Thursday 22 July 2010

Nursery Rhymes/July Airplay 2010

Some bangers for this summer by our producers with muchness!!

James Blake - CMYK (R & S Records) listen
Aloe Blacc - I Need A Dollar (Stones Throw Recs) listen
Sepalcure a.k.a. Machinedrum - Love Pressure (Hotflush Recs) listen
D-Bridge - Inner Disbelief (Exit Records) listen
Blend ft African Simba - Love Cup (Cast-A-Blast) listen
Poirier - Let Them Hate ft. YT (Mungos Hifi remix) (Ninja Tune) listen
Subeena - Spectrums (Opit Records) listen
Palov - Whats That (Cast-A-Blast) listen
Dutch - Just Before The Rain (Enemy Soil) listen
Nautilis - Marufo (Planet Mu) listen
Jazzsteppa - Sweet Tooth (Studio Rockers) listen
Dub Addict Sound System - Dub Card ft Joe Pilgrim (Jarring Effects) listen
Metastaz - Evil (Tazart Music) listen
Jabbadub - Mixdown (Antena Krzyku) listen
Pariah - The Slump (R & S Records) listen
Parov Stelar - The Phantom (Etage Noir Recs) listen
Dove Dub Sound & Z. Jackson - Theres A Jah Jah (Fresh Poulp) listen
Deadboy - If U Want Me (Numbers) listen
Cold Cave - Life Magazine (Delorean mix) (Matador) listen
Ras Michael & The Sons Of Negun - Run Come Really (Wild Flower) listen

cheerio!!

Wednesday 21 July 2010

Epta Ogdoa 2010 - music & visual arts festival

Για 3η συνεχή χρονιά ένα πολύ ενδιαφέρον festival που πλέον έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του εναλλακτικού κοινού διεξάγεται στην Χαλκιδική. Το Επτά Όγδοα 2010 λαμβάνει μέρος στην αγαπημένη του ημερομηνία, 7 Αυγούστου και ημέρα Σάββατο στην Μεγάλη Παναγία. To 7epta/8ogdoa είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που στόχο έχει την συνεχή αναζήτηση, προώθηση και ανάδειξη όλων των πτυχών της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Παράλληλα εικαστικές ενότητες με προβολές, εκθέσεις, video art θα συνθέσουν ένα πολύ όμορφο αυγουστιάτικο μουσικο-εικαστικό τοπίο στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Παναγίας.

Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης θα παίξουν live αξιόλογα ονόματα της εγχώριας σκηνής, όπως οι Biomass, Fantastikoi Hxoi, Denial of Service, και Giorgos Poulios. Επίσης, τα δικά τους ξεχωριστά dj sets θα παρουσιάσουν οι dj Egon, Lazos Theo, Oldman Talkin' aka Harry on Paranoise, Stelios Koukotzilas και Cityzen.

Όλα αυτά σε μία ημέρα. Σάββατο 7 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο, διαθέσιμο χώρο για camping, και τις πόρτες στο αθλητικό κέντρο της Μεγάλης Παναγίας να ανοίγουν από τις 17:00. Το festival Μουσικής & Εικόνας 7epta/8ogdoa είναι μία πολύ καλή πρόταση διασκέδασης και στο φετινό καλοκαίρι, και μας περιμένει να το τιμήσουμε! Πληροφορίες στο eptaogdoa@hotmail.com και στο τηλ.6942-678-818.

Friday 9 July 2010

*5new releases dubbing the Summer!

Καλοκαιρί και dub πάνε μαζί... so dub it!

Ras Amerlock - A Bass Oddity
O Μichael McCutcheon όπως είναι το real name του Ras Amerlock, για άλλη μία φορά κυκλοφορεί μία ενδιαφέρουσα δουλειά του. Αυτή την φορά όχι στους Jahtari όπως έχει συνηθήσει, αλλά στο γαλλικό netlabel Les Cristaux Liquident ή LCL. O υπερδραστήριος όλα αυτά τα χρόνια παραγωγός από το Milwakee, σε αυτό το lp συνεργάστηκε με τους Disrupt, Uffe, MC Zulu κ.ά. για κάποια κομμάτια, τα οποία είναι και τα πιο ενδιαφέροντα του album. Το Βass Oddity (#LCL20) κινείται σε κλασσική σύγχρονη dub, όπως την αγαπάμε digital laptop reggae, και περιλαμβάνει 11tracks με συνολική διάρκεια 39mins.

