Wednesday 31 August 2011

July/August Airplay

Το καλοκαίρι τελείωσε και σιγά σιγά οι παραγωγοί του σταθμού μαζεύονται για να ετοιμαστούν για την καινούργια σεζόν. Με γεμάτες τις μπαταρίες επιστρέψαμε και σας παρουσιάζουμε ότι ακούσαμε και αγαπήσαμε για τους δύο προηγούμενους μήνες. 30 καλοκαιρινά tracks επιλεγμένα από τους παραγωγούς του Paranoise για την μουσική σας βιβλιοθήκη. Enjoy!

Dark Sky - Speeding Blue [50Weapons] listen
Disclosure - Blue You [Self Released] listen
Doshy - Suspiria [Rwina] listen
Hackman - Close [Greco-Roman] listen
Hudson Mohawke - Thank You [LuckyMe] listen
Fleck ft Eski - Southern Sun [Self Released] listen
Ifan Dafydd - No Good [Treehouse] listen
Il Esha - Cherry Blossoms(Splatinum rmx) [True Score Theory] listen
James Blake - Pan [Hemlock Recordings] listen
Joe Goddard - Gabriel [DFA Records] listen
Knxwledge - Loavhorts [Self Released] listen
LDFD - Mucho Mango [Friends Of Friends] listen
Lenzman - Mass Effect [Metalheadz] listen
Machinedrum - Come1 [Planet Mu] listen
Main Attrakionz ft A$AP Rocky - Take1 [Self Released] listen
Mr.Beatnick - Synthetes [Don't Be Afraid] listen
Nicolas Jaar - What My Last Girl Put Me Through [Clown Sunset] listen
Paul White ft Guilty Simpson - Dirty Slang [One Handed Music] listen
Reds - Roll It Gal [Self Released] listen
Reks - U Know [Brick] listen
Scuba - Adrenalin [Hotflush Recordings] listen
Silkie - It's Late [Deep Medi] listen
The Bongolian - Tortoise Walk [Blow Up Records] listen
The Morning Benders - Cold War (Star Slinger rmx) [Self Released] listen
The Next - By The Way [Stoke Audio] listen
The Weeknd - Lonely Star [Self Released] listen
Thievery Corporation - Stargazer [ESL Music] listen
Thundercat - Is It Love? [Brainfeeder] listen
Unknown Artist - Sicko Cell [Swamp81] listen
Young Montana - Dreamhome [Alpha Pup] listen

Saturday 27 August 2011

Street Mode Festival 2011

Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνεται η γιορτή νεολαίας Street Mode Festival στα πλαίσια των εκδηλώσεων Θέρμης Δρώμενα που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία του Δήμου, μόλις λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη. Το ιδιαίτερο αυτό street culture festival λαμβάνει χώρα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.
Οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν και για 12 ώρες συνεχή δράση με επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, breakdance, hip hop χορού και bmx από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και αθλητές μέσα στον χώρο της πλατείας που θα διαμορφωθεί ειδικά εκείνη την μέρα για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα μουσική και παράλληλες δράσεις από τους νέους του Δήμου Θέρμης και μη κυβερνητικές οργανώσεις θα συνοδεύουν σε όλη την διάρκειά της την εκδήλωση. Aναλυτικά το πρόγραμμα του Street Mode Festival 2011 έχει ως εξής:

12:00-20:00 Graffiti Action // Στο τούνελ της πλατείας 35 από τους καλύτερους καλλιτέχνες graffiti της Ελλάδας θα δημιουργήσουν μία τοιχογραφία μήκους 70 μέτρων! Οι καλλιτέχνες είναι οι: Live2, Apset, G.Mavridis, Jamer, Jasone, Lue, Case, Krase, Dee71, Homo, Ser, Χ. Αλαβέρας, Jorz, Nade, Nastwo, Dwayne, Dante, Smartie, Noone, Karma, Jerz, Nox1, Inva, Rino, Ionas, Onare, Sive, Rasel, Amok, Risk, Toolis, Zek, Design Ninjah, Simoni και Shuen.


