Sunday 31 October 2010

*five new releases out now!

Πολλές αξιόλογες κυκλοφορίες έγιναν το τελευταίο διάστημα στην bass μουσική σκηνή. Αlbums, EP's και άπειρα remixes από τα πιο γνωστά ονόματα αλλά και από αρκετούς νέους παραγωγούς. Από τον Οκτώβριο 2010 ξεχώρισα κυρίως τα παρακάτω:

Mimosa - Silver Lining
Το 4ο album του Μimosa είναι γεγονός! Πολύ καλή dubstep/grime από τον dj και παραγωγό από το San Francisco, Robert Collado. Ο Μimosa στα 3 χρόνια που είναι στην Μuti Music έχει καταφέρει να γίνει γνωστός διαδίδοντας τις μουσικές του, ενώ γρήγορα μπλέχτηκε με τα άλλα παιδιά του west coast και συμμετείχε στο Low End Theory. Tώρα βρίσκεται σε extended tour στις US και στο 2011 μέχρι τον Μάιο θα το συνεχίσει στις άλλες ηπείρους και την Ευρώπη. To Silver Lining κυκλοφορεί από τις 4 Οκτωβρίου 2010 μέσω της Muti Music, περιλαμβάνει 9 tracks με συνολική διάρκεια 30 λεπτά, ενώ μεταξύ άλλων βρίσκεται και στην 6η θέση του Τοp10 στο iΤunes. Άλλοτε σκοτεινός και χαοτικός, άλλοτε με περισσότερη ενέργεια και ταχύτητα, ο Mimosa έχει τον τρόπο του να μας πείσει.. Καλύτερα tracks τα The Higher Consciousness, Badlands και Sideways.

Juakali - Smoke Clears EP
Oλόφρεσκο ΕP από τον Juakali που έχει μόλις μία βδομάδα που τέθηκε σε κυκλοφορία μέσω της Foreign Familiar. O πολύ ταλαντούχος MC από το Trinidad που πια έχει καταξιωθεί στην reggae και την dubstep, έχει χαρακτηριστεί σαν ένας από τους πρωτοστάτες του dubstep rave στην Αμερική. O Juakali ζει εδώ και χρόνια ανάμεσα σε New York και Los Angeles, είχε κάνει το host στο πρώτο μεγάλο dubstep event in US, το Dub War in NYC, και έχει εμφανιστεί σε γνωστά releases των Pinch, Alpha & Omega κ.ά. Στο συγκεκριμένο ΕP πέρα από το πολύ δυνατό track Smoke Clears και 2 remixes σ' αυτό από τους Breed και Moldi, υπάρχει ένα ακόμη, το Bodega/Real Ting.


DJ Rashad - Itz Not Rite
Προσωπικά μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο 12ιντσο. Ο ήχος του DJ Rashad είναι ξεχωριστός ούτως ή αλλως, πολλά cuts, ακριβής και τέλειος συνδιασμός house και disco ρυθμών με ghetto tech και minimal, αλλά και αρκετό μπάσο. Ήχος πρωτότυπος ακόμη, οπότε το Itz Not Rite που διατίθεται από τις 4/10 δύσκολα θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Παλιότερα ο Rashad έχει κυκλοφορήσει στα labels Juke Trax, Databass, Ghettophiles, ενώ αυτή είναι η πρώτη του κυκλοφορία στον τεράστιο πλανήτη Μu! Groovaτο release με 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 22 λεπτών. Αν κάποια tracks πρέπει να ξεχωρίσω αυτά θα είναι τα On Da Cush και Baby.

Phaeleh - Fallen Light
Eξαιρετικό και ολοκληρωμένο album από τον Μatt Preston aka Phaeleh από το Bristol. Mελωδική dubstep που ακούγεται εύκολα χωρίς να γίνεται βαρετή, κάποιες φορές με ambient στοιχεία και άλλες με περισσότερο grime. Θα μπορούσε να είναι κολλητάρι του Pinch, αλλά αν και μένουν στην ίδια πόλη και οι μουσικές τους παραγωγές παρουσιάζουν πολλά κοινά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αντιθέτως.. Ο Phaeleh που από το 2008 έχει κυκλοφορήσει με επιτυχία 2 ΕP's και 2 ακόμη 12ιντσα φέτος παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο album. Το Fallen Light κυκλοφόρησε στις 22/10 μέσω της δικής του Αfterglo, τέκνο της επίσης δικής του Urban Scrumping records και ήδη κερδίζει πολύ θετικές κριτικές. Περιλαμβάνει 13 tracks, έχει διάρκεια 71 λεπτά και καλύτερα κομμάτια μάλλον είναι τα Breathe in Air και Fallen Light.

Darkstar - North
Από τις 18 Οκτωβρίου 2010 κυκλοφορεί η νέα πρόταση της Hyperdub. To δίδυμο των Jay και Αiden που αποτελούν τους Darkstar, εκπλήσσουν με αυτό το album πολλούς, και πρώτα απ' όλα όσους είχαν ακούσει τα ως τώρα 12ιντσα τους! Οι Darkstar που γρήγορα είχαν δημιουργήσει θόρυβο στο Λονδίνο με τις πρώτες τους κιόλας εμφανίσεις, τώρα βάζουν την synthpop μουσική και αισθητική στην dubstep. To πάντρεμα, αν και ίσως ξυνίζει αρκετούς στο πρώτο άκουσμα του North, είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και με ωραίο αποτέλεσμα. Στο ντεμπούτο album τους λοιπόν, έχουν συμπεριλάβει 10 tracks με διάρκεια 41 λεπτά, όπου κυριαρχούν pop φωνητικά, synths, λίγο 2step και πολύ μελαγχολία. Πολύ όμορφα τα Aidys Girl is a Computer, Gold και Dear Heartbeat. Try it!

