Monday 31 January 2011

Mr.Z's show on 31.01.11




01. phil cohran - white nile
02. quest - smooth skin
03. teebs - while you doooo
04. joy obison - bb
05. john barry - the knack
06. virtual boy - mass
07. morgan zarate - hookid
08. natural yogurt band - invisible ink
09. charles bradley/menahan street band - since our last goodbye
10.flight 36b - a pleasant weekend (promo)
11. sepalcure - fleur
12. flight 36b - the institute (promo)
13. soul liberation - who is your friend
14. bilal - levels (flying lotus edit)
15. dorothy ashby - there's a small hotel
16. moodymann - technology stole my vinyle
17. footprintz - golden
18. the black keys - the go getter
19. james blake - wilhelms scream
20. burt bacharach - anyday now
21. burt bacharach - make it easy on yourself
22. p.e. hewitt jazz ensemble - more than anything
23. salah ragab - a tribute to sun ra
24. jega - soulflute
25. john legend and the roots - hang on in there
26. pastor t.l. barrett - nobody knows
27. sbtrkt and sampha - evening glow

download link:
http://hotfile.com/dl/101046360/2f488a3/mr.z_broadcastingparanoiseradio_31111.mp3.html

Thoughts in Congo - volume 1

Hey! And happy new year! Είμαι η Nadja Zarali, hostess της εκπομπής Nights in Congo που μεταδίδεται στον αγαπημένο paranoise radio, και σας καλωσορίζω στη σειρά "Thoughts in Congo" που φιλοξενείται και πάλι από το blog του Paranoise. Γεννήθηκε αυτή η ανάγκη έκφρασης, αλλά και αμφίδρομης επικοινωνίας με όλους εσάς που παρακολουθείτε και στηρίζετε τον Paranoise, καθώς από τον Οκτώβρη του 2010 δεν είμαι σε θέση να εκπέμπω live την εκπομπή μου. Πέρασα και περνάω μέσα από 40 κύματα για να βγάλω μία άκρη με τις εταιρίες παροχής Internet. Σκοπός της σειράς Thoughts in Congo λοιπόν είναι η ανταλλαγή ιδεών, δράσεων και πληροφοριών μουσικού ενδιαφέροντος, ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε και να βιώσουμε όλοι μας ό,τι διαφορετικό συμβαίνει και κυκλοφορεί στην πόλη και στον κόσμο.

Ας ξεκινήσουμε τυπικά με το top10 του 2010! Λίγα από τα καλά album και EP's που βγήκαν όσον αφορά τη nu disco - house:

Francis Inferno Orch/Nicholas/No Reqs - Super Sound Single Vol 1 [Dikso]
Guynamukat - Afro Disco Boogie Edits Volume 1 [Guynamukat Edits]
6th Borough Project - Part Five [Instruments Of Rapture]
Killer Funk Disco AllStars - Vol 3: Your Vintage Is Hard To Find [K.F.D]
Super Value - Super Value 11 [Super Value]
Onur Engin - Onur Engin Edits [Square Edits]
Escort - Cocaine Blues (Greg Wilson remix)
Disco Deviance - Don't [Disco Deviance]
Rudman Ilija/Cottam/Greymatter/Krl - Back From The Future EP
Eddie C - Migration EP

Και ο δίσκος που έλιωσα φέτος, ειδικά πίνοντας τον πρωινό, μυρωδάτο μου espreeso:
Dave Pike - Jazz For The Jet Set [atlantic]
Μοναδικός δίσκος με φουτουριστες αναφορές. Είναι τόσο κλασσικός, που τον καθιστά αμέσως μετα-μοντέρνο! Είναι αυτό που θα έλεγε ένας συλλέκτης, επένδυση για τη δισκοθήκη του. tracklist:
A1 Blind Man Blind Man - Herbie Hancock
A2 Jet Set - Dave Pike
A3 Sunny - Bobby Hebb
A4 When I'm Gone - Dave Pike
B1 You've got Your Troubles - Roger Cook, Roger Greenway
B2 Sweet Tater Pie - Rodgers Grant
B3 Just Say Goodbye - Rodgers Grant, Ruth Grant
B4 Devilette - Ben Tucker, Hettye Taylor

Η Nadja θα επιστρέψει πολύ σύντομα στον αέρα του Paranoise Radio με ανναννεωμένες εκπομπές και πολύ μουσική για τους φαν του είδους!

Friday 28 January 2011

NoiseTape 02: Dark Fiend by The Plughead

"...Έμφαση στις χαμηλές συχνότητες, dubstep ριθμοί, θορυβώδη πειραματική electronica και ambient περάσματα. Λειτουργεί καλύτερα σε υψηλές εντάσεις και πλήρες σκοτάδι..."

Το δεύτερο mixtape της σειράς NoiseTapes είναι εδώ και έρχεται να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ξεκίνησε μία βδομάδα πριν, αφήνοντας παράλληλα το δικό του ιδιαίτερο στίγμα. Το Dark Fiend που επιμελήθηκε ο The Plughead θα παίξει για πρώτη φορά αύριο Σάββατο στον αέρα του Paranoise Radio στις 20.00 (gmt +02.00), ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να το κάνετε downloading και να το προσθέσετε στην μουσική βιβλιοθήκη σας!

20 κομμάτια, 56 λεπτά, 32 δευτερόλεπτα

Paranoise Mixes 02 - The Plughead - Dark Fiend by Paranoiseradio on Mixcloud

Thursday 27 January 2011

Dj Moss from Athens this Saturday on air

Έχοντας επηρεαστεί από το ηλεκτρονικό κίνημα του Detroit και του Chicago, ξεκίνησε τα DJ sets του από το θρυλικό Dry Room του Mad Club, το 1994. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος διάφορων συγκροτημάτων και παραγωγές του κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τους Fidel Son και Night on Earth. O ήχος του μπορεί να περιγραφεί σαν ένα κράμα ηλεκτρονικών ήχων με κινηματογραφική ατμόσφαιρα και μία αίσθηση της jazz.

Αυτήν την εβδομάδα o Dj Moss φιλοξενείται στο guest dj section του Paranoise με ένα κινηματογραφικό set που περιλαμβάνει ένα κράμα ήχων από jazz και electronica μέχρι cinemascope, breaks και d'n'b!

To ερχόμενο Σάββατο 29/1 λοιπόν, ραντεβού στον αέρα του Paranoise Radio στις 21.00 ακριβώς, αμέσως μετά την μετάδοση του NoiseTape 02 δηλαδή, επιμελημένο από τον επιφανή paranoiser The Plughead. tune in!

Wednesday 26 January 2011

Skism & Bare Noize at block33

Η ομάδα των Ponylicks μαζί με την Zoltan Tribe επιστρέφουν για πρώτη φόρα το 2011 με ένα event που σίγουρα θα κάνει αίσθηση, και έρχεται σαν συνέχεια των dubstep parties που έστησαν με μεγάλη επιτυχία όλο το 2010. Στις 5 Φεβρουαρίου στο γνωστό πλέον μέρος, Block33, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε 2 πολύ μεγάλα ονόματα της σύγχρονης dubstep σκηνής σε 2 dj sets για ανθεκτικούς bassheads. O SKiSM και το τρίο των Baire Noize μας υπόσχονται λοιπόν μια βραδιά με ανελέητο headbanging!

