Friday 29 April 2011

Hemlock's Recordings tribute show

Από αυτό το Σάββατο 30/04 και για μερικά από τα επόμενα Σάββατα ο Paranoise αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει μέσα από αυτό το blog μερικές από τις σημαντικότερες και επιδραστικότερες δισκογραφικές εταιρίες αυτήν την στιγμή στον ευρύ χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο. Στα αφιερώματα τα οποία θα ακολουθήσουν για διάφορα labels που πιστεύουμε ότι χρειάζεται να γίνει μία πιο εκτενής αναφορά, και μετά από επικοινωνία που είχαμε με αυτά τα labels, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε μερικά από τα πιο φρέσκα Mixes και Podcasts σημαντικών καλλιτεχνών αυτών των δισκογραφικών.

Η αρχή θα γίνει από αύριο Σάββατο με ένα εκτενές αφιέρωμα σε μία από τις πιο σημαντικές δισκογραφικές των τελευταίων χρόνων στην Bass σκηνή. Η Hemlock Recordings είναι η εταιρία του γνωστού Jack Dunning aka Untold και του Andy Spencer, με δραστηριότητα που ξεκινά από το 2008 η Hemlock με έδρα το Λονδίνο συγκαταλέγεται στις πρώτες δισκογραφικές που ασχολήθηκαν αποκλειστικά με την εξέλιξη της dubstep και το πάντρεμα της με πιο ρυθμικές μπασσογραμμές για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό που αποκαλούμε Bass music. Αυτήν την στιγμή διαθέτει ένα roster που θα ζήλευαν πολλές εταιρίες του χώρου, αναφορικά μερικοί από τους artists που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της Hemlock είναι οι Untold, James Blake, Ramadanman, Cosmin TRG, Fantastic Mr Fox, Breton, LV.Kυκλοφορίες της Hemlock όπως το Glut/Tempest του Ramadanaman και το Stop What You Are Doing/I Cant Stop This Feeling του Untold έχουν σίγουρα αφήσει το στίγμα τους και έχουν παιχτεί από djs σε όλο τον κόσμο.

Για το συγκεκριμένο αφιέρωμα εξασφαλίσαμε για εσάς τρία μοναδικά mixes καλλιτεχνών της Hemlock που θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε στον αέρα του Paranoise Radio αυτό το Σάββατο. Πρόκειται για τα τελευταία Mixes των Untold και James Blake όπως επίσης και ένα από τα καλύτερα mixes μέχρι στιγμής για το 2011, το εξαιρετικό 1hour promo mix του Ramadanman για το compilation που κυκλοφόρησε για το Fabric τον περασμένο μήνα (FabricLive 56) θέτοντας υποψηφιότητα για το καλύτερo mixed album του 2011 από πολύ νωρίς.

Συντονιστείτε λοιπόν στον αέρα του Paranoise αυτό το Σάββατο στις 20.00 για το αφιέρωμα στην Hemlock Recordings και περιμένετε γιατί τα καλύτερα έρχονται!!

Tuesday 26 April 2011

Disphonia on Mindtech's No Future LP


Mία εξαιρετική κυκλοφορία που περιμέναμε καιρό πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από την πρωτοποριακή Mindtech Recordings. Το label που εδρεύει στο Βέλγιο και εκπροσωπεί τον λεγόμενο neurofunk ήχο, χωρίς να παύει να εκπλήσσει με πιο minimal κομμάτια ή techno και d'n'b oriented παραγωγές, παρουσιάζει και διαθέτει από την περασμένη Πέμπτη 21 Απριλίου το 3ο κατά σειρά album του με τίτλο No Future LP.

To label της Mindtech που είναι πολύ αγαπητό στους fans του είδους έχοντας αρκετά σοβαρό profil και ένα τεράστιο δίκτυο distribution, έχει αρκεστεί μέχρι σήμερα σε digital releases, αν και το πρώτο του vinyl που θα περιέχει tracks των γνωστών Optiv και Rregula κόβεται αυτό τον καιρό και ετοιμάζεται να διατεθεί. Τα releases της Mindtech βγαίνουν με συχνότητα περίπου ένα ανά μήνα, ενώ συνήθως αυτά συνοδεύονται με ένα podcast που ανεβαίνει στο soundcloud της εταιρείας. Παράλληλα, το εν λόγω label συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες σε ανερχόμενους καλλιτέχνες να αναδειχθούν, κάτι το οποίο συμβαίνει και στην κυκλοφορία του No Future LP, όπου συμμετέχουν με τα δικά τους tracks οι Disphonia από το crew των Funxion, αλλά και οι Axi και Trinity.

To συγκεκριμένο album περιέχει πολλά massive και εκρηκτικά tunes από γνωστά και καταξιωμένα ονόματα της σκηνής, όπως Kantyze, Future Signal, Paperclip, Dementia, αλλά και κομμάτια από αξιόλογους ανερχόμενους καλλιτέχνες που ήδη έχουν κάνει αίσθηση στην Ευρώπη, πχ το Cyberline του Αxi, ή το Νovember των δικών μας Disphonia. Επίσης, σημαντικό γεγονός είναι και το remix που περιλαμβάνεται στο LP από τον πολύ δυνατό τον τελευταίο καιρό Zero Method. Συνολικά, στο No Future LP θα βρει κανείς 15 tracks με διάρκεια τα 90 λεπτά.

Όσον αφορά το November των Disphonia, πρόκειται για ένα κομμάτι που στιγμάτισε την κυκλοφορία, καθότι από την ακρόαση αυτού οι επιτελείς του label εμπνεύστηκαν την δημιουργία του εξώφυλλου. Το November έχει ήδη βρει θεαματική ανταπόκριση και έχει κερδίσει μόνο θετικές κριτικές, ενώ σαν κομμάτι έχει ένα κατά κάποιο τρόπο marching groove και περιγράφει μια συγκεκριμένη φάση που θα ανακαλύψει κάποιος ακούγοντάς το, κυρίως στο intro και στην ανατροπή που υπάρχει προς το τέλος του. Στο συγκεκριμένο track υπάρχουν αναφορές σε καλλιτέχνες που έχουν αγαπήσει οι Funxion κάτι το οποίο φαίνεται, για παράδειγμα τα detuned stubs που θυμίζουν πρώιμο Bad Company, τα drums που έχουν το funk στοιχείο, ή το bassline που παρότι έχει μια μηχανική κίνηση δεν παύει επιτηδευμένα να σπαρταράει. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα μικρό απόσπασμα του November.

