Wednesday 30 June 2010

Africa Hitech - Hitecherous

Ο Mark Pritchard και ο Steve Spacek μόλις κυκλοφόρησαν το 2ο ep τους στην Warp και μετά την μεγάλη απήχηση του Blen πριν 3 μήνες περίπου, ετοίμασαν το Hitecherous για να μας ψήσουν ακόμα περισσότερο για το ολοκληρωμένο τους album που σκάει στις αρχές του 2011.

Το Hitecherous ξεκινά με το καταπληκτικό 8λέπτο How does it make you feel στο οποίο επικρατούν τα acid και post/garage στοιχεία σε συνδυασμό με τα soul φωνητικά του Steve Spacek δίνωντας ένα κομμάτι που μπορεί πολύ άνετα να παίξει σε πολλά dancefloors. Το Hitecherous συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο, speedogaragies στο Said Speed και απίθανα grime snares στο Lash Out που σε πορώνουν με το Boingy να ολοκληρώνει τον dubstep χαρακτήρα όλου του EP. O Steve Spacek ξαναεμφανίζεται στο mινιμαλιστικό dancehall One Two, ενώ το ep κλείνει με ένα dub version του Τοο Late που είχαμε ακούσει πριν λίγο καιρό.

Ο Pritchard μας δείχνει άλλη μία φορά τον πολυδιάστατο μουσικό του χαρακτήρα και λίγο πριν τη μαζική εξόρμηση προς ειδυλλιακούς προορισμούς μας εξοπλίζει με ήχους που θα μας συνοδέυσουν όλο το καλοκαίρι.



Monday 28 June 2010

Fantastikoi Hxoi in Thessaloniki!

Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, προσεχής Τετάρτη 30/6, στην οδό Βαλαωρίτου θα ακουστούν Φανταστικοί Ήχοι, για αυτό οπλιστείτε με μουσική φαντασία κι ελάτε να τους απολαύσετε! Στο event που παρουσιάζει ο Burning City, warm up κάνει ο Alex Jafar που θα ξεκινήσει την βραδιά κατά τις 22.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το ανατρεπτικό και πετυχημένο project του Άγγελου Β. θεωρείται δίκαια μία από τις σημαντικότερες εκφράσεις της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής της τελευταίας δεκαετίας. Οι Φανταστικοί Ήχοι είναι ένα μόνο από τα μουσικά projects του καλλιτέχνη από την Αθήνα, υπάρχουν τα τελευταία 4 περίπου χρόνια και κέρδισαν την αναγνώριση και την συμπάθεια του ελληνικού κοινού με την κυκλοφορία στο 2008 του εξαιρετικού LP, Κυρίαρχοι του Σύμπαντος. Βέβαια πρόκειται περί διαδικτυακής κυκλοφορίας που έκανε θραύση, καθότι διατείθεται δωρεάν μέσω του προσωπικού blog των Φανταστικών Ήχων. Το συγκεκριμένο διπλό album περιελάμβανε samples κυρίως των ελληνικών 60's, ταιριασμένα απόλυτα στην σύγχρονη έκφανση της μουσικής, ηλεκτρονικής, ενώ απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από το σύνολο των ανθρώπων του χώρου. Οι Φανταστικοί Ήχοι μας διαβεβαιώνουν ότι η μουσική ευρηματικότητα δεν σταματάει ποτέ, γι αυτό και συνεχίζουν να παράγουν μουσικές, να παίζουν live και να πειραματίζονται.

Μεθαύριο Τετάρτη, μπορούμε εδώ στην Θεσσαλονίκη να ακούσουμε Φανταστικούς Ήχους σε ένα άκρως ενδιαφέρον dj set, στο Ebargo (Βαλαωρίτου 25). Είσοδος free. enjoy it ;-)

Thursday 24 June 2010

Higher Love with Mari.cha on Saturday

Η Mari.cha [Δασκαλάκη Μαριτίνα] γεννημένη στα Χανιά, ξεκίνησε την πορεία της σαν dj το 2002. Mε ιδιαίτερη αγάπη για τα βινύλια, κινείται κυρίως σε disco, soul, jazz, space, rock και house ήχους, προσπαθώντας πάντα να διευρύνει τα μουσικά ερεθίσματα. Το 2007 βρέθηκε στο Τορόντο, στο RedBull Music Academy και έκτοτε ξεκίνησε κάποια πάρτυ με το όνομα Higher Love.