SKiSM: O SKiSM, που κρατάει κρυφό το όνομα του, δραστηριοποιείται μουσικά στο Λονδίνο και επαγγελματικά ξεκινάει η πορεία του το 2009 με κυκλοφορίες στο νεοσύστατο τότε label της Wicky Lindows, ενώ έγινε γνωστός από την συνεργασία σε διάφορα tracks με τους Foreign Beggars. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στον ήχο των σκοτεινών και μεταλλικών wobbles, και κάποια tracks που κυκλοφόρησε στην Wicky Lindows, όπως The Blank και Rise of the Idiots, σηματοδότησαν μια μαζική στροφή της dubstep στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Πλέον είναι μέλος της Never Say Die Records και με την πρόσφατη κυκλοφορία του Down with the Kids EP σε αυτό το label, είναι ένα από τα must see ονόματα για όσους λατρεύουν το filthy και τα wobbles! Όσοι θέλετε ένα δείγμα των set του Skism μπορείτε να κατεβάσετε free εδώ ένα από τα τελευταία του mixes στην Never Say Die Records...

Baire Noize: Το τρίο των Baire Noize, επίσης από το Λονδίνο, αποτελείται από τους Daniel Brown, James Dent και Oliver Pile και ξεκίνησαν την πορεία τους το 2009 με κάποιες ανεξάρτητες κυκλοφορίες σε white labels. Πολύ σημαντική ήταν η συνεργασία τους με τον Hatcha στην Eight:FX, κάτι που ανέβασε τις μετοχές τους με αποτέλεσμα να έχουν κυκλοφορία σε ένα από τα σημαντικότερα label του filthy ήχου. Συγκεκριμένα το 2010 κυκλοφόρησαν το Filthy Lummox στην Audio Freaks (sub-label της Z Audio) και μετά από πολλά πετυχημένα remixes σε άλλα dubstep κομμάτια με αποκορύφωμα το remix στο Medison ft.Skrein - Harry, έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση των ακροατών ως ένα από τα πιο massive ονόματα στον χώρο.

Την βραδιά θα πλαισιώσουν οι Nuff, Camelorg και Unco από το crew των Ponylicks. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 23.00 ενώ η είσοδος θα κοστίζει 10eu. Τα λέμε εκεί...

Monday 24 January 2011

Mr.Z's show on 24.01.11


PARANOISE RADIO//
01. virtual boy - mass
02. teebs - double fifths
03. teebs - king bathtub
04. teebs - anchor stream
05. flying lotus - archway(teebs remix)
06. flying lotus - computer face(mogul atwood ferguson version)
07. koreless - 4d
08. nicolas jaar - variations
09. andrew hill - hey hey
10. dimlite/elan tamara - lungs
11. jaga jazzist - oslo skyline
12. the roots - the day
13. flako feat.shuanise - love opera
14. raashan ahmad - pain on black
15. onra - the one
16. tokimonsta - bready soul
17. grant green - hurt so bad
18. georgie fame - sitting in the park
19. david axelrod/lou rawls - you made me so very happy
20. lee fields and the expressions - ladies
21. gaslamp killer - after all
22. dakis - kai opou bgei
23. ghetto brothers - the girl from the mountain
24. christian scott - after all
25. floating points - truly
26. dennis parker - like an eagle
27. nailah - be still
28. jazztronik - sign of tomorrow

download link:
http://www.mediafire.com/?vmi770z3a0hhh7r

Saturday 22 January 2011

Paranoise presents: NoiseTapes Mix Series

Ακόμη περισσότερη μουσική τώρα από τον Paranoise! Οι παραγωγοί του σταθμού προσφέρουν σε ρόλο DJ εβδομαδιαία mixes με τα πιο σύγχρονα tunes για το οικιακό σας dancefloor! Στην σειρά των mixes, που θα φέρουν την ονομασία NoiseTapes, θα αποτυπωθεί με σαφήνεια για άλλη μια φορά η μοναδικότητα της εκλεκτικής μουσικής ταυτότητας του Paranoise Radio, ενώ σας δίνεται η ευκαιρία να τα κάνετε downloading και να τα απολαύσετε σε πολλαπλές ακροάσεις, από τώρα και για πάντα!

Έτσι, δημιουργήσαμε μια καινούρια ζώνη για το Σάββατο βράδυ, όπου τα εξαιρετικά ΝoiseTapes θα ηχούν για πρώτη φορά στα αυτιά σας στις 20.00 ακριβώς (gmt +02:00). Έπειτα από την ακρόασή τους θα αναρτάται στο ίδιο post και το link για το download, το οποίο θα περιέχει και το artwork του mix.

H αρχή γίνετια σήμερα με το NoiseTape 01 - Ceramic Basslines, που επιμελήθηκε και μας χαρίζει ο "Σικελός" paranoiser Sviouras.


"...Προσαρμογή στους ρυθμούς του Ιταλικού νότου, μετά από μερικά χρόνια μέσα στα soundsystems και τα δισκάδικα του Λονδίνου. Urban μουσικές, από rural τοπία, με διάθεση νοσταλγική αλλά και κριτική απέναντι σε ένα μικρό κομμάτι των ακουσμάτων που δομούνται γύρω από το μπάσο και τα drums. Αντλώντας από τους όρους dubstep, drum & bass, techno, με tunes από το 2007 μέχρι σήμερα, προσπαθώντας να διαμορφώσω την δική μου αντίληψη γύρω από αυτό που αποκαλούμε “UK Bass Music”, ένα σώμα που δε σταματά να αλλάζει και να προτείνει νέες μουσικές διαδρομές..."

14 tunes, 59mins, a shallow drive into Sviouras' bass world...

Paranoise Mix 01 - Sviouras - Ceramic Basslines by Paranoiseradio on Mixcloud

Thursday 20 January 2011

The Bug feat.Flowdan at block33!

O Kevin Martyn aka The Bug, πολυπράγμων, υπερδραστήριος και καινοτόμος, ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία το μακρινό 1991 και σ' αυτά τα 20 χρόνια έχει συνεργαστεί με πάμπολλους παραγωγούς και MCs, εξελίσσοντας το ήδη εξελιγμένο ηχητικό του φάσμα από και προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά με ξεκάθαρο προσανατολισμό τους εν γένει αστικούς και βιομηχανικούς ήχους και τα παράγωγα τους.

Η αρχή έγινε με τους God συνδυάζοντας grindcore και industrial reefs με ένα σύγχρονο jazz avant-gardισμό. Εν συνέχεια ως Techno Animal δίνοντας τροφή στα hip-hop σχήματα που συνεργάστηκαν μαζί του και προδιαθέτοντας την δημιουργία της αμερικάνικης industrial hip-hop σκηνής. Ακολούθησαν οι Ice και οι Curse of the Golden Vampire ως φυσική εξέλιξη των δύο παραπάνω και φυσικά το side project The Bug.

Ως Τhe Bug έχει κυκλοφορήσει μόλις 4 ολοκληρωμένους δίσκους σε διάστημα 13 ετών, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τίποτα άλλο παρά την τελειομανία, την έλλειψη φλυαρίας και τη εμμονή του για πειραματισμό. Η αρχή έγινε το 1997 όταν μαζί με τον Dj Vadim κυκλοφόρησαν το Taping The Conversation. Στις αρχές της νέας χιλιετίας ακολούθησε μια σειρά 7inchων παρέα με τον Rootsman, η οποία ολοκληρώθηκε με την έκδοση του γήινα επιθετικού Killing Sound Album, υπό την ετικέτα της Reflex records.

Λίγο αργότερα με το Pressure, ο Kevin Martyn μας φανέρωσε την πιο ατμοσφαιρική και dubby πλευρά του υπό την επένδυση ragga φωνητικών. Αυτός ήταν και ο ήχος που έμελλε να τον χαρακτηρίσει και να τον εδραιώσει στην μουσική συνείδηση ενός ευρύτερου κοινού. Τέλος το 2008 κυκλοφόρησε το London Zoo στην Ninja Tune με διάφορες συνεργασίες και συμμετοχές (Killah P, Flowdan, Warrior Queen, Spaceape, Ricky Ranking, Aya, Tippa Irie), το οποίο συνόδευσαν διθυραμβικά σχόλια από παραγωγούς, κριτικούς και φυσικά ακροατές.

