Sunday 24 July 2011

Jeph1's (fresh things first) mix this Wednesday on air

Ο Jeph1 γεννήθηκε και ζεί στην Αθήνα. Μέσω του turntablism ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική και λίγους μήνες μετά, με τα uk bass μουσικά δρώμενα.

Στις αρχές του 2010 συνιδρύει τους Fresh Things First, μια κολεκτίβα djs και ομάδας διοργάνωσης events, η οποία μέχρι και σήμερα έχει στο ιστορικό της events, με καλλιτέχνες της παγκόσμιας dubstep –και οχι μόνο- μουσικής σκηνής όπως Pinch, Mala, Loefah, Sgt Pokes, Mensah, Sukh Knight, Free the Robots, Mosca, Truth, Kromestar κ.α. Επίσης έχει πλαισιώσει καλλιτέχνες όπως οι Vibronics, Rattus Rattus, Lazer Sword κ.ά.

Το mix που ετοίμασε για τον Paranoise είναι ένα παιχνιδιάρικο mix με πολλά, καινούρια και ακυκλοφόρητα tracks με σαφή αναφορά σε dungeon καταστάσεις. Αυτήν την Τετάρτη 27/7 στον αέρα του Paranoise λίγο μετά τις 20.00. Stay tuned & n'joy

Wednesday 20 July 2011

Nicolas Jaar and band live in Thessaloniki

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση αναμονής μίας σίγουρα σπουδαίας live βραδιάς που πλησιάζει σε λίγες ημέρες για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα από τα αγαπημένα και πιο καυτά ονόματα της τρέχουσας χρονιάς ετοιμάζεται να μας χαρίσει ένα δείγμα της δουλειάς του ζωντανά επί σκηνής. Πρόκειται για τον νεαρό Χιλιανό ταλαντούχο Νicolas Jaar που εδώ και δύο χρόνια κάνει πάταγο στην διεθνή μουσική σκηνή και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με την μπάντα του.

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα είδηση της άφιξης του Nicolas Jaar αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του καλοκαιριού για όσους βρίσκονται ακόμη στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης και είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μία super χορευτική βραδιά. Αυτή θα λάβει μέρος την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουλίου στην Βαβυλωνία του Μύλου, σε μία εκδήλωση πρόγευση του Reworks 2011 υπό την διοργάνωση της Non Aesthetics.

Ο γεννημένος στην Νέα Υόρκη Nicolas Jaar, που έπειτα μετακόμισε στην πρωτεύουσα της πατρίδας του, Santiago της Χιλής, παρέα με την πολυμελή μπάντα του θα παρουσιάσουν επί σκηνής κάποια από τα μεγάλα hits τους ως μία συνολική αναφορά στις κυκλοφορίες που έχουν βγάλει αυτά τα 3-4 χρόνια, όπως τα Time for us, Mi Mujer, Stay in Love, El Bandido, Space is Only Noise κλπ. Το τελευταίο, Space is Only Noise, είναι το τελευταίο του δημιούργημα, album που κυκλοφόρησε φέτος στην Circus Company και ήταν άλλη μια εξαιρετική στιγμή του, ενώ πιθανότατα θα θεωρηθεί ως ένας από τους δίσκους της χρονιάς. To LP αυτό περιλαμβάνει 14 ξεχωριστά κομμάτια με τις δικές τους ιδιαιτερότητες το καθένα και αποτελεί ακόμη μία επιβεβαίωση της σπουδαίας ικανότητας του Nicolas Jaar να συνδιάζει ακόμη και αρκετά ετερόκλητους ήχους μεταξύ τους σε ένα άψογο και
πάντα up tempo ηλεκτρονικό μουσικό μοτίβο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, 21 ετών, ο Jaar συγκαταλέγεται ήδη στους πιο πολυσυζητημένους παραγωγούς του σήμερα, την στιγμή που η μπάντα του έχει την δυνατότητα να μετατρέπει κάθε φορά τις συνθέσεις του Nicolas σε ένα δυναμικό live show!

Tην Τρίτη 26/7 λοιπόν, ραντεβού για το κοινό της Θεσσαλονίκης στον εξωτερικό χώρο του Μύλου, όπου οι πόρτες του θα ανοίξουν από τις 21.00 και τα εισιτήρια τιμώνται προς 20 ευρώ τα πρώτα 300, 25 ευρώ τα επόμενα 300 με την σημείωση ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός τους. Πέρα από τα Metropolis, Τσιμισκή 33, μπορείτε να βρείτε tickets on presale ηλεκτρονικά σε αυτό το link. live it in the night air!