Friday 29 October 2010

Slob09 is this week's Guest DJ!

O Slob09 γεννημένος στην Αθηνά το 1978, ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από τα νεαρά του χρόνια πειραματιζόμενος σε διάφορα σχήματα, κυρίως με ήχους rock'n'roll και punk. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Άγγλια παρακολουθεί ανελειπώς την σκηνη της Αγγλίας και εκεί, πηγαίνοντας σε parties, events και μεγάλα festival, ανακαλύπτει το breakbeat!
Συνδυάζωντας ρυθμικά breaks με πολυμορφικά beats και groovata basslines και με επιρροές από τους Freestylers, Stanton Warriors, Krafty Kuts, Plump Djs, N.A.P.T. , Skool of Thought, Bass Nectar, Jack Beats, ο Slob δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για parties παίζωντας ένα μίγμα από hip-hop, funk, old school, drum n bass μέχρι house και techno. Αυτή είναι η χαοτική διάφορα στον τρόπο διασκέδασης με το εξωτερικό,η ιδεολογία αυτής της μουσικής άλλωστε, δεν είναι ο κόσμος που στέκεται με το ποτάκι σα μαϊντανός και κάνει socialize. .

Τον Slob μπορείτε να τον ακούσετε κάθε Πέμπτη βράδυ στον XLR8 net radio με Fat Beats…Armageddon on the Streets και οπουδήποτε αλλού υπάρχει διάθεση για party να πετάξεις το ποτό και να πιάσεις το χορό! Το dj set Fat Beats.. Armageddon on the Streets vol.1, είναι η πρώτη συλλογή τραγουδιών που έφτιαξε και διαθέτει δωρεάν σε CD. info: slob09@hotmail. Ραντεβού λοιπόν στην πίστα του Paranoise αυτό το Σάββατο 30/10 στις 21.00! tune in

Monday 18 October 2010

Free The Robots exclusive interview!

Λίγες ώρες πριν το πάρτι της Παρασκευής είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία συζήτηση με τον Αμερικανό – Φιλιππινέζο beat maker...

Πόσο καιρό τώρα φτιάχνεις μουσική?

Από το 2001 με 2002, όταν τελείωσα το λύκειο. Άρχισα με πολύ πρωτόγονα προγράμματα. Πριν από αυτό ήμουν DJ, είμαι DJ, 15 χρόνια τώρα και καθώς έψαχνα για δίσκους και συναντώντας διαφορετικά είδη μουσικής ήρθε και η έμπνευση να προσπαθήσω να φτιάξω τα δικά μου κομμάτια. Άρχισα να κόβω samples, να τα πειράζω...

Free The Robots.. ενδιαφέρον όνομα για άνθρωπο! Πως σου ήρθε?

Το όνομα ήρθε ως έκφραση των απόψεων μου για την μουσική βιομηχανία. Όταν άρχισα, η όλη φάση στη μουσική ήταν πολύ ρομποτική με καθορισμένα στάδια: να αρχίσω, να υπογράψω συμβόλαιο... και μου φαίνεται ότι οι μεγάλες δισκογραφικές εκμεταλλεύονται έτσι τους καλλιτέχνες, τους χρησιμοποιούν. Οπότε με το όνομα “free the robots” θέλω να πω, ελευθερώστε τους καλλιτέχνες. Οι μεγάλες δισκογραφικές είναι ξεπερασμένες, σημαντικό είναι ο καλλιτέχνης να είναι ελεύθερος, στην ουσία να ελέγχει ο ίδιος τις δυνάμεις του.

Πως θα περιέγραφες τον ήχο σου ως free the robots?

Xμ...κατά κάποιο τρόπο ο ήχος είναι.. διάσπαρτος. Δεν μπορώ να εστιάσω την προσοχή μου για αρκετή ώρα σε ένα είδος. Υπάρχει η jazz, φυσικά ένα τεράστιο ιστορικό στη hip-hop, έπαιζα και μουσική σε διάφορες μπάντες, οπότε όλα αυτά μπερδεύονται, μαζί με βρώμικους ηλεκτρονικούς ήχους και beats.

Είσαι μέρος μιας ευρύτερης οικογενείας καλλιτεχνών με βάση το L.A., οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους και έχουν διαμορφώσει την λεγόμενη σκηνή του Los Αngeles. Πως ξεκίνησε αυτό?

Ξεκίνησε μέσω κοινωνικών δικτύων. Πολλοί άνθρωποι που κάνουν μουσική στο L.A είχαν την ευκαιρία να ακουστούν σε ένα ευρύτερο κοινό από την κρεβατοκάμαρά τους. Στην ουσία πρόκειται για ένα σωρό σπασίκλες που άρχισαν να συνδέονται μεταξύ τους μέσω events όπως το sketch boοk και το low end theory. Πραγματικοί σπασίκλες του beat αλλά ταυτόχρονα και πολύ ταπεινοί καλλιτέχνες. Από εκεί άρχισε να μεγαλώνει και να διευρύνεται το πράγμα, τώρα το low end theory έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και η σκηνή έχει διευρυνθεί πολύ, χωρίς να υπάρχουν τρελά υπέρ-εγώ. Είμαστε άνθρωποι που απλά θέλουμε να φτιάχνουμε μουσική και υπάρχει τεράστιος αλληλοσεβασμός μεταξύ μας.

