Sunday 30 May 2010

Matt Elliott live in Thessaloniki 2/6

Σε λίγες ημέρες έρχεται στην Θεσσαλονίκη μία σημαντική προσωπικότητα της εναλλακτικής σκηνής στην Ευρώπη. Ο Matt Elliott που ζει τα τελευταία χρόνια κάπου ανάμεσα στο Bristol και στην Ισπανία, θα εμφανιστεί live στο Club του Μύλου την προσεχή Τετάρτη 2 Ιουνίου, σε ακόμη ένα ξεχωριστό event organized by Melotron Team! H έναρξη έχει οριστεί στις 22.00 ενώ η προπώληση είναι σε εξέλιξη και κοστίζει 13eu, με τα εισητήρια στην πόρτα να είναι στα 18eu.

Ο Matt Elliott είναι ένας καλλιτέχνης που εδώ και δύο δεκαετίες έχει περάσει από πολλά στάδια στην μουσική του εξέλιξη, πειραματίζεται συνεχώς και καταπιάνεται με διαφορετικά projects, βάζοντας όμως πάντα στις δισκογραφικές του δουλειές την προσωπική του σφραγίδα. Η μεγάλη καριέρα του ξεκινάει από τις αρχές του '90 όταν και αποτέλεσε μέλος των θρυλικών τότε Flying Saucer Attack. Έπειτα, ίδρυσε το προσωπικό του σχήμα Third Eye Foundation που άφησε το δικό του στίγμα στην διαμόρφωση της αγγλικής ηλεκτρονικής σκηνής, με την κυκλοφορία 6 albums σε διάφορες άσημες british εταιρείες.

Παρόλο που είχε κερδίσει την διεθνή αναγνώριση ο Matt Elliott με τους Third Eye Foundation, το 2002 αφήνει αυτό το παρελθόν πίσω μια για πάντα, και προχωράει σε ένα καθόλα προσωπικό project. Πλέον στρέφεται ξεκάθαρα στην folk μουσική, αναζητώντας αρχέγονα πράγματα, τις ρίζες folk μουσικών, όπου τις έβρισκε ενδιαφέρουσες. Σταδιακά παρατάει τις ηλεκτρονικές φόρμες και αντικαθιστά αυτόν τον ήχο με όργανα όπως κιθάρα, βιολί, πιάνο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα στις μουσικές κυκλοφορίες του πια είναι η μελαγχολική, σκοτεινή διάθεση που αναβλίζει από τους στίχους και την μουσική του. Το πρώτο του album σαν Matt Elliott βγήκε στην ανεξάρτητη εταιρεία Domino το 2003 με τίτλο The mess we made, ενώ σημαντικός σταθμός αποτέλεσε η συνεργασία του με την γαλλική Ιci d' Ailleurs, όπου κυκλοφόρησε μία ξεχωριστή τριλογία. Πρώτα το Drinking Songs, δεύτερο το Failing Songs και τέλος, το Howling Songs.

Opening act θα κάνει ο Inverz, μέλος της Granny records και του project Goodluck Mr.Gorski. Με την χρήση ακουστικών και ηλεκτρικών κιθάρων, αναλογικών εφέ, samples, field recordings δημιουργεί ένα πλούσιο σε έκφραση αστικό ambient τοπίο. Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της αμερικάνικης εταιρείας Installsounds.

Friday 28 May 2010

Moca Revolutioneries

Οι αγαπημένοι Moca Juniors Soundsystem, παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον mixtape που έφτιαξε ο Nek. Περιέχονται αποκλειστικά κομμάτια Ελλήνων καλλιτεχνών, σχημάτων, συνεργασιών κλπ. Οι ρυθμοί φυσικά κινούνται γύρω από reggae, ragga, hip hop και dub ήχους ενώ το σκεπτικό πίσω απ' αυτή τη δημιουργία είναι οι λιγοστοί καλλιτέχνες που ασχολούνται σοβαρά με τη reggae (ή ότι άλλο κοντινό) να έρθουν πιο κοντά και φυσικά να τους γνωρίσει ο κόσμος.
Tracklist
01. Bronco – introduction
02. Marcus Gambla – Badman Sense
03. Aπέχεις – Στην Eυχή
04. Dispero ft. Rootman – Jah Guide
05. Magma Dee ft. I. Metaxa – Mακριά για λίγο
06. Soulfire – Soulfire
07. Exo – Kάποια Mέρα
08. Haji Mike & Bandulu Dub – Jah Works
09. Fundracar – Andromeda
10. Icy ft. 2j – Zητάμε
11. Big Shine ft. Alicia – Πού σαι ρε bwoy
12. Skaribas – Rasta4eye
13. Bronco – Tο Προαύλιο
14. Flowjob – Πέτα Eνοχές
15. Soulfire – Let’s Get Irie
16. Dispero ft. Mama Dama – Marianna
17. Moca Juniors – Tell Dem
18. Rigas & Cokka – Eυχή & Kατάρα
19. I.Mitri – Big Ego Woman
20. Toockhan – Empera Lion
21. Nek & Sma – Moca Jam
22. Σκιά – Aλάνες
23. Λάλλα – Tό να και τ’ άλλο
24. Oμοθυμαδόν - Smile
Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, σε ενιαίο mixtape-set και σε χωριστά κομμάτια, από εδώ. JahH!

Thursday 27 May 2010

Dubstep.gr opening w/Radikal Guru!

O Mateusz Miller a.k.a. Radikal Guru για πρώτη φορά στην Ελλάδα καλεσμένος του πολυαναμενώμενου καθαρά dubsteπικού χαρακτήρα site Dubstep.gr που αναμένεται να ανοίξει σύντομα για να υποδεχτεί του απανταχού φανς της Dubstep.

Ο Radikal Guru πολωνός στην καταγωγή και κάτοικος Ιρλανδίας τα τελευταία χρόνια ήταν από τους πρώτους που κατάφερε να συνδιάσει την reggae με την dubstep άμεσα επηρεασμένος από θρύλους της dub/roots reggae όπως Κing Tubby, Scientist, Lee Scratch Perry, Max Romeo.