Ο The Bug θα εμφανισθεί μαζί με τον MC Flowdan για ένα μοναδικό live στη Θεσσαλονίκη, στο Block33 στις 29 Ιανουαρίου. Την βραδιά θα ανοίξουν και θα κλείσουν οι Dj Booker, Imaginary Friend και Tsaros, ενώ καθώς τα discount e-tickets τελείωσαν, πλεόν εισητήρια υπάρχουν στα Metropolis προς 15eu και προς 20eu στην είσοδο.


ΥΓ: Το project King Midas Sound δεν αναφέρθηκε μιας και αποτελεί από μόνο του κεφάλαιο το οποίο μπορεί να παραλληλισθεί με πολλά συναισθήματα και να χαρακτηριστεί από πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς που όμως, είναι σχεδόν αδύνατο να το περιγράψουν ως σύνολο.

Wednesday 19 January 2011

exclusive interview with Eleven Tigers!

Tον περασμένο Οκτώβριο στην Kρακοβία της Πολωνίας έλαβε χώρα ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ σύγχρονης αστικής μουσικής στην Ευρώπη, το Unsound Festival. Με ένα καταπληκτικό line up που περιελάμβανε καλλιτέχνες όπως Τim Hecker, Mount Kimbie, James Blake, Moritz Von Oswald Trio, Shackleton, Joy Orbison, Mice Parade, Εleven Tigers κ.ά. προσέλκυσε πολλούς ενδιαφερόμενους με πάνω από 50 καλλιτέχνες να εμφανίζονται στις 7 μέρες του φεστιβάλ. Εκεί βρέθηκε και ο Χρήστος (Mezzazine Blog) ο οποίος συνάντησε τον 24χρόνο Λιθουανό Eleven Tigers καταφέρνοντας να του αποσπάσει μία εκ βαθέων συνέντευξη για λογαριασμό του Paranoise, για την οποία τον ευχαριστούμε πολύ!

Πότε ξεκίνησε η σχέση σου με την μουσική;

Νομίζω 10 χρόνια πριν, όταν ξεκίνησα μαθήματα ντραμς σε ωδείο. Απόφασισα να μάθω τζαζ επηρεασμένος από τους φίλους, ήθελα πολύ να μάθω ένα μουσικό όργανο και σκέφτηκα ότι τα ντραμς είναι καλή φάση. Ασχολήθηκα τέσσερα χρόνια, ώσπου άρχισα ν’ακούω acid jazz...

Σαν Jamiroquai;

Όχι ακριβώς, πιο ηλεκτρονικά πράγματα. Μετά ανακάλυψα την Ninja Tune, την Kompakt και μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω κάτι αντίστοιχο. Οι γονείς μου έκαναν δώρο στα γενέθλιά μου έναν υπολογιστή και αυτό ήταν! Τελείωσα το ωδείο, ξέχασα τα ντραμς και καθόμουν μπροστά από τον υπολογιστή προσπαθώντας να καταλάβω πώς να φτιάξω κάτι.

Ασχολήθηκες ξανά με τα τύμπανα;

Νομίζω ότι τα πούλησα πριν φύγω για το Λονδίνο, χρειαζόμουν άλλωστε λεφτά και δεν ήταν εύκολο να τα πάρω μαζί μου.

Έχοντας λοιπόν εμπειρία με φυσικά όργανα από τη μια και τα διάφορα ηλεκτρονικά από την άλλη, βρίσκεις διαφορές μεταξύ τους στον τρόπο που τα χρησιμοποιείς σε μια ζωντανή εμφάνιση;

Πιστεύω ότι εξαρτάται απ’τον καθένα, το πώς προετοιμάζει το setup και το software του. Προσωπικά, προσπαθώ να έχω οργανικό, φυσικό ήχο έτσι ώστε να νοιώθω αυτά που παίζω, αλλά είναι δύσκολο αυτό το μονοπάτι. Πειραματίζομαι συνεχώς με διαφορετικές ρυθμίσεις γιατί είναι δύσκολο να πετύχω αυτό το συναίσθημα. Μερικές φορές νοιώθω ότι παίζω τα ίδια. Τώρα είμαι ικανοποιημένος, είναι αρκετά αυτό-σχεδιαστικό το setup, οπότε νοιώθω σαν να αυτοσχεδιάζω μ’ένα μουσικό όργανο.

Φαινόταν και από το live set σου, από τον τρόπο που χειριζόσουν τον εξοπλισμό σου, ότι υπήρχε μια σωματική σχέση, όπως θα είχε ένας ντράμερ με το δικό του kit.

Ναι, ίσως να συνδέονται κάπως έτσι, πάντοτε κινούμαι στους ρυθμούς της μουσικής χωρίς να είναι απαραίτητα χορευτική, πάντα συνδέω το σώμα μου μαζί της. Μου βγαίνει φυσικά, δεν το σκέφτομαι!

Ανέφερες πριν την μετακίνησή σου στο Λονδίνο. Τι έψαχνες εκεί;

Έψαχνα έμπνευση! Πίστευα ότι με το να έμενα στην Λιθουανία δεν θα κατάφερνα κάτι. Ήθελα να ζήσω σε μια μεγαλύτερη πόλη, ήξερα ότι το Λονδίνο είναι το καλύτερο μέρος όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική, οπότε αποφάσισα να το προσπαθήσω και να δω τι θα βγει. Στην αρχή ήμουν αρκετά μπερδεμένος, χρειάζεται άλλωστε πολλή προσπάθεια για να καταφέρεις να ενσωματωθείς. Τελικά βρήκα το dubstep στις αρχές του, όπου όλοι ήταν ίσοι και έφτιαχναν μουσική στο ίδιο επίπεδο, όποτε ένοιωσα ότι αυτή είναι η φάση μου και αποφάσισα να ακολoυθήσω τα βήματα του Burial.

Πλέον τώρα ο ήχος που ήταν κάποτε dubstep έχει διακλαδιστεί και πολλά διαφορετικά πράγματα εξελίσσονται. Πού θα τοποθετούσες τον ήχο σου στην σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή;

Είναι λίγο περίεργο γιατί πλέον δεν νοιώθω ότι ανήκω κάπου. Θέλω να χτίσω τον δικό μου κόσμο, όπου ο καθένας μπορεί να έρθει και να γουστάρει, κι όχι να με κατατάσουν σε είδη και labels.

Εννοούσα αν υπάρχουν καλλιτέχνες με τους οποίους νοιώθεις ότι μοιράζεσαι μια κοινή προσέγγιση, μια κοινή αισθητική άποψη.

Θα μπορούσα να πω ότι μου αρέσει πολύ η δουλειά του Monolake, γιατί προσπαθεί να εναρμονίσει μουσική και τη hardware τεχνολογία. Έπειτα κάποιοι μικροί καλλιτέχνες, αυτή η στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ ονόματα. Κάποιοι απ’αυτούς είναι εννοιολογικοί καλλιτέχνες και τους ενδιαφέρει όχι μόνο η μουσική αλλά και το γύρω από αυτήν, δημιουργούν μια ιστορία. Καμιά φορά είναι ανανεωτικό να βλέπεις κάτι παραπάνω από ένα καλό dj και ωραία κομμάτια.