Τα κομμάτια του No Future LP μπορείτε να τα αγοράσετε στην ψηφιακή τους μορφή ξεχωριστά από το site της Mindtech recordings, αλλά και ολόκληρο το album, όπως και σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα μουσικής, για παράδειγμα από το beatport. Η συγκεκριμένη εταιρεία ετοιμάζεται σύντομα να μας εκπλήξει με νέες ιδιαίτερες κυκλοφορίες, κάποιες από τις οποίες είχαμε την τύχη να ακούσουμε στην εμφάνιση των Disphonia πρόσφατα στην Αθήνα στο ΜCF pre-fest event, μετά το set από Black Sun Empire.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια των Disphonia, μόλις τελείωσαν ένα κομμάτι για την γαλλική m-atome, έρχονται σύντομα δύο συνεργασίες με Kantyze, όπου στην μία συμμετέχει και ο Camelorg, στην Τrust In Music, ενώ φυσικά θα συνεχίσουν να κάνουν μουσική τόσο για την Mindtech recordings, όσο και για άλλες εταιρείες.

Mr.Z's show on 25.4.11



1.instramental - end credits
2.bug - cosmic lab
3.j dilla - safety dance
4.sepalcure - your love
5.24 carat black - i want to make up
6.homebase - sleep
7.mara hruby - alright
8.the roots - radio daze
9.shuggie otis - inspiration information
10.jamie woon - street
11.sara mitra - april song
12.nostalgia 77 - mockingbird
13.gold panda - marriage(baths rmx)
14.kindred spirits ensemble - shinning liberation
15.bilal - levels(flying lotus re edit)
16.radiohead - separator
17.bibio - wake up!
18.objekt - tinderbox
19.art department - without you
20.philogresz - move me(ron deacon rmx)
21.mosca - tilt shift
22.scuba - you got me
23.the insane warrior - saint ignatius belsse
24.lee fields - ladies

download link:
http://hotfile.com/dl/114897247/8906d6c/mr.z_broadcastingparanoise_radio_25411.mp3.html

Sunday 24 April 2011

April Airplay

25 επιλογές με κομμάτια που αγαπήσαμε αυτόν τον μήνα και λιώσαμε στα player μας. Ολοκαίνουργια tracks με μερικά από τα πιο φρέσκα πράγματα της αστικής μουσικής όπως αυτά συνηθίζονται να παρουσιάζονται στο μηνιαίο airplay του σταθμού. Listen & Enjoy!

Kode9 & The Spaceape - Otherman [Hyperdub] listen
Africa HiTech - Out In The Streets [Warp Records] listen
Becoming Real - Closer [Cold World Industries] listen
Youandewan - You And Me On My Mind [Disfigured Dubz] listen
Koreless - MTI [Pictures Music] listen
Magnetic Man ft Ms Dynamite - Fire [Columbia] listen
Break - Diffusion [Subtitles] listen
James Blake - Give A Man A Rod(second version) [HotFlush Recs] listen
Seiji - Sticks [Seiji] listen
Zipmix - Everything [self-released] listen
Art Nouveau & LOL Boyz - Air France II [Demento Mori] listen
Oddateee - The Odd [Jarring Effects] listen
Nostalgia 77 - Simmerdown [TruThoughts] listen
Sam Cooke - Lost And Lookin (Blockhead remix) [self-released] listen
Jeremiah Jae - $easons [Brainfeeder] listen
Willie Wright - Right On For The Darkness [Numero Group] listen
The Weeknd - The Morning [self-released] listen
Daphni - Ye Ye [Text Records] listen
Four Tet - Pinnacles [Text Records] listen
Bibio - Wilenhall [Warp Records] listen
Imam Baildi - Busca Ritmo [Minos-Emi] listen
Hana - Liv [Granny Records] listen
Chinese Man - In My Room [Chinese Man Records] listen
Larry Gus - Blizzard [Cast-A-Blast] listen
Lola Kite - Everything's Better [Excelsion Recordings] listen

Friday 22 April 2011

29/4: Bar 9 & Son of Kick @Block33

Μετά την επίσκεψη τους στην Αθήνα τον Νοέμβριο που μας πέρασε, oι Bar 9 καταφθάνουν μαζί με τον Son of Kick στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του 101% Dubstep / The Final Episode. Το δυνατό αυτό event θα λάβει μέρος την Παρασκευή 29 Απριλίου στο Block 33, και φυσικά είναι don't miss για τους fans του είδους.

Το duo των Βar 9 από το Λέστερ της Αγγλίας συμπληρώνει περίπου 2,5 χρόνια παρουσίας στην μουσική βιομηχανία, και θεωρείται από τα σημαντικότερα ονόματα στην εξέλιξη του ήχου της dubstep και στην καθιέρωση και την διάδοση του filthy παγκοσμίως. Η πορεία τους ξεκινάει τον Αύγουστο του 2008 όταν κυκλοφόρησαν μόνοι τους το Shaolin Style EP. Έτσι με τον μεταλλικό και σκοτεινό ήχο τους προκάλεσαν αίσθηση και γρήγορα έγιναν μέλος της Z Audio, ενός από τα σημαντικότερα label στην Αγγλία στον συγκεκριμένο ήχο. Από κει και πέρα μέχρι σήμερα αριθμούν 12 κυκλοφορίες στην Z Audio αλλά και σε κάποια sub-label της, όπως Dark Circles και Audio Freaks, αλλά και ένα υπέροχο σετάκι, το Bar 9 In Da Mix που είναι ένα πολύ καλό δείγμα του ήχου τους με φοβερό track selection από similar καλλιτέχνες όπως Rob Sparx, Nero, Synkro, Hektagon, Kromestar και πολλούς άλλους.

Mαζί με τους Bar 9 θα είναι και ο Son of Kick, ένας καλλιτέχνης από το Λονδίνο που ξεκίνησε την μουσική του πορεία το 2008 περίπου με πιο electro και breakbeat επιρροές, και 2 πολύ καλές κυκλοφορίες, το Bad Groove στην Beats Records και το Byrdkick στην Botchit & Scarper Recordings. Το 2009 έκανε μια στροφή στην dubstep και κυκλοφόρησε το ενδιαφέρον Revolution EP και το 12'' Gaucha στις WayWay Records και Equinox Records αντίστοιχα, χωρίς όμως να χάνει τις electro καταβολές του. Στις δουλειές του υπάρχουν πολλές συμμετοχές στα φωνητικά από latin και jazz μέχρι και rap κάτι που δείχνει τον πολυμορφισμό της μουσικής του.

Την βραδιά θα πλαισιώσουν οι Fleck feat. Eski, o DJ Booker της Breathe Recs, και ο Alex Jafar. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 euros on door και 10 euros τα e-tickets από το bar9.eventribe.com, και οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00. be there

Wednesday 20 April 2011

3-day Endorphin Festival near Mount Olympos!

Ένα ωραίο festival διοργανώνεται την επόμενη εβδομάδα στην Βόρεια Ελλάδα, μέσα σε πολύ όμορφο τοπίο στους πρόποδες του Ολύμπου. Πρόκειται για το Endorphin Festival που θα λάβει χώρα το τριήμερο 29-30 Απριλίου και 1 Μαϊου σε πλατανόδασος στην περιοχή Χάνι του Χατζηγώγου στο 65ο χιλιόμετρο Λάρισας-Κοζάνης, κοντά στο χωριό Μηλέα, κάτω από μια γέφυρα και δίπλα στο ποτάμι! Φέτος το εν λόγω φεστιβάλ είναι πιο ενισχυμένο από ποτέ, καθώς πρώτη φορά ξεπερνάει η διάρκειά του την μία μέρα, ενώ όλα ξεκινήσαν πριν 4 χρόνια όταν μία παρέα από την Ελασσόνα είχε ως σκοπό να διοργανώσει ένα μουσικό gathering σε αρμονία με την φύση και background την μουσική.