Εγκαταστημένος πλέον μόνιμα στην Ιρλανδία, εκπέμπει τα vibes του σε όλο τον κόσμο καθώς έχει φιλοξενηθεί ουκ ολίγες φορές σε δημοφιλή ραδιόφωνα και radio shows στο ΒΒC Radio 1, Rinse FM, Sub FM etc.

H συνταγή του Radikal Guru παρότι απλή δεν παύει να είναι από τις πιο επιτυχημένες! Έχοντας κάνει remixes σε ιστορικά κομμάτια όπως το Νο Good του Scientist, το Chase the Devil του Max Romeo και το Κingston Town του Alborosie, ο Radikal αποτελεί σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή για μία Dubbed Out βραδιά στο Block 33 το ερχόμενο Σάββατο.

Τον Radikal Guru θα πλαισιώσουν με τα δικά τους sets οι Νuff και D-Jahsta από τους Pony Licks, όπως επίσης oι Μοca Juniors Soundsystem και o Lordd από Κακό Συναπάντημα.

event info:
dubstep.gr Opening w/
Radikal Guru, Nuff, D-Jahsta, Moca Juniors Soundsystem, Lorrd

many many subs
tickets cost: 8euro
venue: Block33

Tuesday 25 May 2010

B.R. Stylers - Indubstria [2009, Alambic Conspiracy]

Ο τελευταίος δίσκος των Ιταλών B.R. Stylers που κυκλοφόρησε πέρσι τον Απρίλιο από το label της Alambic Conspiracy, τιτλοφορείται Indubstria και έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση στους φανς(οπαδοί, όχι ανεμιστήρες) της σύγχρονης dub-reggae σκηνής. Περιέχει 9 τραγούδια και κάθε ένα (σχεδόν) ακολουθείται από την dub εκδοχή του, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Κυριαρχεί η πρωτόγονη reggae και ο πειραματισμός με ηλεκτρονική dub, ενώ όπως ακούγεται και στους στίχους τους(με τη χαρακτηριστική φωνή της Michele Grena), τους απασχολεί αρκετά η ιστορία, η "Μητέρα Γη" και οτιδήποτε φυσικό.
Tracklist
01. Let them Shine
02. Let them Shine - dub version
03. From the Ground
04. From the Ground - dub
05. As One
06. As One - dub version
07. No Liar
08. No Liar - dub version
09. Wrong Preachers
10. Wrong Preachers - dub version
11. Come back to the Truth
12. Come back to the Truth - dub
13. Indubstria
14. Hemp
15. Hemp - dub version
16. Jah Plan rusty mix
17. Jah Plan - dub version

Τους B.R. Stylers τους μάθαμε απ' το Italian Dub Community showcase vol.1 & vol.2 (βλ. εδώ). Παρ' όλα αυτά όμως φτιάχνουν μουσικές γύρω στα 10 χρόνια και το πρώτο τους album aka Dub Resonance βγήκε το 2002. Από τότε έχουν βγάλει άλλα 4 και μπορείτε να τα βρείτε όλα για free download στην σελίδα τους. Jah Forevah !

Mos Dub by Max Tannone [released on 2010]

Στις 6 Απριλίου του 2010 κυκλοφόρησε online το νέο remix project του Max Tannone από την Νέα Υόρκη, Mos Dub. Πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, με την φωνή του ράπερ Mos Def και τον Μax στην παραγωγή σε κλασικούς dub, reggae ήχους συνδιασμένους με hip hop. Το album περιλαμβάνει 10 tracks με συνολική διάρκεια 36 λεπτών και όπως και παλαιότερα releases του Τannone διατείθενται free. Οπότε όσοι ψήνεστε κατεβάστε το και ακούστε τα History Town, Travellin' Underground, Johnny Too Beef τα οποία ξεχωρίζουν από την πρώτη κιόλας ακρόαση του Μοs Dub!

O Max Tannone έγινε γνωστός σαν παραγωγός τα τελευταία χρόνια με δύο mashup δουλειές του μέσα στο 2009. H πρώτη ήταν το project του, Jaydiohed, που κυκλοφόρησε την 1η Ιανουαρίου του '09 και βασίστηκε σε instumentals δημιουργημένα από samples πολλών διαφορετικών albums, ep's, b-sides των Radiohead, mixαρισμένα με a capella tracks ηχογραφημένα από τον γνωστό Jay-Z. Tο 2ο mashup project του Μax Tannone ακολούθησε παρόμοια συνταγή αφού remixαρε τον δίσκο check your head των Beastie Boys του '92, και δημιούργησε το Doublecheck Your Head. Μπορείτε να τσεκάρετε τα releases του και θα ακούσετε την δικιά του νεοϋορκέζικη εκδοχή σε παλαιότερoυς massive ήχους. Αll for free.

Mos Dub by Max Tannone

Monday 24 May 2010

Tonight Stagga (uk) & dj Booker live on air!

Σήμερα το βράδυ, στην εκπομπή του DJ Booker (22.00-24.00, gmt+2), θα εμφανιστεί εκτάκτως ο Stagga! Ο διεθνούς φήμης Ουαλός από το Cardiff, με τις τόσες μεγάλες hip hop και dubstep παραγωγές, που βρίσκεται στην πόλη μας από την Παρασκευή, για το party του σταθμού μας, και μετά από μια απρόβλεπτη και εξαντλητική, όπως μάθαμε, guest εμφάνιση χθες το βράδυ στα πανεπιστήμια, θα βρίσκεται απόψε μαζί με τον Dj Booker στα decks για ένα μοναδικό broadcast στο stream του paranoise!

Τι θα γίνει ακριβώς, πώς και τι θα παίξουν, μόνο αυτοί το ξέρουν και θα είναι σίγουρα μεγάλη έκπληξη. Όσοι, λοιπόν, γουστάρετε τις μουσικές τους, ετοιμάστε τα pc σας και συντονιστείτε να τα σπάσουμε! YEAHHHHH

Thursday 20 May 2010

More details for tomorrow's Paranoise B-Day at Block33!

