό του εγκεφάλου Justin Kohnen. Κομμάτια μεγάλης διάρκειας, ελάχιστα σημεία όπου τα υπνωτικά γυναικεία φωνητικά γίνονταν τραγούδι και στίχοι, σκοτάδι, πειραγμένα βίντεο σαν από κάποια άγνωστη noir ταινία… 

Όλα τα παραπάνω σε λεπτές ισορροπίες μεταξύ τους. Σαν ένα ετοιμόρροπο στοιχειωμένο οικοδόμημα, ψυχρό σκληρό και αφιλόξενο από την μία, αλλά παράνομα ελκυστικό από την άλλη. Η λογική μπορεί να σου ζητήσει να απομακρυνθείς, αλλά ένα απροσδιόριστο κάτι σε κρατά εκεί, καθηλωμένο.


Περισσότερο εμπειρία παρά συναυλία, η εμφάνιση των TKDE νομίζω άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης  ότι η μπάντα μοίρασε σε όσους ήρθαν να τους ακούσουν δωρεάν το νέο τους album σε μορφή download.

Μοναδική μικρή επισήμανση για την παραγωγή ενός γενικά πολύ καλού event. Νομίζω θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο οπτικό κομμάτι του project. Δεν θα με παραξένευε καθόλου αν οι TKDE έπαιζαν πίσω από ένα τεράστιο πανί προβολής. 

Γενικότερα νομίζω ότι πιο πειραματικές μουσικές απαιτούν διαφορετικές σκηνικές προσεγγίσεις από το παραδοσιακό συναυλιακό ροκ στήσιμο αλλά ποιος ξέρει, όπως φάνηκε να ωριμάζουμε σαν κοινό, ίσως στα επόμενα βήματα εξελιχθούμε και στην διοργάνωση…cheers

Monday 29 October 2012

Mr.Z's broadcasting show on 29.10.12




Hypnotic Brass Ensemble - Moments
The Art of Noise - Moments in Love( Caspa rmx)
TNGHT - Bugg'n
SBTRKT - Never Never
Dam-Funk - Fadin
Miles Bonny x B.Lewis - Lost Without You
Daedelus - Endless Sea
Matthew Halsall - The Move
Kyriakos Sfetsas - 2 Samarina
Chet Baker - Funk In Deep Freeze
Dimitris Kalantzis quintet - Ballad of the wayfarer
Steve Reich - Nagoya Marimba (Hnny Edit)
PillowTalk - The Real Thing
Mala - Mulata
Mala - Cuba Electronic
Mala - Changuito
Dorian Concept - Trilingual Dance Sexperience (Hnny Edit)
Analogue Monsta - Mind Of
Analogue Monsta - Push On
Analogue Monsta - Conversion Theory
Analogue Monsta - Time To
∂eƒ Sound - (A)Gain.
Gregory Porter - 1960 What?

download link:


Circo Inverso - Being Stuck on Earth makes me Angry LP


Είναι φορές που ακούς μία νέα εγχώρια κυκλοφορία και χαίρεσαι γιατί συνειδητοποιείς ότι κάτι κινείται και εντός συνόρων, κι όχι απλά αυτό αλλά δημιουργεί και αξιόλογες μουσικές παραγωγές. 

Εδώ και λίγες μέρες βγήκε προς ελεύθερη κυκλοφορία και κατέβασμα το νέο εξαιρετικό προσωπικό album του Circo Inverso από την Αθήνα μέσω του νεοσύστατου label Discotocopilla που ίδρυσε ο ίδιος από κοινού με τον Brain D.

Το LP του Circo Inverso αποτελεί το πρώτο Discotocopilla release και πρόκειται για έναν εξαιρετικό δίσκο που εκπλήσσει και παρουσιάζει πολύ φρέσκο ήχο, όσο κι αν στην ουσία είναι beats που δούλευε ο Circo Inverso τα τελευταία δύο χρόνια.

Έχει τίτλο Being Stuck on Earth makes me Angry και αποτελείται από 15 κομμάτια.

Spacey synthlines, abstract beats & pitch down vocals μαζί με καμουφλαρισμένες ηχογραφήσεις πιο αναλογικών πηγών μοιράζονται σε 11 original tracks, 3 remixes από τους Red, Brain D, Thomey Bors και 1 instrumental.




O Circo Inverso για όσους δεν τον γνωρίζουν, έχει παρουσία εδώ και λίγα χρόνια στην μουσική σκηνή της Αθήνας ως dj και παραγωγός, ενώ πλέον βρίσκεται στο Λονδίνο.

Έχει βρεθεί στο πλευρό γνωστών ξένων καλλιτεχνών σε διάφορες βραδιές στην Ελλάδα, όπως Goth-Trad, Digital Mystikz, dj Krush, Mensah, Lazersword, Mosca, Free the Robots και άλλους.

Το mastering του Being Stuck on Earth makes me Angry LP έχει γίνει στο Funky Garden Studio και του artwork έχει επιμεληθεί ο Red. 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το album preview μέσα σε 7 λεπτά ενώ το βρίσκετε εδώ διαθέσιμο για δωρεάν κατέβασμα. enjoy it!





Sunday 28 October 2012

Dose (NZ) this thursday in Athens!


Ένα σπουδαίο drum 'n' bass event θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Loop Bar.

Πρόκειται για το δεύτερο gig της νεοσύστατης ομάδας Enemies Of The State με πρώτο αυτό που έγινε στα μέσα Σεπτέμβρη με φιλοξενούμενο τον Gridlok. Τώρα άλλο ένα σπουδαίο όνομα της DnB σκηνής έρχεται στην χώρα μας για να παρουσιάσει ένα εκρηκτικό dj set.



Ο Nεοζηλανδός στην καταγωγή και κάτοικος Λονδίνου σήμερα DOSE θεωρείται τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της drum'n'bass και πως όχι άλλωστε, αφού μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ 55 κυκλοφορίες

Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές έχουν βγει σε μερικά από τα πιο αξιόλογα labels του χώρου, όπως Commercial Suicide, Citrus Recordings, SOM, M-Atome, Subtitles και άλλα...


Τον τελευταίο καιρό και μετά την ακόρεστη παραγωγική του έξαρση που δεν σταματά ποτέ από το 2007 και έπειτα, ο Chris Truman ή Dose όπως είναι γνωστός έχει πια υπογράψει αποκλειστικά με την SGN:LTD, εταιρεία μέλος της σπουδαίας Shogun Audio, όπου κυκλοφόρησε και το πρόσφατο EP του. Κι αυτό καθώς ο γνωστός DJ Friction, ιδιοκτήτης της SGN:LTD αντιλήφθηκε ότι ο Dose είναι από τα καλύτερα ονόματα της drum 'n' bass.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Dose έχει κάνει tour σε Αυστραλία, Αμερική και Ευρώπη έχοντας εμφανιστεί σε μεγάλα festivals ή venues, όπως για παράδειγμα στο Fabric ή το Cable στο Λονδίνο. Κομμάτια του παίζονται από πολλούς dj's της σκηνής όπως Noisia, Pendulum, Andy C, Friction κλπ.

Πέρα από τον Dose την Πέμπτη στο Loop Bar θα παίξουν οι Disphonia, Abend, Kredo, Duckem. H είσοδος θα είναι ελεύθερη και ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 23.00. be there!