17:30 BMX Show // Η γνωστή ετήσια επίδειξη – διαγωνισμός bmx Ride On Street Ripper θα παρουσιαστεί φέτος στο πλαίσιο του Street Mode Festival με την συμμετοχή των κορυφαιών Ελλήνων αναβατών bmx ποδηλάτων και χρηματικά έπαθλα και δώρα για τους νικητές. Χώρος της πλατείας θα διαμορφωθεί με ειδικές κατασκευές για αυτόν τον σκοπό και θα είναι διαθέσιμος προς το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε o καθένας να μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο bmx!

19:00 Breakdance Show // Στο αμφιθέατρο της πλατείας οι 16 καλύτεροι χορευτές breakdance της Ελλάδας θα αναμετρηθούν ζωντανά μπροστά στο κοινό για την ανάδειξη του κορυφαίου Έλληνα B-Boy σε μία μάχη τύπου ένας εναντίον ενός με χρηματικά έπαθλα και δώρα για τους νικητές, ενώ στα διαλείμματα του αγώνα οι ομάδες hip hop χορού Loona Beats και Dancecool θα παρουσιάσουν μοναδικές χορογραφίες!

20:30 Live Music // Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλίες από τους Χατ Τρικ και Μικρό Κλέφτη, μέλος του συγκροτήματος Βόρεια Αστέρια, οι οποίες θα συγκεντρώσουν τον κόσμο των επιμέρους δραστηριοτήτων στον συναυλιακό χώρο της πλατείας για το ιδανικό κλείσιμο της βραδιάς αφιερωμένης στους νέους.

Thursday 25 August 2011

Circo Inverso's (fresh things first) 45' mix on air!

Ο Circo Inverso είναι μέλος της κολλεκτίβας των Fresh Things First. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Fresh Things First αλλά και σαν solo dj έχει σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα events σε όλη την Ελλάδα. Στο παρελθόν άλλωστε έχει μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα της bass σκηνής όπως DJ Krush, Lazer Sword, Digital Mystikz, Mosca, Canblaster, ενώ με την ομάδα των FTF έχουν υποδεχθεί καλλιτέχνες όπως Kromestar, Truth, Free The Robots, Mensah, Pinch, Sukh Knight, Scientist κ.α.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου ο Circo Inverso μαζί με τον Mr.Soundproof διοργανώνουν μία από τις πιο γνωστές crossover βραδιές τα περίφημα Wtf? parties, ενώ ο ίδιος θέλοντας να σπουδάσει πάνω στην μουσική μετέβη πριν έξι μήνες στην Αγγλία όπου και ολοκλήρωσε το Music Business Course στην σχολή Point Blank του Λονδίνου. Τον τελευταίο καιρό θα τον βρείτε να παίζει τα διαστημικά beats του στην καθιερωμένη Dubstep βραδιά με την επωνυμία Sine στο Coventry.

Ως παραγωγός έχει συμμετάσχει με κυκλοφορίες σε διάφορα net labels όπως η Dusted Wax Kingdom, Psicotropicodelia, 33 recordings ενώ σύντομα αναμένεται μία κυκλοφορία σε συνεργασία με τον Imaginary Friend στην Moziq Recordings με την ονομασία Sushi Beats Vol 1 και λίγο αργότερα η κυκλοφορία ενός σόλο Beat tape με την μορφή digital free release.

To mix που ετοίμασε για την σειρά Dubstepforum X Paranoise που σας παρουσιάζουμε εδώ και λίγο καιρό σε συνεργασία με το dubstepforum.gr είναι ένα κράμα Bass Οriented μουσικής με μερικά promo tunes από τους JaceK & Kid Smpl. To mix κινείται σε ένα ευρύ φάσμα με διαφορετικά Bpms να εναλλάσσονται καθ'όλη την διάρκεια του 45 λέπτου mix το οποίο μπλέκει ιδανικά 2-step ρυθμούς με soulful influenced διαστημικά beats. Aυτό το Σάββατο λοιπόν συντονιστείτε στον αέρα του Paranoise ακριβώς στις 21.00 για το μοναδικό αυτό mix από τον Circo Inverso.

Friday 19 August 2011

all about Reworks Festival 2011!