Αύριο Παρασκευή είναι η πολυαναμενόμενη μέρα γεννεθλίων του Paranoise Radio! Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον και οι πρώτες αφίξεις στην Θεσαλονίκη είναι γεγονός... Pinch, Stagga, Jahtari είναι κάποια σπουδαία ονόματα που έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση της αστικής μουσικής κουλτούρας στην Ευρώπη και εμφανίζονται για πρώτη φορά στην πόλη μας σε ένα πολύπλευρο και πλούσιο event. Στα 2 stages του Block33 θα ακουστούν αρκετές διαφορετικές, φρέσκες μουσικές από τους dj's, Disphonia, DJ Booker, Nuff, Somethink και πολλούς ακόμη Paranoise DJ's, ενώ επίσης στο indie section θα παίξουν 3 από τα πιο αγαπημένα σχήματα της πόλης! Royal Etiquettes, Mary's Flower Superhead και Liebe ετοιμάζονται να μας απογειώσουν από τις 22.00 στο live stage του block33, γι αυτό όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα! Όλα αυτά πλαισιωμένα από τα εικαστικά, με διαδραστικές κατασκευές, live visuals, έκθεση φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν την καλύτερη διάθεση για ένα super ανοιξιάτικο party!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, με την είσοδο να κοστίζει 12eu μέχρι τις 00.00 κι από κει και μετά θα είναι στα 15eu. Μετατέθηκε η ώρα αλλαγής τιμής κατά μία ώρα καθώς υπήρχε ένα προβληματάκι με την προπώληση, η οποία συνεχίζεται για λίγες ακόμη ώρες στο paranoise.eventbrite.com για discount e-tickets στα 10eu, οπότε hurry up! Μπορείτε επίσης να δείτε το πρόγραμμα κατά προσέγγιση με τα sets και τα live όπως θα παίξουν αύριο στο Βlock33. just enjoy it!

Monday 17 May 2010

Kερδίστε free pass για τις 21/5!!

Μόλις 4 μέρες μείνανε για τα φετινά γεννέθλια του Paranoise Radio κι από σήμερα μπορείτε να κλείσετε θέση για την Παρασκευή 21 Μαϊου στα 2 stages του Block33! Προμηθευτείτε εισητήρια στην προπώληση με ένα κλικ στο paranoise.eventbrite.com, όπου θα βρείτε discount e-tickets στην τιμή των 10eu!

Επίσης, από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε μέσω διαγωνισμών 10 free pass για την ερχόμενη Παρασκευή στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας στο contest@paranoiseradio.com κατά την διάρκεια των εξής εκπομπών: Δευτέρα 22.00-00.00 DJ Booker, Τρίτη 22.00-00.00 FunxionCrew, Τετάρτη 18.00-20.00 Νikosss, Τετάρτη 22.00-00.00 Quantum Load, Πέμπτη 18.00-20.00 Chrisz. Δύο προσκλήσεις θα κληρώνονται σε κάθε μία από αυτές τις εκπομπές 5 λεπτά πριν το τέλος αυτών, οπότε stay tuned και διεκδικήστε την ελεύθερη είσοδο στο Block33 στην ημέρα του Paranoise! Pinch, Stagga, Jahtari έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη μας, πλαισιωμένοι από τους υπόλοιπους dj's, τα live των Royal Etiquettes, Mary's Flower, Liebe και την μεγάλη εικαστική ενότητα του event, υπόσχονται μία βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη! just... enjoy it ;-)

Saturday 15 May 2010

Stagga on Paranoise B-Day // Listen to the promo mix!

Στις 21 Μαϊου, στο μεγάλο event του Paranoise Radio για τα 2 χρόνια ζωής, θα έχουμε την ευκαιρία να απολάυσουμε και τον Stagga, το set του οποίου κατά την άποψη μου θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πιο σπασιματικά set της βραδιάς! Σήμερα στις 22.00 έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε οn air το promo set Stagga's Non Alcoholic Rider Mix στο guestdjsection με διάρκεια 50mins.

Ο Stagga έιναι γεννημένος στην Ουαλία και δραστηριοποιείται εδώ και 8 χρόνια περίπου στα μουσικά δρώμενα της Αγγλίας και της Γερμανίας, αφήνοντας το δικό του στίγμα στην urban dance κουλτούρα της ευρωπαικής μουσικής σκηνής. Συγκεκριμένα το 2002 στο Cardiff της Αγγλιάς έφτιαξε το team των Optimas Prime μαζί με τους Monkey και Touchy Muff. Οι Optimas Prime λοιπόν δημιούργησαν και το δικό τους label (Dial Up Records), και με dub και old school hip hop επιρροές κυρίως αρχισαν να κάνουν τις δικές τους παραγωγές με drum loops, μπόλικο scratching, αποτυπώνοντας στον ήχο τους όλη την βρωμιά και την αλήτεία που προφανώς ζούσαν και στην καθημερινότητα τους. Έτσι λοιπόν αυτός ο underground ήχος των Optimas Prime δεν απείχε και πολύ απο το πρωιμό grime που εμφανιζόταν εκέινη την εποχή στην Αγγλία. Τίποτα λοιπόν δεν μοιάζει να έιναι τυχάιο, καθώς σήμερα τα πράματα έχουνε πάρει πλέον την φυσική τους ροή, και ο Stagga είναι ένας πολύ μεγάλος dubstep παραγωγός και dj, με μοναδικό στυλ και ιδιαίτερες παραγωγές. Στα κομμάτια του χρησιμοποιεί αρκετά wobbles, και βρώμικα τύμπανα κρατώντας τον ήχο του πάντα underground και άρρηκτα συνδεδεμένο με το hip hop παρελθόν του.