Friday 15 July 2011

Four Tet Delivers next Fabric Live Mix

Χθες το απόγευμα το Fabric ανακοίνωσε το επόμενο μέρος της γνωστής σειράς Fabric Live. Μετά τα εξαιρετικά mixes από Ramadanman / Pearson Sound, Jackmaster και Goldie η συνέχεια είναι άκρως ενδιαφέρουσα με τον Four Tet aka Kieran Hebden να αναλαμβάνει το επόμενο επεισόδιο της σειράς και να παραδίδει ένα άριστο μιξ εμπνευσμένο από την οriginal 2-step garage σκηνή των 90's σε συνδυασμό με καινούργια κομμάτια από Ricardo Villalobos, Burial, Floating Points αλλά και κομμάτια που έφτιαξε ο ίδιος ο Kieran ειδικά γι αυτό το μιξ.

Το ταξίδι για να ετοιμαστεί αυτό το μιξ ήταν μία διαδικασία που κράτησε αρκετούς μήνες, καθώς η ιδέα του Four Tet ήταν να παρουσιάσει ένα μιξ που θα περιλαμβάνει ξεχασμένα από τον χρόνο διαμάντια ξοδεύοντας πολύ χρόνο σε συναντήσεις με συλλέκτες, παλιούς φίλους και ατέλειωτες ώρες στο discogs για να μπορέσει να βρει σε βινύλιο όλα εκείνα τα κομμάτια που ήθελε να εντάξει σε αυτό το μιξ.

To 75λέπτο μίξ είναι χωρισμένο σε δύο μέρη με σκοπό να σου δώσει την εντύπωση οτί αλλάζεις δωμάτια στο Fabric για να ακούσεις διαφορετικούς djs. Ξεκινάει με μερικά εξαιρετικά garage tunes από τις αρχές των 90'ς, όπως το First Born των Crazy Bald Heads που θα μπορούσε άνετα να πάρει μπόλικο hype αν κυκλοφορούσε σήμερα, ενώ η αδυναμία συμφωνίας μίας δισκογραφικής του Λονδίνου στέρησε για πολλά χρόνια το εξαιρετικό ρεμίξ του Four Tet στο προαναφερθέν κομμάτι. Συνέχεια με ένα από τα πιο αγαπημένα grime κομμάτια όλων των εποχών το περίφημο Pulse X των Musical Mob και ένα από τα καλύτερα έργα του Floating Points το τρομερό Sais Dub, για να κλείσει το πρώτο μέρος του Fabric Live 59 με το καθαρά oldschool Waiting του Genius. Το διάστημα εναλλαγής του μιξ είναι μία από τις ηχογραφήσεις που έκανε ο βοηθός του Four Tet από τον χώρο του Fabric ακριβώς για να μπορέσουν να κόψουν το μιξ στα δύο.

Το δεύτερο μέρος φυσικά θυμίζει πιο πολύ τον Four Tet έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει... Trippy experimental electonica δένεται επάξια με ατσάλινα percussions και άκρως χορευτική techno κάνοντας μία διαδρομή από το μαγικό Street Halo του Burial, τους KMA, τον WK7, τον Ricardo Villalobos και το φοβερό ολοκαίνουργιο track του Four Tet με τον τίτλο Pyramid μέχρι τους Active Minds και τον Steve Point Dexter. To μιξ κλείνει με ακόμα ένα καινούργιο κομμάτι του Kieran, το μελωδικότατο Locked είναι ένα κλασικό παράδειγμα της μουσικής μαεστρίας του Four Tet ιδανικό για να κλείσει ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς του Fabric μέχρι σήμερα.

"This mix is not about my DJing. It's about London and Fabric and nights out and my take on all that. The memories and the influences. I used old and new music, I used recordings of Fabric, and I made new tracks of my own for it. I hope people play it fucking loud and lose their minds in it and remember or imagine what it's all about." Four Tet

Το Fabric Live 59 κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου και είναι για διαθέσιμο για pre-orders εδώ.

Tracklist:
1. Intro
2. Michael Redolfi – Immersion Partielle [INA-GRM]
3. Crazy Bald Heads – First Born [On-Tick]
4. Persian – Feel Da Vibe [Same People]
5. KH – 101112 [unreleased]
6. Youngstar (Musical Mob) – Pulse X [Inspired Sounds]
7. Crazy Bald Heads – First Born (Four Tet Remix) [unreleased]
8. Floating Points – Sais (dub) [Eglo]
9. Apple – Mr Bean [Appsolute]
10. Manitoba – Webers [Leaf]
11. Big Bird – Flav (Urban Myths Remix) [Nice n Ripe]
12. Genius – Waiting [Kronik]
13. Four Tet – Fabric [unreleased]
14. David Borden – The Continuing Story of Counterpoint Part Nine [David Borden]
15. STL – Dark Energy [Something]
16. Percussions – Percussions One [unreleased]
17. C++ – Angie’s Fucked [Music For Freaks]
18. Burial – Street Halo [Hyperdub]
19. KMA – Cape Fear [KMA]
20. WK7 – Higher Power [Power House]
21. Ricardo Villalobos – Sieso [Cadenza]
22. Four Tet – Pyramid [Text]
23. Red Rack ‘em – How I Program [Bergerac]
24. Active Minds – Hobson’s Choice (Tune For Da Man Dem) [white]
25. Armando Gallop & Steve Poindexter – Blackholes [Muzique]
26. Outro
27. Four Tet – Locked [Text]