Αναφέρεις στις συνεντεύξεις σου τους Talk Talk, εξίσου αγαπημένοι μου. Μήπως βρίσκεις και σε αυτούς την εξέλιξη μιας ιστορίας στη μουσική τους;

Όταν τους ανακάλυψα, κατάλαβα ότι είχα βρει κάτι που με αντιπροσωπεύει πλήρως, ήταν σχεδόν τρομακτικό. Σκεφτόμουν, αυτή είναι η μουσική που θέλω να φτιάξω! Έπειτα απογοητεύτηκα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι καλύτερο. Είναι τα πάντα γύρω από τη δουλειά του Mark Hollis (τραγουδιστής, κιθαρίστας και κύρια δημιουργική δύναμη των Talk Talk), τα συναισθήματα είναι ριζωμένα στους ήχους. Με ώθησαν να ανακαλύψω περισσότερα για μένα, προσπαθώντας να ανασύρω πράγματα από μέσα μου. Μου αρέσει επίσης η αυτοσχεδιαστική τους φύση, το πώς φαίνεται ότι η μουσική έρχεται κατευθείαν από την ψυχή, το πώς παίζουν, η φωνή του Mark Hollis. Όλα μαζί δίνουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Ήθελες δηλαδή ν’αποδόσεις τα ίδια συναισθήματα με το δικό σου τρόπο;

Όχι τόσο τα συναισθήματα, αλλά την οπτική τους γωνία. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το εκφράσω λεκτικά.

Η μουσική σου βασίζεται πολύ στην ατμόσφαιρα που χτίζει. Ακόμα και το live set σου σήμερα είχε πολλά ατμοσφαιρικά περάσματα. Στο δίσκο σου είναι βέβαια εμφανέστερο, κυρίως λόγω του πώς τα κομμάτια ρέουν το ένα μέσα στο άλλο, δίχως διακοπές. Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση;

Δεν σκεφτόμουν να μπω στην διαδικασία ενός δίσκου, μέχρι που μετά από ένα live στην Μπρατισλάβα συνειδητοποίησα ότι το set μου εκείνο το βράδυ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας δίσκος. Παίζοντας, ένιωσα ότι έχει μια ροή. Έτσι ηχογράφησα το μεγαλύτερο κομμάτι ζωντανά και μετά το επεξεργάστηκα απομακρύνοντας τα λάθη ή κάποια αδιάφορα μέρη. Θέλω να δουλέψω έτσι και τον επόμενό μου δίσκο. Δεν μου βγαίνει καθόλου το να κάθομαι και να φτιάχνω κομμάτι κομμάτι και να ψάχνω ένα τρόπο να τα συνδέω. Όλα έρχονται συνεχόμενα, κάνω κάτι, έπειτα προσθέτω κάτι στο live set, μετά βλέπω αν χρειάζεται κάτι ακόμα και έτσι εξελίσσεται.

Η Λιθουανία έχει επηρεάσει τη μουσική σου, έμμεσα ή άμεσα;

Η μεγαλύτερη επιρροή είναι ένα είδος σοβιετικής νοσταλγίας, μ’έναν τρόπο ταρκοφσκικό. Η φύση στην Λιθουανία επίσης μ’έχει επηρεάσει πολύ. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά πάντοτε κανείς συνδέεται με την πατρίδα του. Έχουμε πολύ μακρείς χειμώνες με άφθονο χιόνι. Ακόμα, οι γονείς μου είναι δάσκαλοι υποκριτικής και διατηρούν μια μεγάλη αίθουσα που στέγαζει θέατρο για τη νεολαία. ‘Ημουν πάντα μέσα στο θέατρο, 17 χρόνια και μ’έχει εμπνεύσει πολύ. Συμμετείχα πάντοτε, μπορώ να πω ότι η εκπαίδευσή μου ήταν στο θέατρο.

Τι πιστεύεις για τη χρήση της φωνής στην ηλεκτρονική μουσική; Την χρησιμοποιείς σαν ένα όργανο ή είναι κάτι διαφορετικό;

Είναι απλώς ζήτημα το να βρεις το σωστό άτομο που μπορεί να τραγουδήσει το συναίσθημα που θες να βγάλεις όπως ζητάς από ένα σαξοφωνίστα να παίξει κάτι και αν μπορεί το παίζει. Είναι λοιπόν σαν όργανο επιφανειακά, αλλά οι λέξεις προσθέτουν το κάτι παραπάνω. Είναι πραγματικά ωραίο να δουλεύεις με τραγουδιστές, είναι κάτι που θέλω να κάνω περισσότερο. Ο καθένας έχει τη δική του μοναδική χροιά, μπορείς να κάνεις τόσα πολλά με τη φωνή. Και είναι πάντα ευκολότερο να επικοινωνήσεις με το κόσμο όταν έχεις φωνητικά.

Όταν μιλάμε για ψυχή (soul), νομίζω ότι πρωτευόντως έχει να κάνει με την φωνή, το συναίσθημα πάντα διαγράφεται καθαρότερα μέσω αυτής...

Όσον αφορά εμένα, προσπαθώ να χρησιμοποιώ τους ηλεκτρονικούς ήχους σαν τη φωνή μου και όταν χρησιμοποιώ μιαν φυσική φωνή, όπως αυτήν της Alice που τραγουδά σ’ένα κομμάτι του δίσκου, είναι σαν ένας διάλογος δύο διαφορετικών στοιχείων που συνθέτοντάς τα βγαίνει κάτι πραγματικά όμορφο. Οι ηλεκτρονικοί ήχοι είναι η φωνή μου. Δεν μπορώ να τραγουδήσω κι γι’αυτό τους επεξεργάζομαι πολύ , θέλω να τους κάνω να τραγουδούν κατά κάποιον τρόπο. Γι’αυτό αγαπώ τη μελωδία και βαριέμαι την μινιμαλιστική, ρυθμική μουσική πια. Δεν μπορώ να την ακούσω για πολύ επειδη δεν υπάρχει καθόλου μελωδία. Μου άρεσε πολύ η minimal, το dub techno,αλλά πλέον με κούρασαν, χρειάζομαι μια σύνδεση, κάτι.

Αν στο Clouds Are Mountains, μπορούσες να έχεις κάποιους διάσημους τραγουδιστές, ποιοι θα ήταν αυτοί;

Δεν ξέρω, δεν με νοιάζει αν θα ήταν διάσημος ή όχι, οι καλές φωνές είναι καλές φωνές. Θα μπορούσα να έχω τον Leonard Cohen, λατρεύω την φωνή του! Αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο κατά νου. Όποτε ακούω μια καλή φωνή σ’ένα τραγούδι, συνήθως μου περνάει από το μυαλό να τη χρησιμοποιήσω.

Ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου είναι και το site σου, όπου φαίνεται ότι δίνεις αρκετό χρόνο, ανεβάζοντας σκέψεις και ιδέες. Ποια είναι η σχέση με την τεχνολογία; Νιώθεις ότι χάνεται κάτι με την καθημερινή τριβή με προγράμματα, internet κλπ;

Tο μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τις τόσες δυνατότητες που φέρνει η τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο. Το πρόβλημα είναι ότι μου λείπει ο χρόνος για να μάθω όσα θέλω, αν και προσπαθώ πολύ. Απλά νοιώθω ότι δεν είναι έυκολο κανείς να πει πόσο ωφέλιμη ή επιζήμια μπορεί να γίνει η τεχνολογία. Μπορεί να δεις λάθη, κόσμο να χάνεται μέσα στα προγράμματα, ενώ από την άλλη συμβαίνουν τόσα ωραία πράγματα!

Για μένα ένα πρόβλημα είναι ο τεράστιος όγκος πληροφορίας. Χρειάζεται χρόνος ακόμα και για να κατανοήσεις τις δυνατότητες που σου δίνονται και για αυτό πρέπει να ψάχνεις συνεχώς.

Μάλλον αυτό είναι που με ενθουσιάζει πάντα, το να μην σταματώ ποτέ το ψάξιμο. Όταν έχεις μια ιδέα, θα υπάρχει πάντα ένα εργαλείο για αυτήν, θα υπάρχει ένας τρόπος να το κάνεις και η τεχνολογία σε βοηθάει να το πραγματοποιήσεις. Τα πάντα είναι δυνατά!

