Thursday 29 December 2011

Thomey Bors' guestmix tomorrow on air!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε διαθέσιμο και να μοιραζόμαστε μαζί σας αύριο Παρασκευή στις 20.00 (gmt +02) το mix που ετοίμασε αποκλειστικά για όλους εσάς και εμάς ο Thomey Bors από την Αθήνα στα πλαίσα του guest dj section.

Γεννημένος στην σύγκρουση ανάμεσα σε δύο δεκαετίες ιδιαίτερα πλούσιες και ποικίλες μουσικά, ο αινιγματικός Thomey Bors φαίνεται να πήρε όλα τα εφόδια που χρειαζόταν στα είδη που σχετίζονται με αυτό που αποκαλείται "dance music". Στην εξέλιξη και γέννηση του project του καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε σαφώς η μετακόμισή του για σπουδές στην πρωτεύουσα της μουσικής, που δεν είναι άλλη από την Βρετανία. Με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, ο Thomey ασχολείται αύθις με την παραγωγή και το djing, ενώ σύντομα γνωρίζεται με το δίδυμο των Black Athena που τον καλούν να παίξει στο event με τον Τhristian aka the BPM (από τους συνιδρυτές του ξακουστού Bolier Room) την εποχή που υπήρχε η συνεργασία του με τον Gilles Peterson στην Brownswood.

Εκείνο το booking σε κείνο το event αποτέλεσε τον καταλύτη για να σχηματιστεί η συνεργασία του Thomey Bors με τον Petit Bear υπό το alias Beatnicks. Mαζί επρόκειτο να παίξουν τα bass, wonky, glitch, hip hop sets τους κάνοντας support σε καλλιτέχνες όπως οι Mark Pritchard, Cinnaman, Jay Scarlett, Paul White, Pursuit Grooves. Σήμερα, στο τέλος του 2011, ο Τhomey ασχολείται πολύ περισσότερο με τις δικές του παραγωγές, εξελίσσοντας πολύ τον ήχο του και συνδιάζοντας διαφορετικές τάσεις στην μουσική του. Ακούστε τα εξαιρετικά Synthetic Junk, Ι Κnow Whatchu Thinkin' ή το juke Τurn Up Your Radio για να πάρετε μία γεύση.

Και συντονιστείτε αύριο στις 20.00 το απόγευμα μόνο στον Paranoise, για να ακούσετε το exclusive mix του Thomey Bors, που περιλαμβάνει πέραν των άλλων αρκετά δικά του ακυκλοφόρητα κομμάτια. Έχει διάρκεια τα 57 λεπτά, και μετά την ακρόασή του θα αναρτηθεί tracklist, αλλά και link για να μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν. stay tuned ;-)

Holy December 2011 Airplay!

Author - Turn feat. Ed Thomas [Tectonic] listen
Barn Owl - Lost In The Glare [Thrill Jockey] listen
Bayetone - Telegramm [Raster Noton] listen
Cat's Eyes - Bandit [Polydor] listen
City BloxX - No Overtakings [iamhiphop] listen
C2C - F.U.Y.A. [On & On] listen
Dro Carey - Night Raid [Templar Sound] listen
Elephant & Castle - Sweet Someone [Plug Research] listen
Gdaddie - Big Mistake [Memoryformat] listen
Goth Trad - Babylon Fall [Deep Medi Musik] listen
Hauschka - Paige & Jane [Fat Cat records] listen
Imaginary Friend - Seeing Is Believing [Undersky] listen
Jazz K Lipa feat. Soom T - This is not a Horse [Cast-a-Blast] listen
Kantyze & Disphonia - 1987 Demons [Trust In Musik] listen
Killawatt - Sidewinder (Ipman remix) [Black Box] listen
Kill Emil - Inhale Exhale [BeatQuick records] listen
ManJah - Ay Mama [Sunset Soul] listen
Marcia Griffiths - Feel Like Jumping (Daytoner edit) [self realeased] listen
MF Doom / Thom Yorke / John Greenwood - Retarded Fren [Lex] listen
Mindmapper & Fre4knc - Fangtooth [Subtle Audio] listen
MRR-ADD feat Gonjasufi - 5ive [not on label] listen
Mungos Hi-Fi ft.Pupajim - Boat People [Scotch Bonnet] listen
Nick Drake - Northern Sky (5th Galaxy Orchestra remix)
Onra - Chinoiseries Part.2 [All City records] listen
Panama Cardoon - Oye [Wax records] listen
Paul Woolford ft.Psycatron - Stolen (dub) [Hotflush] listen
Roots Manuva - Here We Go Again (Falty Dl remix) [Big Dada] listen
Soundnbeats - Timeless [Break-Fast Audio] listen
Stephen Farris - Phosphor [self released] listen
Techno Animal featuring Anti-Pop Consortium - Glass Prism Enclosure [Matador records] listen

Wednesday 28 December 2011

Blend Mishkin mixes for Paranoise #03

Υeah! Λίγο πριν μας αφήσει το 2011, ένα ακόμη δωράκι από τον Paranoise για όλους εσάς! Ξανακούστε τώρα και κατεβάστε το τρίτο mixtape της μηνιαίας σειράς No Dibby Dibby Sound που επιμελήθηκε και χαρίζει ο Blend Mishkin αποκλειστικά στους ακροατές του Paranoise Radio. Αυτήν την φορά το mix του μαν που έχει συνδεθεί τόσο στενά το όνομά του με την Cast-A-Blast είναι πολύ περισσότερο σκληροπυρηνικό και με πιο βαρύ ήχο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, περιλαμβάνοντας μάλιστα και αρκετή grime, χωρίς να λείπουν οι reggae, dub, dancehall φυσικά. Ακούστε το στο player από το mixcloud τσεκάροντας παράλληλα την tracklist και προσθέστε το στην συλλογή σας πατώντας Download. cheers!

*new release: Mungo's Hi-Fi - Forward Ever LP

Οι Mungo's Hi-Fi κυκλοφόρησαν πριν έναν μήνα περίπου τον τίτλο τους ολοκληρωμένο δίσκο μέσω της Scotch Bonnet records, μία κυκλοφορία σε όλες τις μορφές, διπλό LP στα 180γραμμάρια το βινύλιο, CD's και σε ψηφιακή μορφή flac, mp3. Οι Mungo's Hi-Fi από την Γλασκώβη της Σκωτίας εδώ και μια δεκαετία αποτελούν ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά σχήματα στην σύγχρονη reggae dub μουσική και τώρα, επιβεβαιώνουν την αξία τους με το Forward Ever.

Ένας δίσκος που κινείται πολύ περισσότερο ηλεκτρονικά και ψηφιακά σε σχέση με την προηγούμενό τους το album Sound System Champions που έβγαλαν το 2009 στην Rockers Revolt και είχε ska, roots reggae, rocksteady ύφος. Το Forward Ever είναι ένας δίσκος που φαίνεται να ισορροπεί ανάμεσα σε αρκετές dancehall παραγωγές και στις πιο κλασσικές dub, oι οποίες ορισμένες φορές έχουν πιο βαρύ μπάσο και γίνονται και dubstep! Mε καθόλα ανεβαστική διάθεση και παράλληλα πολύ καλά φωνητικά που δεν αρκούνται σε φτωχή reggae φρασεολογία αλλά είναι θεαματικά ενώ θίγουν και κοινωνικά ζητήματα. Κάθε ένα από τα 15 κομμάτια που περιλαμβάνονται στο Forward Ever αποτελούν ουσιαστικά συνεργασίες των Mungo's Hi-Fi με διαφορετικό κάθε φορά MC, σε ένα πραγματικά ονειρικό για την σκηνή line up από MC's.