Thursday 14 July 2011

Music & Cultural Festival Αncient Olympia 2011

Το καλοκαίρι έχει μπεί για τα καλά με τις πρώτες πολύ καυτές μέρες να βασανίζουν αυτούς που έχουν μείνει στις πόλεις αναζητώντας λίγη δροσιά σε κοντινές παραλίες και ανήλιαγα μέρη. Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ αποτελούν σίγουρα μία καλή λύση για να κανονίσει κάποιος τις διακοπές του με σκοπό να συνδυάσει διακοπές, θάλασσα, καλή μουσική και αν είναι τυχερός αρκετές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Δυστυχώς η κρίση όπως ήταν φυσικό επηρέασε τα φετινά φεστιβάλ με αποτέλεσμα, άλλα όπως το Synch να ρίξουν τους τίτλους τέλους, και άλλα να παρουσιάζουν ένα μη ελκυστικό line up με σκοπό απλά την διατήρηση του φεστιβάλ σε χαμηλούς τόνους χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.. Ένα από τα λίγα καλοκαιρινά φεστιβάλ που για τους απανταχού μουσικόφιλους και διασκεδαστές της underground μουσικής σκηνής θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών προς τα τέλη Ιουλίου είναι το Music & Cultural Festival.

Το Μusic & Cultural festival γίνεται φέτος για πρώτη φορά σε μία πανέμορφη τοποθεσία στην περιοχή της Φολόης στο χωριό Κούμανι της Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στο αρχαίο δρύινο δάσος της Φολόης και στους ναούς του Πάνα και της Άρτεμις. Με διάρκεια 5 ημέρες [27/7 έως 1/8] φιλοξενεί πάνω από 250 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και ποικίλλες παράλληλες δράσεις που θα περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλα δρώμενα. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές το φεστιβάλ θα διοργανωθεί στο μοναδικό επίπεδο δάσος της Έλλάδας που θα αποτελεί και το μέρος που θα στηθεί το camping που θα λειτουργήσει από τις 25/7 εώς τις 2/8.


Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει 3 σκηνές εμπνευσμένες από το φυσικό περιβάλλον που το περιβάλει. Τα τρία διαφορετικά stages (Artemis, Pan, Folos) θα ποικίλλουν και θα διαφοροποιούνται μουσικά καθώς το line up που θα ντύσει μουσικά το φεστιβάλ περιλαμβάνει μερικά από τα πιο hot ονόματα αυτήν την στιγμή! To stage που παρουσιάζει το μεγαλύτερο μουσικό εύρος και ενδιαφέρον (όσον αφορά τον σταθμό τουλάχιστον) είναι το Artemis.To Artemis Stage είναι το Stage που θα φιλοξενήσει όλα τα live acts ξεκινώντας την Τετάρτη 27/7 με τους θρυλικούς Οzric Tentacles, ενώ οι μπάντες που θα παίξουν στην διάρκεια του φεστιβάλ είναι οι Zion Train, Patchanka, Burger Project, Direct Connection, Fundracar, Insparation Project, One Drop Forward, Pallyria Soundsystem, Professor Skank, Vlastur Megadrop, Zen Garden και Γη & Θάλασσα.

Ακόμα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκουμε στους Djs που θα παίξουν στο Artemis Stage. 21 ξένοι και 19 Έλληνες θα αναλάβουν να μας βομβαρδίζουν με απειλητικά bass rhythms. 18 ώρες καθημερινής δράσης με δροσερές δόσεις Drum N Bass & Dubstep από τους καλύτερους του είδους. Συγκεκριμένα Nocturnal & Prolix, DJ Distance, Terror Danjah, Future Signal, King Cannibal, Broken Note, Boris Noiz, Anstam, Spooky etc., αλλά επίσης και όλο το συνάφι της ελληνικής σκηνής όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα πολύ-επίπεδο φεστιβάλ! 4 σετ από Funxion [Disphonia, Harris, Abend, Numark], Kernelcoremode, Εkelon, Fleck, Billy Widz, Psontis, Anna Mystic είναι μερικά μόνο από τα καλούδια του Music & Culture Festival 2011.