Ο Eleven Tigers κυκλοφόρησε το 1ο του album Clouds Are Mountains τον περασμένο Ιούνιο στην Soul Motive, το οποίο αποτελεί ένα μίγμα από ρυθμικές μπασσογραμμές και αιθέριες μελωδίες, με ήχο άμεσα επηρεασμένο από τον Burial, δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα album της περσινής χρονιάς, ενώ σύντομα τον περιμένουμε και στην Ελλάδα για ζωντανές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Monday 17 January 2011

Mr.Z's show on 17.01.11


PARANOISE RADIO //
01. joe - digest
02. nicolas jaar - keep me there
03. james blake - wilhelms scream
04. joe pass - time for us
05. the rongetz foundation - broken doll beat
06. jam feat jose james - lovejam
07. roska - i need love
08. sbtrkt - step in shadows
09. falty dl - hip love
10. radio citizen feat bajka - hope
11. sequick - close to you
12. jonathan jeremiah - see
13. erlend one w/morgan geist - ghost trains
14. my wet calvin w/sillyboy - idwtstsam
15. surjan stevens - vesuvius
16. regina spektor - us
17. milton wright - keep it up
18. roy budd - black is beautiful
19. gary bartz - gentle smiles(dj day edit)
20. indigo jam unit - roots
21. ghostpoet - love confusion
22. kelpe - chocolate money
23. milt jackson - sunflower
24. koreless - 4d
25. instramental - sun rec
26. ennio morricone - l'ultimo

download link:
http://www.mediafire.com/?dg8nj0cw6n4r083

Sunday 16 January 2011

21-22 january / 10 Years Funxion!

Funxion Crew γιορτάζουν τα 10 χρόνια ενεργής παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική underground σκήνη με μία super 2ήμερη γιορτή σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Την ερχόμενη Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου το Ξύλινο στην Σχολή Καλών Τεχνών αναμένεται να δεχτεί τρομερά ισχυρές πιέσεις από τα 50 KW ήχο της Clear Sound Company, και έτσι θα πραγματοποιηθεί ένα από τα καλύτερα party της χρονιάς που απλά δεν χάνεται!

To διήμερο αυτό fest που περιμένουν με αγωνία χιλιάδες φίλοι των Funxion και της drum 'n' bass και dubstep μουσικής έχει ένα line up που βγάζει φωτιές, καθώς τα 18 ονόματα που θα εμφανιστούν στα decks του Ξύλινου, μαζί ακόμη με τα 6 ονόματα που θα αναλάβουν τα visuals στον χώρο, προμηνύουν 2 βραδιές που θα θυμόμαστε για χρόνια...

Special guest του event είναι ο Οptiv από την Αγγλία, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της drum 'n' bass στην Ευρώπη. Eίναι μέλος της σπουδαίας κολλεκτίβας από το Λονδίνο Cause 4 Concern που μετρούν πάνω από 10 χρόνια πορείας στην μουσική, πολλές αξιόλογες συνεργασίες με άλλα σημαντικά ονόματα της σκηνής, αλλά και πάνω από 30 releases, τα περισσότερα εκ των οποίων 12ιντσα, που κυκλοφόρησαν μέσω του δικού τους label, C4C Recordings. Πάντως το πρώτο full length album τους βγήκε το 2009 με τίτλο Pandemic. Ακόμη, ο Optiv αποκλειστικά με το δικό του alias μετράει από το 2002 ως σήμερα επίσης δεκάδες κυκλοφορίες, ενώ είναι ιδρυτής και της Red Light Records.

Όλα αυτά λοιπόν προδίδουν ότι 21 & 22 Ιανουαρίου έρχεται το καλύτερο πάρτυ της σεζόν! Με free είσοδο, τέλεια διάθεση, και ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα της Ευρώπης, αυτό της Clear Sound από την Boυλγαρία, τα γεννέθλια των Funxion για τα 10 χρόνια τους θα αφήσουν το στίγμα τους στο 2011! just take a look of the line up...

friday 21/01 (starts: 21.00)
Kinomatik / intro
Voltnoi / noise
Hydrone / rythmic noise
Booker / dubstep
Camelorg / dubstep
Harris / dubstep
Abend / drum'n'bass
Disphonia / drum'n'bass
Insom / drum'n'bass
Hitedoshi Kumasi / breakcore

saturday 22/01 (starts: 21.00)
Skitlab / reggae
Anna Mystic / reggae
SRJ / dubstep
Kernelcoremode / dubstep
Numark / drum'n'bass
Cause4Concern/Optiv / drum'n'bass
Harris / drum'n'bass
All around b2b Session / d'n'b
Baste / drum'n'bass

visuals by:
Kinomatik / Termina Kapital / 6342 / Mr.Comfort / Void lab / Schizocult / Vj Nisidis / Gyinea Pigs

January 2011 Airplay

Πολλές νέες κυκλοφορίες συνθέτουν το πρώτο airplay της νέας χρονιάς στον Paranoise. Αυτές είναι οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού για τον Ιανουάριο 2011. check 'em!

Gil Scott Herron & Jamie XX - New York Is Killing Me [Young Turks] listen
SBTRKT - Look At The Stars [Young Turks] listen
Jamie Woon - Night Air [Candent Songs] listen
Girl Unit - Wut [Night Slugs] listen
Lunice - Fancy Forty [LuckyMe] listen
Gramatik - The Anthem [Cold Busted] listen
Zed Bias - Neighboorhood [Locked On] listen
Noisia ft. Joe Seven - Hand Gestures [Vision Recs] listen
Mista Men - What U Do To Me (C.R.S.T Remix) [Greenmoney Recs] listen
Cosmin TRG - See Other People [Rush Hour] listen
Linear Movement - Way Out Of Living [Stones Throw] listen
Nicholas - Crying [No More Hits] listen
Mosca - Tilt Shift [Fat City] listen
1000Names - Cup Of Joy [MYOR] listen
Dimlite & Elan Tamara - Lungs [No Label] listen
Mogwai - Mexican Grand Prix [Rock Action] listen
Mike L - On A Columbo Trip [First Word Recs] listen
Basso - Socaland [Blackdisco] listen
Maxsta - Standing On My Own Two [Grime Kid] listen
Matty G - My 808 [Dub Police] listen
Stateless - Ariel (Midland's Inflight Rmx) [No Label] listen
Yuck - The Base Of A Dream Is Empty [Fat Possum] listen
Bombero Y Chica - Cloud Symphony [V.I.M Recs] listen
Julio Bashmore - Battle For Middle You [PMR Recs] listen
Roots Manuva - Dub Styles (Micachu's M.A.T.H.E.S. rmx) [Ninja Tune] listen

Thursday 13 January 2011

Paranoise @Sknipa's Reggae Week

PRESS KIT:
Για όσους γουστάρουν πολύ reggae ίσως προβληματιστούν για το τι θα κάνουν αυτήν την εβδομάδα. Η καταστροφή είναι μια λέξη δύσκολη να την διαφημίζεις και εύκολο να γίνεται. Παρόλα αυτά η Σκνίπα, ένα από τα πιο παλιά πλέον bar της Βαλαωρίτου στη Θεσσαλονίκη, και μετά από αυτό παίρνει άνετα τον τίτλο του reggae bar!

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου λοιπόν ξεκινάει την εβδομάδα ο Ste από τους Κακό Συναπάντημα, ούτος ή άλλως είναι εκεί κάθε Τρίτη στο εβδομαδιαίο set του "reggae around the world" με παλιό και νέο ,αφρικανικό, γαλλόφωνο, και τζαμαικάνικο roots , ethniκ dub και άλλα ωραία ταξιδιάρικα.