Ζebra - Dream Walking
Οι Ζebra είναι μια 7μελής μπάντα από την Πολωνία που υπάρχει από το 2007. Το Dream Walking είναι ένα πολύ αξιόλογο album που πέρα από dub, έχει reggae/punk στοιχεία κι αυτό το κάνει κατευθείαν διαφορετικό. Ανέλπιστα ενδιαφέρον lp, το οποίο είναι η τελευταία κυκλοφορία (#PAP004) του νέου dub netlabel Paproota. Oι Zebra μέσα από αυτήν την δουλειά τους δηλώνουν ότι συνεχίζουν να ονειρεύονται, γιατί όπως ακριβώς λένε "reality is not enough"! Έχει 13 κομμάτια, με διάρκεια 59mins.

Metastaz - Orient Dub Express
O νεαρός Μetastaz από την Lyon παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, 4 χρόνια μετά τα πολύ καλά releases του στην Paris Dub Activitys. Αυτήν την φορά, o Τhomas Simoes περιβάλλεται και από άλλους μουσικούς, όμως κρατάει το name Metastaz και κυκλοφορεί το Orient Dub Express (#TZT02) στο νέο netlabel Τazart Music. Ο τίτλος του lp δηλώνει και το που κινείται μουσικά, special electro-dub ήχος με ανατολίτικα ιδιώματα. Ο Metastaz πιστεύω, έχει πολλά ακόμη να δώσει.

Fleck - Thrombus EP
Μόλις στις αρχές Ιουνίου διέθεσε προς free downloading ο Fleck από την Αθήνα την νέα του δουλειά. Το ep Thrombus που κυκλοφόρησε σαν το πρώτο release της Pony Licks records, πραγματικά με εξέπληξε! Dub/Dubstep είναι η φάση, ολόφρεσκος ήχος που θα σας κεντρίσει σίγουρα και με κομμάτια που μάλλον θα κολλήσετε, δηλ το ομώνυμο Thrombus, το Οh Jah, αλλά και τα Baptized by Dub, September. Συνολική διάρκεια των 7 περιεχομένων tracks είναι 34mins.

4Weed - Dub Fresh Air
Πρόκειται για μία mini συλλογή του ιταλικού label 4Weed που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Ήρεμα πράγματα από τους 8 ευρωπαίους παραγωγούς που συμμετέχουν στο compilation, χαλαρή dub με κάποια orient στοιχεία από I-Soulation, Radikal Guru, Κing Dubear, Dub Rising, Julian Burger, Foona, Sugar Beat και Illegal State of Mind. 8 tracks με διάρκεια in total 33mins.

Thursday 8 July 2010

DJ Shadow first time ever in Greece!

Ο πασίγνωστος και πολύ σπουδαίος παραγωγός DJ Shadow αύριο, Παρασκευή 9/7, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας! Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Καλιφορνέζο μουσικό για ένα μοναδικό live που σίγουρα θα αποτελέσει σημαντική εμπειρία για όποιον το παρακολουθήσει. Η εμφάνιση αυτή του dj Shadow στην Βαβυλωνία του Μύλου, έρχεται μία μέρα πριν την παρουσία του στο φετινό Rockwave festival στο Terra vibe, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο θα είναι το πρώτο live show του τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο 38χρονος πλέον DJ Shadow έχει αγαπηθεί παγκοσμίως όσο λίγοι καλλιτέχνες του hip hop/trip hop και όλα αυτά τα χρόνια οι δουλειές του έχουν χαραχτεί στην μνήμη όλων, οπότε το αυριανό live είναι άκρως ενδιαφέρον καθώς επίσης, αποτελεί ευκαιρία να τον απολαύσουμε. Kανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει το εκπληκτικό album Entroducing, που κυκλοφόρησε το '96 στην Mo'Wax... όπως και τις υπόλοιπες προσωπικές του κυκλοφορίες, αλλά και αυτές που προέκυψαν από τις συνεργασίες του με του Unkle, Cut Chemist, QBert και τόσους άλλους. Στο διάρκειας περίπου 2 ωρών live με full visual effects στην Βαβυλωνία, θα παίξει σαφώς tracks από όλη την ως τώρα πορεία του στην μουσική, φυσικά και από το album που ετοιμάζει εδώ και έναν χρόνο. Καλή φάση! Ο ίδιος δηλώνει:

"Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την περιοδεία, για διάφορους λόγους: για την καινούρια μου μουσική που παρουσιάζω για πρώτη φορά, για τα μέρη που θα επισκεφθώ, αρκετά από αυτά επίσης για πρώτη φορά. Εχει υπάρξει μέχρι στιγμής τακτική μου να ανεβάζω τον πήχη ψηλότερα κάθε φορά που ετοιμάζω ένα show, κι εύχομαι οι fans μου να αγκαλιάσουν την νέα μου προσπάθεια. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, ανταλλάσοντας μουσική και ιδέες, αυτά έχουν σημασία στη ζωή!"