Όσοι πληροφορηθήκατε νωρίς την διεξαγωγή του φεστιβάλ σίγουρα θα έχετε προμηθευτεί τα εισιτήρια σας. Γι αυτούς που δεν έχουν πάρει την τελική τους απόφαση να ξέρετε οτί έχουν μείνει πολύ λίγα εισιτήρια των 100 ευρώ και αν έχετε στα πλάνα σας το φεστιβάλ' καλό θα ήταν να προμηθευτείτε τα εισιτήρια τώρα γιατί στη είσοδο οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται στα 150 ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται μόνο για το τετραήμερο Παρασκευής-Δευτέρας τα εισιτήρια στοιχίζουν 80 ευρώ, ενώ για το τριήμερο Σάββατου-Δευτέρας 50 ευρώ (οι παραπάνω τιμές ισχύουν για αγορές μέσω ίντερνετ εδώ). Tέλος, όπως ενημερωθήκαμε θα υπάρχουν on doors ημερίσια εισητήρια 24ωρης παραμονής στον χώρο στην τιμή των 30 ευρώ, τα οποία δεν θα βγουν σε προπώληση. Επίσης η Psyachoustics προνόησε για την μεταφορά και την επιστροφή των επισκεπτών με λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τέλος, αναπόσπαστο στοιχείο του φεστιβάλ θα είναι η ενημέρωση των επισκεπτών γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, γύρω από την οικολογία και την βιοποικιλότητα της περιοχής, όπως επίσης θα δοθούν και χρήσιμες συμβουλές για την διασκέδαση και την διαβίωση μέσα στην φύση.

Το MCF δεσμεύεται να διατηρήσει και να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα της Φολόης και να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των επισκεπτών. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα (μείωση σπατάλης ενέργειας και χρήση ΑΠΕ, μείωση-επαναχρησιμοποίηση-κομποστοποίηση-ανακύκλωση απορριμάτων, ορθολογική χρησιμοποίηση νερού κ.α.) για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό μία ομάδα ειδικών για την βιωσιμότητα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με εθελοντές, ένα αναλυτικό πλάνο περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Oι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίξουν το πρωϊ της 25 Ιουλίου στις 11.00 και για όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια από το ίντερνετ είναι απαραίτητη η εκτύπωση και παρουσίαση του εισιτηρίου μαζί με αστυνομική ταυτότητα η διαβατήριο.

1 πολυ-Φεστιβάλ, 2 θεοί, 3 σκηνές, 6 μέρες καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης, 9 ημέρες camping, 8 είδη μουσικής, 22 ώρες τη μέρα live action, 250 καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο. be there!!

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω νούμερα:
+30-210.86.17.941 και +30-6982.17.24.17
e-mail: info@musicandculture.gr
fb event: http://www.facebook.com/event.php?eid=139548686115009

Wednesday 13 July 2011

Deviant's mix this Saturday on Paranoise

Ο Deviant είναι γεννημένος στην Αθήνα και τα τελευταίο καιρό μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων στην Αθήνα σκαρφίστηκε την ίδρυση του πρώτου ελληνικού Portal που έχει να κάνει αποκλειστικά με την Dubstep και την Drum N Bass. Το Dubstepforum.gr γεννήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου και φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα portal για την συγεκριμένη μουσική σκηνή.

Το mix περιέχει κυρίως deep-dark bass tracks , και τα περισσότερα είναι φρέσκες κυκλοφορίες που ξεχώρισαν. Στο μιξ του Deviant θα ακούσετε νέα tracks από παραγωγούς όπως οι Dubtek, Biome, Compa, Skream, Vesicle, Pinch, Eddie.K .. επίσης ένα εξαιρετικό remix του Έλληνα παραγωγού DimLevel στο track της Monika 'yes i do" αλλά και εναν μικρο φορο τιμης στον Gil Scott Heron. Το μιξ θα μεταδωθεί στον Paranoise αυτό το Σάββατο 16/7 στις 21.00 και η διάρκεια του είναι μία ώρα.

Σε μία συνεργασία που θα αναζωογωνήσει την καλοκαιρινή δίψα σας για μπάσο το www.dubstepforum.gr μαζί με τον Paranoise θα παρουσιάσουν μία σειρά από dubstep mixes επιμελημένα από Ελληνες dj/producers οπως ο Dimlevel και ο Jeph1 απο τους Fresh Things First. Stay tuned on Paranoise!
Got B.ass ? put it to the max n enjoy :)
get it here

Thursday 7 July 2011

live report from HMSU's Open Air Festival 2011

Είχαμε την τύχη να παρεβρεθούμε το περασμένο π/σ/κ στην Βουλγαρία για να παρακολουθήσουμε το καθιερωμένο ετήσιο μεγάλο φεστιβάλ της γνωστής και πεπειραμένης εταιρείας HMSU. Παρέα με το Funxion Crew, που έχει την τιμητική του κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη διοργάνωση, και πολλούς φίλους των Funxion που ακολούθησαν την εκδρομή με το λεωφορείο που πήρε κόσμο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με προορισμό την Σόφια σε ένα πολύωρο αλλά πολύ τρελό roadtrip, όπου όλοι αδημονούσαν για την εμπειρία του HMSU fest!