Dj's, μουσικοί παραγωγοί και καλλιτέχνες με φόντο την ηλεκτρονική μουσική καθώς και άλλοι που συμμετέχουν, το κάνουν εθελοντικά για να στηρίξουν την ιδέα στην οποία βασίζεται το Endorphin Festival. Στον συγκεκριμένο χώρο, θα υπάρχει μέριμνα για camping place, το οποίο φυσικά δεν θα έχει κανένα αντίτιμο, όπως άλλωστε και η είσοδος. Aν μπορέσετε όμως να κοιμηθείτε, διότι οι μουσικές στο fest θα είναι non stop και τα 40KW ηχοσύστημα αναμένεται να μην σας αφήσουν σε ησυχία! Στο φετινό line up έχουν προστεθεί πάρα πολλά ονόματα, κυρίως Έλληνες, αλλά και κάποιοι ξένοι μουσικοί, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά διευρυμένο και το μουσικό φάσμα που θα καλύψει. Συγκρεκριμένα, electronica, minimalist, minimal techno, electro, deep house, progressive, ambient, glitch, 2-step, garage, grime, dubstep, drum'n'bass and more...

Για περισσότερες πληροφορίες, τσεκάρετε εδώ, event στο facebook, myspace, soundcloud ενώ για επικοινωνία χρησιμοποιήστε αυτό το mail: endorphin_festival@hotmail.com. Ακολουθεί το line up:

part one:
16:00-17:30 BEAT FRENETICS
18:00-19:30 YU GI & BONANZA
19:30-20:30 AINO
20:30-21:20 AU-TOMATA
21:20-22:10 LECTRUCCE
22:10-23:00 CARRANNA
23:00-23:50 SOT K
23:50-01:20 FANTASTIKOI HXOI
01:20-02:10 YANN WEISS
02:10-03:00 JAMES
part two:
03:00-03:50 MARK ELEVEN
03:50-04:50 AEOLUS
04:50-06:10 ZOI FREE FREEQUENCY
06:10-07:40 MEDWN-ZYGO
07:40-08:30 SPX
08:30-09:20 KPLUS
09:20-10:20 FIRST AID BEAT
10:20-11:10 PAUL GREY
11:10-12:10 SERGIO BRUNNO
12:10-13:00 JOY FEAL
13:00-13:50 UNICKUE
13:50-15:00 DEEP ANDY

part three:

15:00-16:15 ENKI & ENILL
16:15-17:15 NAROG
17:15-19:35 IMAGINARY FRIEND & 40TWO live
19:35-20:35 JEPH-1
20:35-21:35 NAREL
21:35-22:35 RED
22:35-23:55 DIM.AD & JAYMOD
23:55-01:10 TSIRIDIS
01:10-02:20 DAMCASE
02:20-03:40 IKKAKU live
part four:
03:40-04:50 GAS MASK
04:50-05:50 AFFI
05:50-07:10 DAMIEN SCHNEIDER
07:10-09:00 ASCII & KAY MONTH
09:00-10:00 SKDISCO
10:00-11:00 MARI.CHA
11:00-12:10 BENCH-LANG
12:10:13:30 CLOVERLEAFS
13:30-14:30 DJDESEVILLE
14:30-16:00 9 WEST live
16:00-17:00 KARRETA
17:10-18:00 BORONAS

Tuesday 19 April 2011

digital showcase: D Case at Γαία live

Mία νέα κίνηση μοντέρνου πολιτισμού παρουσιάζεται την επόμενη εβδομάδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Tο νέο project της Root Boot αποκαλύπτεται την Πέμπτη 28 Απριλίου, στο Γαία live (Λαδάδικα, Δόξης 5 και Σαλαμίνος) δημιουργώντας μια digital art εμπειρία, μια γιορτή στην ψηφιακή αισθητική και δημιουργία που επιδιώκει να προάγει την ψηφιακή κουλτούρα προσφέροντας μια οπτικοακουστική διαδρομή με όχημα τις πιο δυναμικές μορφές σύγχρονης τέχνης.

Ρυθμοί, μορφές και χρώματα, ήχοι και ιδέες· όλα συντελούν στην κατασκευή μιας πραγματικότητας εμπνευσμένης από περισσότερους από 15 digital artists που δημιουργούν κι εξελίσσουν τα έργα τους με projections σε πραγματικό χρόνο ενώπιον του θεατή κατά τη διάρκεια του event. Live acts όπως illustrations, graphics, visuals, music, 3D modeling, painting και video συνθέτουν τις παράλληλες δράσεις στο χώρο, συγκεντρώνοντας ένα πλήθος μορφών σύγχρονης ψηφιακής τέχνης κι έκφρασης σε ένα μοναδικό γεγονός.

Με τον ζωντανό διάλογο μεταξύ έργου - θεατή - καλλιτέχνη σε ένα περιβάλλον καλλιτεχνικού πειραματισμού, ιδεών και φαντασίας στήνεται ένα real life μείγμα διαφορετικών μορφών ψυχαγωγίας και τέχνης, που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Το D case, προσφέροντας ένα ζωντανό θέαμα με έντονα διαδραστικό χαρακτήρα, επιθυμεί να συντελέσει στη διάδοση του ψηφιακού πολιτισμού καθώς και στην εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και μορφές σύγχρονης δημιουργίας.

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα του οποίου η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν οι Crspace, Pixels on Space, Ris'pa, Camelorg, Damcase & O-den, Ascii & Aeolus, Jason Project & Tech0, Ser, Amok, Kuki, Hiphop creative, George Valmas, Designinjah, Nanotekt, Nast, Militant, Pyroh, Maurice Raphael, Dora Kalakidou. Mε την υποστήριξη του Paranoise Radio. be there

Monday 18 April 2011

Mr.Z's show on 18.4.11



01. teddy rok - feel
02. prommer&barck - pictures of the sea
03. innerzone orchestra - people make the world go round
04. art department - living the life
05. art department - what does it sound like?
06. jamie woon - wayfaring stranger(burial mix)
07. lucas the 3rd - the sad parts of life
08. felizol and the boy - tina weymouth
09. parallel dance ensemble - time
10. sa-ra - spacefruit
11. buddy saliva - piece of art
12. spaven's 5ive feat. jose james - maz
13. raphael saadiq - good man
14. terry caller - dancing girl
15. paul bryan - like a rainy night
16. bibio - cry!baby!
17. circle traps - mirrors and monuments

download link:
http://hotfile.com/dl/114944197/d6293ce/mr.z_broadcastingparanoise_radio_18411.mp3.html

Tuesday 12 April 2011

The Erasers present Repulsion_6

Συνεχίζοντας την έρευνά τους για ένα νέο οπτικοακουστικό αλφάβητο, οι Erasers επανα-κινηματογραφούν το Repulsion του RomanPolanski. Η δομή του repulsion_6 βασίζεται πάνω στη διάσπαση της αφήγησης και στις πολλαπλές οπτικές γωνίες, οι οποίες προκύπτουν από τα διαφορετικά σημεία όπου λαμβάνει χώρα η δράση:

6 διαφορετικές μορφές του Repulsion, με 6 οπερατέρ που βιντεοσκοπούν 6 performers σε 6 δωμάτια.