Στον συνολικής διάρκειας περίπου μίας ώρας δίσκο είναι κάπως δύσκολο να ξεχωρίσουμε ορισμένα μόνο κομμάτια μιας και οι συνθέσεις των Mungo's ομοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, ωστόσο μπορεί να ειπωθεί ότι η συμμετοχή του εκπληκτικού Pupajim με την χαρακτηριστική του φωνή στο έκτο track με τίτλο Boat People κάνει το κομμάτι να θεωρείται από πολλούς το επίκεντρο της κυκλοφορίας. Και δικαιολογημένα. Ακούστε το απόσπασμα εδώ.


Έπειτα το προηγούμενο κατά σειρά, το Gimme Gimme με τον Kenny Knots είναι εξίσου ωραίο, όπως και τα δύο tracks που φέρουν την σφραγίδα της λατρεμένης ινδοσκωτσέζας Soom T, Bad Bad Boy και Soundboy Police, αλλά και τα επίσης δύο κομμάτια με τον Mr.Williamz, Computer Age και Musically Mad. Πάντως δεν πρέπει να αδικηθούν οι υπόλοιπες παραγωγές, όπως για παράδειγμα το εξίσου πολύ καλό και ένα από τα hits καθώς φαίνεται του release, Scream με τον ΥΤ.Scream ft YT by Forward ever prom
Mungo's Hi Fi ft. Mus Bus-Indian sun by mungoshif
Mungo's Hi Fi - Scream ft YT

Tέλος, οι Mungo's Hi-Fi δίνουν από τον Νοέμβριο προς free downloading ως πρόμο κίνηση για το επερχόμενο -τότε- Forward Ever LP το κομμάτι με τίτλο Indian Sun που είναι η συνεργασία με το δίδυμο των Mus Bus, που όμως δεν βρίσκεται στην κυκλοφορία του δίσκου. Πρόκειται για την ίδια παραγωγή με το Soundboy Police που τραγουδάει η Soom T εντός του δίσκου. Από το player παρακάτω μπορείτε να το κάνετε δικό σας πατώντας δεξιά στην σχετική επιλογή. enjoy it!

J Melik on yesteday's Beatquick show

Ακούστε εδώ το απόσπασμα μιας ώρας του χθεσινού Beatquick radio show που έρχεται στον αέρα του Paranoise σε εβδομαδιαία βάση κάθε Τρίτη 16.00 με 18.00 live από την Αθήνα. Aυτήν την φορά μπορείτε να ακούσετε τις εκλεκτικές επιλογές του J Melik σε αντίθεση με την προηγούμενη βδομάδα που είχαμε το μονόωρο mix του Kill Emil. Γευτείτε το ηχογραφημένο απόσπασμα με τις Ηip Hop και R&B επιλογές του J Melik από την χθεσινή εκπομπή, υπενθυμίζοντάς σας παράλληλα και το εορταστικό The Meet Market που έρχεται αυτό το Σάββατο παραμονή πρωτοχρονιάς στον χώρο του Six Dogs. επόμενο ραδιοφωνικό BeatQuick ραντεβού στο 2012!

Tuesday 27 December 2011

Mr.Z’s Best of 2011


ALBUMS

1. thundercat – the golden age of apocalypse
2. bibio – mind bokeh
3. hauschka – salon des amateurs
4. com truise – galactic melt
5. dimlite – grimm reality
6. the stepkids – the stepkids
7. the greg foat group – dark is the sun
8. sbtrkt – sbtrkt
9. daedelus – bespoke
10. bugge wesseltoft & henrik schwarz – duo

SINGLES

1. zomby – natalia’s song
2. james blake – limit to your love
3. koreless – 4d
4. michael kiwanuka – tell me a tale
5. four tet – pinnacles
6. shlohmo – places
7. blawan – getting me down
8. tiger and woods – gin nation
9. the bongolian – tortoise walk
10 .star slinger – may i walk with you?

Monday 26 December 2011

Mr.Z's show on 26.12.2011



thundercat - is it love?
thunder cat - for love i come
bibio - more excuses
bibio - mind bokeh
hauschka - girls
com truise - ether drift
dimlite - through the grimes/stars down
the stepkids - lala
the greg foat group - dark is the sun
sbtrkt - trials of the past
daedelus - tailor made
bugge wesseltoft & henrik schwarz - kammermusik
zomby - natalia's song
james blake - limit to your love
koreless - 4d
michael kiwanuka - tell me a tale
four tet - pinnacles
shlohmo - places
blawan - getting me down
tiger and woods - gin nation
the bongolian - tortoise walk
star slinger - may i walk with you?
dorian concept - trilingual dance sexperience (ogris debris relick)
vera lynn - we'll meet again

download link:
http://hotfile.com/dl/138587685/6c1cb4d/mr.z_broadcastingparanoiseradio_261211.mp3.html

Le Page - Everybody Hates You

Μία από τις πιο ωραίες και ποιοτικές εγχώριες μπάντες των τελευταίων ετών στην indie σκηνή, οι Le Page, παρουσιάζουν και δίνουν δωρεάν από παραπροχθές Παρασκευή 23 του μηνός το νέο τους δημιούργημα, πάρα πολύ καιρό μετά από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Ήταν μία έκπληξη για όλους μας, και ειδικά για τους πολλούς fans της μπάντας που περίμεναν στοργικά για νέα μουσική των Le Page! Έτσι, ο Τοny και η Τερψιχόρη αποφάσισαν να ανταμείψουν όλους εμάς και προσφέρουν ως χριστουγεννιάτικο δωράκι το κομμάτι με τίτλο Everybody Hates You, που βλέπετε παρακάτω και μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας Download!


Πρόκειται για τους Le Page, όπως τους θυμόμαστε από παλιά, από το εκπληκτικό και απίστευτα μελωδικό και παιχνιδιάρικο κυριολεκτικά Teddy Girls EP περίπου τρία χρόνια πίσω, ένα EP που τότε είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην εγχώρια σκηνή με τα έξι ιδιαίτερα tracks που περιλάμβανε. Στα ίδια μουσικά μονοπάτια βαδίζουν μέχρι σήμερα οι δύο χαρισματικοί και ταλαντούχοι μουσικοί από την Αθήνα, Lo-fi Pop αισθητική, ωραία φωνητικά, και φυσικά έχουν την άνεση να δίνουν μία πολύ θετική αύρα μέσω της μουσικής τους, την οποία διαπερνούν ακόμη πιο έντονα με το άρτιο video clip του Everybody Hates You που επιμελήθηκαν οι Αίγλη Δράκου και Καρίνα Λογοθέτη. Ελπίζουμε σύντομα να ακούσουμε νέες δημιουργίες από τους φίλους μας εδώ και χρόνια Le Page. cheers le page!