Μετά από μια βόλτα για κάποιες ώρες το πρωί της Παρασκευής στην όμορφη πρωτεύουσα, συγκεντρωθήκαμε για να πάμε όλοι μαζί παρέα προς τον χώρο του HMSU Open Air 2011 / Broken Balkanz Edition, λίγα χιλιόμετρα μακριά. Το φετινό φεστιβάλ διεξήχθη για πρώτη φορά στο κατάφυτο δάσος που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Vitosa, 5 χιλιόμετρα ανηφορικά από το όμορφο χωριό Vladaya. Το μέρος ήταν πραγματικά ιδανικό για μια τέτοια καλοκαιρινή συνάντηση νέων από όλες τις βαλκανικές χώρες, καθώς και μόνο που βρισκόσουν σε μία τέτοια καταπράσινη έκταση είχες ήδη θετική προδιάθεση. Ήταν πολύ θετική η διαφοροποίηση του χώρου όπου θα λάμβανε μέρος το fest, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί φέτος ο χώρος του camping ήταν από την μία κρυμμένος μέσα στην πλούσια βλάστηση κι από την άλλη αρκετά απομακρισμένος από το stage κι έτσι μπορούσες και να ξαποστάσεις αν ήθελες από τα πολλά KW που σε ξεσήκωναν θες-δε θες στον χώρο του stage. Ακόμη η φετινή διοργάνωση είχε κάπως καλύτερες εγκαταστάσεις γενικότερα, ακόμη και καλύτερο φαγητό(!), απότι πρόπερσι τουλάχιστον που είχαμε ξαναπάει. Φυσικά, στο επίκεντρο είναι πάντα το τρομερό ηχοσύστημα της Clear Sound Company που κοσμεί το festival και φέτος αν και με λιγότερα KW, είχε περισσότερα subs με αποτέλεσμα να είναι πιο καθαρός ο ήχος και να προσφέρει περισσότερο groove. Όλα ιδανικά.

Day One

Τα πρώτα σετς είχαν ξεκινήσει από τις 12.00 το πρωί της Παρασκευής, όμως εμείς μεταβήκαμε στο stage κάπου στις 20.00 το απόγευμα κι όταν έπαιζε ακόμη το μέλος της HMSU, Τargy. Σύντομα πήρε την σκυτάλη ο Σκοπιανός Hypertech (D2, Liquid Kitchen) που μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το μονόωρο σετ του σε ρυθμούς drum 'n' bass και κάπως έτσι πήραμε μία πρόγευση για το τι έμελλε να ακολουθήσει. Εξίσου καλός, με ακόμη πιο δυναμικό d'n'b set ήταν ο Σέρβος Codex της Full Force που ανέβηκε με την σειρά του στα decks, για να έρθει έπειτα ο Σλοβάκος Dephzac (Citrus, Fokuz) και να συνεχίσει την σειρά των πολύ ποιοτικών drum 'n' bass sets και παράλληλα, να αρχίσει να ζεσταίνει περισσότερο την ατμόσφαιρα, καθώς ο κόσμος συγκεντρωνόταν σιγά σιγά στο stage και τους τριγύρω χώρους. Οι πρώτες όμως ισχυρές δονήσεις και η ουσιαστική έναρξη του πάρτυ ήρθαν κάπου στις 23.30 όταν ο Μocks της HMSU ανέβηκε στο stage και ξεσήκωσε τον περισσότερο κόσμο και κυρίως τους συμπατριώτες του, πάντα υπό τους ήχους της drum 'n' bass.

Στην 1 παρά 20 είχε έρθει το πρώτο σημαντικό ραντεβού για εμάς, αυτό με Disphonia... Πραγματικά, με το που ξεκίνησε να παίζει ο γνώριμος στους Βούλγαρος όσο και αγαπημένος τους, nliam, έγινε χαμός. Ήταν η στιγμή που όλοι είχαν μαζευτεί με σκοπό να χορέψουν και τί καλύτερο από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της neurofunk! Στην μία ώρα και κάτι που ο Κώστας από Disphonia παρουσίασε το εξαιρετικό του dj set κατάφερε να κερδίσει τον καθένα παρασύροντας τους πάντες σε ένα ξέφρενο ρυθμό, που πέραν των άλλων ζέστανε κατακόρυφα την ατμόσφαιρα και την διάθεση όλων, παρά το βουνίσιο ψύχος που επικρατούσε με το θερμόμετρο να βρίσκεται στους 7-8 βαθμούς. Αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα να μιλάνε όλοι για το set του που πολλοί χαρακτήρισαν ως το καλύτερο της βραδιάς!, ενώ αρκετοί είχαν ξεχάσει ήδη ότι "μεγάλο όνομα" του fest ήταν οι ΒSE.. Καταλάβαινες εύκολα άλλωστε ότι το party είχε φτάσει στο peak του, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ιδανικά και συνέχισε ο σπουδαίος κι ένας από τους σημαντικότερους της HMSU Cooh (Βalkansky αλλιώς όταν παίζει dubstep, πχ στην Αd Noiseam).