Συμμετέχει στην ομάδα Dance without complex, που διοργανώνει το μουσικό 3ήμερο Beach Complex το οποίο θα γίνει και φέτος στην πανέμορφη τοποθεσία του Φαναριού Επανομής (Ναυάγιο) στις 2-3-4 Ιουλίου με συμμετοχές από πολλούς και διάφορους vinyl lovers ενώ θα υπάρχει και σχετική ενημέρωση από το Blog μας τις επόμενες ημέρες.

Ραντεβού αυτό το Σάββατο 26/6, όπου λίγο μετά τις 22.00 θα μεταδοθεί το mix της Μαριτίνας, φιλοξενούμενο στο guestdjsection. Mετά την μετάδωση του set θα αναρτηθεί και το σχετικό τρακλιστ, stay tuned!

Wednesday 23 June 2010

PlayOurMusic Festival starts on Friday @Mylos

Mεθαύριο Παρασκευή 25 Ιουνίου είναι η πρεμιέρα του φετινού fest που διοργανώνει η ΡlayOurMusic στο Club του Μύλου! Το festival είναι 3ήμερο με την ιδιομορφία όμως, ότι αυτές οι μέρες δεν θα είναι συνεχόμενες, αλλά πρόκειται για τρία ξεχωριστά μέρη που συνθέτουν το εορταστικό κλείσιμο της σαιζόν για την ομάδα της PlayOurMusic. Έτσι, στις 25/6, Κυριακή 27/6 και Παρασκευή 2/7 σε συνεργασία με την Κazan db, η POM παρουσιάζει και αφιερώνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τρεις πολύ όμορφες, εναλλακτικές, μουσικές ημέρες.

Αρχικά στην πρεμιέρα, την προσεχή Παρασκευή θα εμφανισθούν live τρία πολύ αξιόλογα ελληνικά αγγλόφωνα σχήματα. Οι Night On Earth αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της βραδιάς έχοντας να παρουσιάσουν τις πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές τους παραγωγές που κινούνται σε trip hop και blues noir ήχους με jazz ατμόσφαιρες και κινηματογραφικές αναφορές. Πριν από την 7μελή μπάντα από την Αθήνα, θα παίξουν επί σκηνής οι Boomstate, που μετράνε περισσότερα από 10 χρόνια ενασχόλησης με την μουσική, ενώ έχουν κυκλοφορήσει ένα album στην RunDevilRun records και ετοιμάζουν την 2η τους ολοκληρωμένη δουλειά. Πρώτος στο stage του club στον Μύλο πάντως, θα ανέβει ο Kappa για να παρουσιάσει το δικό του project, στηριζόμενο σε vεο-ψυχεδελοφολκ rock ήχους. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 και η είσοδος κοστίζει 12eu.

Έπειτα, την Κυριακή 27 του μηνός, η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις πρωινές ώρες ως τις 12 τα μεσάνυκτα, με την ημέρα να αποκτά έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού θα λάβει μέρος ένα μεγάλο παζάρι δίσκων στον χώρο του Μύλου! Παράλληλα, όλη την ημέρα διάφοροι τοπικοί dj's θα είναι στις μουσικές επιλογές, ενώ διάφορα happenings - εκπλήξεις θα πραγματοποιηθούν. Το PlayOurMusic Festival αναμένεται να ολοκληρωθεί στο 3ο μέρος του με τον καλύτερο τρόπο, την επόμενη Παρασκευή 2 Ιουλίου, και πάλι στο club του Μύλου. Θα παίξουν live αγαπημένες μπάντες του κοινού της πόλης, Film, Jane Doe και Infidelity! Οι πόρτες θα ανοίξουν από τις 21.00 και τα εισητήρια στα 12eu. Μία πολύ αξιόλογη και εναλλακτική πρόταση για τις δύσκολες καλοκαιρινές στιγμές εντός πόλης... enjoy it ;-)

Monday 21 June 2010

HMSU Open Air Drum'n'Bass Festival 2010

Ο πυρετός των καλοκαιρινών Φεστιβάλ έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει κόκκινο καθώς οι ανακοινώσεις πάνε και έρχονται με όλο και περισσότερα ονόματα να ανακοινώνονται και τα line up να σε ψήνουν όλο και περισσότερο! Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ που είχαμε την τύχη να παρεβρεθούμε πέρυσι και μας κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετά , είναι το καθιερωμένο πλέον ετήσιο Open Air των Βούλγαρων της Hmsu. H κολλεκτίβα της Hmsu δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην διοργάνωση event με διεθνή και εγχώρια ονόματα της Drum N Bass αλλά και Dubstep σκηνής με αποκορύφωμα το κλείσιμο της σεζόν στο παραδοσιακό χωριό της Kutina μόλις λίγη ώρα από την πρωτέυουσα.