Sunday 25 December 2011

Listen to the 6th Big Bang extended show!

Την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου πιστοί στο ραντεβού τους, τα παιδιά του Big Bang από την Αθήνα παρουσίασαν το έκτο φετινό ραδιοφωνικό show στον αέρα του Paranoise! Aυτήν την φορά οι Billy Widz και Jeph1 μας αφιέρωσαν ένα super τετράωρο live show με πάρα πολλές από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της dubstep, παρέα με τους MC's Sadacore και 2 Delta! Πρόκειται για μία εορταστική εκπομπή που αξίζει πραγματικά να ξανακούσετε!


Ακόμη, σημαντική στιγμή της εκπομπής ήταν η επίσημη ανακοίνωση για πρώτη φορά του ονόματος που κάνουν hosting σαν Big Bang στο επόμενο event τους. Συγκεκριμένα, φέρνουν τον Βρετανό παραγωγό Tunnidge (Deep Medi, Chestplate, Origin Audio) στις 21 Ιανουαρίου στο BiOS στην Αθήνα. Περισσότερα για αυτό μέσα στον Γενάρη. Τέλος, μπορείτε εδώ να κατεβάσετε τα προηγούμενα Βig Bang shows και εδώ να δείτε την tracklist της τελευταίας εκπομπής. enjoy it!

Thursday 22 December 2011

Paranoise presents Fantastikoi Hxoi / x-mas party!

Ο Paranoise Radio παρουσιάζει και σας προσκαλεί σε μία εορταστική βραδιά εκλεκτικών ήχων με πρωταγωνιστή τους Φανταστικούς Ήχους, ένα από τα πιο πολυαγαπημένα εγχώρια projects των τελευταίων ετών με εξαιρετικές και καθόλα ποιοτικές μουσικές παραγωγές και επανεκτελέσεις γεμάτες αρτιότητα και δεξιοτεχνία. Την εμφάνιση των Φανταστικών Ήχων στην Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν άλλοι παραγωγοί του Paranoise, συγκεκριμένα ο Runner που ανεβαίνει επίσης από την Αθήνα, καθώς και οι βόρειοι Plughead και Chriz.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Δεκεμβρίου το καλύτερο party στο τέλος της χρονιάς είναι του Paranoise και θα λάβει χώρα στην ταράτσα του Fragile Bar (Βαλαωρίτου 29), με ελεύθερη είσοδο, ώρα έναρξης τις 22.00, και extra ηχοσύστημα που προστίθεται αποκλειστικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης βραδιάς!


Ακροβατώντας ανάμεσα στον ρομαντισμό του νέου κύματος και τον καλειδοσκοπικό ήχο της ψυχεδέλειας, οι Φανταστικοί Ήχοι (στην ουσία το project του μουσικού Άγγελου Μπαλτά) δημιουργούν ένα ιδιόμορφο ηχητικό σύμπαν στο οποίο συνυπάρχουν o Μανώλης Χιώτης με τον Joe Meek αλλά και οι Hawkwind μαζί με τους Νοστράδαμος. Tο διαθέσιμο δωρεάν άλμπουμ «Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος» (2008) κατάφερε άμεσα να μαγνητίσει τα βλέμματα πάνω του και να κερδίσει ενθουσιώδεις αποκρίσεις του κοινού με δεκάδες χιλιάδες downloads, αλλά και να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο και τους κριτικούς.

Το πρωτοποριακό ΦΗ project στις live εκφάνσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακό και έχει την άνεση να σε παρασύρει όπου θέλει! Ο ρετρο-φουτουρισμός που εκπέμπει στην μουσική και την αισθητική του είναι μαγικός και σαγηνευτικός. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα (Synch, Art Athina, Athens International Film Festival) όσο και στο εξωτερικό (Nachtdigital, Gea). Πρόσφατα οι Φανταστικοί Ήχοι προστέθηκαν στο δυναμικό του Paranoise Radio μέσω μίας σειράς ιδιαίτερων mixes τα οποία διατείνονται για ακρόαση και δωρεάν κατέβασμα από την σελίδα του σταθμού στο site mixcloud.

Πέρα από τους Φανταστικούς Ήχους καλεσμένος και DJ της βραδιάς θα είναι ο Runner, από Αθήνα. DJ και παραγωγός, o Runner μετά από την επιστροφή του από την Αγγλία των 90's, έχει συνδέσει το όνομα του με τους πιο εκλεκτικούς ηλεκτρονικούς ήχους στην πρωτεύουσα, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία βραδιές με την επωνυμία Subbed Out σήμερα και παλιότερα Ital Soundz σε συνεργασία με τους a:formal. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των events οι κορυφαίοι παραγωγοί που είναι καλεσμένοι, ονόματα κλειδιά του σύγχρονου χορευτικού ήχου, με έμφαση στις χαμηλές συχνότητες του στερεώματος, όπως για παράδειγμα οι Pinch, Loefah, Scuba, Mala, Peverelist, Sgt.Pokes Silkie και άλλοι. Παλιότερα ο Runner είχε σχηματίσει με τον boycott το d2 (dark drummerz) project, ακόμη συνετέλεσε ραδιοφωνικός παραγωγός στον Εν Λευκώ με την εκπομπή “Lowdown” από το 2004, ενώ σήμερα είναι στην παρέα του Paranoise.

Στις 25 του μήνα ο Runner πρόκειται να δώσει μία γεύση από Subbed Out στο κοινό της Θεσσαλονίκης αναζητώντας πάνω από τα decks μία κοινή συνισταμένη ανάμεσα στις σύγχρονες techno, house, garage και dubstep παραγωγές.


THE PLUGHEAD

Ο Plug, DJ με σταθερές και guest εμφανίσεις σε μία πληθώρα bar της πόλης (Aπυραμωρια, Σκνίπα, Fragile, Pierrot Le Fou, Διατηρητέο, Seesaw κ.α) και συμμετέχων στο φετινό φεστιβάλ των Δημητρίων με ένα dj set στον Λευκό Πύργο. Τα πολύωρα sets του χαρακτηρίζονται από συνεχείς μεταβάσεις ανάμεσα σε διαφορετικές μουσικές τάσεις τόσο σύγχρονες όσο και παλιότερες, ενώ τα μικρότερα σε διάρκεια mixes του παρουσιάζονται συνήθως με κάποια συγκεκριμένη θεματική ή concept.

Την Κυριακή 25/12 ο Plug θα ανοίξει την βραδιά με ένα set που ελίσσεται ανάμεσα στην πρώιμη ηλεκτρονική, την kraut rock και την σύγχρονη ηλεκτρονική νέο–ψυχεδέλεια, και φέρει την συμβολική ονομασία “Patterns”.


CHRIZ

Ο Chriz, γνωστός από τα sets του στα διάφορα party και events του Paranoise όλα αυτά τα χρόνια, όντας ιδρυτικό μέλος της κίνησης Paranoise, αλλά και από τις resident βραδιές του στο Cocktail Bar, θα αναλάβει την μετάβαση από τους φανταστικούς ήχους σε πιο χορευτικά μονοπάτια για να παραδώσει την σκυτάλη στον Runner. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που σίγουρα θα σας μείνει.