Σήμερα ο Stagga δραστηριοποιείται μουσικά στο Βερολίνο και έιναι μέλος της Rag & Bone Records, ενός πολύ σημαντικού label που δεν περιορίζεται μουσικά, καταργόντας τις ταμπέλες στην μουσική αλλά προσέχοντας να διατηρεί ένα σταθερό ύφος και μια προσωπικότητα, καθώς υπάρχουν διάφορες παραγωγές όπως grime, techno, breaks δίνοντας όμως πολύ έμφαση στο bass. O Stagga επίσης έχει ταυτόχρονα κυκλοφορίες και σε άλλα lables όπως Rudeez, Robox-Neotech και Chrome Kids.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικός και επιδραστικός είναι αυτός ο καλλιτέχνης, τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά σε ένα πολύ ενδιαφέρον και πολυσυλλεκτικό dj set γεματό με την underground-ίλα που κουβαλάει τόσα χρόνια στις πλάτες του ο Stagga. Στις 21 Μαϊου ο πολλά υποσχόμενος Stagga θα βρίσκεται στο Block33 για τον εορτασμό των 2 χρόνων Paranoise και πιστέυω κομμάτια όπως τα Sick As Sin, Face Gets Spat και Freight Dub θα μας μείνουν αξέχαστα...

Friday 14 May 2010

2 Years Paranoise // 2 Stages Block33, 21 May!!!


Δύο χρόνια φρέσκες μουσικές, δύο χρόνια Paranoise Radio! O Paranoise αυτόν τον μήνα μπαίνει στον τρίτο χρόνο ζωής του και ετοιμάζεται να γιορτάσει μαζί με όλους τους φίλους και συνεργάτες του στον πολυχώρο Block33 σε ένα 2 stages event με καλεσμένους πολλούς μουσικούς και μπάντες από το εξωτερικό και την εγχώρια σκηνή. Την Παρασκευή 21 Μαϊου στα γεννέθλια του Paranoise φιλεξενούνται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη δύο από τα πιο σημαντικά ονόματα της Dubstep παγκοσμίως, οι εκφραστές του πιο σύγχρονου και φρέσκου Dub/Reggae ήχου, όπως και κάποιες από τις καλύτερες Ιndie ελληνικές μπάντες, αλλά και ένα ολόφρεσκο Synth Pop duo. Ακόμη τα δίκα τους ξεχωριστά sets θα παρουσιάσουν στο Club του πολυχώρου γνωστοί εγχώριοι dj's και πολλοί παραγωγοί του Paranoise. Στις 21 Μαϊου ο χώρος του Block33 θα είναι αρκετά διαφοροποιημένος, αφού τα γεννέθλια του Paranoise θα πλαισιώσουν έκθεση φωτογραφίας από τον Φωτογραφικό Όμιλο ΑΠΘ, live visuals, interactive installations και άλλες δραστηριότητες. just enjoy it!

DJ Pinch: Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της dubstep σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτοικος της μητρόπολης της dubstep, Bristol. Έχει πολλές συμμετοχές σε μεγάλα fests ανά τον κόσμο (πχ. Sonar, Exit, Synch), ιδρυτής και host των Subloaded series που είχαν ως αποτέλεσμα την εξέλιξη της Dubstep και την ανάδειξη πολλών καλλιτεχνών στην Βρετανία, ενώ ήταν από τους πρώτους που συνέβαλλαν δραστικά στην έξαρσή της μέσω της δισκογραφικής του, Tectonic records, που ανήκει στα πιο σεβαστά labels και περιλαμβάνει κυκλοφορίες από Joker, Skream, Benga, 2562, Peverelist, Loefah κ.ά.

Jahtari Soundsystem: O Rootah είναι ένας εκ των δύο ιδρυτών του πιο επιδραστικού dub label στην Ευρώπη, που δημιούργησε τον πρωτοποριακό ήχο της Digital Laptop Reggae. To label των Jahtari με αφετηρία την Γερμανία γρήγορα εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και σήμερα αποτελείται από πολλά σημαντικά ονόματα της Dub από ολόκληρη την Ευρώπη, Disrupt, Soom T, Bo Marley, Mungo’s Hifi, Volfoniq, Tapes. Tα live τους χαρακτηρίζονται από την μοναδικότητα με την οποία παράγουν τον ήχο τους κι έτσι η εμφάνιση του Rootah στην Θεσσαλονίκη μαζί με έναν από τους γνωστότερους MC’s των Jahtari, El Fata, αναμένεται εκρηκτική και άκρως ενδιαφέρουσα!

Stagga: Ένας καλλιτέχνης από την Ουαλία που έχει συμβάλλει πολύ στην διαμόρφωση της underground σκηνής του Λονδίνου και του Βερολίνου, κάτοικος του οποίου είναι τα τελευταία χρόνια. Έχει σπουδαίο μουσικό παρελθόν καθώς είχε γνωρίσει μεγάλη αναγνώριση με τις Hip hop παραγωγές του με τα τελευταία χρόνια να ασχολείται κυρίως με dubstep και grime. Παράλληλα βοηθάει νέους μουσικούς μέσω των workshops παραγωγής που οργανώνει κατά καιρούς σε Αγγλία και Γερμανία, ενώ οι κυκλοφόρίες του σε δισκογραφικές όπως Rag N' Bone, Robox Neotech, Chrome Kids τον έχουν εγκαθιδρύσει ως έναν από τους πιο διαφορετικούς και αναγνωρίσιμους μουσικούς στην dubstep σκηνή του σήμερα.

Royal Etiquettes: Η τριμελής μπάντα που αποτελούν οι Tony, Αριστοτέλης και Οδυσσέας έχει καταφέρει μέσα σε 2 χρόνια να κεντρίσει άμεσα το ενδιαφέρον του indie κοινού και να αγαπηθεί όσο λίγες. Οι Royal Etiquettes σχηματίστηκαν σαν εσωτερική ανάγκη των τριών με αποκλειστικό γνώμονα την βαθιά αγάπη τους για την μουσική, κάτι το οποίο αποδεικνύουν σε κάθε live τους επί σκηνής με την ατελείωτη ενέργεια και ζωντάνια που μεταδίδουν στον κόσμο. Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται άκρως εκρηκτικά με επιρροές από garage και punk ως indie, ενώ αίσθηση έκανε η πρόσφατη εμφάνισή τους στο Bios στα πλαίσια του Velvet festival.