Φέτος το line up του Φεστιβάλ ,το οποίο είναι το 11ο στη σειρά αν δεν κάνω λάθος, περιλαμβάνει μερικούς θρύλους της D'n'B όπως:
SPOR [UK]
CAUSE 4 CONCERN [UK]
CHRIS RENEGADE [UK]
THE SECT [UK]
HAZARD [UK]
BIG BUD [UK]
SUKH KNIGHT [UK]
REEPS ONE [UK]
MC EKSMAN [UK]
DJ SYZE [USA]
HMSU CREW
DISPHONIA [GR]
KINETIK [SER]
++ many more

Το φετινό φεστιβάλ θα έχει διάρκεια από τις από τις 2 εώς τις 4 Ιουλίου και σύνολο 48 ώρες ασταμάτητη μουσική με το απίστευτο ηχοσύστημα της Clear Sound Company των 120ΚW που σε αφήνει άφωνο από την πρώτη κιόλας στιγμή! Συγκριτικά όσοι θυμούνται στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο σεπτέμβριο στο Block33 έιχαν έρθει μόνο τα 20 kw οπότε καταλαβαίνετε για τι μιλάμε...

Το crew των Funxion θα έχει και φέτος δυναμική παρουσία σε αυτό το φεστιβάλ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και ετοιμάζει ειδική εκδρομή για όλους όσους θέλουν να παρεβρεθούν στην Kutina για το Open Air. To λεωφορείο με κατέυθυνση την Βουλγαρία αναχωρεί από Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου, κάνει μία στάση στην Θεσσαλονίκη για επιβίβαση και αναχωρεί το μεσημέρι για την Σόφια, ενώ το βράδυ θα βρίσκεται στο χώρο του φεστιβάλ στο χωριό της Kutina.

Πρόκειται για μία φθηνή εκδρομή για όσους ψήνονται να ακολουθήσουν το δρομολόγιο, καθώς τα εισητήρια κοστίζουν 80 ευρώ από Αθήνα και 40 ευρώ από Θεσσαλονίκη. Επίσης, για αυτούς που θα μεταφερθούν με το συγκεκριμένο λεωφορείο το εισητήριο για την είσοδο στο φεστιβάλ και την διαμονή στο camping θα στοιχίζει μόνο 10 ευρώ, ενώ κανονικά η τιμή του θα είναι 20 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλ & mails όπως επίσης και με εμάς στο paranoise.webradio@gmail.com

Από Αθήνα: Harris //m. +306974969212 ή στο harris@funxion.gr
Από Θεσσαλονίκη: Miki//m. +306944353265 ή στο mikizoltan@gmail.com

Για να κλείσετε μία θέση στο Drum'n'Bus το μόνο που χρειάζεται είναι το μισό ποσό της εκδρομής σε προκαταβολή πριν την αναχώρηση του λεωφορείου ++ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας. Τέλος για να φύγει το λεωφορείο πρέπει να μαζευτούν 30 θέσεις και αν υπάρχει μεγάλος αριθμός ενδιαφερώμενων μπορεί να προκύψει και 2ο λεωφορείο.

Sunday 20 June 2010

65DaysOfStatic - We were exploding anyway

Οι 65DaysOfStatic, δημιούργησαν άλλη μια φορά, αφήνοντάς με άφωνο. Μουσικές που μετά από τόσα χρόνια και τόσες κυκλοφορίες παραμένουν με πάθος και πολύ ενέργεια. Ο δίσκος έχει τίτλο We Were Exploding Anyway... και μου δημιούργησε, από την πρώτη στιγμή που τον διάβασα, συνειρμούς. "έτσι κι αλλιώς εκρυγνόμαστε, ας το μοιραστούμε μαζί σας" ή "έτσι κι αλλιώς εκρυγνόμαστε, ας φτιάξουμε κάτι γαμάτο που θα σπάσει κεφάλια" ή κάτι τέτοιο φαντάστηκα. Έτσι κι έγινε.