Το Χmas event θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με conceptual έπιπλα, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, visuals και θέα τις στέγες της Bαλαωρίτου, στο Fragile Βar, Βαλαωρίτου 29 στην ταράτσα.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης στις 22.00. be there!

Wednesday 21 December 2011

Sviouras' Pareidolia show #09

Sviouras' Pareidolia radio show / tuesday 20 december 2011
weekly tuesdays on air live from Berlin 00.00-02.00 (gmt+02)

#09 Pareidolia ΣKULL part 1 - 58 mins
Kraut, Psych, Pomegranate, Noise, Drones..
Anatolia, Daleks and the ayatollah!

#09 Pareidolia ΣKELETON part 2 - 60 mins
A Guest Mix by Frank / Sviouras says; "Stepping outside my usual territories this week, I got some valuable help from long time record collector and music blogger Frank. this is the 1hour take on Psych and Kraut sounds from all over."

yesterday's BeatQuick radio show

Ακούστε τώρα το μισό μέρος της χθεσινής BeatQuick εκπομπής που επιμελούνται κάθε Τρίτη 16.00 με 18.00 στον Paranoise Radio δύο από τους ιθύνοντες νους του εγχειρήματος που φαίνεται από τους πρώτους κιόλας μήνες ότι έχει πάρα πολλά να προσφέρει στην δισκογραφία, στην εγχώρια σκηνή και τον κόσμο που έχει τα αυτιά του ανοιχτά και τεντωμένα προς τις νέες ποιοτικές παραγωγές. Το εγχείρημα αυτό ακούει στο όνομα BeatQuick Records και έχει κάνει αίσθηση με τις πρώτες της κυκλοφορίες που μας χάρισε στο 2011.

Την ραδιοφωνική εκπομπή παρουσιάζουν σε εβδομαδιαία βάση οι J Melik και Kill Emil, με το show να κερδίζει όλο και περισσότερη αγάπη και σεβασμό από το ελληνικό κοινό! Mία ακόμη εκπομπή στον Paranoise που αξίζει πραγματικά πολύ να μην χάνετε ποτέ! Εσείς, μπορείτε από το player του soundcloud να την ακούσετε (κανονικά) αν και αποσπασματικά, την μισή της διάρκεια. Α, και μπορείτε να την κατεβάσετε επίσης για σπιτικές προσωπικές απολαύσεις! Πατήστε εδώ για να δείτε την tracklist. enjoy the radio ;-)

Kill Emil - BeatQuick Radio Show Mixtape Vol.1 by Kill Emil

Tuesday 20 December 2011

*new album out now: G Daddie - Ride With Me

Toν G Daddie οι φίλοι του Paranoise θα τον θυμούνται σίγουρα από το προηγούμενό του release, το The Truth EP που είχε βγάλει τον Ιανουάριο του '11 και αγαπήθηκε αρκετά από εμάς και τους ακροατές, αλλά κι από το πολύ ωραίο mix set που μας είχε χαρίσει την περασμένη Άνοιξη στο guest dj section. Τώρα, στην πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου μέσα από την Μemoryformat και τιτλοφορείται Ride With Me, συναντάμε κάπως διαφοροποιημένο τον ήχο του G Daddie aka Gone.

Καταρχήν, το Ride With Me είναι ένα album με συνολική διάρκεια τα 46 λεπτά, αποτελούμενο από 13 κομμάτια που ποικίλλουν στο ύφος τους, κυριαρχούν ολοφάνερα όμως τα βαριά και ψυχεδελικά επί των πλείστων beats, το hip hop και triphop-ίζουσα jazz, ενώ δεν λείπουν και grime στιγμές ή disco στοιχεία! Φιλτραρισμένα όλα μέσα από ένα "ονειρικό" πρίσμα όπως κι ο ίδιος ο G Daddie δηλώνει, με σκοπό να φτιάξει ένα ηχητικό ταξίδι που μας προσκαλεί να το δοκιμάσουμε, για αυτό και το κάλεσμα στον τίτλο Ride With Me. Πρόκειται να ακούσετε πολύ όμορφα κομμάτια κατά την ακρόαση του δίσκου, που ήδη χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους εγχώριους για το 2011!

Aν επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε κάποια από τα tracks, πιθανόν το πιο αρεστό στους περισσότερους είναι το πέμπτο κατά σειρά και πραγματικά υπέροχο Big Mistake! Έπειτα, το Little Girl και το ομώνυμο Ride With Me είναι το ίδιο ωραία, όπως και το Sweet Honey Μe που αρχικά ήταν instrumental όμως προσέθεσε ο G Daddie, ή Μιχάλης Παπουλάκος αλλιώς, την δικιά του φωνή και της φίλης του Σοφίας για να το μεταμορφώσει. Πολύ καλό ακόμη, το προτελευταίο Yes You αλλά και το δυναμικό κλείσιμο στο τέλος με το Here To Rock. Τέλος να σημειώσουμε ότι το εξαιρετικό video clip του oμώνυμου track γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Τούρκο Hasan Kuyucu με την συμμετοχή των performers Sello Pesa και Vaughn Sadie.

GDaddie - Big mistake by GDaddie

Κάποιοι από εσάς, αυτοί που ανήκετε στους πλέον φανατικούς paranoise addicted, όταν ακούσετε τον δίσκο θα διαπιστώσετε ότι κάαααπου τα έχετε ξανακούσει πάνω από τα μισά tracks του δίσκου. Υeah, it's true, στο mix set που μας είχε χαρίσει ο G Daddie τον Μάρτιο, και βλέπετε και κατεβάζετε εδώ, περιέλαβε πολλά από τα unreleased τότε tracks του που συναντάμε τώρα επίσημα στο Ride With Me! καλοτάξιδο!

Monday 19 December 2011

Breathe Recs Xmas Bass 2011 Showcase

H Breathe Records κλείνει αυτές τις μέρες έναν χρόνο λειτουργίας της και γιορτάζει τα πρώτα της γεννέθλια την παραμονή Χριστουγέννων με ένα μεγάλο Dubstep και Drum 'n' Bass party στην Θεσσαλονίκη! Το εγχώριο label που ιδρύθηκε πέρσι από τους FLeCK και DJ Booker παρουσιάζει το Showcase του το ερχόμενο Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στο μεγάλο stage στον πολυχώρο του Block33. H είσοδος κοστίζει 10 ευρώ, ενώ οι πόρτες ανοίγουν από τις 22.30.

Στα decks θα ανέβουν για να παρουσιάσουν τα δικά τους εορταστικά dj sets οι owners του label και paranoisers FLeCK και DJ Booker, αλλά και τα μέλη της, Pixels On Space σε ένα audiovisual live show, και ο Imaginary Friend. Νωρίτερα το εναρκτήριο έναυσμα θα δώσει ο Kougios με το δικό του set. Aξίζει να τονιστεί ότι στο stage που θα λάβει χώρα το xmas bass event θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ιδανικά τo party με το ηχοσύστημα των 20 KW που είναι στημένo. take a big breath!

Fantastikoi Hxoi mixtape 05 - Celebrate the Instrumental Gems of Odd Nosdam!