Λιγότερος από ένας μήνας έμεινε μέχρι το φετινό Reworks Festival, μία διοργάνωση θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης που φέτος βγαίνει στην 7η της έκδοση. Στο Reworks 2011 έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για μία ακόμη χρονιά σημαντικά διεθνή ονόματα από διαφορετικά είδη σύγχρονης μουσικής, αλλά και αρκετούς εγχώριους καλλιτέχνες με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής σκηνής. Το φεστιβάλ φιλοξενείται το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 16 & 17 Σεπτεμβρίου στο γνώριμο μέρος της Vilka Area, όπου στα τέσσερα stages θα περάσουν για το δικό τους show δεκάδες artists, πλαισιωμένοι από μία σειρά εικαστικών παρεμβάσεων, όπως installations, visuals και εκθέσεις.

Ξεχωρίζουμε την παρουσία, έκπληξη για πολλούς, του σπουδαίου παραγωγού και ιδιοκτήτη της αγαπημένης μας Hyperdub, Kode9. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από ένα από τα πιο σημαντικά dubstep label σήμερα, την Hyperdub, ανακάλυψε καλλιτέχνες όπως ο Burial, Τhe Bug, Warrior Queen κ.ά, έχει το δικό του ραδιοφωνικό show και ταξιδεύει για live σε όλο τον πλανήτη σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα. Με βάση το Λονδίνο ο ήχος του Kode9 το σίγουρο είναι ότι δεν μπαίνει σε καλούπια. Άλλοτε με beats άλλοτε χωρίς, κάποιες φορές με vocalist άλλες όχι, το μόνο που είναι δεδομένο είναι το βαρύ βρετανικό μπάσσο. Με κυκλοφορίες στην Rephlex του Aphex Twin, την Domino, την Tempa και την Hyperdub, και με συνεργασίες με τον Spaceape, ο Kode9 σερβίρει απολαυστική μουσική. Πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη του δουλειά, η ανοιξιάτικη κυκλοφορία του album Black Sun σε συνεργασία με τον Spaceape. Και όπως τονίζουν οι διοργανωτές του Reworks, oι εμφανίσεις του πηγαίνουν ακόμη πιο μακριά από τις κυκλοφορίες του. Προετοιμαστείτε για σεισμικές δονήσεις το Σάββατο 17/9 στο Air Stage.

Ακόμη, αναμφίβολα τεράστιο γεγονός αποτελεί η έλευση του Benga μαζί με τον MC Youngman. Το ένα τρίτο τoυ σούπερ γκρουπ Magnetic Man είναι γνωστός για το ότι "τα σπάει" όσο λίγοι και σίγουρα δεν προσφέρεται για τους μετριοπαθείς. Ήχοι βγαλμένοι μέσα απο το Croydon του Λονδίνου, βαριά μπάσσα και σκληρά ντραμς συνθέτουν την μουσική αυτού του μουσικού εφευρέτη, ο οποίος πήγε την UK Garage βήματα πιο μπροστά συμβάλλοντας στην δημιουργία της Dubstep. Με κυκλοφορίες στις Tempa, Big Apple Records και στην δική του Benga Beats label, τα tracks "Night", "On A Mission", "26 Basslines", "Cranked up" έχουν εκατομμύρια προβολές στο Youtube, ενώ το νέο του track "Smack your bitch up" ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο προβολές μόλις σε ένα μήνα. O καλλιτέχνης με το άφρο μαλλί, έχει συνεργαστεί εκτός των άλλων με John Legend, Ms Dynamite, Rihanna αλλά έκανε πολλές παραγωγές και στην Katy B. Η εμφάνισή του την Παρασκευή 16/9 στα πλαίσια του Bios Showcase αποτελεί ένα από τα highlights του φετινού Reworks.