Τι μουσική ακούς όταν είσαι πίσω στο L.A.? Όταν αράζεις σπίτι, για παράδειγμα.

Σίγουρα ακούω πολύ μουσική φίλων, αλλά πέρα από αυτά χρειάζεται κάπως να απομακρυνθείς και να ακούσεις παλιότερη μουσική, όπως jazz ή ψυχεδελικό rock. Τώρα πρόσφατα άρχισα να ψάχνω και μουσική από άλλα μέρη του κόσμου.

Όπως κυκλοφορίες της σειράς B-Music της εταιρίας Finders Keepers?

Nαί σίγουρα, η ομάδα της B- Music μου άνοιξε τα αυτιά αρκετά, με όλες αυτές τις ψυχεδέλειες από Τουρκία, ή Ινδία.. Σίγουρα θα με ενδιέφερε να ακούσω και παλιά ελληνική μουσική. Ακούω επίσης πολύ τσιγγάνικη μουσική ή kraut rock.. κάπως έτσι τη βγάζω.

Τι γνώμη έχεις για την dubstep και την αγγλική σκηνή γενικότερα?

Είναι τεράστιο φαινόμενο σίγουρα και έχει ένα σωρό παρακλάδια. Έχει πολύ ενέργεια αυτή η μουσική και με ένα καλό ηχοσύστημα αποκλείεται να μην σε παρασύρει να χορέψεις ή τουλάχιστον να κουνάς το κεφάλι σου.

Ρωτάω γιατί άνθρωποι που γουστάρουν dubstep κατά πάσα πιθανότητα γουστάρουν και την δικιά σου φάση και, ενώ beats και dubstep ξεκίνησαν παράλληλα και ανεξάρτητα, τώρα τελευταία άρχισαν να μπλέκονται μεταξύ τους και να δημιουργούν νέα υβρίδια. Ποια τα κοινά και ποιες οι διαφορές μεταξύ beat και dubstep?

Στην ουσία πρόκειται για τους ίδιους ήχους σε διαφορετικούς ρυθμούς. Κοινό σίγουρα είναι οι μπασογραμμές αλλά αλλάζει η αίσθηση της μουσικής. Προφανώς η dubstep έχει περισσότερο dub επιρροές ενώ τα beats έρχονται από την παράδοση του hiphop...

Σαν να κρατήσατε τους ρυθμούς του hiphop και πετάξατε τους MC's...

Κάπως έτσι.. Στο hiphop ο παραγωγός και ο DJ ήταν πιο πολύ στην αφάνεια , τώρα βέβαια συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με mc's ή τραγουδιστές αλλά μπορεί ένα beat να σταθεί και μόνο του..

Νομίζω ότι ο “νονός” της σκηνής ήταν ο J Dila...

Σίγουρα...σίγουρα ο J Dila ήταν τεράστια έμπνευση για όλο το κίνημα. Μετά τον θάνατο του το πράγμα πήρε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και εμπλουτίστηκε με περισσότερους ήχους αλλά ναι.. ήταν σίγουρα μεγάλη επιρροή, όπως και ένα σωρό άλλοι, Prefuse73 ή Roots Manuva. Καλλιτέχνες που πειραματίστηκαν με τους ήχους πρώτοι σίγουρα αποτελούν επιρροή για την σκηνή του LA.

Για το μέλλον? Τι σχέδια υπάρχουν?

Υπάρχει πολύ μουσική. Βασικά 3 κυκλοφορίες μέσα στην τελευταία εβδομάδα, θα υπάρξει και μία κυκλοφορία μου στην All City Records του Δουβλίνου ως τελευταίο μέρος της σειράς “L.A.”, μαζί με τον Om'Μas Keith των Sa-Ra (Creative Partners), ένα project με τον “IKey” Owens των Mars Volta, αρκετά πειραματικό, με πολλά στοιχεία ska και gipsy, ενώ και το νέο album free the robots είναι κατά 98% έτοιμο και για το οποίο είμαι ενθουσιασμένος. Οπότε όταν γυρίσω από την περιοδεία θέλω να το τελειώσω και ελπίζω να κυκλοφορήσει στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Κατά τα άλλα.. πάντα στον δρόμο και πάντα θα φτιάχνω μουσική!

Free the Robots exclusive Interview on Paranoise! by Paranoise Web Radio

Αυτά ειπώθηκαν πάνω κάτω ενωπίω μαγνητοφώνου. Η κουβέντα συνεχίστηκε ενωπίω ρετσίνας. Για το πόσο φευγάτος είναι ο Ras – G, για το πως άδειαζε τα club κάποια χρόνια πριν ο Gaslamp Killer (εξού και το προσωνύμιο “killer”) και πως το λάθος καμιά φορά είναι ανώτερο της τέχνης...

Sunday 17 October 2010

20years Ninja Tune with DJ Krush live!