Support act στην αυριανή εμφάνιση του DJ Shadow στον Μύλο θα κάνουν οι δικοί μας Iνφο! Οι πόρτες ανοίγουν από τις 20.30, ενώ τα εισητήρια στο ταμείο θα κοστίζουν 32eu. Όσοι προλάβετε προπώληση, είναι στα 27eu και θα βρείτε στα Μetropolis, Public, Tickethouse, Stereodisc, Λωτός.

Saturday 3 July 2010

Dub FX & Sirius - A Crossworlds 2010

Ο νέος δίσκος, που αποτελείται αποκλειστικά από 17 νέα κομμάτια την παραγωγή των οποίων φέρουν οι Dub Fx και Sirius κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και μπορείτε να τον προμηθευτείτε από την Convoyld. Όσοι περιμένετε ίδιους ήχους με τα προηγούμενα album του, θα απογοητευτείτε αφού σ' αυτόν το δίσκο θα ακούσετε πιο ηλεκτρονικά και χορευτικά κομμάτια, με αρκετά μπάσα. Χωρίς vocals (ή με ελάχιστα) ο Dub FX δείχνει ότι παραμένει σύγχρονος ακολουθώντας το κύμα των καιρών (aka Dubstep). 17 κομμάτια, λοιπόν κάποια απ' τα οποία μου φαίνεται ότι θα ακουστούν και θα αρέσουν πολύ, από έναν φρέσκο Dub FX μαζί με τον Sirius.

Tracklist
01. The immaterial part of one self
02. Slope of the famous TB-303
03. Immeasurably extended in time and space
04. Equator
05. A marina
06. Extensively wherever, everywhere far and near
07. Bizarre or Dream like
08. Press play
09. The largest moon of saturn
10. C.B.D
11. Resembling the stars
12. A region that encompasses southwestern Asia and Egypt
13. To land an aicraft or spacecraft in an emergency
14. A Dub Fx song… remix
15. Esoteric
16. Emitting visible light as a result of being heated
17. At what time is the transition period from one day over to the next


ακολουθεί ένα mash-up

Thursday 1 July 2010

Mashdown London mix by Sviouras

Η πλούσια μουσική κουλτούρα τις Jamaica άρχισε να ξεπερνάει τα όρια του μικρού αυτού νησιού με τα πρώτα κύματα μετανάστευσης προς τη 'μητέρα αγγλία, πρώτα με τους ηχους τις calypso και της ska, και αργότερα με τη roots, τη dancehall και την dub. Κυρίως στο δυτικό και νότιο λονδίνο, οι δεύτερης γενιάς "τζαμαικανοι", συνέχισαν την κουλτούρα του soundsystem, με τα dubplates, τα boxes, τους ενισχυτές, και κράτησαν ζωντανό το στοιχειο τις reggae στην αγγλία, δίνοντας του όμως μια πιο βαριά και 'militant' χροιά, η reggae ήταν πλέον μουσική της πόλης. Τα soundsystems μεταφέρουν ακόμα τους ηχους της roots, στην αγγλία και στην υπόλοιπη ευρώπη, με τη μουσική να αλλάζει σταδιακά, αλλα τα vibes να παραμένουν ίδια: spiritual healing και αγώνας εναντίον του 'Babylon με βαριά μπάσα και κοφτερά πρίμα.

Με αγαπημένα tunes από τη JA και το UK, αρχίζοντας από τα μέσα των 70's, μέχρι και σήμερα, ο Sviouras αποχαιρετάει το Λονδίνο μετά από καιρό, παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι από την κουλτούρα αυτή που τον σημάδεψε μουσικά. Roots λοιπόν, έκτακτα άυριο Παρασκευή 2/7 λίγο μετά τις 22.00 στο μιάμισης ώρας διάρκειας mix του Svioura.

Ααα και ανεβάστε τα μπάσα γιατί αυτή η μουσική δεν είναι για το καλοκαίρι!

5th Beach Complex starts tomorrow!

Καλό μήνα σε όλους και καλές διακοπές! Μπήκε ο Ιούλιος λοιπόν και τα περισσότερα events πλέον λαμβάνουν χώρα σε παραθαλάσσια μέρη. Μία πολύ καλή πρόταση για το πρώτο hot weekend του καλοκαιριού είναι το φετινό Beach Complex, που ξεκινάει από αύριο Παρασκευή στο Φανάρι Επανομής, στην παραλία Ναυάγιο και θα διαρκέσει 3 ημέρες.