Ο Cooh έπαιξε αυτό που μπορείς να χαρακτηρίσεις ίσως και ''ξύλο" χωρίς όμως να φθείρει τον ρυθμό της dnb και την διάθεση του κόσμου, κάθε άλλο.. οι περισσότεροι χτυπιόντουσαν ασταμάτητα και πτοήθηκαν ποτέ. Και πως θα μπορούσαν αλλιώς, αφού σειρά είχε για να ανέβει στα decks ο man των Ολλανδών Black Sun Empire, που ήταν o Mischa αυτήν την φορά, αδερφός του Milan που είχαμε ακούσει τον Απρίλιο στην Αθήνα. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι BSE ποτέ δεν παίζουν κι οι 3 μαζί, αλλά πάντα ξεχωριστά. Το διάρκειας 2 ωρών dj set του Μischa λοιπόν, μας άρεσε μάλλον περισσότερο από του Milan. Kάπου στις 04.00 εμφανίστηκε οn stage ο Σέρβος Treo (Freak, Rise Audio) και το πάρτυ συνεχιζόταν ακατάπαυστο παρά το ότι κάποιοι επέστρεφαν προς τις σκηνές τους. Τον Ogonek, τον Νεοζηλανδό Core και όσους ακολούθησαν δεν τους ακούσαμε, η κούραση της τεράστιας εκείνης μέρας για εμάς που ταξιδεύαμε ήταν τέτοια που δεν μας είχαν απομείνει άλλες δυνάμεις..

Day Two

Μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης κι ένα σύντομο πρωινό στην γειτονιά μας στο camping, ανηφορίσαμε κατά τις 11.00 τον χωματόδρομο προς το stage για να πιούμε τον καφέ μας, λίγο βιαστικά διότι είχαμε πληροφορηθεί ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα decks oι Numark & Abend! Drum 'n' bass για το καλημέρα σε ένα πολύ όμορφο και χορευτικό set που μας χάρισαν τα δύο μέλη του Funxion Crew, με την συνέχεια να κυμαίνεται αρχικά στους
ίδιους ρυθμούς όταν και ανέβηκε ο Stelf για να πάρουν σειρά άλλοι 4 dj's της Mirizma, crew από Βουλγαρία, και σταδιακά από drum 'n' bass περάσαμε σε dubstep sets, καθώς το Σάββατο ήταν αφιερωμένο στην dubstep.. Έπειτα από μία χαλαρωτική βόλτα στην γύρω περιοχή, επιστρέψαμε το απόγευμα κατά τις 17.00 κατευθείαν στο stage για Kernel Coremode, που αν και δεν είχε πολύ κόσμο αρχικά, κατάφερε να μας συγκεντρώσει και να μας βάλει στον ρυθμό του με τους σκοτεινούς dubstep μεγατόνους που μας βομβάρδιζε, ο owner της Creative Space μέχρι τις 6+. To σίγουρο είναι πως άρεσε πάρα πολύ ο Kernel και προτιμότερο θα ήταν είχε τοποθετηθεί λίγο πιο αργά στο line up. Aκολούθησε ο νεαρός Tremour από την Ρουμανία, ο οποίος μας άρεσε αρκετά παίζοντας jungle, με αρκετά ragga vocals στα tracks και κυρίως remixes που επέλεξε, ενώ έπειτα το δίδυμο των Lordz και Snif από την Κροατία δεν μας πολυέψησε στο μονόωρο filthy b2b set που παρουσίασαν.

Το μυαλό μας ωστόσο ήταν στο μετά.. το ρολόι έδειχνε λίγο μετά τις 20.00 όταν ο Harris/Funxion ανέλαβε δράση on stage. Σε ένα επιβλητικό και καθηλωτικό dj set, ειδικά στο δεύτερο μισό του, έμενες άναυδος αρχικά από τον δυναμικό και καθόλα εγκεφαλικό dubstep ήχο του, και αφού ξεσκάλωνες έμπαινες εύκολα στον χορό που είχε στηθεί τέρμα μπροστά από το stage από όλο το παρεάκι του roadtrip αλλά και φυσικά αρκετούς Βούλγαρους που έδειχναν εκστασιασμένοι! Μάλλον το καλύτερο και πιο ποιοτικό σετ της δεύτερης ημέρας.