Ακόμη, δύο ονόματα της Raster Noton έρχονται στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του Bios Showcase. Πρόκειται για τον συνιδρυτή του label Alva Noto και τον Mika Vainio από τους θρυλικούς Pan Sonic. O πρώτος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του μινιμαλισμού και της πειραματικής σκηνής παγκοσμίως. Χρησιμοποιεί την τέχνη και την μουσική ως συμπληρωματικά εργαλεία για να δημιουργήσει μικροσκοπικές όψεις δημιουργικών διαδικασιών. Δημιουργός και performer αμέτρητων installations σε χώρους όπως την Guggenheim της Νέας Υόρκης, το SF MoMA και το MoMa της Οξφόρδης, το NTT στο Tόκιο, τηνTate Modern και την Μπιενάλε της Βενετίας, αμέτρητες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες πρόσφατα επιχείρησε ένα μουσικό πείραμα σε συνεργασία του με τον Ryoji Ikeda που φέρει τον τίτλο Cyclo, ενώ το πρόσφατο album του σε συνεργασία με τον Ryichi Sakamoto αποτελεί ένα από τα μουσικά διαμάντια του '11. Ο Mika Vainio από την πλευρά του αποτελεί το ήμισυ ενός από τα πιο ιστορικά σχήματα στον χώρο του μινιμαλισμού και του Avant Techno / Ιndustrial Νoise, τους Pan Sonic. Mε κυκλοφορίες στις Touch, Εditions Mego, Raster Noton, έχει συνεργαστεί εκτός των άλλων με την Bjork, τον Alan Vega των Suicide και τις Chicks on Speed. Αμφότεροι έρχονται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και θα παρουσιάσουν ένα οπτικο-ακουστικό live set.

Πέρα από αυτά, στα τέσσερα stages θα ανέβουν για τα δικά τους live αρκετά ακόμη γνωστά ονόματα, όπως οι σπουδαίοι Lamb από την Βρετανία με την υπέροχη φωνή της Lou Rhodes και τον Αndy Barlow που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να ακούσουμε το φετινό τους album ''5" αλλά και κλασσικές τους επιτυχίες, οι Ηercules and Love Affair από την Νέα Υόρκη που θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, οι Κraak & Smaak που αποτελούν ίσως ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει η Ολλανδία την τελευταία δεκαετία, ο Karuan & band με ανατολίτικη μουσική και πλήθος παραδοσιακών οργάνων σε πιο εξευρωπαϊσμένο ύφος, oι Αncient Astronauts με κυκλοφορίες στην ESL, δισκογραφική των Thievery Corporation.

Ακόμη σημαντική θέση στο φετινό Reworks θα έχει η δισκογραφική Sci + Tec που θα φιλοξενηθεί σε ένα ειδικό stage το Σάββατο 17/9 προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην χώρα μας τον ήχο της μέσα από 4 ονόματα, τον πολύ γνωστό Dubfire, τον Carlo Lio, την Carola Pisaturo και τους Shdwplay. Φυσικά, υπάρχουν και οι James Holden, Miss Kittin, Reboot, Sebo K, που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών θεατών με τους χορευτικούς ρυθμούς της house και techno, όπως και άλλοι ξένοι artists, λιγότερο γνωστοί.

Από πλευράς ελληνικών συμμετοχών, ξεχωρίζει το live των Hana από την Θεσσαλονίκη με τις βρώμικες αλλά εγκεφαλικές techno παραγωγές τους, ένα άλλο εξίσου αξιόλογο δίδυμο οι My Wet Calvin από την Αθήνα σε shoegaze και electropop ύφος, ο εξαιρετικός Cayetano με τις τρομέρες και πολυαγαπημένες συνθέσεις του μαζί με την μπάντα που τον συνοδεύει και οι εκκεντρικοί Αθηναίοι Felizol & The Boy. Βέβαια, δεν λείπουν και πολλοί Έλληνες dj's, όπως τα μέλη της NON, πολλοί από τους οποίους είναι μόνιμοι κάτοικοι του Reworks τα τελευταία χρόνια.

Ραντεβού για άλλη μία χρονιά λοιπόν, στην περιοχή της Vilka στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου για το Reworks 2011! Aναλυτικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα με το time schedule εδώ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 28 ευρώ ανά ημέρα και 45 ευρώ το διήμερο. Για να δείτε τα σημεία προπώλησης πατήστε εδώ και εδώ για να αγοράσετε online. reworking it..