Mary's Flower Superhead: Mία μπάντα πολύ δυναμική που με την σημαντική συνεισφορά της στην ελληνική indie σκηνή τα τελευταία 10 χρόνια έχει κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου. Ο ήχος τους έχει επιρροές από την πρώιμη American Indie/Post Punk σκηνή, ενώ παράλληλα πειραματίστηκαν αρκετά ωστέ να προσθέσουν groove στοιχεία στα τραγούδια τους. Στο παρελθόν έχουν κάνει support με μεγάλη επιτυχία σε διεθνούς φήμης μπάντες όπως Placebo, Stereo MC's, Madrugada, Erase Erata, Starmarket, Raining Pleasure, Closer και με το πρώτο τους studio album, Sway που μόλις κυκλοφόρησε από την Shift Records, είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να σας απογειώσουν!

Liebe: Ένα σχήμα που υφίσταται εδώ και έναν χρόνο από την Θεσσαλονίκη και το αποτελούν ο Dim και o George, frontman του δημοφιλούς σχήματος Five Star Hotel. Επηρεασμένοι από ακούσματα των 80’s, το μουσικό είδος στο οποίο κινούνται οι Liebe ειναι synth/pop, με τον Dim στα synths να δένει τα indie φωνητικά του George και το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Πριν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους το κομμάτι “Drugs & Models” είναι ήδη επιτυχία σε ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα live τους περιλαμβάνουν και διασκευές από Pet shop boys, Depeche mode, New order και άλλα. Τέλος, έχουν παίξει support σε ονόματα όπως Saint Etienne, Nouvelle Vague και Ladytron.

DJ Sets: Επιπλέον, στα γεννέθλια του Paranoise θα συμμετέχει ο DJ Booker (bdsm*), μέλος των Fulleffekt, Cayetano, Ινφο, o Nuff, δημιουργός μιας από της πιο δραστήριες ομάδες dj's, αυτής των Pony Licks, o Somethink και too many Paranoise DJ's! Tο όλο event θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το δίδυμο των Disphonia που αποτελούν ο Νliam και ο George, μέλη των Funxion από την Αθήνα, που εδώ και 10 χρόνια έχουν πρωτοστατήσει στην δημιουργία της drum'n'bass σκηνής στην Ελλάδα!



STAGE
LIVE:
JAHTARI SOUNDSYSTEM (Rootah & El Fata, de/uk)
ROYAL ETIQUETTES
MARY’S FLOWER SUPERHEAD
LIEBE

DjSETS:
STAGGA (Rag ‘n Bone, Berlin/Cardiff)
DJ BOOKER (Fulleffekt, bdsm*)
PARANOISE DJ’s

CLUB
PINCH (Tectonic, Bristol/uk)
DISPHONIA (Funxion)
NUFF (Pony Licks)
SOMETHINK
TOO MANY PARANOISE DJ’s

OTHER
ANDREAS KARAOULANIS’ installations
VISUALS by KINOMATIK, PIXELS ON SPACE
EXHIBITION by PHOTOGRAPHY CLUB AΠΘ
GRAFFITI ACTIVITY

DOORS OPEN 20.00
TICKETS ON PRESALE:
10eu e-tickets at paranoise.eventbrite.com
12eu at Metropolis
TICKETS ON DOOR:
12eu till 23.00
15eu after 23.00

Με την υποστήριξη των:
Lovelight, Avopolis, Metropolis, ZoltanRadio1, Pony Licks, Otherwise.

Thursday 13 May 2010

Alpha Blondy live in Greece!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα (που, στην πλειοψηφία μας, μέχρι πριν 4-5 χρόνια δεν είχαμε ιδέα του τι εστί reggae πέρα από Bob Marley) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Alpha Blondy ζωντανά για δύο live appearences, αύριο Παρασκευή 14/5 στον Βοτανικό (Ιερά Οδός 72) στην Αθήνα και μεθαύριο Σάββατο 15 Μαϊου στην Βίλκα στην Θεσσαλονίκη. Ο Alpha Blondy θα εμφανιστεί με τους Solar System ενώ το ίδιο βράδυ θα εμφανιστούν στο αίθριο και το club της Βίλκας, Michael Prophet ft. Dub Asante, η Sista Caro, Paranaue, Fundracar και Young Warrior για το after party.

Για τον Alpha Blondy, λίγα πράγματα μπορεί κανείς να πει. Πρόκειται για έναν απ' τους ζωντανούς θρύλους της reggae μουσικής, αφού με σχεδόν 30 χρόνια δισκογραφίας και 17 albums, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι όντως ζωντανός. Αυτό το καλοκαίρι θα συμμετέχει σε μερικά απ' τα μεγαλύτερα festival και πραγματικά είναι μεγάλη ευκαιρία να τον δει κανείς.

Να πούμε και δυο λόγια για τους διοργανωτές One Love Reggae Ideas και One Step Forward. Χαιρόμαστε πάρα πολύ, να βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και πάνε ένα βήμα παραπάνω. Φαίνεται άλλωστε με τα ονόματα που έχουν φέρει τελευταία (dub incorporation, asian dub foundation, dreadzone, lee scratch perry, max romeo, the congos και άλλους), ότι προσφέρουν επιτέλους κάτι καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν (αφού έχουν εξαντληθεί τα πρώτα 500 που κόστιζαν λιγότερο) 30e στην προπώληση (www.ticketarena.gr, www.ticketpro.gr, Ticket House, Metropolis), ενώ στην είσοδο θα κοστίζουν 35e.

Παύλος Παυλίδης & B-movies - Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει

...ίσως η πιο αργή μουσική που έχω ακούσει τους τελευταίους μήνες.
ο Παύλος Παυλίδης, πλέον καμία σχέση δεν έχει με αυτόν των Σπαθιών, πόσο μάλλον με τον Παυλίδη απ' τα Μωρά στη Φωτιά. Ακόμα ακόμα είναι πιο ήρεμος και από τον πρώτο δίσκο με τους b-movies. Καθώς ακούω τα κομμάτια, μού 'ρχονται στο μυαλό εκείνα τα cd με τα παραμύθια που είχα μικρός. Στίχοι πιο πολύ αφηγηματικοί παρά στίχοι που τραγουδιούνται... στίχοι περίεργων ποιημάτων ίσως. Και μουσική... μουσική flat. με ελάχιστες διακυμάνσεις και επίσης χωρίς εξάρσεις, χωρίς τα ριφς, χωρίς τις μελωδίες που σου μένουν.

Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος τον ακούει και του φαίνεται ενδιαφέρον. Φαντάζομαι τον Παυλίδη μαστουρωμένο να κάθεται με την κιθάρα του να παίζει τα ακόρντα όπως πολύ καλά γνωρίζει και να ψελλίζει στίχους που περιγράφουν τις ατέλειωτες εικόνες της φαντασίας του. Το ηχογραφεί, προσθέτουν βασικά κρουστά και υποστήριξη από πλήκτρα-μπάσο και έτοιμο! Προσωπικά μου φάνηκε ατελείωτος, μονότονος και βαρετός. Απ' την άλλη είμαι πεπεισμένος ότι στην εποχή που ζούμε η μουσική είναι πιο απαραίτητη για τους ανθρώπους παρά ποτέ. Οπότε κρατάω μια πισινή... ίσως η ηρεμία που για μένα είναι άχρηστη γιατί την δημιουργώ στη ζωή μου, σχεδόν, όποτε τη χρειάζομαι, για άλλους να είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα ακούγοντας αυτόν το δίσκο και γενικά τις τελευταίες δουλειές του Παύλου.

Απ' τον δίσκο Αυτό το Πλοίο που όλο φτάνει δεν πολύ δύσκολα να ακούσετε κομμάτια στις εκπομπές μου και στο σταθμό μας, αλλά αν σας φαίνεται ενδιαφέρον κάντε τον κόπο να τον αποκτήσετε και να τον ακούσετε μόνοι σας, με την ησυχία σας.

Wednesday 12 May 2010

Paranoise DJ's την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ!

Την προσεχή Παρασκευή 14 Μαϊου ο Paranoise Radio είναι καλεσμένος στην ετήσια Έκθεση του Φωτογραφικού Ομίλου του ΑΠΘ για ένα after exhibition party! H έκθεση που φέτος μετράει πάρα πολλές συμμετοχές από τα μέλη του ΦΟΑΠΘ, στεγάζεται στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο της Αρχιτεκτονικής. Ξεκίνησε από τις 7 του μήνα με συνολική διάρκεια 2 εβδομάδων, με την τελευταία μέρα διεξαγωγής της, 21 Μαϊου, να μεταφέρεται τμήμα της Έκθεσης στo Βlock33 για τα 2α γεννέθλια του σταθμού μας. Παράλληλα με την Έκθεση, ο ΦΟΑΠΘ έχει προγραμματίσει ορισμένες προβολές ταινιών-ντοκυμαντέρ, δύο σεμινάρια σχετικά πάντα με την τέχνη της Φωτογραφίας αλλά και party! O ΦΟΑΠΘ σαν ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός σύλλογος μετράει πια 23 χρόνια συνεπούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του ΑΠΘ.

Μεθαύριο Παρασκευή, οι Paranoise DJ's θα αναλάβουν την μουσική επιμέλεια στο party που θα στηθεί από τον ΦΟΑΠΘ στον 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, στην Αρχιτεκτονική. Το party ξεκινάει από τις 21.00. Εnjoy it!

Monday 10 May 2010

Happy Birthday Airplay on Paranoise

Αυτό τον μήνα ο Paranoise κλείνει δύο χρόνια ζωής, δύο χρόνια γεμάτα με φρέσκες μουσικές. Γι αυτό πάρτε μία γέυση με το Αirplay αυτού του μήνα πριν τα πολυαναμενόμενα γεννέθλια του σταθμού στις 21 Μαίου στο Block33!

RSD - Naked Mario Kart (Blackbox) listen
Liebe - Drugs and Models (No Label) listen
Solo Banton - Coulda Never (Rootah Refix) (Jahtari) listen
Al Usher - Lullaby For Robert (Sonar Kollektiv) listen
Caribou - Sun (Berlinized mix Local Suicide vs ParadeMe) (Νο Label) listen
Mary's Flower Superhead - The Boy You Cant Destroy (Shift Records) listen
Take - Neon Beams (Alpha Pup) listen
Hotdrops ft.Carlos Alonso - Should I (Fresh Poulp) listen
Pinch - Midnight Oil (Tectonic) listen
Emalkay - When I Look At You (Sduk remix) (No Label) listen
Chew Lips - Salt Air (Alex Kapranos mix) (Kitsune) listen
Eprom - Shoplifter (Bad Acid) listen
Fetta Ketta - White Lion Dub (Italian Dub Community) listen
Mr Konfuze - Money (Nova Gain) listen
Animal Wheels - To Avoid You Is All Now (NTone) listen
El Michels Affair - Walk On By (Truth & Soul) listen
Pariah - Detroit Falls (Clone Records) listen
Ratatat - Party With Children listen
Subscape - Hardcore Members (Dub Police) listen
The Indelicates - Ill (Weekender) listen
Furia - Furia (Finders Keepers) listen
cheers!!!

Jahtarian Dubbers Vol.2 / released on April2010

Ένα από τα πλέον επιδραστικά labels της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη, οι Jahtari, κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες την δεύτερη τους συλλογή, Jahtarian Dubbers Vol.2! To netlabel που εδρεύει στην Leipzig της Γερμανίας και έχει ανακαθορίσει την πορεία της σύγχρονης dub/reggae, για άλλη μία φορά παρουσιάζει ένα άκρως ενδιαφέρον compilation με πολύ φρέσκο ήχο που σίγουρα θα σας αρέσει!