Οι 65dos δημιούργησαν, όπως πάντα, δύσκολες μουσικές που σε τυραννούν κάνοντας τα τύμπανα να πάλλονται με άλλοτε γρήγορους και άλλοτε... πιο γρήγορους ρυθμούς! Samples από το πουθενά και πειραγμένα φωνητικά, ευρηματικά ενωμένα που χαράσσουν μελωδίες και εικόνες στο μυαλό σου. Εννιά αιφνιδιαστικές συνθέσεις με μπόλικα μπάσα και τύμπανα με έκαναν να σκεφτώ ότι εάν ποτέ παιζόταν η μουσική τους από συμβατικά όργανα οι τύποι θα άνηκαν στην υψηλή κοινωνία του μεταλ.

Ένας δίσκος εθιστικός, που αξίζει να τον ακούσετε, όχι μία, αλλά 10 φορές και που μάλλον κατά το Δεκέμβρη θα χαρακτηριστεί ως ένας απ' τους καλύτερους της χρονιάς, από τους απανταχού "ειδικούς".

Thursday 17 June 2010

*exclusive mix set by Naiive (uk) on Paranoise!

Ο Paranoise έχει την χαρά να φιλοξενεί μεθαύριο Σάββατο 19/6 ένα πολύ ενδιαφέρον set στον αέρα του, φτιαγμένο αποκλειστικά για όλους εμάς και εσάς από μία νέα και πολύ φιλόδοξη ομάδα παραγωγών/dj's από την Αγγλία, τους Νaiive. H κολλεκτίβα των Naiive ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες, από τους Volty, Killahurtz, Nvision, και τα μουσικό τους style κυμαίνεται σε dubstep, futuredub, 2step, drum'n'bass, hip hop, house. Οι 3 τους παίζουν μουσική συνεχώς σε διάφορα party, events στο μεγάλο νησί και παράλληλα συμμετέχουν σε ραδιοφωνικές εκπομπές της EQ στο Norwoodradio.com, ενώ κομμάτια τους παίζουν στους γνωστούς SubFM και DubstepFM.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Volty, αφήνοντας την Ξάνθη πριν λίγα χρόνια και τους Nondescript, όπως και κάποια hip hop σχήματα στα οποία συμμετείχε, ανέβηκε στο Manchester για σπουδές στην μουσική τεχνολογία. Στα πρώτα του μουσικά βήματα στο UK ήταν μέλος του λονδρέζικου hip hop σχήματος London Zoo που κυκλοφόρησαν στην Dented Records. Κάποια στιγμή συνεβρέθηκε με τους James Allman (Killahurtz) και Nathan Collins (Nvision) για να φτάσουν πρόσφατα στην δημιουργία των Naiive. O Νvision από την πλευρά του ξεκίνησε από τα 13 του ως dj δίπλα στους Dom Buckley, Mark XTC και Jon Da Silva των Hacienda! Από το 2004 ασχολείται με την παραγωγή σε uk garage, grime και dubstep μουσικές. Τέλος, ο Κillahurtz υπήρξε εντυπωσιακά καλός drummer σε hardcore μπάντες, μέχρι να απορροφηθεί από την ηλεκτρονική μουσική. Καθιέρωσε σταδιακά την δική του μουσική ταυτότητα πειραματιζόμενος με διάφορα synths και φτιάχνοντας τους δικούς του αυθεντικούς ήχους.

To set των Naiive έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε το ερχόμενο Σάββατο στα πλαίσια του GuestdjSection, στις 22.00 (gmt +02:00). Έχει διάρκεια 90mins, ξεκινάει με μια futuregarage και dubstep ατμόσφαιρα από τον Killahurtz, ώσπου αναλαμβάνει ο Volty με jungle, dubstep, dubwise drum'n'bass και τέλος καταλήγει στον Nvision με liquid d'n'b και ένα blend με dubstep, uk garage, futuredub. Stay tuned and Enjoy the mix set by Naiive!!!

Sunday 13 June 2010

Sex & Drugs & Rock & Roll

Χθες το βράδυ είδα το Sex & Drugs & Rock & Roll, μουσική βιογραφική ταινία, που ουσιαστικά, στηρίζεται στη ζωή του Ian Dury, τραγουδιστή των Blockhead. Ο Ian Dury, που υπέφερε από μικρός από πολιομυελίτιδα, γεγονός που δεν τον εμπόδισε, βέβαια, να είναι ένας αληθινός rock star, να τα σπάει σε κάθε ευκαιρία και με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του να γίνει, όπως οι περισσότεροι του είδους, πολύ αγαπητός αλλά και πολύ μισητός, μια όμορφη τραγική φιγούρα που άφησε μερικά απ' τα γνωστότερα τραγούδια(hit me with your rhythm stick, sex & drugs & rock n' roll, spasticus autisticus που ακούγονται και στην ταινία) να μας συντροφεύουν.