Το Repulsion είναι η πρώτη, από μια σειρά ταινιών κάτω από τον τίτλο ERASED FILMS, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε διάφορους χώρους. Η πορεία του Repulsion ξεκίνησε χθες, και θα λάβει χώρα για αρκετές ημέρες μέχρι τέλη Απριλίου στο κτίριο του ελculture, ενώ θα γίνει σε δύο ξεχωριστές φάσεις. Αρχικά για αυτήν την εβδομάδα και μέχρι μεθαύριο Πέμπτη 14 του μήνα, οι Erasers θα παρουσιάσουν ένα πρώτο ακατέργαστο υλικό. Σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων ημερών, προσκαλούν το κοινό να επεξεργαστεί μαζί τους όλα τα στοιχεία τα οποία αργότερα θα συνθέσουν το Repulsion. Μετά από αυτή την πρώτη εβδομάδα επεξεργασίας υλικού, το Repulsion θα παρουσιάζεται από τις 18 μέχρι τις 28 Απριλίου κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στο κτίριο του ελculture.

Η είσοδος για τη πρώτη εβδομάδα είναι ελεύθερη με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Η διάρκεια των δοκιμών είναι τρεις ώρες. Από τις 19:00 έως τις 22:00, όπου το κοινό μπορεί να μείνει στον χώρο για όσο επιθυμεί.

Για τις δύο επόμενες εβδομάδες, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων τηλεφωνικά στα 210 5069129 και 6979970297 με είσοδο 12 ευρώ.

ελculture (Mιλτιάδου 18, Aθήνα, μετρό Μοναστηράκι-Σύνταγμα)

repulsion_6 first cut : 11 - 14 Απριλίου,

Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19:00, είσοδος ελεύθερη

repulsion_6 : 18 - 28 Απριλίου

Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00, είσοδος 12 ευρώ

Monday 11 April 2011

Mr.Z's show on 11.4.11



01. daphni - npe
02. circle traps - mirrors and monuments
03. hauscka - ping
04. baths - lovely bloodflow
05. baths - iniuria palace
06. kode9 & spaceape - love is the drug
07. joy o - wade in
08. lucas the third - far beyond
09. tammi terrell - all i do is think about you
10. raphael saadiq - movin down the line
11. raphael saadiq - good man
12. raphael saadiq - the answer
13. jamie woon - echoes
14. gold panda - marriage (star slinger remix)
15. mono/poly - needs deodorant
16. larry gus - brass park
17. instra:mental - sun rec
18. instra:mental - waterfalls
19. mj cole - manta
20. nostalgia 77 - golden morning
21. eddie harris - exodus
22. tallblackguy - all green's dream
23. sly, slick and wicked - sho nuff
24. anvil band - nice vibes
25. dj day & miles bonny - learning to fly
26. a taste of honey - i love you
27. radiohead - feral
28. burial,thom yorke,four tet - mirror

download link:
http://hotfile.com/dl/114130691/8afe7ac/mr.z_broadcastingparanoise_radio_11411.mp3.html

Saturday 9 April 2011

15/4: Paranoise party at the bar above Bios!


Η ομάδα του Paranoise Radio έπειτα από πολλές και συνεχείς εκκλίσεις των φίλων του όλα αυτά τα χρόνια, κατηφορίζει για πρώτη φορά προς τον Νότο για ένα μεγάλο Party στην Αθήνα! Γνωρίζοντας ότι πολλοί φίλοι ακροατές και παραγωγοί από την πρωτεύουσα αναμένουν πως και πως αυτήν την στιγμή, είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι επίλεκτοι βόρειοι και νότιοι paranoisers ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί και με την δικιά σας hyper διάθεση για ένα upper party την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Bar πάνω από το Βios!

8 παραγωγοί του σταθμού πρόκειται να επελάσουν στα decks του Bios bar με σκοπό να διαδώσουν με τον ιδανικό τρόπο και να μοιραστούν μαζί με εσάς τα πιο σύγχρονα και ποιοτικά tunes της σύγχρονης χορευτικής αστικής μουσικής, παίζοντας κομμάτια ολόφρεσκα και ανωτέρας αισθητικής που σε ελάχιστα events στην χώρα μας μπορoύμε να ακούμε. Την ερχόμενη Παρασκευή 15 του μηνός λοιπόν Dubstep, Grime, Funky, 2-Step, Drum 'n' Bass θα έχουν ολονυκτία, καταλαμβάνοντας τα ηχεία, κατακλύζοντας τον χώρο του Bios και προκαλώντας αστείρευτη ενέργεια και ασυγκράτητα bass vibes στους παρεβρισκόμενους με σκοπό την απογείωση!

Tα μπασάτα grooves and feelings στο Βar πάνω από το Bios θα προσφέρουν οι Santo, Kill Emil, Plughead, Chriz, Margasv, Nikoss, Mr.Z, Melina. Οι πρώτες μουσικές δονήσεις θα γίνουν αντιληπτές στις 22.00 και η είσοδος θα είναι δωρεάν. just be there bass loverz..

Βlack Sun Empire & Chasing Shadows live in Athens!

Προάγγελος και προπομπός του μεγάλου υπό διοργάνωση Music & Culture festival, που πρόκειται να λάβει χώρα τον προσεχή Ιούλιο σε χώρο πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, το αντίστοιχο d'n'b / dubstep prefest ως τελετουργική προεργασία έχει σκοπό να μυήσει τους μη μυημένους και να προετοιμάσει τους πιστούς για το διαφαινόμενο ηχητικό ξέσπασμα του Ιουλίου. Έπειτα από πρόσκληση των εγχωρίων αρμοδίων, χρέη αρχιερέων ανέλαβαν οι Black Sun Empire και Chassing shadows ειδικοί τόσο στη μύηση, όσο και στην τόνωση της bass πίστης.

Black Sun Empire: Πρόκειται για τρίο αποτελούμενο από τα αδέρφια Heyboe και τον Rene Verdult από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ξεκίνησαν τη συλλογική ενασχόληση τους με τη μουσική το 1993, ενώ από το 1997 χαράσσουν την προσωπική τους πορεία πάνω στην εγκαθίδρυση και ανάπτυξη του drum n bass δημιουργώντας το σχήμα των BSE. Χάρη στις εξαιρετικές τους ικανότητες ως djs και παραγωγοί έγιναν εύκολα αγαπητοί στο dnb κοινό και σε ήδη καταξιωμένους παραγωγούς που αναγνώρισαν άμεσα το ταλέντο τους.