To προσεχές Σάββατο 23 Οκτωβρίου ο DJ Krush θα βρεθεί στα decks του Βlock33 στα πλαίσια του εορτασμού των 20 επιτυχημένων χρόνων της τεράστιας και καθόλα επιδραστικής δισκογραφικής εταιρείας Ninja Tune! Μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης που έχει δείξει στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του την αμέριστη αγάπη του για τον Ιάπωνα καλλιτέχνη, ο Hideaki Ishi aka DJ Krush είναι σίγουρο ότι θα ανταμείψει και πάλι κάθε έναν που θα έχει την τύχη να τον παρακολουθήσει. Άλλωστε οι εξαιρετικές live εμφανίσεις του πάντα είναι σημαντικό γεγονός που δύσκολα σε αφήνει ασυγκίνητο.
ENJOY KRUSH
Ο Krush παρόλο που περνάνε τα χρόνια παραμένει γεμάτος όρεξη και διάθεση να διαδόσει τις δικές του μουσικές αλλά και το συνολικό ύφος της Ninja Tune με τον καλύτερο τρόπο. Με απόλυτα σπουδαίο δισκογραφικό παρελθόν και με περισσότερα από 10 albums και 10 EP's και αμέτρητες ακόμη κυκλοφορίες σε συλλογές κλπ, o Krush εδώ και δύο δεκαετίες "μιλάει" στα αυτιά του κόσμου πολύ έντονα. Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πρωτοπόρους της hip hop κουλτούρας που σίγουρα αναζωογόνησε και επέδρασε με τις δημιουργίες του στην συγκεκριμένη σκηνή. Στα live του κυριαρχούν τέλειοι instrumental, downtempo, trip hop ρυθμοί με συνοδευτικά breakbeats, ενώ ποτέ δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Αξιοσημείωτη είναι η διάρκεια των εμφανίσεών του που συχνά φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 2,5 ώρες ακατάπαυστου live, με τον Krush πραγματικά αγέροχο, να τα σπάει και να οδηγεί το κοινό εκεί που ο ίδιος μας θέλει. Σταδιακό ανέβασμα του tempo που σε κάνει να κουνιέσαι αρχικά, και έπειτα τρελός χoρός και σπάσιμο!

Ο Κrush θα παίξει live στο Βlock33 το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν, και αυτή η εμφάνισή του είναι στα πλαίσια ενός mini tour που θα κάνει στην Ελλάδα (Πάτρα - Αθήνα - Θεσ/νίκη - Λάρισα) για τα 20 Χρόνια Ninja Tune! Στα decks του Block33 ακόμη θα ανέβουν οι Dj Booker και Burning City στο Outro και ο Τsaros στο Intro. Τα εισητήρια είναι στα 15eu στην προπώληση μέσω των Metropolis και 20eu on door, ενώ οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. be_there!

Thursday 14 October 2010

True Bass night with Funtcase at Block33

Mε καταγωγή από το εξωτικό Bournemouth της Αγγλίας ο J.Hazell a.k.a. Funtcase κόλλησε το μικρόβιο της μουσικής και του djing από πολύ μικρή ηλικία, καθώς δηλώνει σαν μεγαλύτερη επιρροή του την ίδια του την μάνα η οποία μίξαρε για πολλά χρόνια happy hardcore σε διάφορα clubs της Αγγλίας. Έτσι μεγαλώνοντας με metal, skate και μία μάνα ρέηβερ δεν άργησε να ασχοληθεί από πολύ νωρίς με το djing. Στην τρυφερή ηλικία των 20+ ο Funtcase άρχισε να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις παίζoντας κυρίως drum 'n' bass, ενώ πέρυσι αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να κινηθεί προς το dubstep.

Ξεκινώντας με ένα κομμάτι που έφτιαξε για πλάκα, το Gorilla Flex, έλαβε ανταπόκριση και αρκετές καλές κριτικές ώστε να τον πείσουν να ασχοληθεί περαιτέρω με την σκηνή. Αρχικά με μία κυκλοφορία στην 4¨20 recordings και μετέπειτα στις No Comply, Dubsaw και Εx7 είδε σιγά σιγά τις μετοχές του να ανεβαίνουν και τις εμφανίσεις του ανά τον κόσμο να πληθαίνουν. Τότε ήταν που τον πλησίασε ο Flux Pavillion, που του είχε κάνει ήδη ένα remix, προτείνοντας του να κάνει μία κυκλοφορία στην Circus Records. Το 12ιντσο So Vexed που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλη και απογείωσε την καρίερα του Funtcase! Mε remixes από τους Cookie Monsta και Crissy Chris είναι μέχρι σήμερα από τα πιο δυνατά tracks που έχει κυκλοφορήσει η Circus Recs.
DUBSTEP
Το Σάββατο λοιπόν, ο Βρετανός Funtcase θα φορέσει την μάσκα του και θα γκρεμίσει ό,τι απέμεινε από τον Cookie Monsta σε μία Pure Filth βραδιά! Ακόμη στα decks θα ανέβουν οι Nuff, Dizta, Crspace των Pony Licks και oι Tommy Gun και World Premiere από την Βουλγαρία. Όλα αυτά στο Block33 με τις πόρτες να ανοίγουν στις 23.00 και τα εισητήρια στα 10eu. enjoy it ;-)
PARANOISE
*την Παρασκευή στις 18.00-20.00 ο Paranoise Radio θα προσφέρει free pass για τους ακροατές του. tune in and win.

Tuesday 12 October 2010

Truth - Puppets / new album out now by Aquatic Lab

Οι Truth μόλις ένα χρόνο μετά την επαγγελματική τους εμφάνιση στην σύχρονη ηλεκτρονική μουσική σκηνή με το συγκεκριμένο alias, μας παραθέτουν τον πρώτο τους full length album, το Puppets, μέσω του γνωστού πλέον label με βάση την Αυστραλία, Aquatic Lab. Οι Truth είναι ένα (άντε να το πω) dubstep trio από την Νέα Ζηλανδία και αποτελείται από τους Andre Fernandez, Tristan Roake και Julian Van Uden. Παλιότερα έγραφαν κυρίως drum n bass και είχαν κάποιες κυκλοφορίες με το όνομα Urban Notion, αλλά παρασυρόμενοι και αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι παραγωγοί, από το μουσικό παρασκεύασμα που λέγεται dubstep και κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως άρχισαν να γράφουν τα πρώτα half step tracks επηρεασμένοι όπως παραδέχονται και οι ίδιοι από το πρώιμο dubstep του Mala (Digital Mystikz) και τις συλλογές Dubstep Allstars. Έπειτα από μια σειρά κυκλοφοριών (σε format 12’’) σε πολλά σημαντικά labels της dubstep σκηνής όπως Aquatic Lab, Deep Medi Musik, Disfigured Dubz, Argon και Boka Records ήρθε η ώρα για την πρώτη τους ολοκληρωμένη (και όταν λέω ολοκληρωμένη το εννοώ) δουλειά τους, το Puppets!!