Τετάρτη 19 μόνο για το reggae week ο Northical επίσης από τους Κακό Συναπάντημα, τις βραδιές Βlazing Fridays στη Σκνίπα και την 3ωρη reggae εκπομπή Fighting Talk, θα παίξει reggae συντήρησης και αποκατάστασης -η Jamaica των 60's ακούγεται σαν καινούργια τα 00's! Ποια 00's, τώρα μπήκαμε στα top 10's.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, o γνωστός παλιός Jah Smiley, τραγουδιστής των Soul Fire, θα βρίσκεται στα decks για να παίξει τις αγαπημένες τους roots, reggae επιλογές. Ο πυρετός θα αρχίσει να ανεβαίνει καθώς είμαστε ακόμα στα μισά της εβδομάδας και η συγκεκριμένη βραδιά φαίνεται ότι θα είναι όλο εκπλήξεις.

Παρασκευή 21, ο Selectah Propaganja, ένας Σαλονικιός από τους πιο καλούς νέους reggae vinyl dj, γύρισε από την ξενιτιά ορεξάτος να μας χαρίσει μια βραδιά μοντέρνο και παλιό reggae και φρέσκα dub and bad riddims! H βραδιά θα είναι μεγάλη καθώς στα decks θα βρίσκεται και ο τραγουδιστής των Animanation, deej.Mo, με rocksteady, afrobeat, dub επιλογές δίνοντας το δικό του vibe στην ασταμάτητη αυτή βδομάδα.

Σάββατο 22, ο Selector Plug, γνωστός από τις βραδιές της Σκνίπας και πολλών άλλων bars στην Θεσσαλονίκη με μεγάλη γκάμα μουσικών επιλογών , την εκπομπή "the plughead" στον Paranoise Radiο, ένα από τα πιο σωστά και ενημερωμένα internet radios στην Ελλάδα, φιλοξενεί τoν ΜC Sensi, τον γνωστό sensi-man της jungle, d'n'b σκηνής εδώ και χρόνια, σε ένα "dub steppers and raga muffins" party!

Κυριακή 23, ο Lion Kuku στην πιο καθιερωμένη κυριακάτικη εβδομαδιαία reggae βραδιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πάθος και ανιδιοτελή αγάπη στην reggae μουσική, θα μας ταξιδέψει μέσα απ' όλα τα είδη της reggae. Μαζί του o γνωστός σε όλους μας Ras Chidy, που πάντα μας χαρίζει positivity με τις μουσικές επιλογές και την παρουσία του.
Καλά να περάσετε!

Radio Lunatica - Zone2: Galactic Dreams

Το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος μίας πολύ ενδιαφέρουσας συλλογής κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για το Radio Lunatica της Very Important Music, το οποίο αγαπήθηκε πολύ και έγινε αρκετά γνωστό το 2009 με το πρώτο μέρος, με την ονομασία Τhe Space Cadet, ξεπερνώντας μάλιστα τα ελληνικά σύνορα.

Αυτήν την φορά, η VIM records παρουσιάζει την Ζοne 2 του Radio Lunatica που φέρει τον τίτλο Galactic Dreams, και μας προσκαλεί και πάλι να γίνουμε συμμέτοχοι ακούγοντάς το σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι διασχίζοντας Downtempo, Electronica, Dub, Deep House, Indie Pop μονοπάτια με ακυκλοφόρητα τραγούδια από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ρυθμός, μελωδίες και ατμόσφαιρες για την απόλαυσή σας!

Υπεύθυνοι του Radio Lunatica είναι οι Echonomist, Mr.Lookman και Pale Penguin, oι οποίοι δημιούργησαν αυτό το εξαιρετικό compilation με τα 2 CD's, τα 28 κομμάτια με συνολική διάρκεια τα 135 λεπτά! Εσείς έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ολόκληρη την συλλογή και χωρίς καμία διακοπή το προσεχές Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 18.00 στον αέρα του Paranoise! Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι. :-)

101 - ctlab - the split man
102- naiad - the same mistake
103- edwin james ft.deborah kay - the drifter
104 - info - do you read me (d'n'b edit)
105 - ruido - declaration to earth
106 - bombero y chica - cloud symphony
107 - eyecam - underground airport
108 - hp hoeger - people mambo
109 - zonnenbanktoerist - lady
110 - soulsonic - what four
111 - the shooz - no vacation (once again)
112 - claas reimer ft.sara england - whatdub
113 - chapeau claque - last dance (kenny leaven remix)
114 - smacs & patrick kong ft.louie austen - coconut girl (radio edit)
115 - max million - do you believe
201 - chronik ft.teamforest - playground
202 - invalider - helpit busy
203 - fruchtmarkz - wahnsinn
204 - dimomib - special occassion
205 - aris - mad polarbear
206 - tronik - a circle of minor flaws
207 - creepy candles - wandered
208 - dtolio - midi girl
209 - eko tiger - mic one
210 - kitephonics - frankendroid
211 - sintemu - island part 2
212 - interconnected - fibre
213 - ideas for the talented - cafe vienna

Monday 10 January 2011

Mr.Z's show on 10.01.11


PARANOISE RADIO//
01. moodymann - rectify
02. moodymann - i'm doing fine
03. moodymann - technology stole my vinyle
04. moodymann - untitled
05. soul liberation - who is your friend
06. jurassic 5 - lesson 6:the lecture
07. cut chemist - the garden
08. gaslamp killer - turk mex
09. joe pass - time for us
10. gaslamp killer - birthday music
11. four tops - a simple game
12. john legend w/the roots - hang on in there
13. indigo jam unit - roots
14. indigo jam unit - communism
15. indigo jam unit - andrenaline
16. indigo jam unit - giant swing
17. indigo jam unit w/flexife - my cherie amour
18. daedelus - fin de siecle
19. the divine comedy - ya sumeera
20. little dragon - blinking pigs
21. alan parsons project - wouldnt wanna be like you (beatconductor edit)
22. t williams - heartbeat(mosca remix)
23. lone - ultramarine
24. miguel atwood ferguson w/aloe blacc - deliver the word
25. billy stewart - cross my heart
26. the ambassadors - ain't got the love of one girl
27. james blake - wilhelms scream

download link:
http://www.mediafire.com/?n29sw99s2opu1gj

Inner Voyage | 2010 in music

Πέρα από ενδιαφέρουσες, οι λίστες με τα αγαπημένα της χρονιάς από margasv και plughead ήταν και στην ώρα τους, πριν την πρωτοχρονιά. Εγώ την είχα πέσει μέσα στα δάση και ένα μήνα μετά την εκπομπή με τα αγαπημένα, έρχεται και το ποστ. Προφανώς σαν τη μύγα μές στο γάλα, πιο κιθαριστικά και πιτσφορκικά, πιο πολύ primavera παρά sonar, ΟΚ σταματάω και αρχίζω.