Κάπως έτσι το 2000 εξέδωσαν το πρώτο τους 12", το οποίο ακολούθησαν πολλά ΕPs, 2 albums και αμέτρητα singles πάνω στη σκοτεινή, ψηφιακή και κατα περίπτωση προοδευτική darkstep και neurofunk τους, σε δισκογραφικές σταθμούς στο είδος(DSCI4, BSE recs). Το 2002 δημιούργησαν το δικό τους προσωπικό label ονόματι Black Sun empire recordings (φιλοξενώντας μεγάλα ονόματα του είδους) και στο οποίο υπόκεινται πλέον άλλα δυο sublabels, το oBSEssions(με πιο ατμοσφαιρικές, ίσως και πιο πειραματικές παραγωγές) και το shadows of the empire. Παρ όλη την τεράστια επιτυχία και αναγνώριση τους, συνεχίζουν να τιμούν τις ρίζες τους, διοργανώνοντας τα Blackout events στην πόλη όπου μεγάλωσαν. Τα τελευταία χρόνια μη μπορώντας ίσως να αντισταθούν στο hype που δημιουργήθηκε γύρο από το dubstep έχουν κάνει μία μικρή στροφή στις παραγωγές τους ρίχνοντας συχνά τα bpm στα 140.

Chasing Shadows: Δίδυμο από το Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας και από τους άξιους εκπροσώπους της Hench recordings. Έγιναν γνωστοί από τις πρώτες κιόλας παραγωγές τους λόγω των ασήκωτων μπασογραμμών, των oriental riddims και των σκοτεινών φωνητικών στα οποία έχουν ξεκάθαρη αδυναμία, ενώ η ευρύς αναγνώριση ήρθε μέσα από τη συνεργασία τους με τους Foreign Beggars και τον Damien Marley.

To όλο event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Νέο Κόσμο, ενώ τους καλεσμένους θα πλαισιώνουν οι Disphonia (funxion), Harris (funxion) b2b Kernelcoremode (creative space) και Double D. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 και 12 ευρώ προπώληση και ταμείο αντίστοιχα, ενώ οι μουσικές θα ξεκινήσουν από τις 23.30. Πιστοί και μη προσέλθετε.

Wednesday 6 April 2011

exclusive interview with Loefah!

Πρίν μερικές ημέρες και λόγω της επίσκεψης του Loefah στην Αθήνα για την εμφάνισή του το Σάββατο στο Six D.o.g.s, μιλήσαμε μαζί του για να μας πει μερικά πράγματα για τα μελλοντικά σχέδια της Swamp αλλά και τα δικά του. Σας τα παραθέτουμε σε αυτήν την μίνι συνέντευξη που ακολουθεί, για την οποία ευχαριστούμε τον Runner που μας βοήθησε.

Ok the obvious question first, recently and especially after Addison Groove’s Footcrab release, Swamp81 has attracted so much attention by a lot of people (including me). The rising progress in its sound through the exploration of other tempos has resulted in some new killer underground music that gets ‘immediately’ out of stock when it reaches the shelves. How did this start and where do you find the cause of this rising popularity at least in the last 12-18 months?

Before I started swamp, I found myself in a position where I was playing music I no longer liked to crowds I didn’t relate to. This is because dubstep naturally progressed and I followed along with it. The problem was that at some point during dubstep’s progression it went down a path that wasn’t for me. However I didn’t change my direction, which resulted in me feeling quite fraudulent. I have no problem with dubstep and where it is now, my problem was with myself, and my honesty. To rebalance, I felt that I had to promote music that I truly believed in, weather that be via my dj sets or through the music I release. This is how Swamp came about. To start with, I was pushing the more traditional halfstep sound, however, although I truthfully believed in this sound, I felt that this was a sound that had been explored. Progression is a factor that is extremely important to me, so when ‘footcrab’ and ‘work them’ came along it just felt right. The music I bring out on Swamp is not marketed or genre driven, it’s just honest good quality music. I think people have related to this.

What are Swamp's plans for the near future? What should we expect from Swamp's upcoming releases?

In the next few months we have releases from Boddika, Zed Bias, Funkbias, Pinch and a Joy Orbison and Boddika colaberation. The plan is to release every 2 weeks.

What are Loefah's personal plans right now? Will you release anything this year at Swamp or other label? We’ve seen the Pinch collaboration in Tectonic which was quite heavy, what's next from Loefah the producer?

Loefah the producer is still working! I hope to have released on DMZ by the end of 2011. I ’m not planning to release on swamp myself. I ’d like to keep the two separate.

We know you made the conscious decision to start your own label sometime ago and make a new statement after DMZ (even though you are always part of it) which has now led into a myriad of new possibilities and also a growing following worldwide. Do you like how the bass scene is shaping right now (ie. in the last 18 months), what has grabbed your attention in 2010 and where do you think the scene is heading?

I love the way the scene is progressing, it seems to be a time of great creativity and freedom. Labels such as 502, Hessle Audio, Non Plus, Doldrums, Night Slugs and Hyperdub really excite me. As for where the scene is heading – I like not to speculate, just enjoy the natural progression.

Your latest mix for Boiler Room begins with an acapella version of Linton Kwesi Johnson's Di Great Insohreckshan, a song inspired by the Brixton riots of April 1981 and the operation Swamp81 by London's Metropolitan Police. I guess that your label's name comes from those riots, what is the background of this choice?

I like social history, and operation swamp 81 is a part of the social history of my part of London. Its something that shouldn’t be forgotten, so naming my label after it references it and keeps the term in the public domain.

This thing with Sicko Cell/Knock Knock has become an obsession for a lot of people, I mean it’s a great track but I can’t really get what is so special about it, I guess it is best experienced in a club with a proper soundsystem rather than your average bedroom speaker to say the least. Is it coming out on Swamp? Was it your labels decision to keep the artist's identity hidden to make an intrigue about this release or it was a choice of this artist to keep his identity hidden?

Sicko cell is coming out on swamp – it will be Swamp.014. The hidden identity was a request from the producer. There is a huge amount of speculation about the release; however this has largely been created by the media / public. It was never the intention to create hype.

Tuesday 5 April 2011

*four new releases from early 2011

Πιάσαμε κιόλας την Άνοιξη του 2011, και έφτασε η στιγμή να αναφέρω κάποια releases που ξεχώρισα αυτούς τους πρώτους τρεις μήνες, χωρίς να είναι φυσικά τα μόνα που μου άρεσαν, το αντίθετο μάλιστα σε μία χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά όσον αφορά τις νέες παραγωγές που ήδη ακούμε.