Η ταινία δρα σε 3 επίπεδα, ένα σε μία παράσταση, όπου ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής ιστορεί κομμάτια της ζωής του, μεταφερόμαστε, έτσι, σε 2ο επίπεδο στη ζωή του όπου φαίνονται να διαδραματίζονται τα περισσότερα γεγονότα, πολλά απ' τα οποία έχουν να κάνουν με το γιο του. Έτσι, γίνεται συνειρμικά η σύνδεση με τα δικά του παιδικά χρόνια και η μεταφορά στο 3ο επίπεδο. Ταινία πάρα πολύ καλή με γαμάτες, δυνατές μουσικές, με πολύ όμορφη σκηνοθεσία και γρήγορες εναλλαγές εικόνων. Μία εξαιρετική μουσική λύση για ένα βαρετό, ανυπόφορα ζεστό βράδυ του Ιουνίου...

Thursday 10 June 2010

Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 2010

γιατί τα πάρκα της πόλης είναι πολύ λίγα για να μένουν σιωπηλά…
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η πιο δημιουργική και ενοχλητική γιορτή δρόμου! Η ελεύθερη, χωρίς περιορισμούς ανατρεπτική και ζωντανή έκφραση των νέων και η αγάπη για την προστασία των λιγοστών πάρκων της Θεσσαλονίκης ενέπνευσαν την Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Παιδιά Εν Δράσει" σε μια σειρά δράσεων που αφορούν τις τέχνες και τους δημόσιους χώρους της πόλης.

Το Φεστιβάλ «Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Ναβαρίνου το 2006 και από τότε έχει καθιερωθεί! Έτσι και φέτος επανέρχεται δυνατότερο από ποτέ στις 12 & 13 Ιουνίου στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, στο χώρο έναντι Δημαρχείου Σταυρούπολης επί της Λαγκαδά. Μουσικά συγκροτήματα, παραστάσεις με μαριονέτες, video προβολές, performances, έκθεση φωτογραφίας και εικαστικών, χορός, θέατρο δρόμου, τσίρκο, graffiti, visuals, επιδείξεις skate & ΒΜΧ, Capoeira, κέφι, φαντασία, δημιουργία, επικοινωνία…

Δυο λόγια και για το πρόγραμμα του διημέρου: Το Σάββατο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλα όσα προαναφέρθηκαν (street acts, εκθέσεις, επιδείξεις κλπ) συν Burning City Soundsystem, Blues Mobil Band, Salmagundi & the Hodgepodge, Techsoir, Atary και Chris Primo vs Mentiro, ενώ την Κυριακή θα υπάρχει απ' τις 11 το πρωί show για παιδιά και θα έχετε ο χώρος θα γεμίσει μουσικές από τους Skaribas, Stefanatty, Paranaue, No knock entry, Global Vibe, Ekmek και Dj Booker!

Εδώ στον paranoise που τα τελευταία 2 χρόνια στηρίζουμε και δημιουργούμε ευκαιρίες για πραγματικό πολιτισμό με διάφορες εκθέσεις και events, είμαστε χορηγοί επικοινωνίας και καλούμε όλους εσάς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, να 'ρθείτε να τα σπάσουμε!(με την καλή έννοια :P)

Δρόμοι, Πλατείες, Πεζοδρόμια, Στρατόπεδα, Πάρκα, Εγκαταλελειμμένα Κτίρια ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Οι νέοι της πόλης συναντιούνται, συζητούν και οραματίζονται, μια πόλη φιλόξενη και ζωηρή, γειτονιές ζωντανές και δημιουργικές, κατοίκους ασυμβίβαστους και τολμηρούς…
η πόλη μας ανήκει

Λίγα λόγια για τους Kids in Action:

Στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε το 2003 η ομάδα νέων "Παιδιά εν δράση". Μέσω κάποιων ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ε.Ε. και με την τρέλα γύρω από οτιδήποτε informal-μη τυποποιημένο μπορεί να δημιουργηθεί σε μία πόλη, αρχικά ήταν "ψυχαγωγοί-εμψυχωτές" για παιδιά. Σιγά σιγά έλαβαν και άλλες δράσεις με πιο γνωστή τη διοργάνωση του φεστιβάλ "Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε". Τέλος, πρόκειται για μια ομάδα εθελοντών στην οποία μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει αλλά και να βρει μέσω αυτής πολλά σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές οργανώσεις τα προγράμματα νέων κτλ.
Cu there!