Περιλαμβάνει 13 tracks από καλλιτέχνες που ζουν σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένοι άλλωστε οι περισσότεροι jahtarians, ενώ κάποια ονόματα παρουσιάζονται για πρώτη φόρα σε release του συγκεκριμένου label, όπως οι Black Chow και Clause Four. Στο volume 2 λοιπόν, που κυκλοφόρησε 13 μήνες μετά το vol.1, υπάρχουν πολύ ωραία κομμάτια πάντα στην φόρμα αυτού που ονόμασαν οι Disrupt και Rootah, ιδρυτές του label, Digital Laptop Reggae. Mε τις πρώτες ακροάσεις του cd έχω ξεχωρίσει το Wonderland από Black Chow, τον Εl Fata στο ~Ιna the Dancehall, το Coulda Never από τον Solo Banton & Rootah, το Puff that Weed της Soom T και το International Farmer από Pupajim. Το 2ο compilation cd των Jahtari έχει διάρκεια 40 λεπτών και μπορεί να σας αρέσει και περισσότερο από το προηγούμενο. Τσεκάρετε πάντως μία και το εξαιρετικό site τους που παρέχει πολλές πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά τους Jahtari και την μουσική τους, καθώς επίσης θα βρείτε πολλά net releases προς free downloading. Θα βρείτε ακόμη και το θεωρητικό υπόβαθρο με το οποίο δημιουργούν τoν ιδιαίτερο ηλεκτρονικό reggae/dub ήχο τους.

Οι αγαπημένοι μας Jahtari έχουν χιλιακουστεί στον Paranoise αυτά τα 2 χρόνια του σταθμού που συμπληρώνονται αυτόν τον μήνα, και θα μοιραστούμε μαζί σας οh fuckin yeah live στις 21 Μαϊου Jahtari Soundstem στην Θεσσαλονίκη από τον Rootah (de) και τον MC El Fata (uk) στα γεννέθλια του Paranoise στο Block33! Για πρώτη φορά Jahtari Riddim Force εμπειρία στην Θεσσαλονίκη λοιπόν, και νομίζω λίγοι θα το χάσουνε... just enjoy it!

Sunday 9 May 2010

Mr Konfuze - Nova Gain 002

Η γενικά άγνωστη Nova Gain προχώρησε στην έκδοση του δεύτερου δίσκου της, με όνομα Nova Gain 002. Πρόκειται για ένα 12'' ep με κομμάτια του Mr. Confuse, γερμανού παραγωγού που παίζει κυρίως funk και elecotronics. Περιέχονται 4 γνωστά κομμάτια σε διασκευή, πολύ ρυθμικά, ότι πρέπει για ημι-καλοκαιρινές αποδράσεις. Αρκετά δύσκολο να βρεθεί για να το αγοράσετε (υπάρχει στο juno) οπότε για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθεί άσχετο κομμάτι απ' τον ίδιο.

Friday 7 May 2010

Pinch (uk) at Paranoise birthday @Block33, 21 May!

Γεννημένος στη Σκωτία, o dj Pinch, μετακόμισε σε ηλικία 6 ετών στην Αγγλία και στα 18 του στο Μπρίστολ (και όχι, δεν είναι τυχάιο το χρώμα) όπου βούτηξε για τα καλά στο βαθύ και πλούσιο αστικό του ήχο πηγαίνοντας τον ένα βήμα (τουλάχιστον) παραπέρα. Πρωτοπόρος τόσο στην εδραίωση όσο και στη μετεξέλιξη του dubstep συνέβαλε όσο ελάχιστοι στη σύμπτυξη του με άλλες dance (κατά βάση techno) κουλτούρες.

Τη σταδιοδρομία του ως dj την ξεκίνησε με garage, minimal και grime sets (την εποχή που τα παραπάνω είδη βρίσκονταν στο απόγειο τους) ενώ το 2004 ξεκίνησε και τις μυθικές πλέον subloaded βραδιές του. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν και τα πρώτα του 12ιντσα. Λιτά, εγκεφαλικά και αρμονικά, χωρίς πολλά wobbles και βαριά μπάσα συστήνοντας έτσι την πορεία εξέλιξης του dubstep ήχου και την αναβίωση της 2step. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει έναν ολοκληρωμένο δίσκο, το εκπληκτικό Underwater danchall, καμιά δεκαριά 12'' και μερικά eps σε labels σταθμούς στο είδος ( Tectonic, Planet mu, Punch drunk κλπ) .

Παράλληλα με το djing και το producing είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tectonic records, ενός από τα σημαντικότερα label της σκηνής παρουσιάζοντας καλλιτέχνες και άλμπουμς μεγαθήρια (Skream, Digital mystic, 2562, Joker, Distance και πολλούς άλλους) .

O dj Pinch θα εμφανισθεί, την Παρασκευή 21 Μαϊου, στον πολυχώρο του Block33 για μία και μοναδική βραδιά στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του Paranoise Radio για τον εορτασμό των δύο χρόνων από τη δημιουργία του. Επίσης, πολυεπίπεδο promo set του θα φιλοξενιθεί στη συχνότητα του σταθμού αύριο Σάββατο 8 του μηνός, στις 22.00 στην ενότητα guest dj section.

If your chest aint rattlin, it aint happnin...
(tectonic's moto)

Wednesday 5 May 2010

Krazy Baldhead live στο Block 33

Ο Pierre-Antoine Grison aka Krazy Baldhead, ένα από τα πιο ιδιαίτερα ονόματα της Ed Banger Reacords, θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για live act σε ένα event επιμελημένο από την γνωστή πια ομάδα κι εδώ στα βόρεια, Kormoranos, στον πολυχώρο του Block33 το Σάββατο 8 Μαϊου. Με παλαιότερες κυκλοφορίες σε 12" και 7", αλλά και με το debut album The B-Suite(2009) ο Krazy Baldhead έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, ενώ με την εμφάνιση του στο Sonar του 2008 καθιερώθηκε ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ήχου της Ed Banger. Hip hop και electro αναμειγνύονται άψογα live με τον χορό και το ξέφρενο party να ακολουθούν.

Την βραδιά θα πλαισιώσουν με τα δικά τους sets οι Blue Lagoon (DVJ set), Jimmy Jib, Tasos Dot K.

O Paranoise Radio εξασφάλησε 3 μονές προσκλήσεις για τους ακροατές του, οι οποίες θα δωθούν μεθαύριο Παρασκευή 7/5 18:00-20:00 και 20:00-22:00 στις εκπομπές του Νίκου και Margasv αντίστοιχα. Μπορείτε να τις διεκδικήσετε στέλντοντας το ονοματεπώνυμό στας στο γνωστό σας contest@paranoiseradio.com! Tune iN to .. Win!