Το πέμπτο κατά σειρά Φανταστικοί Ήχοι Mixtape για τον Paranoise Radio φιλοξενήθηκε προχθές το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στον αέρα του σταθμού και αυτήν την φορά ήταν αφιερωμένο στις μαγικές συνθέσεις του Odd Nosdam! Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, πρόκειται για τον σπουδαίο μουσικό παραγωγό, dj, πρώην μέλος των Clouddead και των Why?, συνιδρυτή και πρώην art-director της αγαπημένης μας κολλεκτίβας και δισκογραφικής Anticon! O Odd Nosdam έχει μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στην δισκογραφία κοντά στα 15 χρόνια τώρα, πάντα με αξιόλογες ποιοτικά κυκλοφορίες.

Στο 5ο FH mixtape on PRNZ λοιπόν, έχουν επιλεγεί 30 κομμάτια από την μέχρι σήμερα πορεία του από τις εξής κυκλοφορίες του: Reject (2001), Split EP! (2001), Plan 9 - Meet Your Hypnotis (2001), No More Wig For Ohio (2002), Instrumentals Vol.8 (2004), Your American Bonus (2004), Burner (2005), Untitled Three (2005), Level Live Wires (2007), Clouddead Beats (2007), Pretty Swell Explode (2008), T.I.M.E. Soundtrack (2009).


Έτσι το ωριαίο mixtape έχει τον τίτλο Celebrate the Instrumental Gems of Odd Nosdam, φέροντας την σφραγίδα των Φανταστικών Ήχων. Μπορείτε να το προσθέσετε στην συλλογή σας με τα FH Paranoise mixtapes με ένα κλικ στο Download, όπου προσφέρεται στα 320 kbps. enjoy it! και αναμείνατε το επόμενο mixtape προσφορά αποκλειστικά για όλους εσάς τους ακροατές του PRNZradio σε δύο εβδομάδες. cheers

Saturday 17 December 2011

Listen to Wrap Up mix by All City records!

Σήμερα έχουμε την μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε το ολοκαίνουριο mix που κυκλοφόρησε μόλις πριν τρεις ημέρες και μας έστειλε η σπουδαία Αll City Records για να παίξει στα πλαίσια του Guest DJ Section στον αέρα του Paranoise Radio! To mix φέρει τον τίτλο Wrap Up Mix from ASAP Rocky to Zomby 2011, περιλαμβάνει ορισμένα από τα highlights -σύμφωνα με το label- της χρονιάς που μας αφήνει σιγά σιγά και, πρόκειται ουσιαστικά για ένα mix πολυποίκιλο καθώς συνδυάζει άρτια Beats, Hip Hop, Dubstep, Techno, House!

Η Αll City records ιδρύθηκε το 2003 με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και ασχολείται με τον σύγχρονο ήχο του hip hop κατά κύριο λόγο αλλά και συγγενή είδη, δηλαδή beats, electronic, experimental, soul.


Aποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες του νέου αιώνα και στον κατάλογό της θα βρει κανείς κυκλοφορίες από τεράστιου βεληνεκούς και αξίας ονόματα, όπως οι Onra, Fulgeance, FaltyDL, Mike Slott, Devonwho, Hudson Mo, Daedelus, Ras G, Free The Robots, Exile, Dimlite, Teebs, Tokimonsta, XXXY, Shafiq, Dam Funk, Dibiase & PUDGE, Om Unit, Muhsinah και άλλοι! Κάποια από τα παραπάνω ονόματα, αυτοί που κατάγονται από την θρυλική σκηνή του LA ήχου βρίσκονται σε μια απίστευτα μνημιώδη σειρά με 10 κυκλοφορίες 10ιντσων όπου σε κάθε ένα από αυτά συνεργάζονται δύο ονόματα του Los Angeles. Πέρα από τις μουσικές κυκλοφορίες, η All City records διαθέτει ένα record store στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας που διαθέτει ακόμη και second hand δίσκους, πάντα κινούμενα στον ήχο που έχει ταχτεί να υπηρετεί το label. Tέλος, θέση στις ενασχολήσεις της εταιρείας έχουν και άλλες δράσεις, όπως graffiti και street art.

A$AP Rocky to Zomby 2011 Wrrrrappp Up by allcitydublin

Το Wrap Up Mix που σας παρουσιάζουμε σήμερα στον αέρα του Paranoise στις 21.00 (gmt +02) το επιμελήθηκε το κεφάλι της All City, o Tu-Ki / Olan και έχει διάρκεια 59 λεπτά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα κομμάτια που περιέχονται σε αυτό, ενώ από το παραπάνω player βρίσκεται το κουμπάκι για Download και το κάνετε για πάντα δικό σας!

James Pants – Every Night I Dream (Stones Throw)
Floating Points – Arp3 (Eglo)
Throwing Snow – Sanctum (Sneaker Social Club)
West Norwood Cassette Library – Get Lifted (WNCL)
Thundercat – For Love (I Come Your Friend) (Brainfeeder)
Om Unit – Solar Cycle (Solar Cycle)
Morgan Zarate – SP (Hyperdub)
Samiyam – Kitties (Brainfeeder)
Onra – All Night (All City)
Hudson Mohawke – CBat (Warp)
Rustie – City Star (Warp)
Peverlist – Dance til Police Come (Hessle Audio)
Instra:mental – When I Dip (Non Plus)
Dexter – Fat Skinny People (Clone)
Shabazz Palaces – Are You..Can You..Were You..(Felt) (Sub Pop)
King Midas – Earth A Kill Ya (Mala Remix) (Hyperdub)
A$AP Rocky – Peso (A$AP Rocky)
Blu – Jesus (Nature Sounds)
Two Inch Punch – Love You Up (TIP)
Levon Vincent – Man or Mistress
Martyn & Mike Slott – Nights (All City)
Head High – It’s A Love Thing (Island Mix) (H2)
Mosca – Done Me Wrong (Numbers)
Gil Scott Heron & Jamie XX – I’ll Take Care of You (XL)
Zomby – Labyrinth (4AD)
Falty DL – Make it Difficult (All City)
Joy O – Wade In (Hotflush)
Madlib & Freddie Gibbs – Deep (Madlib Invasion)

Biomass live tonight in Thessaloniki!

Σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη στον χώρο του Πρώτου Ορόφου (Ολυμπίου Διαμαντή 20) ο Βiomass που ανεβαίνει από την Αθήνα για ένα μοναδικό live!

O Biomass θα παρουσιάσει το πρότζεκτ Revonoiz, το οποίο είναι βασισμένο σε εικόνες και ήχους από την εισβολή στο Ιράκ. Μετα-βιομηχανικές αναδρομήσεις της ατμόσφαιρας και της τεχνολογίας του πολέμου συγκρούονται με την καταστροφή της μελωδίας και του οράματος από το αστικό ηλεκτρικό περιβάλλον.

Ο Biomass είναι ο Πάνος Κυβελέας, μουσικός και παραγωγός δυστοπικών ηχοτοπίων. Ξεκίνησε να παίζει αρχικά στην Ιταλία το 1996 ως dj σε clubs, καταλήψεις και αυτόνομους χώρους. Από το 2003 ξεκίνησε την παραγωγή ενός μινιμαλιστικού μουσικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας ήχους και visuals στις δικές του οπτικοακουστικές δομές. Έχει τρεις κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, το Miledrops, Μarket και Ilectrozali.