Virtual Boy - Symphony No. None

Eπιτηδευμένος hip hop φουτουρισμός, κρυστάλλινα synths που σε μαγεύουν με μία έντονα κινηματογραφική αίσθηση αναμειγνύονται με τα τύμπανα σε μελωδικές μπασσογραμμές για να μεταλλάσσονται τα πολύχρωμα beats και να ταξιδεύεις στην ακρόαση της mini ηχητικής οδύσσειας της συμφωνίας που δεν υφίσταται. Αυτές οι συμφωνίες, υφιστάμενες ή όχι, αποτελούν τα 4 tracks της κυκλοφορίας του πολλά υποσχόμενου διδύμου των αποφοίτων της Low End Theory σχολής, Preston Walker και Henry Allen. Οι δυο τους κυκλοφόρησαν ως Virtual Boy την 1η Φεβρουαρίου επισήμως το Symphony No. None στην αγαπημένη μου Alpha Pup records και κατάφεραν να προξενήσουν έναν σχετικό αναβρασμό στην glitch hop σκηνή. Πέραν των άλλων, η μουσική τους έχει έντονη οσμή από τα 8bit-α videogames, καθώς άλλωστε, πήρανε τo όνομά τους από ένα βραχύβιο δημιούργημα της nintendo. Το ίδιο χρήσιμη είναι η ακρόαση των 4 κομματιών, αν και προτιμώ το Mass.


Becoming Real - Closer / Antarctic City

Ξεχασμένος στα Νότια Προάστια του Λονδίνου, εκεί όπου γεννήθηκε το grime μέσα από την κοινωνική απογοήτευση και αντίδραση πριν διαδοθεί μέσω των charts της μουσικής βιομηχανίας, ο Βecoming Real αναφέρει πως ήταν αυτή η πρώιμη ιαχή του ήχου που τον έκανε να γράψει. Επηρεασμένος από αυτήν την δυστοπία (κατ' αυτόν) του underground ήχου αλλά και από παραγωγούς όπως ο Zomby, δημιούργησε και κυκλοφορεί από τις 14 Μαρτίου το 12ιντσο Closer / Antarctic City μέσω της πρωτοεμφανιζόμενης Cold World Industries, label που έκανε ο ίδιος για τις προσωπικές του ανάγκες. Oι παραπάνω επιρροές του Toby Ridler aka Becoming Real διαφαίνονται στα 2 πολύ ωραία ομώνυμα κομμάτια με τα γυναικεία vocals, την πιο μινιμαλιστική grime, footwork.. για να τέρψει τους λονδρέζους. Έτσι σκάει και το 3ο track της κυκλοφορίας, το εξαιρετικό remix από Jam City στο Closer.


Sepalcure - Fleur EP

Mισό χρόνο μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο τους release under this alias με το 12ιντσο Love Pressure στην Hotflush recordings, το δίδυμο των Μachine Drum και Praveen από το Brooklyn μας έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο μία ακόμη πολύ καλή στιγμή του. Πρόκεται για τα 4 κομμάτια που αποτελούν το νέο ΕΡ των Sepalcure στην Hotflush με τον τίτλο Fleur, στα οποία κυριαρχούν αιθέρια και αβέβαια σκοτεινά ηχο-τοπία, ωθούμενα από αργούς 2-step ρυθμούς, ατμοσφαιρικά synths, και soul φωνητικά. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι καλό, με δεδομένο και το δισκογραφικό παρελθόν των δύο και κυρίως του Machine Drum, κι έτσι μετά την ακρόαση των τριών πρώτων tracks Fleur, Υοur Love, και No Think μένετε με μία λαχτάρα η οποία μπορεί να σβήσει μόνο με ένα pop ambient 2λεπτο, δηλαδή με το κομμάτι Inside, ακριβώς στα 18 λεπτά. Φαίνεται πως οι Sepalcure θα μας απασχολήσουν κι άλλο στην συνέχεια.


Zipmix - Past & Future

Πριν λίγους μήνες έμαθα τον Ουκρανό παραγωγό με το όνομα Ζipmix και άκουσα τα πρώτα tracks του που δημοσιοποίησε μέσα στο '10. Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album μέσω της Very Important Music, VIM records, ένα album που προσωπικά με εντυπωσίασε. Δυνατός ήχος, γεμάτος από μπάσα και breaks, κινείται περισσότερο σε techno ρυθμούς, ωστόσο έχει και αρκετές garage στιγμές. To Past & Future περιλαμβάνει 14 tracks με διάρκεια 57 λεπτά in total, τα οποία είναι σε τέτοια σειρά για να ακούγεται και ολόκληρο, ενώ ανάμεσα σε αυτά διακρίνονται περισσότερο τα Ιnside my Skin, Fiolent, Υοur Love και Everything. Ο μαν το δίνει free εδώ, αλλά όσοι θέλουν μπορούν να συνεισφέρουν κιόλας. Στο zipάκι, ο Ζipmix έχει και έναv "b side" φάκελο, με 13 remixes και original mixes, μιξαρισμένα από τον ίδιο αναφέροντας ότι είναι το tour promo mix του για το 2011.

Monday 4 April 2011

Loefah presents Swamp81 @Six D.o.g.s.

Kαινοτόμος, πρωτεργάτης και στυγνός παίκτης στα decks είναι μερικοί μόνο χαρακτηρισμοί που μπορείς να προσδώσεις στο Loefah. Γνωστός στους περισσότερους από την χρυσή εποχή των Dmz όταν με τους Mala & Coki δημιούργησαν το label που άλλαξε για πάντα την Bass σκηνή βοηθώντας καθοριστικά στην ευρεία μετάδοση της dubstep στα 4 σημεία του ορίζοντα. 2010 και ο Loefah σταματά να ασχολείται πλέον τόσο πολύ με το Dmz και παρ'όλο που παραμένει ακόμα ενεργό μέλος του label προσπαθεί με την βοήθεια πολλών νέων ταλέντων της UK Bass σκηνής να εξελίξει ακόμα περισσότερο τον ήχο προσαρμόζοντας τα δυνατά μπάσα με τις επιρροές που δέχεται η Dubstep από την House, την Detroit Techno και το Chicago Juke.

To εργαλείο γι αυτήν την πρωτοβουλία που έφερε τον Loefah και πάλι στην πρώτη γραμμή λέγεται Swamp81. H Swamp είναι πλέον το προσωπικό label του Loefah το οποίο τσιμεντώνεται παγκοσμίως και έχει στο ρόστερ της μερικά από τα πιο hot ονόματα αυτήν την στιγμή όπως Ramadanman, Addison Groove, Falty DL, Boddika, Pinch, The Bug ενώ σύντομα μας ετοιμάζει κυκλοφορίες από θρύλους όπως ο Zed Bias και το μοναδικό Sicko Cell που είναι ίσως το πιο αναμενώμενο release για το πρώτο μισό του 2011.