Το Puppets είναι ένα album γεμάτο με δυνατές και βαθιές μπασογραμμές, ένα φαινομενικά home listening άκουσμα, το οποίο όμως έχει φτιαχτεί για να ακούγεται δυνατά και μόνο σε πολύ καλό ηχοσύστημα. Τα κινηματογραφικά soundscapes συνυπάρχουν αρμονικά και σε απόλυτη ισορροπία με τα δυνατά μπάσα και τα μεταλικά ξεσπάσματα. Darkstep εισαγωγές, strings, piano, πολλές μελωδίες και samplαρισμένα φωνητικά, οδηγούν συνήθως σε έναν βαρύ και ασήκωτο ήχο με απαλά και στρωμένα wobbles που ποτέ όμως δεν παίζουν μόνα τους, και σε καμία περίπτωση δεν χαραστηρίζουν αυτό τον δίσκο. Τα τύπμανα σχεδόν σε κάθε κομμάτι κλέβουν λίγο από την παράσταση σε έναν πολυδιάστατο deep δίσκο του οποίου χαρακτηρισμοί όπως dubwise, future dub, dubstep και άλλες μοιάζουν λίγες για να το περιγράψεις. Τα tracks δένουν άψογα μεταξύ τους και ακούγοντας το album κανείς καταλαβαίνει πόσο προσεγμένη και δύσκολη συνθετικά δουλειά είναι, και πόσες μουσικές επιρροές έχει (από roots, dub και reggae μέχρι και ανατολίτικες μουσικές), με κοινή βάση φυσικά το bass (yeah!!). Στο Puppets υπάρχει σε ένα track και η συμμετοχη του Ben Verse, ενώ υπάρχει και το VIP Mix του Terror Planet, ενός παλιότερου track είχαν κυκλοφορήσει το 2009 επίσης στην Aquatic Lab. Ακόμη εδώ μπορείται να δείτε παραπάνω κυκλοφορίες και να κατεβάσετε 2 mixαρισμένα setακια των Truth free...

Τέλος τον Andre Fernandez των Truth θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε live στο Bios στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου μάζι με τον Free The Robots, σε ένα πολύ ενδιαφέρον event που διοργανώνει η ομάδα των Fresh Things First.

Tracklisting:

01)Burglar 02)Dead Silence 03) Don't Explain
04) Juno 05) Puppets 06) Master Of The Stars
07) Under Current (ft.Ben Verse) 08) Terror Planet VIP Mix
09) Legion 10) Invaded! 11) Lab Rat
12) More Dangerous 13) Wicked Vibe Broccoli
14)Indigo Mood 1
5) The Fatman

Sunday 10 October 2010

Free The Robots live in Greece!

Μόλις μία βδομάδα έμεινε για την live εμφάνιση του αγαπημένου μας Free The Robots σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα! O Chris Alfaro, αυθεντικός εκφραστής της σκηνής του Low End Theory από το Los Angeles, εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσιάζει με το εξαιρετικά ενδιαφέρον φουτουριστικό του project Free The Robots ένα μίγμα στοιχείων στις μουσικές παραγωγές του από electronica, hip hop, experimental, bass music, bossanova, soul, jazz κλπ. Παρόλα τα λίγα χρόνια που έχει στην μουσική επιφάνεια αναδείχθηκε γρήγορα, και πως θα μπορούσε άλλωστε έχοντας από νωρίς δίπλα του ονόματα όπως Flying Lotus, Daedelus, Glitch Mob, Gaslamp Killer, Nosaj Thing.

Ο Free The Robots φέτος μας χάρισε έναν ολόφρεσκο δίσκο, που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους του 2010. Το Ctrl Alt Delete που κυκλοφόρησε μέσω της Alpha Pup records την άνοιξη κέρδισε τόσο την αγάπη του κοινού όσο και πολύ καλές κριτικές από το σύνολο των μουσικοκριτικών του είδους. Μέσα από αυτό αναδεικνύεται ο μοντερνισμός σαν κινητήριο στοιχείο παραγωγής μουσικής με φρέσκο, ιδιαίτερο ήχο που επιζητεί να κερδίσει την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο ξεχωριστό ήταν και το The Killer Robots που εξέδωσε στην Obey records το 2008, project που δούλεψε σε συνεργασία με τον Gaslamp Killer. Αξιοσημείωτο ήταν ακόμη, το γεγονός ότι στο OC Music Awards το 2009 διεκδίκησε την θέση του καλύτερου καλλιτέχνη ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Free The Robots είναι ολοφάνερο ότι έχει πολύ μέλλον στην μουσική, ίσως μάλιστα προλάβει και την απελευθέρωση των μηχανών από τα δεσμά του ανθρώπου! :P

Έτσι λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε live την προσεχή Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στο GaiaLive (Λαδάδικα, Θεσ/νίκη), σε ένα event που παρουσιάζουν οι Burning City και η Lovelight. Eκτός από τον Free The Robots στα decks θα ανέβουν και οι DJ Booker, Espeekay και Burning City. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00, ενώ η είσοδος κοστίζει 10eu στην είσοδο και 6eu σε προπώληση αν προλάβετε πατώντας εδώ.