Το γεγονός που επηρρέασε την λίστα μου για φέτος, είναι ότι συνειδητοποίησα πως οι μεγάλες συγκινήσεις έρχονται από μεγάλες εκπλήξεις. Κοινώς φρέσκες μπάντες, νέα ονόματα. Όχι ότι οι παλιοί μας χάλασαν. Είναι ότι από τους παλιούς (σε πολλά εισαγωγικά παλιοί, καλύτερα καθιερωμένοι) περιμένουμε πολλά. Μετά από δύο φανταστικά άλμπουμ, οι Arcade Fire έπρεπε να κυκλοφορήσουν το Revolver ή το Ok Computer για να πιάσουν κορυφή. Το ότι δεν συνέβη αυτό, δεν ακυρώνει την αξία του Suburbs. Τα καλύτερα από την -κυριολεκτικά- οικογένεια των Καναδών έρχονται. Οι Holy Fuck έδειξαν χαρακτήρα και πάτησαν στο LP για να φτιάξουν κάτι καινούριο για να διευρυνθεί το fan base τους, το κατάφεραν μάλλον εύκολα και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Οι Crippled Black Phoenix απέδειξαν αυτό που συνειδητοποιήσαμε από το "200 tons of bad luck", ότι δεν είναι μια μπάντα side project πλέον, αλλά ένα συγκρότημα (και μάλιστα δραστήριο όσο λίγα) με χαρακτήριστικό μάλιστα ήχο. Ο Sufjan Stevens ξαναέγραψε επιτέλους κανονικά κομμάτια, μας έδωσε ερμηνείες που θα θυμόμαστε και συνδύασε όμορφα τις πειραματικές διαθέσεις του με τις κορυφαίες μελωδίες που κατεβάζει το κεφάλι του. Ρισπέκτ.

Από την άλλη, o κορυφαίος παραγωγός του πλανήτη (για να πούμε και καμιά μεγάλη κουβέντα) Danger Mouse συνεργάστηκε με τον James Mercer (τραγουδιστής των Shins) και κυκλοφόρησαν ένα σούπερ δισκάκι με ένα κάρο εν δυνάμει χιτάκια ισορροπώντας στην τραμπάλα εναλλακτικό-συμβατικό μετά την συνεργασία με τον -μετέπειτα αυτόχειρα- Sparklehorse (aka Mark Linkous - RIP).

Αφήνοντας τους λεγόμενους μεγάλους, το ξεκίνημα της δεκαετίας του '10 μας έδωσε φρεσκαδούρες και χαμόγελα. Οι Beach House κατάφεραν να τσακώνεται το μισό πριμαβέρα για την ποιότητα της συναυλίας τους, το άλμπουμ τους ήταν σκέτο όνειρο (κυριολεκτικά ταξιδιάρικο), ο Jonsi άφησε λίγο την εσωστρέφεια των Sigur Ros, παραμέρισε τις ντροπές του και κυκλοφόρησε άλμπουμ με μεγαλύτερο κομμάτι στα 5:20, και πιο συμβατικές φόρμες τύπου κουπλέ-ρεφραίν και τα ρέστα, ο Jose Gonzalez τρέχει πλέον τρία πρότζεκτ ταυτόχρονα και φέτος αποφάσισε να γλυκάνει τα αυτιά μας με όχημα τους Junip, ενώ η Casey Dienel, που πλέον δισκογραφεί με το όνομα White Hinterland, κυκλοφόρησε το απίθανο Kairos χωρίς όμως να της δώσουν την απαραίτητη προσοχή. Triphopίζουσα ατμόσφαιρα, φωνητικά για να χτυπάς το κεφάλι σου όπου βρεις και δώστε της λίγη προσοχή: το αξίζει.

Αξίζει την προσοχή και η Zola Jesus, που με το Stridulum II έβαλε τους κριτικούς να τσακώνονται για το αν ξεπατικώνει την Siouxsie και λοιπές αηδίες. Ένα από τα άλμπουμ που θα βάλω τον Δεκέμβρη του 2012, μήπως και κατασταφεί ο κόσμος. Τέλος -πριν την κορυφή για την Inner Voyage- οι Radio Dept. αύξησαν κι άλλο τις δισκάρες που έρχονται πλέον κατά κύματα από την Σουηδία και είναι προφανές ότι δεν είσαι γραφικός αν πεις: Sweden is the new Canada. Φανταστικός ήχος, θόρυβος μπροστά και πίσω από την παραγωγή και ωριμότητα σε φωνητικά και ενορχήστρωση. Άλμπουμ που μπορεί να πιάσει ένα τεράστιο -για τα δεδομένα του- ηλικιακό φάσμα. Σεβασμός.

Στα κορυφαία της χρονιάς -τρίτο από την κορυφή- δεν βρίσκεται ένα άλμπουμ αλλά μια μπάντα που κυκλοφόρησε ένα μόλις ep μέσα στο 2010. Οι Esben & the Witch πήραν το όνομα τους από ένα παραμύθι αλλά η μουσική τους είναι για μεγάλα παιδιά. Δεν θα φοβηθούν να ανεβάσουν την ένταση, θα βάλουν το πόδι στο γκάζι αλλά θα το κάνουν με μέτρο και χωρίς εφηβικά καυλοξεσπάσματα. Ωραίες φάτσες, ωραίες μουσικές και το Violet Cries, τίτλος του άλμπουμ, διέρρευσε ήδη, έναν μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία. Μεγάλο ρισπέκτ στον Anestits που τους ανακάλυψε και με έκανε χαρούμενο. Το κομμάτι που ακολουθεί έχει ένα από τα καλύτερα κλιπάκια της χρονιάς.

Όπως χαρούμενο με έκανε το άλμπουμ του Gonjasufi, το οποίο ως γνήσιο παιδί της κιθάρας (sic) άργησα να το εκτιμήσω, είναι όμως άλμπουμ που ξεπερνάει τα όρια των best of, καθώς ο καΐλας (που είναι και δάσκαλος γιόγκα...) εννοεί κάθε δέκατο του δευτερολέπτου από την μουσική του! Ξεπερνάει κάθε ταμπού και κάθε υπόννοια δηθενισμού και ανακατεύει ένα τόσο μεγάλο φάσμα ήχων με τόσο μεγάλη επιτυχία που αφομοιώνει μέχρι και την τελευταία επιρροή του. Αποτέλεσμα; Δεν χρειάζεσαι πάνω από πέντε δευτερόλεπτα για να αναγνωρίσεις κομμάτι του. Πόσοι urban παραγωγοί το κατάφεραν αυτό τα τελευταία χρόνια; Χα, σε αυτό είμαι σίγουρος πως οι λοιποί παραγωγοί του Paranoise θα απαντήσουν καλύτερα από εμένα.

Κλείνοντας το μίνι παραλήρημα, στην κορυφή βρίσκεται ένας Έλληνας: The Boy (όπως Mary and the Boy) ή αλλιώς Αλέξανδρος Βούλγαρης. Ο τύπος είχε κυκλοφορήσε με την Mary ένα αμφιλεγόμενο και προκλητικό για την υπερσυντηρητική κοινωνία μας άλμπουμ, έγιναν το (και καλά) κρυμμένο μυστικό της Αθήνας για μια περίοδο, ήρθε το Please make me dance που απέσπασε φοβερές κριτικές αλλά εμένα δεν με άγγιξε ιδιαίτερα και μετά: ΜΠΑΜ. Νομίζω ότι τα λόγια είναι λίγα, σκεφτείτε τι είπα πιο πάνω για άλμπουμ που μου άρεσαν λιγότερο από αυτό. Ελληνικοί στίχοι, επιθετικοί αλλά και αυτοσαρκαστικοί, δεν χάνει την όρεξη για κράξιμο συντηρώντας την διάθεση για σαρκασμό, τα κομμάτια εξελίσσονται κατά τη διάρκεια τους, χτίζονται και γκρεμίζονται και ξαναχτίζονται και πραγματικά: τηρουμένων των αναλογιών, αυτό το άλμπουμ σε μια περίοδο όπως τα 90's (ελλειπής ενημέρωση, ευκολότερη δημιουργία μύθων) θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία! Είναι κρίμα να μην φτάσει ποτέ στα αυτιά σου αυτό το άλμπουμ. Συν τοις άλλοις, έχει μέσα κι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς, το "Είμαι αυτός" για το οποίο έχω παραληρήσει αρκετά στο παρελθόν. Ρισπέτο στον The Boy που χωρίς διάθεση ελιτισμού κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ που προσωπικά με καθήλώσε.