Το Σάββατο 9 Απριλίου ο Loefah επιστρέφει στην Αθήνα για την πρώτη του solo εμφάνιση σαν αφεντικό της Swamp για να παρουσιάσει την δουλειά τoυ label η οποία αποτελεί ότι πιο μοντέρνο έχει να παρουσιάσει ο bass ήχος σήμερα. H βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τους Runner των d2 σε Dj Support και τον ΔΔ Knobs των Guilty Lazers σε ένα live appearance που θα παρουσιάσει το νέο του υλικό, υπό την αιγίδα της δημιουργικής ομάδας του S.i.x Dogs. Θα στάξει μπάσο!!!

event info: Loefah presents Swamp81
place: Six D.o.g.s (Athens, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι)
support: Runner (dj Set) & ΔΔ Knobs (live)
doors open: 23.00
free entrance

Mr.Z's show on 04.04.11



01. actress - harrier attk
02. deadboy - fireworks (slo-mo house edit)
03. gold panda - quitters raga
04. blackpocket - ur a sta (dbridge reix)
05. daedelus - what can you do?
06. james blake - lindisfarne (nachos for the early rise icaru's remake)
07. jamie woon - night air
08. jamie woon - street
09. instramental - end credits
10. lone - coreshine voodoo
11. falty dl - hip love
12. koreless - 4d
13. maxmillion dumbar - bare feet
14. buddy sativa - mystic voyage
15. yann tomita - we travel the spaceways #1
16. mj cole - manta
17. jamie woon - echoes
18. lou rawls - the politician
19. filght 36b - a pleasant weekend
20. baths - pop song
21. commix - japanese electronics(instramental remix)
22. nostalgia 77 - beautiful lie
23. jamie woon - shoulda
24. jamie woon - spiral
25. falty dl - waited patiently
26. mj cole - hawaii
27. objekt - tinderbox
28. the simonsound - tour de mars

download link:
http://hotfile.com/dl/113323381/922506c/mr.z_broadcastingparanoise_radio_4411.mp3.html

Sunday 3 April 2011

Disrupt & MC Soom T live in Greece!

Mία πρωτοεμφανιζόμενη επαναστατική ομάδα διοργάνωσης reggae events στην χώρα μας ξεκινάει την προσπάθειά της φέρνοντας το μεγαλύτερο όνομα των δεδομένα αγαπημένων μας Jahtari. Oι Jahpatistas παρουσιάζουν αυτήν την βδομάδα στο κοινό της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Γαία Live (Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λιμάνι), και της Αθήνας την Παρασκευή 8/4 στο Red Sea Reggae Club (Ποταμιάνου 23, Ιλίσια), τον έναν εκ των δύο ιδρυτών του label Jahtari, τον μέγιστο Disrupt, μαζί με την χαρισματική ινδοσκωτσέζα φιγούρα της MC Soom T! Και στα δύο live dates τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00.

Ο Disrupt είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής, μαζί με τον φίλο και συμπολίτη του από την όμορφη Λειψία Rootah, του πιο επιδραστικού dub label στην Ευρώπη, που δημιούργησε τον πρωτοποριακό ήχο που ονόμασαν οι ίδιοι Digital Laptop Reggae. To label των Jahtari από το 2004 ως σήμερα, με αφετηρία την Γερμανία γρήγορα εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, και σήμερα αποτελείται από πολλά σημαντικά ονόματα της Dub από ολόκληρη την Ευρώπη, από χώρες όπως Γαλλία, Αγγλία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία κλπ. Τα live τους χαρακτηρίζονται από την μοναδικότητα με την οποία παράγουν τον 8bito ήχο τους, κι έτσι η φετινή εμφάνιση του Disrupt και της Soom T στην Ελλάδα αναμένεται και πάλι εκρηκτική και άκρως ενδιαφέρουσα!

O Jan Gleichmar όπως είναι το real name του Disrupt, από το 2004 μέχρι σήμερα έχει πολλές κυκλοφορίες, συγκεκριμένα 4 δικά του albums, 8 δικά του sinlges και ep's, 11 ακόμη releases τα οποία έκανε με κάποιον ακόμη Jahtari παραγωγό, αλλά και καμιά 20αριά ακόμη συμμετοχές σε συλλογές κλπ. Κάποια από όλα αυτά τα releases μπορούμε να πούμε ότι ξεχωρίζουν, όμως ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις κι έτσι δεν χρειάζεται να το κάνουμε εμείς, που τουλάχιστον έχουμε μοιραστεί μαζί σας αυτά τα 3 χρόνια μάλλον το σύνολο των μουσικών παραγωγών των Jahtari, στις μισές από τις οποίες κρύβεται από πίσω ο Disrupt. Tελευταία πάντως, έβγαλε στις αρχές του έτους το album Ode 2 A Carrot με την Soom T, ενώ αύριο κυκλοφορεί με τον Τapes το 7ιντσο Events Occur in Realtime / Atomica Rydim στην Police In Helicopter! stay tuned for it ;-)

Όσο για την αξιαγάπητη MC Soom T από την Γλασκώβη, αυτή η εκκεντρική περσόνα είναι περισσότερο από μια δεκαετία πλέον στην μουσική σκηνή και δισκογραφία, μετρώντας αρκετές κυκλοφορίες και πολύ περισσότερες συμμετοχές σε άλλων releases, όπου εμφανίζεται με την χαρακτηριστική της φωνή και χρωματίζει έντονα και πάντα οποιαδήποτε παραγωγή. Πέρα από το δέσιμό της με τους Jahtari, αλλά και τους Mungo's Hi Fi από την πόλη της, με τους οποίους ξεκινάει μεγάλη περιοδεία στην Αμερική στο πολύ κοντινό μέλλον, έχει κάνει αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες με ονόματα, όπως Bus, The Orb, The Bug, T.Raumschmiere, Asian Dub Foundation, King Creosete, Miss Kittin.

Πέρα από το δίδυμο των Disrupt και Soom T, στις δύο live βραδιές θα παίξουν οι Μr Mazz & Mrs HCN. O πρώτος είναι ο δημιουργός των Fundracar από την Αθήνα, ενώ η δεύτερη είναι εξαιρετική MC που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη δώσει το στίγμα της στα live που έπαιξε κάνοντας support στους Julian Marley, Gentleman, Israel Vibration κλπ. Πέρα από το συγκεκριμένο duo, στην Θεσσαλονίκη θα παίξουν οι Moca Juniors Soundsystem και στην Αθήνα η Anna Mystic. enjoy the live nights!

Saturday 2 April 2011

Zagar & Dj Bootsie Quartet live in Greece

Σε λίγες μέρες έρχονται στην Ελλάδα δύο γνωστά βαλκανικά trip hop/electronica σχήματα για τρεις live εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Ούγγρους Zagar και DJ Bootsie Quartet που παίζουν αρχικά την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Κύτταρο στην Αθήνα μαζί με τους δικούς μας Ekos Quartet και Silliboy, την επόμενη στην Πολιτεία live στην Πάτρα, ενώ το Σάββατο 9 του μηνός ανεβαίνουν βόρεια για το live τους στο Block33 μαζί με τους Ίνφο και Broken Tempo.