Στις 2, 3, 4 Ιουλίου το 5ο Βeach Complex αναμένεται να φιλοξενήσει πολύ κόσμο που θα σπεύσει να απολαύσει τα 26 εκλεκτά sets και live acts που θα ακουστούν σε μία μεγάλη freestyle μουσική καλοκαιρινή γιορτή! Γνωστοί dj's της Θεσ/νίκης και όχι μόνο, θα συμμετέχουν σε αυτήν, ενώ παίζουν και 3 παραγωγοί του Paranoise, οι Somethink, Melina, Oldman Talkin'. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Παρασκευή 19.00-05.00: Skdisco, Melina, Βurning City, Wax, the Shooz, Alex Tsiridis, Jim de Loop.

Σάββατο 10.00-04.30: Somethink, Lila Lee, Oldman Talkin', Rastayouth, BombolionHeart, Disco Boys, Experiment Disco, Dim DJ, John Xenos, Mari.Cha, 4est, Rolas.

Κυριακή 10.00-20.00: Elias Playground, Emdy, the Mop-Top Surfer, Mario Zappa, Aino, State Logic, Damcase.

Επισκεφθείτε την Επανομή, ακολουθήστε τις ταμπέλες προς τον Ποταμό και μόλις βγείτε στην θάλασσα κινηθείτε δεξιά παράλληλα με αυτήν ακολουθώντας τα ταμπελάκια του Beach Complex. To oποίο διεξάγεται δίπλα στην προστατευόμενη από το δίκτυο Natura λιμνοθάλασσα της Επανομής, κάτι το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Στον χώρο μπορείτε να στήσετε τις δικές σας σκηνές, ενώ παρότρυνση των οργανωτικής ομάδας είναι να επισκεφθείτε το Beach Complex με το φως της ημέρας για να μην χαθείτε μέσα στην χαοτική Επανομή. enjoy it ;-)

2 Reggae events in July

===================
edit: Αλληγή Χώρου για το Rastavibe Fest
Λόγω καιρού, το Rastavibe Fest θα γίνει στο Principal Club Theater αντί του Μύλου.
Λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά, από Λ. Πύργο και Μύλο.
Πληροφορίες-κρατήσεις 2310428088.
===================

Μπήκε το καλοκαίρι και μαζί του, έρχονται 2 πολύ σημαντικά reggae events στη χώρα μας, το ένα εκ των οποίων, εδώ στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Αθήνα.

Πέμπτη, 1 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στη βαβυλωνία (αίθριο), στο Μύλο Rastavibe Reggae Fest. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον θρυλικό Don Carlos, ιδρυτικό μέλος των Black Uhuru για πρώτη φορά στη χώρα μας, που θα παίξει με τους Dub Vision Band. Τους Groundation, που για κάποιο λόγο τους γουστάρει πολύ ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα και έχουν κάνει κατά καιρούς πολλές συναυλίες. Επίσης, οι FC Apartide από τη Σερβία, με πολιτικοποιημένο, αντιπολεμικό στίχο συνδυάζοντας τους ήχους των Βαλκανίων με τη reggae της Jamaica, οι οποίοι θα παίξουν στο after party μαζί με Zion Lionz Soundsystem.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Έλληνες Animanation, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και το ντοκυμαντέρ Holding on to Jah. Τα εισιτήρια προπωλούνται για 25e στο 1stjulyfest.eventbrite.com, ενώ στο ταμείο θα 'χουν 35e. Η βραδιά θα ξεκινήσει στη Βαβυλωνία στις 18.00 με warm up dj set, για να αναλάβουν οι animanation στις 19.30, ενώ το Holding On To Jah θα προβληθεί στις 18.30. Τέλος, όσοι είστε από Αθήνα στο www.rastavibe.gr θα βρείτε πληροφορίες για οργανωμένη εκδρομή.

Δεύτερο πολύ σημαντικό live σε 2 βδομάδες και κάτι στις 15 Ιουλίου, Αθήνα, στον Ιππικό Όμιλο στο Γουδί θα παρακολουθήσουμε τον επίσης θρυλικό Capleton, τον διάσημο Gentleman, μαζί με τους Θεσσλονικείς Global Vibe, που θα αναλάβουν το warm up. Τη βραδιά με έντονες dub και reggae μουσικές θα πλαισιώνουν ακόμα, οι Fundracar, Professor Skank και Anna Mystic. Προπώληση από 20e, στο ταμείο 35e.