Doors open: 23:00 // Internet tickets: 10eu
Venue: 10eu before 01:00 // 15eu after

Tuesday 4 May 2010

H Lovelight γιορτάζει με 10 hours of Music birthday party!

H Lovelight Productions μετά από μία πολύ πετυχημένη χρονιά γεμάτη από events με γνωστά ονόματα της μουσικής σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα γιορτάζει σε λίγες ημέρες τα γεννέθλιά της με τον καλύτερο τρόπο στις δύο αυτές πόλεις! Αυτήν την Παρασκευή 7 Μαϊου στο Block33 και την επόμενη Σάββατο 8 Μαϊου στην Mύγα-Αθήνα. Στα δύο αυτά party θα ακουστούν hip hop, breaks, reggae, drum'n'bass, dubstep ήχοι κατά κύριο λόγο από κάποια από τα καλύτερα ονόματα του κάθε είδους στην εγχώρια σκηνή, με μεγάλο όμως πρωτογανωνιστή τις Ρόδες!

Μία μπάντα που έχει αγαπηθεί όσο λίγες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και καταφέρνει πάντα να γεμίζει κάθε live χώρο στον οποίο εμφανίζεται. Φυσικά μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Νικήτας Κλιντ Χray, στον οποίο είναι πάντα στραμένα τα βλέμματα όταν είναι επί σκηνής, ενώ η ιδιαιτερότητα της μπάντας είναι ο άψογος τρόπος με τον οποίο συνδιάζονται διαφορετικές μουσικές μεταξύ τους με την βάση να είναι πάντα το hip hop. Πέρα από τις Ρόδες. Μαζί τους στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θα είναι η FulleffekTeam, ομάδα αποτελούμενη από 4 DJ's και 6 MC's που από το 2005 ως σήμερα έχει δώσει το δικό της στίγμα στην ελληνική hip hop σκηνή. Ακόμη στο Block33 θα εμφανιστούν οι 4012 Βeats, μέλος της Fulleffekt, ένας από τους καλύτερους έλληνες dj's-παραγωγούς και πιο καταξιωμένους με τις funky/breakbeat παραγωγές του, ο Basement Freaks, ένας από τους καλύτερους στο turntablism στην Ελλάδα και μέλος των Fulleffekt, Cayetano Soundsystem, Info, dj Booker, οι Μοca Juniors soundsystem για reggae/dub ήχους, oι Solid State & Mr.Ado που παίζουν d'n'b από το '95 και ο Βurning City με το project που δημιούργησε πέρυσι.

Όλα αυτά την προσεχή Παρασκευή στο Block33 με τις πόρτες να ανοίγουν στις 20.00 και τα εισητήρια στην προσιτή τιμή των 13eu, ενώ μπορείτε να προλάβετε στα 8eu με κλικ εδώ! O Paranoise Radio σαν χορηγός επικοινωνίας είναι σε θέση να προσφέρει σε 2 ακροατές του free pass για το birthday party της Lovelight στην Θεσ/νίκη, κάτι το οποίο θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 6/5 στην εκπομπή του Chrisz 18.00-20.00 μέσω διαγωνισμού, στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας στο contest@paranoiseraido.com!

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Μαίου, το party της Lovelight μεταφέρεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Μύγα(Ψυρρή, Αισώπου και Μίκωνος 13). Εκεί θα παίξουν live οι Ρόδες, FulleffekTeam, the Worms, Black Out, 4012 Beats, djBooker, κι ο D-Jahsta μέλος των Pony Licks με το δικό του d'n'b set! 10 Hours of Music όπως γράφει η αφίσα λοιπόν και στην Αθήνα, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 20.00 και τα εισητήρια στα 13eu. Enjoy it!

Sunday 2 May 2010

Sub:Conscious presents Mike Parker

Κάτοικος Buffalo/Νέας Υόρκης και λέκτορας στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Sunny Buffalo, ο Mike Parker αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της techno κοινότητας. Η καριέρα του ξεκίνησε σαν experimental/noise μουσικός με τους P.Children ενώ αργότερα ακολούθησε techno μονοπάτια με τους Trybet. Το 1997 δημιουργεί την δική του πλατφόρμα Geophone μέσα από την οποία κυκλοφορεί αποκλειστικά δικά του κομμάτια. Πολλές από τις κυκλοφορίες εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν κρυφά όπλα στα χεριά dj’s όπως Richie Hawtin, Surgeon, Jeff Mills, Laurent Garnier και Donato Dozzy.

Σαν παραγωγός χρησιμοποιεί αποκλειστικά αναλογικό εξοπλισμό χωρίς patch memories ενώ τα κομμάτια ηχογραφούνται live σε ένα με δύο takes, γεγονός που δίνει ένα πιο οργανικό χαρακτήρα στον ήχο του και μια μουσική αξία πολύ πιο πέρα από το αριστερό και δεξί κλικ του ποντικιού. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου “The abstract nature of techno appeals to me because like painting and drawing, the creation of electronic music via modular synthesis is based on improvisation, never the same way twice”.

Οι εμφανίσεις του είναι περιορισμένες κυρίως σε Ευρώπη και Ιαπωνία, με τα sets του να αποτελούν ξεχωριστό γεγονός για τους affiocandos του είδους! Βαθύ, εγκεφαλικό και σκοτεινό techno είναι το κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο στον ήχο του Parker. Ήχος που τα τελευταία χρόνια παίζεται έντονα σε club όπως το Berghain στο Βερολίνο, Corsica Studios στο Λονδίνο και το Labyrinth (φεστιβάλ) στην Ιαπωνία.


Το προσεχές Σάββατο 08 Μαΐου λοιπόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Mike Parker παρέα με τον Lazo Theo στο Skull Bar στην Αθήνα (Ιπποκράτους και Λάμπρου Κατσώνη).

Εδώ το πρωτο mix του Parker για το mnml ssgs.

http://mike-parker.net
myspace.com/inversions
myspace.com/lazostheo