Tuesday 8 June 2010

Summer Vibes/June Airplay


20 προτάσεις για τον Ιούνιο από τους παραγωγούς του Paranoise συνθέτουν το πρώιμο soundtrack αυτού του Καλοκαιριού!!

Shawn Lee & Clutchy Hopkins - 7 Inch (Ubiquity Records) listen
Gold Panta - You (Notown Records) listen
We Are Standard - Dont Give Up(John Talabot Slowmix)(No Label) listen
Blend feat Elephant Phinix - PressForward (Cast-A-Blast) listen
Lorn - None An Island (Brainfeeder) listen
Richie Cunning - One Dollar Wonder (Routine Fly) listen
Skeletons - Firesticks (Impossible Arc Records) listen
Untold - Discipline (Hemlock) listen
Elemental - Speak Dub (Runtime Records) listen
The Q4 - Mount Everest (Project Mooncircle) listen
Portico Quartet - Isla (Real Worlds Records) listen
Eloy - Daybreak (EMI Germany) listen
Fuer.steps - Lunar Dust (ABC Alphabeat) listen
Stealpot - Chain Reaction (Spirea) listen
Vo-Phoniq - Itinéraire Cosmic part.1 (Dawn Records) listen
Mos Dub - History Town (Not On Label) listen
High Tone - Spank (Jarring Effects) listen
Natural Self - Believer (Tru Thoughts) listen
Ariya Astrobeat Arkestra - Lost In Kinshasa (45 edit) (First Word) listen
Jiang Liang ft.Jerry Coox - Pure Asian Dub (Fresh Poulp Records) listen

cheers!!

Friday 4 June 2010

Tripping & Hopping

Πριν καμιά βδομάδα είδα το ακόλουθο ενδιαφέρον μινι-ντοκυμαντέρ, σχετικά με το Trip Hop: τι είναι, και πώς υπάρχει στην Ελλάδα. Ακούγονται πολλά και όμορφα τραγούδια, ενώ οι συνεντεύξεις είναι από τους: Night on Earth, Ekos Quartet, Imam Baildi, Sequence Theory, Blend a.k.a. Mishkin και Gacho Rejected.

Μου άρεσε πολύ γιατί όλοι όσοι μιλάνε, είναι προσγειωμένοι... γνωρίζουν την πραγματικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής και βιομηχανίας και εξηγούν πώς αυτό που κάνουν, το κάνουν επειδή γι' αυτούς είναι ανάγκη, είναι μια μορφή έκφρασης. Επίσης, πολύ ωραίο το σημείο που εξηγούν πώς τέτοιες μουσικές είναι συνδεδεμένες με τις μεγάλες πόλεις, τους γρήγορους ρυθμούς τους, τη βρωμιά στους δρόμους, τη φασαρία και όλα αυτά.

Πραγματικά πολύ καλή δουλειά από τον Αλέξανδρο Τόλιο-Ζήσο και Κώστα Ζυμαράκη, που δίνει πολλά στοιχεία για να γνωρίσει κανείς τη μουσική αυτή (τουλάχιστον στα ελληνικά πλαίσια), δοσμένα σε πολύ όμορφη "trip hop" ατμόσφαιρα.

Thursday 3 June 2010

Jaychromatic's Empty Mix on Paranoise

Αυτό το Σάββατο έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά διαφορετικό mix απ' όσα έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό τους ακροατές του Paranoise από τον Jaychromatic.

Ο Δημήτρης Λεμονής ή Jaychromatic, κάτοικος Σερρών, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι ένας εκ των ιδρυτών του πολύ ενδιαφέροντος Φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής 7/8 που έγινε πέρυσι στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και ραδιοφωνικός παραγωγός του Rodon Fm εδώ και αρκετό καιρό.

To
ambient, electronica, idm και techno mix που επιμελήθηκε ο Jay θα μεταδωθεί αυτό το Σάββατο 05/06 γύρω στις 22.00 ενώ στην συνέχεια θα αναρτηθεί και το σχετικό Link.

Τέλος μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή του Jay ''
Empty Set'' κάθε Πέμπτη στις 12 το βράδυ από τη συχνότητα 95 fm του Rodon η από το διαδίκτυο. so τιουν ιν!