Στην Αθήνα τώρα, ο Free The Robots εμφανίζεται μία μέρα μετά, δηλαδή το Σάββατο 16/10 στον χώρο του Bios σε ένα event που παρουσιάζει η ομάδα των Fresh Things First. Πέρα όμως από τον Chris Alfaro θα εμφανιστούν και οι Truth. Οι Νεοζηλανδοί Truth είναι το μεγαλύτερο dubstep όνομα της χώρας τους που τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχουν εντυπωσιάσει πολλούς με τις κυκλοφορίες τους στα labels Deep Medi, Boka, Aquatic Lab και Disfigured Dubz. Χαρακτηριστίκος τους ήχος το βαρύ μπάσο και ο βαθύς ήχος, με βαριά beats, φωνητικά και ωραίες μελωδίες. Ακόμη στα decks του Bios θα ανέβουν και οι Circo Inverso, Jeph1, Narel, dj's που αποτελούν τους Fresh Things First. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00 και η είσοδος τιμάται στα 10eu. enjoy it ;-)

Friday 8 October 2010

Interview with Bonaparte band from Berlin

Παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησαν οι Bonaparte από το Βερολίνο. Η δημοφιλής μπάντα που στα 3 πρώτα της χρόνια παρουσίας στην μουσική σκηνή έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τις πολύ καλές κριτικές από μουσικά sites και περιοδικά, κάποια ευρωπαϊκά βραβεία, αλλά και το προσωπικό της στοίχημα να δώσει μία άλλη πνοή σε αυτό που αποκαλείται indie σκηνή. Εδώ και καιρό βρίσκονται σε μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο, My Horse Likes You. Δείτε πως απαντάει ο Ελβετός leader της μπάντας Tobias Jundt στις ερωτήσεις που του απηύθυνε ο Αριστοτέλης.

1. Can you tell me the story of Bonaparte, how you met, what made you form a band, your initial musical vision/ethos and where the name came from?
In 2006 Monsieur Bonaparte drove around Europe in an old red italian rally car from the 60ies with the number 21 on the doors and in the front. He was doing a race but being the only car in the rally he never arrived. Somehow he eventually got stuck in Barcelona and started writing music with a laptop and his guitar. Then the Bar25 in Berlin said "Why don't you come and play a gig here?!". And so Monsieur Bonaparte went to Berlin and never left. That is the beginning of Bonaparte!
So I guess the name comes from traveling the roads of europe, looking at maps trying to decide how to attack, how to win the battle of entertainment, how to create a music that is physical. I wanted to feel something. I wanted music that is both for the body and the soul, for the legs and the head and the heart. Something that is extreme, going to the fullest, if you think you gave all that you have, give more. Something that is not only on the edge but over the edge, therefor defining the boundaries again and again every night in the performance. Most of us actually met on stage. in the beginning I used to play alone, drive around berlin in my little red race car and play shows at raves and parties at people houses. sometime we played as a trio, then adding keyboards later forming a 4tet, which is still how the band is set-up musically for live shows - drums, guitar, bass, keys. Ιt all happened quite fast and natural that eventually we were some sort of a traveling circus, so I called these shows the "circus show". So there are different levels. There's the music I write and record at home, then there is the band that performs live, and then there's the whole entourage of people doing visual things - dancing, costumes, film, photography, etc.
2. Who are your major influences?
Huu.. this is so hard to say. First it depends whether you want to know my influences or the ones of other people in the group, and then it depends if it's influence that shaped Bonaparte or influences that were important to us in private. Let's say I love Serge Gainsbourg or Django Reinhardt. While the first probably has an influence somewhere in the lyrics, the later is hardly found in Bonaparte. We draw from many corners and also feeding off of from each other. Sometime it is just faint memories of things, like old fellini movies we'd watch as kids or pictures from old circus life in 1920. And then of course the time we are living in. In the end everything is about the "now" because that is all we've got to play with!

3. What's the sound of your new album "My Horse likes you"? What should we expect? What does the name stand for?
Well.. listen to it! Although it has a orchestral introduction and features my out-of-tune kitchen piano, I limited myself much more in the studio, choosing the legs of the sound-design: 1 guitar from the 60ies, a drum we recorded with some old equipment and then mashed it up, a korg ms-20 synth and then some other synth and the live bass. But as you can hear, it ended up being a wild ride through many styles and moods, we thought we'd end up with a pony but we finally had to ride a wild wild wild horse. So anyway, it is not me who has to describe the music of Bonaparte. It should be you. What is the sound of the new Bonaparte album?

4. Could you briefly describe the music-making process?
I carry a little book with me where I write down my ideas. When it's about time to record a new album I lock myself up in a little room and start combining these snippets of things that I found during the past year. It's combining what I feel at the moment with what I collected on the travels. Sometimes I do co-writes with friends, meeting at their house and not leaving until a song is written and recorded. That works pretty well, I guess because it's two people being involved, it becomes like playing a game, pingpong, sex, co-writing, a thing for two. But when I write alone it can be anything from "i hear this thing in my head.. it's perfect.. I need to record it now" and the song is done in an hour up to "i have a vision... let's try to figure that one out" and then it can take weeks, month sometimes years! Once I have recorded most of the stuff I start calling more people to record certain additional elements. Once an album is done and me and my brother finished the artwork, the big question is; What happens when we play these songs live. Somehow this is what it's all about, to play music live. To perform, to sweat, to battle, to interact with the band and the audience. And I sometimes think the whole process of recording an album is only to draw a little map of a song, the real life of songs happens live! You have to sing and perform with people for people, then the music can go to magic levels.