H όλη εκδήλωση αρχίζει από τις 22.30 και μετά, με την είσοδο στον Πρώτο Όροφο να είναι όπως πάντα ελεύθερη, αρκεί να φέρετε τα δικά σας ποτά! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε protosorofos.gr και biomass. cheers!

Friday 16 December 2011

Abtomic's Green Room show #11

Friday 16/12/11 from 14.00 to 16.00 (GMT +2)
Download --> Enjoy

-------------------------- 1st Hour --------------------------
Paul Chambers - Nita
Para - (Sittin On) The Dock Of The Bay
Chris Joss - You Make Me Happy
Lefties Soul Connection - One Punch Pete
Mr. Confuse - Gain Station
45 - Much Longer
Francis Inferno Orchestra - Sing To Me
Deadly Sins - Gettin It On (OV Groove)
JtotheC - Nono Luigi YesYes Remix
Jayl Funk - Jughead (Original Mix)
Mocean Worker - My Own Little World feat. Lyrics Born

-------------------------- 2nd Hour --------------------------
Selecta Demo - Warning Riddim
Somm T - Fire Riddim
Dirty Dubsters - Renegade Zoo
Stickybuds - Don't Deny It
Featurexast(beastieb-sabotage) - Oh My God
Dj Adlib - Wine feat. Black Spade & The Primeridian
Pablo Sanchez - Monkiez
Bob Marley - Get Up Stand Up (Tss Tss remix)
Anchorsong - Gingko
Four Tet - Moma
Machinedrum - The Way
King Midas Sound - Earth A Kill Ya (Mala Remix)
Debian Blak - Take Me On ft Anna Stott
Jazz Never Sleeps - Linh

Thursday 15 December 2011

*exclusive audio interview with Peverelist!

Στο χθεσινοβραδινό ραδιοφωνικό Subbed Out show στον Paranoise, ο Runner φιλοξένησε την αποκλειστική ηχητική συνέντευξη που εξασφάλισε και πήρε από τον Peverelist το περασμένο Σάββατο μέσω Skype. Ακούστε παρακάτω την δεκαπεντάλεπτη συνομιλία που είχαν οι δυο τους ενόψει του αυριανού party στο Six Dogs στην Αθήνα, όπου ο Peverelist θα παρουσιάσει το δικό του εκλεκτικό dj set.

O πολύ γνωστός παραγωγός της dubstep, ένας από τους οδηγούς του ήχου τα τελευταία χρόνια και από τις πιο επιδραστικές παρουσίες στην εν λόγω σκηνή, εξαιτίας βέβαια και της Punch Drunk records, το διάσημο label με έδρα το Bristol που έχει και τρέχει ο ίδιος ο Peverelist. Πρόσφατα ίδρυσε και δεύτερη εταιρεία, την Livity Sound, ενώ από το 2007 μέχρι σήμερα ο Tom Ford όπως είναι το πραγματικό του όνομα, μετράει πάνω από 10 κυκλοφορίες EP's, ένα ολοκληρωμένο προσωπικό album, αλλά και αρκετές συμμετοχές σε συλλογές και συνεργασίες.


Ακούστε προσεκτικά τα όσα εκμυστηρεύεται ο ίδιος ο Peverelist στον Runner και προετοιμαστείτε για το αυριανό party! Επόμενο ραδιοφωνικό Subbed Out ραντεβού με τον Runner από την Αθήνα στον αέρα του Paranoise τον Ιανουάριο. cheers!

Wednesday 14 December 2011

Sviouras' Pareidolia show #08

Sviouras' Pareidolia radio show / tuesday 14 december 2011
#10 Pareidolia: Conscious and Digital Roots from JA to the UK
on a heavy and mellow selection / roots digital dub (gmt02)



Sviouras weekly on tuesdays on air live from Berlin 00.00-02.00 (gmt+02)!

Tuesday 13 December 2011

Subbed Out party with Peverelist (punch drunk/bristol)

Ένας ιδιαίτερα αξιόλογος Βρετανός παραγωγός της dubstep έρχεται σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα για μία μοναδική εμφάνιση. Συγκεκριμένα ο Peverelist από το Bristol φιλοξενείται στο πέμπτο κατά σειρά Subbed Out party που διοργανώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 16/12 στο Six Dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) στην Αθήνα από τους συνήθεις ύποπτους, τον Mr.Statik και τον Runner. To event αρχίζει στις 00.00 ακριβώς και η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ.

Ζώντας μέσα από το πρίσμα της στυμμένης φέτος από ζουμί πόλης, μία από τις αγαπημένες μας βραδιές επιστρέφει δριμύτερη και αποφασισμένη να φέρει αυτήν την ρέπλικα που λέγεται Subbed Out ξανά μέσα στο gig space του six d.o.g.s με το δύσκολο task να ξεπεράσουμε εαυτό μετά το ''έπος'' με 2562 τον περασμένο Οκτώβριο και να δώσουμε το έναυσμα για ένα late nighter από αυτά που γουστάρουμε να ξεχειλώνουμε κάθε δυο μήνες περίπου.

Έχοντας στο νου πολλά ονόματα και σχέδια για τα επόμενα Subbed Out events της σαιζόν, ήταν φυσική συνέπεια να κληθεί ένας από τους στυλοβάτες της bass σκηνής της τελευταίας δεκαετίας ο οποίος για μια ακόμη φορά επαναπροσδιορίζει τα όρια μεταξύ techno, house, dubstep και μυριάδων άλλων επιροών, δημιουργώντας & προωθώντας αυτό που ονομάζεται ''cutting edge sound system music''. Το όνομα αυτού Peverelist, ο οποίος μέσω του θρυλικού πλέον label Punch Drunk έχει περάσει σε μία άκρως δυναμική περίοδο που σφραγίζεται με τη συνεργασία του με τα νέα underground ταλέντα τύπου Kowton & το joint vinyl-only label Livity Sound οι κυκλοφορίες του οποίου γίνονται ανάρπαστες στα δισκάδικα της Ευρώπης όπως τα Hardwax, Sounds Of The Universe, Rush Hour καθώς επίσης και το νέο δισκάδικο/label και πλέον σταθμός Idle Hands το οποίο προωθεί τη νέα φουρνιά παραγωγών που συνδέουν το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Βristol και άλλες πόλεις.

Οι οικοδεσπότες Runner (d2) & Mr.Statik (BPitch Control) καλωσορίζουν την επιστροφή του Peverelist μετά από τουλάχιστον 2 χρόνια στην Αθήνα και τον συνοδεύουν μέχρι πρωϊας με full on sub bass riddims, έτοιμοι για παν ενδεχόμενο ταρακουνώντας το bleak τοπίο για τα επικείμενα Χριστούγεννα.