Wednesday 2 June 2010

Kouhei Matsunaga live in Athens!

Για όσους θα βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και δεν πολυενδιαφέρονται να περάσουν μία βόλτα από το Synch το Σάββατο, η Creative Space μαζι με τον Aposintonismo διοργανώνoυν ένα free party στο Λυσιατρείο με καλεσμένο τον Ιάπωνα στην καταγωγή Kouhei Matsunaga.

O Matsunaga γεννημένος στην Οζάκα μεγάλωσε ακούγωντας Hardcore Techno και Rap, πρωτοασχολήθηκε με την παραγωγή το 1992 σπουδάζωντας παράλληλα αρχιτεκτονική. Τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Βερολίνου και Οζάκας κάτι που τον βοήθησε να ασχοληθεί με όλα τα διαφορετικα projects του.Αναφορικά έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς από όλο τον κόσμο όπως οι Μerzbow, Conrad Schintzler, Μika Vainio (Pan Sonic), Sean Booth(Autechre), Mr Maloke(Puppetmastaz), Sensational (ex Jungle Brothers) ενώ έχει κυκλοφορίες σε θρυλικά labels όπως Important Music, Raster Noton και Wordsound.

Τα τελευταία χρόνια ο ήχος του διαμορφώνεται από διαφορετικά και εξίσου ενδιαφέροντα μουσικά ρέυματα όπως Abstract, Industrial, Glitch και Τechno-Breaks, ενώ η τελευταία του συνεργασία με τον Τoshio Munehiro στο project ΝHK πήρε διθυραμβικές κριτικές από τα ξένα media σηματοδωτόντας μία νέα αρχή στην Ιndustrial, Experimental σκηνή.

''I think he's an important figure at the moment, he's bringing different people from different areas together in a way that I haven't seen for fucking ages'' ήταν τα λόγια του Sean Booth των Αutechre για τον Matsunaga .

Aυτό το Σάββατο λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται free party στο Λυσιατρείο με τον Kouhei Matsunaga και support από τους Thorivos (live act), Ps.Stamps (dj set) & Kernelcoremode (dj set).

Dubkasm - Transform trilogy (Transform I, Transformed in Dub, Transform I-Remixed)

Οι Dubkasm(url/myspace) έγιναν στον κόσμο της reggae ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί πέρσι (2009) με το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Transform I", που χαρακτηρίστηκε από πολλά μέσα που ασχολούνται με το είδος ως ο καλύτερος reggae δίσκος της χρονιάς. Όχι κι εύκολο ε? Από το Bristol (πού αλλού?) οι παιδικοί φίλοι, dj Stryda και ο σαξοφωνίστας Digistep, έφτιαξαν αυτό το διαμάντι της σύγχρονης roots-reggae που κέρδισε σίγουρα το σεβασμό από μεγάλη μερίδα του κοινού. Τα κομμάτια δουλευόντουσαν χρόνια σε dub κυρίως φόρμες, ενώ προστέθηκαν vocals από τους Dub Judah, Ras B, Levi Roots και Afrikan Simba.

Ας έρθουμε στο 2010, και λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του "Transform I", κυκλοφόρησε το "Transformed In Dub", ουσιαστικά στις dub εκδοχές από τον Digistep που αυτό το διάστημα ήταν στη Βραζιλία απ' όπου κατάγεται εν μέρει, ενώ όπως εξηγεί και στη συνέντευξή του παρακάτω, το σκεπτικό ήταν να αναδειχτούν οι dub ήχοι όπως δεν ακούστηκαν στο πρώτο δίσκο.

Και μετά και από αυτό κλείνουν την τριλογία με ένα καταπληκτικό δεύτερο ρεμίξ δίσκο Dubkasm - Transform I-Remixed, αυτή την φορά σε dubstep ρυθμους.. Συγκεκριμένα ζήτησαν από μεγάλα ονόματα της dubstep από το Bristol να συμβάλλουν προσφέροντας ο καθένας την dubstep εκδοχή κάποιων κομματιών! Έτσι, Pinch, Peverelist, Appleblim & Gatekeeper, Headhunter, Guido, Gemmy, RSD, Hyetal, Forsaken και Jakes ακούγονται στον 3ο αυτό δίσκο που ακόμη και στο στάδιο της dubstep τα τραγούδια διατηρούν κατά κάποιον περίεργο τον reggae χαρακτήρα τους και την roots αισθητική τους.