Κάπου στις 9-9.30 του Σαββατόβραδου, ήταν η ώρα του Exo, μέλος και promoter των HMSU και Mirizma, και μας άρεσε επίσης πολύ! Ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν μετά το σπάσιμο με τον Harri.. ξεκινώντας προκάλεσε έκπληξη και μια ελαφρώς μεγαλογχολική ευφορία που τάχιστα διαχύθηκε απ' άκρη σ' άκρη του δάσους, από τον χώρο του stage μέχρι το camping κι από την κορυφή του Vitosa mountain μέχρι το χωριό της Vladaya.. βάζοντας το Time των Pink Floyd. To set του Exo κινήθηκε σε πιο dub/dubstep μονοπάτια, χαλαρό tempo με βαρύ μπάσο και ωραία κομμάτια όπως πχ. το Bassman. Η συνέχεια ήταν με την Drop.Dread από την Ρουμανία στα decks, μέλος της Bass Police. Πολύ εμπορική dubstep, με πολλά γνωστά remixes, σε αρκετούς φαινόταν να αρέσει πολύ, σε μας πάντως φάνηκε λίγο φλύαρη, ενώ ο Jamez Bongg της Mirizma που πήρε την σκυτάλη και είχε μαζί του και MC δεν μας έπεισε.

Περίπου στις 00.00 ήταν η σειρά ενός από τα "μεγάλα" ονόματα του φετινού line up, του Άγγλου Stenchman, τον οποίο πιθανότατα οι περισσότεροι γνωρίζετε, τόσο για τις βρώμικες παραγωγές του με πολλά wobbles όσο και για την μάσκα που πάντα φοράει. Ο Stenchman έπαιξε ένα σχετικά εκνευριστικό dj set για τα δικά μας αυτιά, με αρκετά filthy remixes σε γνωστά πανηγυρτζίδικα tracks, όπως για παράδειγμα τα Bamboleo και Pon de Floor, με τα οποία αν ήμασταν 14 χρονών μπορεί και να χορεύαμε.. Η μάσκα του αχώνευτη, ενώ και η φάση που έπαιρνε το μικρόφωνο κι έλεγε τις θεωρήσεις του ήταν ίσως αχρείαστη. Ωραίος ήταν μετά ο Βούλγαρος Skiller, που για 20 λεπτά επιδόθηκε σε beatboxing δείχνοντας τα skills του, καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερος beatboxer στα Βαλκάνια.

Πολύ καλοί τελικά ήταν, ευτυχώς, οι Αυστριακοί Camo and Krooked (Ηοspital Rec, Breakbeat Kaos) που έπαιξαν 01.00-03.00. Επιστροφή σε drum 'n' bass ρυθμό, σαφώς πιο εμπορικοί, αλλά ωραίοι, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια γενικότερη τόνωση στο κοινό και να ξαναζωντανέψει αρκετά το party. Toν Ρουμάνο Snow που έπαιξε μετά δεν τον θυμόμαστε καθόλου, πάντως ο Τούρκος Αlpan Aytekin που βγήκε στο 04.00-05.00 παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον d'n'b set με αρκετά liquid στοιχεία, την ώρα που είχε ξεκινήσει να βρέχει καταρρακτωδώς και ο κόσμος να ψάχνεται για μια θέση κάτω από κάποιο από τα πολύ λίγα στέγαστρα με τέντες που υπήρχαν. Εδώ ήταν μία σημαντική αδυναμία του Open Air, και δεν δόθηκε από τους διοργανωτές η απαραίτητη προσοχή, διότι η πιθανότητα βροχής σε μία τέτοια τοποθεσία ήταν μεγάλη. Αποτέλεσμα, το stage να αδειάσει και πολλοί να φεύγουν με το ξημέρωμα εναγωνίως προς κάποιο προφυλασσόμενο μέρος, παρά το ότι συνεχίστηκαν όλα τα dj sets κανονικά μέχρι τις 12.00 το πρωί της Κυριακής που τελείωσε το fest με τον Konspirator στα decks. Εμείς εκείνη την ώρα ήδη είχαμε μεταβεί στην Σόφια ψάχνοντας ένα μέρος να στεγνώσουμε..

Αυτά σε μία προσπάθεια σύντομης όσο και αναλυτικής περιγραφής όσων είδαμε και ακούσαμε σε ένα festival που αποτελεί πια σπουδαίο θεσμό για τα Βαλκάνια. Ραντεβού τώρα του χρόνου και μακάρι να είμαστε όλοι πάλι εκεί. :D οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είναι από τον Εmil Kazakov. cheers!