Stop Press: To Subbed Out radio show στον Paranoise επιστρέφει αύριο Τετάρτη 14/12, στο 22.00-00.00 με τον Runner να έχει year round up mix και μία αποκλειστική συνέντευξη από τον Peverelist λίγο πριν την εμφάνιση στην Αθήνα! stay tuned ;-)

Monday 12 December 2011

Thessaloniki Hip Hop Festival 2011

Ένα από πλέον αγαπητά festivals στην χώρα μας διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη το διήμερο Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό. Το festival θεσμός για την πόλη και την εγχώρια σκηνή του hip hop, το Thessaloniki Hip Hop Festival είναι εδώ για 9η συνεχόμενη χρονιά προκειμένου να δώσει από την μία ευκαιρία στους καλλιτέχνες του hip hop να επικοινωνήσουν με το κοινό τους, κι από την άλλη, ευκαιρία στους φίλους της μουσικής να παρακολουθήσουν live πολλά από τα αγαπημένα τους ονόματα.

Στο προσεχές διήμερο που θα λάβει χώρα το ΤΗΗF 2011 στον πολυχώρο του Block33 την πρώτη μέρα, Παρασκευή 16/12, ξεχωρίζει κανείς την πολυαναμένομη εμφάνιση των Dope D.O.D., τους MC Yinka & J Melik, τον Boύλγαρο Calligraphist και τον X Ray στο Moriginal Champsystem, χωρίς ωστόσο να υστερούν τα live acts των Βοng Da City, Αδέσποτο, Λόγος Απειλή, Fort Bravo, 4012 Βeats και αρκετών σχημάτων ακόμη.

Το Σάββατο 17/12 στο πρόγραμμα του φετινού THHF, όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, ξεχωρίζει η παρούσια του Lowkey, το live των δύο μελών των Ψυχόδραμα07, Άγνωστος Χειμώνας και Ταυτισμένος Λάθος, αλλά και η μοναχική παρουσία στην σκηνή του Ευθύμη από τους Α/Ε ή παλιότερα Terror X Crew. Ακόμη θα παίξουν οι Σκοτεινή Πλευρά, RNS, JK1 (phase3), Boom Squad, Oρθολογιστές, Detro, Billy Slash και άλλοι.

Dope D.O.D.
Το ολλανδικό συγκρότημα που τάραξε τα νερά της Hip hop σκηνής εδώ και 3 περίπου χρόνια. H μεγαλύτερη επιτυχία τους σημειώθηκε με το single What Happened, το οποίο έχει πάνω από 4.200.000 views στο youtube τους 10 μήνες κυκλοφορίας του! Το crew αποτελείται από τους MC's Dopey Rotten, Skits Vicious και Jay Reaper. Οι ρίζες του ξεκινούν από Αφρική και φτάνουν μέχρι την Αγγλία. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη σαφέστατα από αμερικάνικους underground hip hop ήχους της δεκαετίας του '90, σε συνδυασμό με πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά, ηλεκτρονικά ακούσματα όπως dubstep και drum 'n' bass στα beats τους. Είναι πολλά υποσχόμενοι και ο βρώμικος ήχος τους είναι κάτι που δύσκολα θα ξεχάσουν τα αυτιά σας.

Κάτοικος Λονδίνου, από Ιρακινή μητέρα και Βρετανό πατέρα, ο Kareem Dennis κατά κόσμον αν και μόλις 25 χρόνων θεωρείται ότι είναι από τους ανερχόμενους πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες της Μεγάλης Βρετανίας, ξαφνιάζοντας την συντηρητική αγγλική κοινωνία με την δύναμη του λόγου του. Με δύο δίσκους από ανεξάρτητα labels, συνεργασίες - θρύλους, όπως οι Immortal Technique, αναρρίχηση στην πρώτη δεκάδα των charts αλλά και... εμπλοκή του ακόμη και σε κλασικά έργα του Σαίξπηρ, όλα δείχνουν πως ο μικρός Kareem μεγάλωσε και είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο.

Να αναφερθούμε τώρα και στο #Greekcrisis, το καινούριο project που φέρνει φέτος μαζί του το ΤHHF 2011 και φιλοδοξεί να αποτυπώσει την οικονομική, και όχι μόνο, κρίση μέσα από τα μάτια, αρχικά των hip hop καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο festival και στην συνέχεια να δώσει συνολικά το στίγμα της ελληνικής hip hop σκηνής πάνω στο θέμα. Οι καλλιτέχνες καλούνται να απαντήσουν σε 4 ερωτήματα σχετικά με την κρίση και να εκφράσουν την δική τους οπτική πάνω σε αυτήν, κρίνοντας, σατιρίζοντας ή προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο MC Yinka που θα εμφανιστεί μαζί με τον δικό μας paranoiser J Melik στην πρώτη μέρα του festival στέλνει το δικό τους ειλικρινές μήνυμα γύρω από το κοινωνικό ζήτημα της κρίσης. respect.

Jeph1 & Billy Widz show w/MC Krisone

Ακούστε τώρα το πέμπτο ραδιοφωνικό show των Jeph1 και Billy Widz στον αέρα του Paranoise! Είναι ηχογραφημένη live η εκπομπή Big Bang από την περασμένη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, όπου φιλοξενήθηκε και ο MC Krisone σε ένα ζωντανό radio show με τρομερές και ολόφρεσκες dubstep επιλογές που κράτησε πάνω από 3 ώρες!

Από το παρακάτω player μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την πρόσφατη εκπομπή που επιμελούνται οι Jeph1 & Billy Widz κάθε δεύτερη Πέμπτη στο 22.00-00.00. Επίσης, όσοι θέλετε να κατεβάσετε τα προηγούμενα Βig Bang shows πατήστε Download. enjoy it!

Wednesday 7 December 2011

*exclusive interview with Disphonia!


Σας παρουσιάζουμε την σύντομη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαμε με τους Disphonia, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις τους μόλις λίγες μέρες πριν ανέβουν στα βόρεια για τα δύο party του Paranoise! Είναι ακόμη πολύ πρόσφατη η στιγμή που προξένησε τεράστια έκπληξη σε πολλούς, όταν η τελευταία κυκλοφορία των Disphonia σε συνεργασία με τους Γάλλους Kantyze στο label της γερμανικής Trust In Music, έφτασε στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας στην κορυφή (#01) των charts στα DnB singles!

Δείτε πως απάντησαν οι Disphonia στις ερωτήσεις που απευθύναμε σχετικά με τις κυκλοφορίες τους και την μεγάλη επιτυχία που αυτές έχουν, τις συνεργασίες τους με ξένα ονόματα αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια. Ακόμη, πολύ ενδιαφέροντα είναι τα όσα μας λένε για την πορεία της Drum 'n' Bass, εγχώριας και μή, καθώς και για την εξέλιξη που προβλέπουν στον ήχο. enjoy it!


Eίναι το δεύτερο σας release μετά το Νοvember στην Mindtech και το πρώτο που κυκλοφόρησε σε vinyl format. Πείτε μας λίγα λόγια για το πως ξεκίνησε η συνεργασία με τους Kantyze, για την συμβολή του Camelorg στο Timemachine, καθώς και τι σημαίνουν για εσάς αυτά τα 2 tracks.