Thursday 18 August 2011

Sonarpilot's mix coming up on air

Ένα πολύ ιδιαίτερο όσο και ενδιαφέρον mix φιλοξενείται το προσεχές Σάββατο 20 Αυγούστου στον αέρα του Paranoise Radio. Πρόκειται για το πολύ πρόσφατο mix που έκανε ο Sonarpilot μόλις τον Ιούλιο και με τίτλο Influence Mix vol.1, όντας το πρώτο της σειράς των mixes του Sonarpilot που σκοπό έχουν να δείξουν τις μουσικές επιρροές του στις τέσσερις δεκαετίες τώρα που ασχολείται με την μουσική.

Στο συγκεκριμένο mix του σπουδαίου και αναγνωρισμένου καλλιτέχνη από την Βασιλεία της Ελβετίας, που μάλιστα πριν τρία χρόνια δημιούργησε το δικό του label με την ονομασία Sonarpilot Audio, θα ακούσετε περίεργες μίξεις και συνδιασμούς σε ηλεκτρονικό πάντα ήχο, είτε είναι IDM, είτε Αmbient, είτε Electronica ή Dubstep και Post-dubstep! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό να αποτυπώσει στον βαθμό που είναι αυτό δυνατό τους καλλιτέχνες που επέδρασαν και ενέπνευσαν τον Sonarpilot. Πως γίνεται όμως να ενώνονται ο Brian Eno με τον Scuba, ο Βοwie με τον Lorn, οι Kraftwerk με τον Marcus Intalex, στο ίδιο mix που επίσης μετέχουν κι άλλοι καλλιτέχνες - φορείς του πιο σύγχρονου ήχου, όπως οι Ramadanman και Koreless? Ακούστε το και θα καταλάβετε.

Όσο για τον ίδιο τον Sonarpilot, το ταξίδι του στην μουσική κι η ενασχόληση μαζί της ξεκινάει μετά τα '70s και αφού στην πορεία με το new wave και το punk κάμφθηκαν οι πρώιμες επιδράσεις των pink floyd και του bowie, πήγε σε πιο synth pop μονοπάτια έπειτα για να το γυρίσει στα τέλη της δεκαετίας του '80 σε experimental, αγαπώντας παράλληλα τον brian eno. Έτσι, ήρθε φυσιολογικά η εξέλιξή του σε παραγωγό techno, ambient και experimental ήχων. Το 2008 κάτι αλλάζει μέσα του, και ξαναπιάνει την κιθάρα του απ' την αρχή και γράφει και πάλι μουσική απ' το μηδέν. Πέρσι ήρθε στην κυκλοφορία το πρώτο του album μετά την αναγέννησή του, με τίτλο Mothership, που κέρδισε πολλούς θαυμαστές. Ακολούθησε το Mothership Remixed από τον Ramadanman και τον Simbad, και τώρα τον Ιούνιο του 2011 το νέο του release με τίτλο Flotsam. Ένας καλλιτέχνης που δεν αρκείται σε τίποτα...

Συντονιστείτε το Σάββατο 20/8 βράδυ στις 21.00 και ακούστε το mix του Sonarpilot - Influence Mix vol.1, φυσικά μόνο από τον Paranoise Radio! Mετά τον αέρα, θα ανέβει player με την tracklist για να το ακούτε κι από εδώ. stay tuned!

Tuesday 16 August 2011

2/9 Sleepin Pillow & Viper Vikings live

Οι Sleepin Pillow, μία από τις καλύτερες εγχώριες bands των τελευταίων ετών, παρουσιάζουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές που συνδυάζουν ομοιόμορφα ροκ και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της Ελληνικής παράδοσης. Το live θα λάβει χώρα στην πόλη τους, Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Τους Sleepin Pillow αποτελούν χαρακτήρες με ψευδώνυμα. O Nomik, o Rispa, o Aisha Sama, o Nick Zakqueline, o Antoine κι o Skinman είναι οι φιγούρες που επί σκηνής παρουσιάζονται μεταμφιεσμένοι. Η μουσική τους αποπνέει μυστικισμό. Oι επιρροές τους ξεκινούν από το Bristol της Αγγλίας και φτάνουν ως τις μακρινές Ινδίες έχοντας καταφέρει να μπλέξουν ομοιόμορφα τους ήχους του trip hop και την δυτική ψυχεδέλεια, με την ανατολίτικη κουλτούρα και στοιχεία από την δική μας ελληνική παράδοση.