5. What do you do on your spare time outside the band?
I like to do anything that is very different from the band. Like that I have the most energy on stage. So I do things like knitting scarfs, reading books about animals, riding my horse - also talking to my horse a lot too! I am currently translating greek mythology into hardcore techno songs for children! That's a fun project.

6. What is your opinion about the current music scene?
I often wish I was born in a different time. But I guess that has nothing to do with the current music scene really. One of the interesting things is the way and the pace how new music is reaching an audience today. Everyone is connected. That creates a lot of energy. But it also makes it hard sometimes to focus on the stuff that is dear to us, the music that is really important to us as individuals. We have to make more choices, saying this I take in, this I leave out. And I think there are amazing things going on, some people have amazing production skills, combining styles.
Although I do miss certain elements that scenes of the past had, either because the recording standard was much simpler or simply because there was more emphasize on melody or lyrics or the feeling of the band as such. The energy of the moment. To hear that a performance and a recording is happening now. So to me, even though I love to get lost in old recordings, it's exciting to live in the now, to be part of the now. And one day we can look back at it an laugh our asses off saying "haha..look what we did back then in 2010.. haha..we thought that was a fat bass-drum.. haha..we tought 9 minutes was a long track.. haha..and we mixed in surround sound 5.1.. haha.." because eventually everything will be reconstructed by some kids from around the corner! And we 'll be sitting out on the porch in our wheelchairs listening to our oldschool radios playing these amaaazzziinnnggg fresh new beats. It will be fun!

7. Some bands you would recommend?
In Berlin, I'd recommend some of my friends because they are very passionate about their music and amazing musicians like Modeselektor, Sirius Mo, Susanna Berivan, Boysnoize, Housemeister. Then there are many great bands out there, but to be honest, especially when it comes down to "indie bands" I hardly know anything. I like to listen to older music a lot. Things that are different from what is hip now. Like old blues, or soundtracks of old movies, even of silent movies too.

Thank you for your time!
Thank you too. We want to come play in Greece! Ok? Make it happen! We want to play on all of the greek islands! Each and everyone of them... bum bum bum and hello from Berlin!

Thursday 7 October 2010

Crippled Black Phoenix - I, Vigilante

Καινούριο album από τους Crippled Black Phoenix. Δεν είναι ακριβώς το είδος πρότασης που αντέχει να μείνει ασχολίαστο, έτσι; Η βρετανική μπάντα κυκλοφόρησε το I, Vigilante την τελευταία μέρα του καλοκαιριού. Τυχαίο; Ίσως. Αν έχει ακούσει κανείς τις προηγούμενες δουλειές τους όμως, μπαίνει σε σκέψεις. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο πετυχημένη η περιγραφή που έδωσαν οι ίδιοι: endtime ballads.

Στην ουσία τώρα, τα 6 μόλις κομμάτια του άλμπουμ διαρκούν συνολικά 48 λεπτά και αν κάποιος έχει κάτι να πει ας το πει τώρα αλλιώς να σωπάσει για πάντα: αν διαρκούσε 38' θα πανηγύριζα! Το εισαγωγικό Troublemaker είναι η ένωση του ακουστικού, νωχελικού, καταραμένου A love of shared disasters με το πιο ηλεκτρισμένο και τσαμπουκαλεμένο 200 tons of bad luck. Πραγματικό διαμάντι και άξιος διάδοχος: We forgotten who we are (όχι δεν έκανα λάθος στο ρήμα, έτσι λέγεται το κομμάτι) με συνεχή κλιμάκωση, ωραίες κιθάρες και φωνητικά. Σούπερ συνέχεια με το Fantastic juice, όπου το πιάνο παίζει μπαλίτσα με τις κιθάρες και είναι τόσο όμορφο που σχεδόν πονάει. 4o στη σειρά, το Bastogne blues μας στέλνει αμέσως στο A love of shared disasters και στις αργά εξελισσόμενες μελωδίες, τα ελεγειακά φωνητικά και την επική ενορχήστρωση. Κι εκεί που έχεις αράξει όμορφα με τσέλο, πιάνο, κιθάρες και τα ρέστα, πετάγονται δύο hillbillies τράγοι αμερικανοί και σε κυνηγάνε με εξάσφαιρα. Ειλικρινά. Ακούστε τα πρώτα 4 κομμάτια και μετά όποιος τελειώσει και το 5ο κερδίζει γεύμα με τον κιθαρίστα που κάνει το σόλο στο διάστημα 1:36-1:50. Και το πράμα γίνεται ακόμα χειρότερο με το hidden track (Jesus guys, hidden track? It's 2010..), το Burning bridges που μου φέρνει σε καμιά ξεπλυμένη κάπου μεταξύ 1965-1975 που τραγουδάει επειδή δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο! Die hippie, die. No offense, απλά όταν ακούς τέτοιους ήχους, οι χαζοχαρούμενες σιξτίλες δεν έχουν καμία θέση (μόνο οι γκαραζοσιξτίλες, εκεί αλλάζει το πράμα).

Η ουσία -πέρα από την ευχαρίστηση του να κράζεις- είναι ότι οι CBP κυκλοφόρησαν τέσσερα crippled-black-phoenix-κομμάτια και άλλα δύο που απλά σε βγάζουν εκτός κλίματος και σου χαλάνε τη στιγμή. Αυτό είναι τόσο κρίμα όσο και ακατανόητο. Όπως και να 'χει, το I, Vigilante αξίζει. Έστω και για τα τέσσερα πρώτα κομμάτια.