Πριν μερικά χρόνια βρεθήκαμε με τον Feubod των Kantyze στην Αθήνα που ήταν για διακοπές με την κοπέλα του. Περάσαμε το βράδυ της πρωτοχρονιάς μαζί και καταλάβαμε πως αυτό που μας συνδέει, η αγάπη για την μουσική, κάνει την επικοινωνία πραγματικά πολύ όμορφη και απλή. Από τότε και τα δύο μέλη των Kantyze λάμβαναν αρκετές ιδέες που είχαμε και πάντα έδειχναν ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη και μας προέτρεπαν να τις υλοποιήσουμε. Η συνεργασία ήρθε αυθόρμητα, υπήρχε η βάση στην ιδέα και υπήρχε και η τεράστια εμπειρία των Kantyze.

Kαταλάβαμε άμεσα ότι όλες οι βασικές αρχές για συνεργασία υφίστανται, κοινά likes, εμπιστοσύνη, σεβασμός στην άποψη του άλλου, δεν χρειάστηκαν πολλές κουβέντες. Όλα πήγαν άψογα και γρήγορα κάμφθηκαν οι όποιες αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο project μέσω internet και πάνω από διαφορετικές πλατφόρμες (εμείς δουλεύουμε σε Logic και οι Kantyze σε Cubase).

To 1987 Demons ήταν το πρώτο track που τελειώσαμε κι έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Τime Machine ήταν ένα project που ξεκίνησε πέρσι όταν ο Camelorg μας επισκέφθηκε το καλοκαίρι στην Αθήνα. Έχει επίσης μεγάλη σημασία γιατί ουσιαστικά περιγράφει την απόφαση εξωτερίκευσης της έκφρασης και την διαχείρισή της στον χρόνο. Και τα δύο κομμάτια βρήκαν στέγη άμεσα στην Trust In Music που τα αγκάλιασε και τα πίστεψε από την αρχή.

Διαβάσαμε στο online record store Juno μια πολύ καλή κριτική για την συγκεκριμένη κυκλοφορία και είδαμε πως κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 1 στα charts των vinyl singles την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του. Πως νιώσατε? Ήταν κάτι που περιμένατε?

Η αλήθεια είναι πως υπήρχε αρκετό άγχος για αυτό το release μιας και είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολη η έκδοση βινυλίου. Το κόστος είναι μεγάλο και το κοινό που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μέσο πολύ λιγότερο απ' ότι άλλοτε. Αρχικά τις πρώτες μέρες η καλή πορεία στο Juno ήταν κατά κάποιο τρόπο ανακούφιση με κάποιο συγκρατημένο ενθουσιασμό. Ο οποίος μεγάλωσε πάρα πολύ όταν έφτασε στην πρώτη θέση και διαβάσαμε το review. To Juno είναι ένα μέσο από το οποίο παίρνουμε μουσική εδώ και χρόνια, είναι μεγάλη η χαρά μας!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια, πρόκειται να δούμε κι άλλες συνεργασίες με τους Kantyze ή άλλους παραγωγούς?

Αναμένουμε σύντομα να κυκλοφορήσει το δεύτερο solo κομμάτι μας Collapsed στην M-Atome, με το οποίο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και που έχει πάρει σοβαρό support από παραγωγούς και dj's που σεβόμαστε πολύ. Έχουμε στόχο το 2012 να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για μας. Κάτι που δεν θα περιοριστεί μόνο στο μουσικό κομμάτι.

Όσον αφορά τις συνεργασίες, έχουμε τελειώσει ένα νέο κομμάτι με τους Kantyze και ανυπομονούμε για το επόμενο. Υπάρχουν επίσης κομμάτια που δουλεύουμε με τους Ble3k, Dephzac, Treo. Έχουμε στόχο και για κάποιες ακόμη συνεργασίες. Θα κάνουμε πάντως focus καταρχήν στην ιδέα που έχουμε για ορισμένες solo παραγωγές.

Στο βιογραφικό σας διαβάζουμε ότι ίσως κάποια μέρα καταφέρετε η προσπάθειά σας να έχει την μορφή που σας εκφράζει και την περιγράφετε με συγκεκριμένο τρόπο. Θεωρείτε πως δεν έχει φτάσει αυτή η στιγμή?

Δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά γιατί το είδος έχει μια ιδιαιτερότητα, σε αναγκάζει κάθε φορά να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να νιώθεις ότι έχεις δώσει το καλύτερο. Με όποιον έχουμε συζητήσει έχει την ίδια άποψη. Κάθε νέο κομμάτι σε ολοκληρώνει αλλά σου βάζει και νέους στόχους για το επόμενο.

Σημασία έχει να το διασκεδάζεις κατά την διαδικασία και έχουμε αποφασίσει αυτό να κάνουμε. Και τους δύο μας ευχαριστεί να κάνουμε μουσική περισσότερο από τίποτε άλλο.

Ποια η γνώμη σας για την πορεία της Drum 'n' Bass στην εγχώρια underground σκηνή αλλά και παγκοσμίως? Υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που εξελίσσουν τον ήχο, κι αν ναι, προς ποια κατεύθυνση?

Το Drum 'n' Bass πλέον παρότι έχει ιστορία πάνω από δύο δεκαετίες ακούγεται φρέσκο στα αυτιά. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και οι ρυθμοί μετάδοσης της πληροφορίας, όσο ο κόσμος είναι ανοιχτός στο να ανταλλάσσει εμπειρίες, ιδέες, το drum 'n' bass θα εξελίσσεται. Αυτή η μουσική έχει ωριμάσει, συνεχώς ακούμε όλο και καλύτερες παραγωγές, όλο και πιο τρελές ιδέες!

Οι φόρμες σε πολλές περιπτώσεις μεταλλάσσονται, έχουν εμφανιστεί νέα υβρίδια τα οποία ακόμη κι αν βασίζονται σε παλιότερα μοντέλα, νιώθεις ότι έχουν φρεσκάδα. Παλιοί παραγωγοί ξεπερνάνε εαυτούς, είναι ακόμη εκεί, αφοσιωμένοι, πιστεύουν σε αυτό και κάνουν τρομακτικά καλή δουλειά. Και νεότεροι φέρνουν νέους ήχους και τεχνικές στο παιχνίδι.

Οι κατευθύνσεις είναι πολλές διαφορετικές και η αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο χρόνος παίρνουμε περισσότερη ευχαρίστηση όταν ακούμε νέα κομμάτια. Πολύ σημαντικό για την εξέλιξη που έχει είναι η τρομακτικά ραγδαία εξάπλωση του Dubstep. Eίναι ένα μουσικό είδος που έχει τραβήξει τα φώτα μακριά από τον ήχο όσο χρειάζεται για να απελευθερωθεί πολύς κόσμος...

Στην Ελλάδα το θετικό είναι ότι όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με την παραγωγή και ότι υπάρχει αρκετό κοινό που γουστάρει πραγματικά τον ήχο. Το δυσάρεστο είναι σαφώς η έλλειψη χώρων στους οποίους να μπορεί να παιχτεί αυτή η μουσική όπως θα θέλαμε να την ακούμε.


Disphonia παίζουν μεθαύριο Παρασκευή 9/12 στα Προκάτ στην Ξάνθη και το Σάββατο 10/12 στο Στέκι Βιολογικού ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, σε δύο huge bass nights όπου θα παίξουν ακόμη ο Harris από το Funxion Crew και αρκετοί παραγωγοί του Paranoise Radio και όχι μόνο! be there!