Το συγκρότημα, έπειτα από 3 χρόνια ηχογραφήσεων, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο Apples on an Orange Tree τον Ιούνιο του 2008 στην Shift records και την Αrchangel. Για την ολοκλήρωση του άλμπουμ συνεργάστηκαν με τον Άγγλο παραγωγό John Antony (Queen, Ace, Genesis). Το άλμπουμ αμέσως κέρδισε την αγάπη κοινού και κριτικών εντός κι εκτός συνόρων, ενώ θεωρήθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα! Το δεύτερό τους album κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά, τον Απρίλιο τους 2010 πάλι στις ίδιες εταιρείες με τίτλο Superman’s Blues. Σε αυτό οι Sleepin’ Pillow ξεπερνούν κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο που αναζητά απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα της ζωής μέσα από το μοναδικό τρόπο που έχει πλέον απομείνει: την πρωτότυπη δημιουργία.

Σε σχέση με τα προηγούμενα δείγματα δουλειάς των Sleepin Pillow, το Superman’s Blues είναι σίγουρα πιο σύγχρονο στην προσέγγισή τους, καθώς χρησιμοποιεί πολλά synths (αναλογικά και ψηφιακά), διατηρώντας όμως τις αναφορές στα κλασικά στοιχεία της Ανατολής και της Δύσης. Ο τίτλος του δίσκου αναφέρεται άλλωστε, σε μια παρόμοια αντίθεση: ο τεχνολογικά προηγμένος άνθρωπος του σήμερα πορεύεται στον κόσμο έχοντας χάσει τον προσανατολισμό και την ανθρωπιά του. Παρακάτω έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τι λένε οι ίδιοι για την μπάντα τους και την μουσική τους σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησαν πριν λίγους μήνες στην εκπομπή Art Uber Alles.

Πέρα από τους Sleepin Pillow, στο stage θα εμφανιστούν εκείνη την ημέρα οι Viper Vikings που μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στο Los Angeles, επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του δισκογραφικού τους ντεμπούτου. Διχασμένοι ανάμεσα στην dance και την ηλεκτρονική indie rock, οι Viper Vikings συνδυάζουν ηλεκτρονικά beats, synthesizer και samples με κλασσικά έγχορδα και κιθαριστικά soundscapes. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ηλικία 19 ετών έγιναν η νεώτερη μπάντα που εμφανίστηκε στο Rockwave festival του 2008, ενώ έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου λοιπόν, μπορείτε να τους απολαύσετε στην Μονή Λαζαριστών με το εισιτήριο στην προπώληση να κοστίζει 7eu, στην είσοδο στα 7eu το φοιτητικό και 10eu το κανονικό, ενώ υπάρχει προσφορά 2+1, δηλαδή αγοράζοντας 2 tickets σας δίνεται άλλο ένα δωρεάν! Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 με την έναρξη να έχει οριστεί στις 21.30. enjoy it!

Monday 15 August 2011

26/8 Κακό Συναπάντημα live

Λίγο πριν φτάσει στο τέλος του το φετινό καλοκαίρι, μία live reggae βραδιά διοργανώνεται στην ορεινή Χαλκιδική. Συγκεκριμένα η μπάντα Κακό Συναπάντημα μετά το πρόσφατο show της στον Αρμενιστή δίνει ραντεβού με το πιστό κοινό της σε ένα διαφορετικό μέρος, μακριά από το μπετόν των πόλεων, κάνοντας και πάλι πράξη την θέλησή τους να παίζουν ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά προσφέροντας έτσι στιγμές διασκέδασης στην τοπική κοινωνία.

Έτσι, πρόκειται να εμφανιστούν, αποδεχόμενοι την πρόσκληση τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, στον Στανό Χαλκδικής, που βρίσκεται στον Δήμο Αρναίας και απέχει 8 χιλιόμετρα από αυτήν. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω χωριό μετράει λιγότερους από 1000 κατοίκους, βρίσκεται στα 550 μέτρα υψόμετρο και είναι το δεύτερο χωριό στην Ελλάδα σε οικογένειες πολυτέκνων.