Monday 4 October 2010

Pure Vibes/October Airplay

O Paranoise σήμερα ξεκινάει και επίσημα την 3η σεζόν με πολύ φρέσκο υλικό, νέους παραγωγούς και φυσικά πολύ κέφι. Καθημερινά πλέον μαζί σας από τις 16.00 μέχρι τις 02.00 με πολλές μουσικές και διάθεση για νέα πράγματα. Πάρτε μία γέυση των μουσικών επιλογών των παραγωγών του σταθμού για αυτόν τον μήνα με πολλές νέες κυκλοφορίες να συνθέτουν το Airplay του Οκτώβρη 2010. Καλή ακρόαση! xD

Ahu - To Love (Dimlite remix)[One Handed Music] listen
Andrea Treyana - A Town Called Obselete (Mala remix) [Ninja Tune] listen
Eleven Tigers - Stableface [Soul Motive] listen
Tokimonsta - Madness [Art Union] listen
Floating Points Ensemble - Post Suite [Ninja Tune] listen
Anti Pop Consortium - Volcano (Four Tet remix) [Ninja Tune] listen
Jahmiga - Porque Te Dub [Jahtari] listen
Eskmo - Cloudlight [Ninja Tune] listen
Terror Danjah - Proplus ft Dok [Hyperdub] listen
Gonjasufi - Candylane (Bibio remix) [Warp Recs] listen
Speech Debelle - Wheels in Motion (ft. Roots Manuva) [Big Dada] listen
Devendra Banhart - Foolin [Warner Bros] listen
Dibiase - Clocked Out [Alpha Pup] listen
Jakes - Boom Boom Bass [H.E.N.C.H.] listen
Modeselektor - Art Cash (Phon.o remix) [Fifty Weapons] listen
Meth - Knock [Offkey] listen
Flowjob - Knock Out(remix) [No Label] listen
Dubba Jonny - All In [Tongue Flap] listen
Nit Grit - Love Songs [Simplify Recordings] listen
Fourward - Wishes [Citrus Recordings] listen
Hidden Orchestra - Undergrowth [Tru Thoughts] listen
Bullion - Young Heartache [One Handed Music] listen
Tobacco - TV All Easy [Anticon] listen
Coldcut - Man In A Garage (King Jammy Vocal)[Ninja Tune] listen
Lunice - 1980's System [Codeine Drums] listen

Sunday 3 October 2010

NEW schedule is ready to set u on fire!

Καλό μήνα σε όλους! Έφτασε η μέρα που όλοι μας περιμέναμε καιρό τώρα καθώς από αύριο Δευτέρα ξεκινάει το νέο πρόγραμμα της σεζόν 2010-2011 στον Paranoise Radio! Με ολόφρεσκες μουσικές επιλογές, εμπλουτισμένο πρόγραμμα με νέους παραγωγούς και περισσότερη όρεξη από ποτέ είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε μουσική διέξοδο στην καθημερινότητα. 27 ξεχωριστές εβδομαδιαίες εκπομπές θα βρίσκονται στον αέρα του σταθμού από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυκτα και όλοι οι παραγωγοί του σταθμού ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας την σύγχρονη αστική μουσική.

Χαιρόμαστε πολύ που φέτος η παρέα του Paranoise μεγάλωσε, με 6 νέους broadcasters να προστίθενται. Ο Mr.Z γνωστός από το από τα ιδιαίτερα sets που παρουσιάζει στο Bios και αρκετά ακόμη μέρη στην Αθήνα όλα αυτά τα χρόνια θα είναι on air κάθε Δευτέρα βράδυ στις 8. Από την Θεσσαλονίκη ο Plughead Τρίτη στις 6 το απόγευμα, η ομάδα των Βurning City Παρασκευή στις 8, και η Adda Τρίτη στις 4 το μεσημέρι. Επίσης ο Μike από την Κομοτηνή κάθε Πέμπτη 4-6 θα παρουσιάζει την δική του εκπομπή, ενώ ο Sviouras κάθε Τρίτη 8-10 κατευθείαν στον αέρα του Paranoise είτε από την Αθήνα είτε από άλλα μέρη. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

MONDAY
16-18.00 Sergio (thes.) // 18-20.00 Margasv (thes.) // 20-22.00 Mr.Z (athens) // 22-00.00 Dj Booker (thes.) // 00-02.00 Mario (london)

TUESDAY
16-18.00 Adda (thes.) // 18-20.00 Plughead (thes.) // 20-22.00 Sviouras (athens) // 22-00.00 Funxion (athens) // 00-02.00 Loki (xanthi)

WEDNESDAY
16-18.00 Doz (thes.) // 18-20.00 Harry (thes.) // 20-22.00 Chriz (thes.) // 22-00.00 Santo & Booze (athens) // 00-01.00 Somethink (thes.)

THURSDAY
16-18.00 Mike (komotini) // 18-20.00 Melina (athens) // 20-22.00 Paul (xanthi) // 22-00.00 Researcher (thes/niki) // 00-02.00 Sergio (thes.)

FRIDAY
18-20.00 Nikoss (thes.) // 20-22.00 Burning City (thes.)

SATURDAY
21.00-22.00 Guest Dj // 22-00.00 Local Suicide (berlin, 2permonth)

SUNDAY
18-20.00 George.O (thes.) // 20-22.00 Nadja (thes.) // 22-00.00 Zad Iloe (thes.) // 00-02.00 Alexandra (thes.)

*all hours are GMT +02:00

enjoy the radio ;-)