Tuesday 5 July 2011

Mr.Z's show on 04.07.11



01. locussolus - throwdown (harveys dub)
02. the rapture - how deep is your love
03. frankie gee - date with the rain
04. falty dl - jack your job
05. nel oliver - dream on (revenge edit)
06. dj bootsie - mosquito dance
07. dj shadow - six days
08. star slinger - may i walk with you?
09. sbtrkt - trials of the past
10. sillyboy - missed flight
11. radiohead - little by little (caribou remix)
12. nicolas jaar - mini calcutta
13. jamie xx - far nearer
14. blawah - getting me down
15. gold panda - mpb
16. james blake - willhelms scream
17. nailah porger - lilies & birds
18. the bongolian - tortoise walk
19. fleetwood mac - brown eyes
20. claudja barry - love for the sake of love (social disco club edit)
21. falty dl - make it difficult
22. king elephant - purgatory
23. lucas santtana- super violao mashup
24. thundercat - daylight
25. dorian concept - trilingual dance sexperience (orgies debris relick)
26. west norwood cassette library - knowing looks
27. steve parks - still thinking of you

download link:
http://hotfile.com/dl/123088007/3703d26/mr.z_broadcastingparanoise_radio_4_7_11.mp3.html

Sunday 3 July 2011

live report from Alborosie

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου βρεθήκαμε στην Βαβυλωνία του Μύλου για το πολλά υποσχόμενο reggae event με πρωταγωνιστή τον Ιταλό rastafari, κάτοικο πλέον του Kingstown της Τζαμάικα, Alborosie. O Alborosie είναι ένας ικανότατος MC, που κατάφερε με μερικά hits σε λίγα χρόνια να απογειώσει την καριέρα του και αυτήν την στιγμή να θεωρείται από τα πιο “μεγάλα¨ ονόματα της παγκόσμιας reggae σκηνής. Η δημοτικότητα συνεπάγεται την εμπορικότητα και η εμπορικότητα συνεπάγεται... τα παρακάτω..

Ο Alborosie ανέβηκε στη σκηνή κατά τις 22:30 και ξεκίνησε το set του πολύ δυναμικά με απανωτά δυνατά riddims και επιτυχίες τα οποία ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό. Οι χοροί κράτησαν μέχρι το riddim “Ι love Skaκαι μια ατυχέστατη επιλογή για διασκευή σε ska ρυθμό, το “My girl lolipop”. Η πασέ επιλογή σώθηκε κάπως από τους χορούς επί σκηνής της τραγουδίστριας -δεύτερα φωνητικά σε ρόλο πρώτης φωνής για το κομμάτι-. Όταν ο Alborosie ξαναπήρε το μικρόφωνο, οι ρυθμοί έπεσαν για να ακουστούν μερικά κομμάτια τα οποία ο ίδιος ονόμασε “spiritual”. Spiritual για τον Alborosie σημαίνει γλυκανάλατες ενορχηστρώσεις και άνευ έμπνευσης ωδές στον Jah, οι οποίες δεν με έπεισαν καθόλου. Τελειωτικό χτύπημα της “spirituality” ήταν το κομμάτι με στίχο τύπου “Jesus is coming”, ο οποίος και με απομάκρυνε από την σκηνή! Μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα κατάνυξης, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μερικά ακόμη δυνατά κομμάτια τα οποία μου φάνηκαν υπερβολικά ίδια στον τρόπο παιξίματος με τα υπόλοιπα δυνατά κομμάτια και στις 23:40 η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Άκρως εμπορική reggae η οποία αγγίζει αρκετές από τις εκδοχές της (dub, new roots, dancehall), χωρίς να εμβαθύνει σε καμία από αυτές, παρόλο που το 2010 ο Alborosie έβγαλε ένα αρκετά καλό roots dub άλμπουμ! Όσοι βρέθηκαν στην συναυλία ξέροντας τι να περιμένουν να ακούσουν κατά πάσα πιθανότητα πέρασαν καλά. Όσοι περίμεναν το “κάτι παραπάνω”, τουλάχιστον ποιοτικά, μάλλον έφυγαν απογοητευμένοι. Για αυτό όμως δεν φταίει ο Alborosie και η ορχήστρα του, εφόσον αυτό που κάνουν, το κάνουν καλά και ο ίδιος είναι showman που ξέρει να διασκεδάζει..

Άσχημη εντύπωση μου προκάλεσε και η μόνιμη παρουσία του προσωπικού ογκώδη μπράβου του τραγουδιστή, σχεδόν επί σκηνής, αλλά και μετά την συναυλία, όταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς βρέθηκε ανάμεσα στον κόσμο. Μία εικόνα που βαράει άσχημα όταν ο προστατευόμενος είναι pop είδωλο τύπου Madonna, αλλά βαράει ακόμα πιο άσχημα όταν ο προστατευόμενος δηλώνει επαναστάτης και οπαδός της ισότητας και της ελευθερίας.

Σίγουρα η μυθολογία και οι μεταφορές της Βαβυλώνας, που γεμίζουν την μουσική reggae και έλκουν τους οπαδούς της, είναι θέματα πιο επίκαιρα από ποτέ. Εξίσου επίκαιρη είναι όμως και η εμπορευματοποίηση τους, η οποία έρχεται σε πλήρης αντίθεση με ό,τι η μουσική αυτή διακηρύσσει.