Το όλο event ξεκινάει στις 21.00, με την είσοδο να κοστίζει 6eu προς ενίσχυση των τοπικών συλλόγων, ενώ θα υπάρχει χώρος camping για τους εκδρομείς. Παράλληλα θα υπάρχει εκτενές οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Bob Marley για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του, αλλά και after reggae πάρτυ.


..Τα τελευταία εφτά χρόνια το Κακό Συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή μπάντα. Στοιχεία του ο κοινωνικός, άμεσος ελληνικός στίχος και οι dub αυτοσχεδιασμοί. H reggae που παίζουν δεν μοιάζει πολύ με την παραδοσιακή, καθώς μέσα της έχουν εισχωρήσει επιρροές hiphop, funk, disco, breaks κ.ά.. Αφετηρία για τις πρώτες συναυλίες υπήρξαν διάφορα αντιρατσιστικά και πολιτιστικά festivals στην βόρεια Ελλάδα, όπως και συναυλίες σε πανεπιστημιακούς χώρους. Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους CD ως μπάντα, χωρίς μεσολάβηση label, και το οποίο εξαντλήθηκε. Έχουν εμφανιστεί ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (Groundation, Dub Inc. κλπ) και σε πολλαπλά festivals σε χωριά και πόλεις της επικράτειας.

Την επόμενη Παρασκευή, 26 Αυγούστου, θα παίξουν στον Στανό με ένα πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνοντας κυρίως δικά τους κομμάτια, παλιά και καινούρια, αλλά και διασκευές. Η Dub μουσική ως εξέλιξη της reggae φαίνεται να τους έχει στιγματίσει στα επόμενα βήματα τους, ένα από τα οποία είναι το νέο cd που αναμένεται σύντομα και περιλαμβάνει πολλά από τα κομμάτια που θα ακουστούν στα επόμενα live! Το Κακό Συναπάντημα αποτελούν σήμερα οι Ste (lyrics, vocs, guitar), Northical (lyrics, vocs, samples, dubs), Natural (bass), Lorrd (drums), Myta (guitar), Baglan (keys), Lemon (percussion), Vaso (vocs, flute), Steve (sound engineer).

Tuesday 9 August 2011

Billy Widz' mix for Paranoise tomorrow on air

Τρίτο κατά σειρά Dubstepforum X Paranoise mix και μετά από τους Deviant & Jeph1, o Βilly Widz από την Αθήνα έρχεται για να ταράξει τα ηχεία σας αυτήν την Τετάρτη στον Paranoise.

Dj & παραγωγός ο Billy Widz είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πολύ καλό label της Renegade με κυκλοφορίες από Professor Skank & Fundracar ενώ ο ίδιος ασχολείται με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πολύ πιθανό να τον έχετε πετύχει να παίζει future bass ήχους σε κάποιο event στην Αθήνα ενώ έχει βρεθεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα της dubstep σκηνής όπως Mala, Loefah, Sgt Pokes, Pinch, Kromestar & Mensah.

Tο Mix ξεκινάει με ένα limited vinyl-only afrobeat κομμάτι από τον FaltyDL που κυκλοφόρησε στην Swamp81 τον περασμένο Μάρτιο για να μπεί λίγο αργότερα σε γνωστά μονοπάτια των 140 bpm και λίγο αργότερα των 130bpm. Το Mix περιλαμβάνει τα καλύτερα και πιο deep κομμάτια του 2011, μερικά classics και δύο ολόφρεσκα dubplates,ένα από τον βρετανό παραγωγό Kreepah (Mindstep/UK) και ένα dubhouse refix στο Changes του Mala, λίγο πριν το κλείσιμο με ένα μοναδικό πιάνο κομμάτι από τον καινούργιο δίσκο του Zomby.

Aπό την σκοτεινή halfstep των 140 bpm μέχρι τα πιο σύγχρονα bass rollers αυτή είναι μουσική για soundsystems στα καλύτερα της. Tune yourself in αυτήν την Τετάρτη ακριβώς στις 20.00 για το Mix του Billy Widz.