Καλή χρονιά σε όλους, Πέμπτη 13/1 η πρώτη Inner Voyage του 2011, κλασσικά 4-6 μεσημέρι, καλά μυαλά να ΄χουμε και πολλά χαμόγελα. cheers paranoisers!

πι.ες: ΕΔΩ είναι τα κομμάτια που παίχτηκαν στην σχετική εκπομπή, 2 Δεκέμβρη 2010. Μεσα έβαλα και πρόχειρο εξώφυλλο για αυτοσχέδιο αλμπουμάκι. Enjoy :-)

Saturday 8 January 2011

Hip Hop Bangers festival

To επόμενο Σάββατο 15 Ιανουαρίου ένα νέο festival διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη! Η ομάδα των Groovemakers παρουσιάζει το πρώτο της live εγχείρημα, μία γιορτή που φιλοδοξεί να κερδίσει το hip hop κοινό της Βόρειας Ελλάδας, φιλοξενώντας στο line up αρκετά σημαντικά ονόματα της ελληνικής hip hop σκηνής.

Tο Hip Hop Bangers Festival διεξάγεται στον πολυχώρο του Block33 και σε αυτό ξεχωρίζει η επερχόμενη και πολυαναμενόμενη εμφάνιση των αγαπημένων του κοινού της πόλης Nικήτα Κλιντ aka Xray μαζί με τον DJ Booker! Παράλληλα, ονόματα όπως, ο ΔΠΘ από τους Ψυχόδραμα, οι ΚΛΜΤ Union και Xino που αποτελούν τους Tomahok, και ο 12ος Πίθηκος, είναι από τα στοιχεία του fest που σε προκαλούν να το επισκεφθείς. Όμως δεν σταματάμε εδώ, στο stage θα ανέβουν επίσης οι 4012 Βeats, o Κανόνας από τους RNS, οι Μπελαφόν ft.Thelitikos, Attackes Raps, ενώ στα decks θα είναι και ο DJ Royal K.

Όλα αυτά, συν το graffiti action από την σπουδαία ομάδα των Yakuza, προμηνύουν μία συνάντηση - γιορτή του hip hop στην Θεσσαλονίκη, μόλις έναν μήνα μετά το THHF 2010. H είσοδος στο Hip Hop Bangers festival το Σάββατο 15/1 στο Block33 κοστίζει 12eu με τις πόρτες να ανοίγουν στις 20.00.

Tuesday 4 January 2011

Northical's excl.mix set on Paranoise!

Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε ένα απολαυστικό extended mix set στο Guest Dj Section του Σαββάτου, πρώτο για το 2011. Ο Northical προσφέρει σε εμάς αλλά και όλους εσάς την ευκαιρία να ακούσουμε αποκλειστικά στον Paranoise Radio το 2ωρο Reggae Mix Train vol.1, set που βασίζεται στις καλύτερες roots reggae στιγμές!

Η αφετηρία του Northical ως dj υπήρξε το 1999 με τις εκπομπές στον σταθμό Rodon fm (Σέρρες) που κινούνταν σε hip hop και trip hop. Έπειτα μπήκε στην reggae/dub καθώς και στην jungle σκηνή παρουσιάζοντας την 3ωρη εκπομπή "Εκτός Ζώνης - Fighting Talk radio show" τα τελευταία έξι χρόνια. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια ο Νοrthical έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός με τις εμφανίσεις του σε bars, festivals, opening συναυλιών, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, είτε παίζοντας το δικό του dj set είτε μετέχοντας σε soundsystems. Εβδομαδιαία βρίσκεται στα decks του bar Sknipa στην Θεσσαλονίκη, όπου χώρο στις μουσικές του επιλογές έχουν όλες οι επιρροές του, αλλά και οι πιο πρόσφατες από afro/funk ήχους.

Ξεκινώντας μία σειρά από digital mixtapes, o Νorthical ετοίμασε για τον Paranoise το Reggae Mix Train vol.1, δύο ώρες αφιερωμένες στην roots reggae, την πρωτογενή μορφή της dub αλλά και τις προγενέστερες ska και rocksteady που επέδρασαν ακόμη και στο σήμερα. To ερχόμενο Σάββατο 8/1 λοιπόν, συντονιστείτε στις 21.00 ακριβώς και απολαύστε το 1o set για το 2011! Μετά την ακρόαση θα αναρτηθεί (στα σχόλια) κι η tracklist. stay tuned!

download links: @rapidshare

Mr.Z's show on 03.01.11

Κανω μια υγειη αρχη τακτοποιωντας και αρχειοθετωντας τας εκπομπας μου, ηχογραφοντας την για εσας που ειτε θελουν να την ξανακουσουν ειτε δεν ακουσαν live, αποκλειστικα εδω στο μπλογκ του paranoise radio! Αυτη εδω λοιπον ειναι η πρωτη της χρονιας.. με πολλα νεα (james blake, dimlite, sbstrkt, dorian concept, jazzinvaders κ.α) και παλια καλουδια. enjoy και καλη χρονια σε ολους! Keep the faith!

01. round robin - our love is so true
02. sbstrkt - look at stars
03. s.e.c.t. - man of wisdom
04. james blake - unluck
05. james blake - i never learnt to share
06. the budos band - golden dunes
07. charles bradley - the world (is going up to flames)
08. charles bradley - golden rule
09. jai paul - btstu
10. flako - comin to you live (edit)
11. china burton - you don't care
12. syl johnson - together forever
13. dimlite ft.elan tamara - lungs
14. dimlite - kitty cradle fog
15. flying lotus w/miguel atwood ferguson ft.thundercat - mmm hmm
16. jazzinvaders - make it work
17. herbie hancock - speak like a child
18. moodymann - i'm doing fine
19. flako - chroma
20. dorian concept - her tears taste like pears
21. jamie woon - night air
22. taxie - rock don't stop
23. zoo - six miles from the cage
24. the forminx - our last september
25. skeletons - mr.mystery
26. moonstar ft.sarah linhares - step up
27. dark sky-reflex

download link:
http://www.mediafire.com/?21wa4rfxsszg14p

Sunday 2 January 2011

Documentary short film; Future Sound

Καλή Χρονιά σε όλους! Μέσα από blog μας καλωσορίζουμε το 2011 με ένα ιδιοφυές μικρού μήκους μουσικό ντοκυμαντέρ. Το Future Sound γυρίστηκε πριν τρεις περίπου μήνες από τον filmmaker Jamie Whitby και πραγματεύεται ένα σημαντικό κομμάτι της μελλοντικής underground dance σκηνής του Λονδίνου, πόλη από την οποία άλλωστε διαχέονται και επιδρούν κατευθείαν στην υπόλοιπη Ευρώπη και Αμερική οι όποιες τάσεις στην μουσική γεννιούνται εκεί.

Στόχος του Future Sound είναι η εξερεύνηση και η σύντομη αποτύπωση στον φακό των πραγμάτων που καθορίζουν και επηρεάζουν την σύγχρονη αστική ηλεκτρονική μουσική, καθώς αυτή εισέρχεται σε μια νέα εποχή ψηφιακής καινοτομίας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επέλεξε ο Jamie Whitby να "χώσει" σε αυτό το ντοκυμαντέρ mini συνεντεύξεις από τους πιο κατάλληλους, δηλαδή κάποιους από τους σημαντικότερους παραγωγούς της dubstep/electronic σκηνής του Λονδίνου, όπως Roska, Scratcha DVA, Blackdown, Mark Fisher, Lisa Blanning, ενώ ακόμη παίζουν στιγμές από live του SBTRKT.

Toν Μάιο του 2011 το Future Sound θα συμμετέχει στο London International Documentary Festival. enjoy it ;-)

Future Sound - An Underground Electronic Music Documentary from Jamie Whitby on Vimeo.