Ακολουθεί μια ωραία συνέντευξη των Dubkasm χωρισμένη σε 2 κομμάτια.
Part 1
Part 2

Tuesday 1 June 2010

Ninja Tune showcase: Bonobo live band & Mr.Scruff!

Ο Ιούνιος μπήκε και πολλοί στην Θεσσαλονίκη αναμένουν την 3η του μήνα, ημέρα Πέμπτη, όπου θα λάβει μέρος στον χώρο του Block33 μία σπέσιαλ βραδιά της αγαπημένης μας Ninja Tune! Σε αυτήν θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην πόλη με full live band ο Bonobo, αλλά και ο Mr.Scruff, του οποίου η προγραμματισμένη παρουσία για τον Απρίλιο είχε ανασταλεί εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου που ταλαιπώρησε την Ευρώπη. Τώρα όμως, οι δύο Άγγλοι παραγωγοί θα προσφέρουν μία υπέροχη, χωρίς προηγούμενο ninja βραδιά στα 2 stages του Block!

Ο Bonobo εδώ και 10 χρόνια με τις πάντα ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του έχει καταφέρει να ακουστεί σε όλη την γη και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του διάσημου label της Νinja Tune. Ο Simon Green, όπως είναι το όνομά του, με τα πρώτα 3 albums του, Αnimal Magic (2001), Dial 'M' for Monkey (2003), Days to Come (2006) αγαπήθηκε για τις ξεχωριστές trip hop, downtempo παραγωγές του απίστευτα πολύ, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, και τώρα, δύο μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία της 4ης κατά σειρά ολοκληρωμένης δουλειάς του προσφέρει κάτι νέο. Το Black Sands που ήδη έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, έχει περισσότερες ηλεκτρονικές jazz κατευθύνσεις, χωρίς να χάνει την μουσική ταυτότητα του ήχου που παράγει ο Bonobo. Η παρουσία του επί σκηνής μαζί με τα υπόλοιπα 9 μέλη της μπάντας του αναμένεται να μας συναρπάσει και να μας προσφέρει μία μοναδική μουσική εμπειρία!

Στο άλλο stage του Block33, ο Αndy Carthy, όπως είναι το real name του Mr.Scruff, θα παρουσιάσει το δικό του ιδιαίτερο πολυποίκιλο 5ωρο set! Ο Μr.Scruff είναι γνωστός για τις εκλεκτικές μουσικές του προτιμήσεις, τα visuals με cartoons που κάνει ο ίδιος, την αγάπη του για το τσάι, τα extended sets του που περιλαμβάνουν τα περισσότερα είδη μουσικής, από latin, soul, reggae και afro, funk μέχρι hip hop, dubstep και disco, house! Μεγάλωσε και ζει στο Stockport της Αγγλίας κι από το 1994 ως σήμερα έχει καταξιωθεί παίζοντας στα καλύτερα clubs ανά τον κόσμο με τα albums του να μετράνε εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις worldwide! Πρώτη του κυκλοφορία ήταν το Hocus Pocus 12'' (1994), ενώ ακολούθησε 3 χρόνια αργότερα το πρώτο του ομώνυμο album, Mr.Scruff στην Robs και στην Pleasure records. Έπειτα ο Scruff κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ninja Tune όπου και γίνεται από τα κεντρικά πρόσωπα του label, κυκλοφορώντας 2 πετυχημένα albums, το Keep it Unreal (1999) και το Trouser Jazz (2002). Tελευταίες κυκλοφορίες του είναι το Ninja Tuna (2008) και το Bonus Bait (2009) τα οποία πρόκεινται ουσιασικά για συλλογές του Scruff πάνω σε releases της Ninja Tune.

Support act θα κάνουν ο Cayetano με τον dj Booker ως Cayetano Soundsystem, που έχουν αγαπηθεί σαν σχήμα τόσο πολύ από το ελληνικό κοινό, λίγες μέρες μόλις πριν την εμφάνισή τους στο φετινό Synch Festival! Την Πέμπτη 3/6 οι πόρτες στο Βlock33 ανοίγουν στις 21.00, ενώ η προπώληση είναι σε εξέλιξη με τα εισητήρια να κοστίζουν αυτήν την στιγμή 20eu στα Metropolis, Stereodisc, Source και στην είσοδο 25eu. Eπίσης, Bonobo live band μαζί με Cayetano Soundsystem έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το αθηναϊκό κοινό, αύριο Τετάρτη 2/6 στο ΚύτταροLive! enjoy it!