Η μπάντα των Zagar από την Βουδαπέστη κατάφερε τα τελευταία χρόνια να κάνει γνωστό το όνομά της ανά την Ευρώπη με το τρελό hit που βγάλανε το 2009, Wings of Love. Aυτή ήταν μάλλον και η αποκορύφωση της αναγνώρισης που έτυχαν από τον κοινό, όμως οι Ζagar από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν γράψει και κυκλοφορήσει πολύ ωραίες μουσικές παραγωγές συνδιάζοντας διαφορετικά είδη μουσικής και πειραματιζόμενοι με παραδοσιακούς βαλκανικούς ήχους και ηλεκτρονικές φόρμες. Αυτό το δεμένο μίγμα διαφόρων ηχητικών στοιχείων τους πρόσδωσε έναν χαρακτηριστικό ήχο, που μάλιστα πετυχαίνει να προβάλλει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της παράδοσης της χώρας τους εναρμονισμένα με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Αποτελούνται από 5 άτομα με εξέχουσα μέλη φυσικά δύο από τους πιο γνωστούς Ούγγρους μουσικούς, τον Balazs Zsager, γνωστό και ως Yonderboi, και τον DJ Bootsie. Έχουν κυκλοφορήσει τρία συνολικά albums, το 2002, '04, '07 όπου την μεγαλύτερη επιτυχία είχε το πρώτο τους, Local Broadcast. Πέρα από αυτά, έχουν ένα 12ιντσο το 2006 στην ουγγρική Ugar records και τελευταία ήρθε το single Wings of Love πριν δύο χρόνια. Ένα ακόμη στοιχείο για τους Zagar είναι ότι η μουσική τους έχει ντύσει ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και θεατρικά έργα.

Όσο για τον DJ Bootsie, ο μαν είναι από τους καλύτερους βαλκάνιους χειριστές των turntables. Aπό μικρή ηλικία ξεχώρισε για το συγκεκριμένο ταλέντο του, καθώς με το σχήμα που είχε φτιάξει το 1995 Αgainst the Current κατάφερε να κερδίσει δύο σχετικούς εγχώριους διαγωνισμούς και να θεωρείται μετέπειτα ο καλύτερος του hip hop στην Ουγγαρία. Μέχρι το 2000 έβγαλε δύο albums με τους Against the Current, ενώ εκείνη την χρονιά εμφανίζεται σε album του Yonderboi και κάνανε μαζί μία εκτεταμένη περιοδεία στην Ευρώπη. Λόγω της ανταπόκρισης που έτυχαν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Zagar δύο χρόνια μετά, αλλά παράλληλα ο Bootsie έτρεχε και το δικό του προσωπικό project. Έτσι κυκλοφόρησε δύο solo albums, 2005 και 2009, τα οποία παρουσιάζει σήμερα στα live του με την συνοδεία τριών ακόμη μουσικών σε κιθάρα, drums, σαξόφωνο.

Οι πόρτες για το live των Zagar και DJ Bootsie στο Κύτταρο στην Αθήνα την Πέμπτη 7/4 ανοίγουν στις 21.00 με τα εισιτήρια να κοστίζουν 20eu στην πόρτα και 15eu τα discount e-tickets εδώ. Το Σάββατο 9/4 στο Block33 οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30, τα εισιτήρια τιμώνται στο ταμείο 20eu, 16eu σε προπώληση στα Metropolis και 12eu αν προλάβετε εδώ.

Friday 1 April 2011

Runner's Subbed Out II mix tomorrow on Paranoise

Dj και amateur promoter, o Runner είναι ένα άτομο με δραστηριότητα στην σκηνή της Αθήνας τα τελευταία 11 χρόνια. Μετακομίζοντας στην Aγγλία το 93 έζησε από κοντά την γέννηση και εξέλιξη του jungle και κατ'επέκτασην drum n bass ήχου, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί καταλυτικά από αυτόν και να επιστρέψει στην Ελλάδα το 2000 για να ξεκινήσει με τον φίλο και συμφοιτητή του Boycott μία σειρά από bookings και parties που θα είχαν σαν βάση το μπάσο. Μέλος των d2 (dark drummerz), ομάδα από Αθήνα & Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιήθηκε σε αυτά τα parties από το 2000 και μετά, όπως επίσης και συνιδρυτής των Lowdown, ενός πρότζεκτ που βγήκε λόγω της εκπομπής της DJ Free στον Εν Λευκώ 87.7 που συμμετείχαν μαζί με τον Boycott για 6 μήνες το 2004. Τέλος, ορόσημο αποτέλεσε και το γεγονός ότι στις αρχές του 2007 oi d2 ξεκινάνε με τους a:formal το dub/hiphop/dubstep/drumnbass concept των Ital Soundz βραδιών στο πλέον ανενεργό πατάρι του Guru/Jazz Upstairs, φιλοξενώντας στην Ελλάδα καλλιτέχνες όπως οι Pinch, Loefah, Mala, MC Sgt Pokes, Silkie & Quest, Μartyn & TRG σε διάστημα 2 χρόνων μέχρι τον Απρίλιο του 2009.

Το επόμενο Σάββατο 9/4 ο Runner έχει καλεσμένο στο six d.o.g.s. τον Loefah για μία βραδιά αφιερωμένη στο πιο δυναμικό label της UK Bass σκηνής αυτήν την στιγμή, το Swamp81 που έχει ταράξει τα νερά με κυκλοφορίες που έγιναν ανάρπαστες όπως το Footcrab του Addison Groove και το Work Τhem του Ramadanman. Η Swamp81 βραδιά αποτελεί συνέχεια του Blocc Party που έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη με καλεσμένο τον DJ Oneman του RinseFM και είναι ένα πρότζεκτ που κάνει focus στον πολυσυλλεκτικό bass ήχο DJs από Ελλάδα και εξωτερικό ενώ παράλληλα φιλοξενεί και live όπως αυτό του ΔΔ aka Knobs από την ομάδα των Guilty Lazers. Σύντομα θα έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το event.

Tους τελευταίους 6 μήνες και σε συνεργασία με τον Mr.Statik (Bpitch Control) ο Runner ξεκινήσε και τις Subbed Out βραδιές οι οποίες έχουν φιλοξενήσει ονόματα όπως ο Scuba και ο Dj Pete aka Substance που είχαν μεγάλη απήχηση σε ένα ετερόκλητο κοινό της Αθήνας, δίνοντας κίνητρο και όρεξη για την συνέχειά τους με γνώμονα το συνδυασμό dubstep & techno. Άυριο Σάββατο 2 Απριλίου φιλοξενούμενος του guest dj section ο Runner, με ένα live mix που έκλεισε την τελευταία Subbed Out meets Hardwax βραδιά το Φεβρουάριο με ώρα προσέλευσης στον αέρα του Paranoise αύριο 21:00 ακριβώς. Stay tuneed!