Friday 30 April 2010

Ashdown London mix by Sviouras

Kάτοικος Λονδίνου τα τελευταία τέσσερα χρένια, ο sviouras τρεφεται με μπάσσα και βινύλια. Η αγάπη του για τη roots και dub μουσική βρήκε ανταπόκριση στα soundsystems του γιουκει, εκεί που άρθε σε επαφή και με το σκοτεινό τους ανήψι, την dubstep. Την μουσική την βλέπει ως κάτι που βιώνεις, και που αν ακουστεί σωστά τη νιώθεις να σε κόβει πίσω από τα γόνατα και να σου μιλάει, από μέσα προς τα έξω! 22 tunes που τον ζορίζουν από το χειμώνα, αλλά και κάποια παλιότερα, στριμώχτηκαν μαζί κάτω από την ηφαιστεική σκόνη. Babylon run things inna uk:sub!

Αυτό το Σάββατο 1 Μαϊου συντονιστείτε στον Paranoise λίγο μετά τις 22.00 για την μετάδωση του γκεστ mix του Λονδρέζου Svioura, dubstepaahh!

Tracklist:
Below the Ice - Binary Sequence
The Elysian Quartet - 2nd Movement (Vex'd remix)
Dem Hunger - Electric Shithole
King Earthquake - African Dub
Rhythm and Sound with Bobo Shanti - Poor people Must Work
Kode9 & The Spacecape - Kingstown
Scuba - Reverse
Asusu - Small Hours
Spherix - Lesser People
The Bug ft Flowdan - Jah war (Loefah remix)
Moving Ninja - Shellcode
SP:MC - Trust Nobody
Vex'd - Disposition (ft. Jest)
Dizz1 - Frazzled
Dibiase - Axel Bop
Loops Haunt - Joplin
Tranqill - DeadlyWintaz
Shackleton - The Rope Tightens (Badawi remix)
Consequence - Pseudo Echo
ST Files - Be Good
Clouds - Protecting Hands part 2
Quantec - Halcyon

Thursday 29 April 2010

Italian Dub Community presents the Showcase Vol.2!

Μόλις προχθές, Τρίτη 27 Απριλίου, κυκλοφόρησε η 2η κατά σειρά συλλογή της Italian Dub Community! Μία κίνηση που ξεκίνησε 4 χρόνια πριν από τους Saltyman, Well Jahdgement, Dr.Buriman στην γειτονική χώρα με σκοπό να αναδείξει την ιταλική dub/roots/reggae σκηνή και τους εκφραστές της. Έτσι 2,3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της showcase, η Italian Dub Community δίνει στο κοινό και πάλι μέσω free downloading το Showcase Volume 2!

Η 2η λοιπόν συλλογή της IDC είναι χωρισμένη σε 3 parts, περιλαμβάνει 45tracks με συνολική διάρκεια άνω των 3hours, ενώ έχει την επιμέλειά της και το promo ένα πολύ ενδιαφέρον netlabel από την Νότια Ιταλία, η Aquitebump, μολονότι οι περισσότεροι musicians της ιταλικής Dub κοινότητας βρίσκονται στον ιταλικό βορρά, με τον συνωστισμό να παρατηρείται στην Venezia. Με όσα θα ακούσετε αν κατεβάσετε τις 2 αυτές συλλογές (ειδικά με το vol.1) θα αντιληφθείτε όσοι δεν γνωρίζετε την ιδιαιτερότητα της ιταλικής dub, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στον ήχο που την διακρίνουν. Ο ήχος της κινείται ανάμεσα σε jamaican roots, uk stepper και γαλλική novo dub, με τις όποιες ιδιαίτερες ιταλικές επιρροές βέβαια.

Στο Showcase volume 2 υπάρχουν αρκετά tracks που θα σας αρέσουν, ενώ κάποια ίσως σας φανούν μέχρι και αδιάφορα, γούστα είναι αυτά... Δεν θα ήθελα ακόμη να ξεχωρίσω εγώ κάποιο track γιατί δεν πρόλαβα να ακούσω και τα 3 μέρη πάνω από μία φορά. H καινοτομία πάντως του 2ου αυτού showcase συνίσταται στο ότι η Italian Dub Community διαψεύδει τώρα το ίδιο της το όνομα, αφού πια έχει σπάσει τα ιταλικά σύνορα και περιλαμβάνει στο team της αρκετούς μουσικούς από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η κοινότητα αυτή φαίνεται συνεχώς να διευρύνεται, να οριοθετεί μεγαλόπνοους στόχους, τους οποίους εύχομαι να επιτύχει, καθότι αποτελεί ανεξάρτητη κίνηση που κίνητρό της έχει την ανάδειξη των νέων κυρίως ιταλών που ασχολούνται με την φάση. Μπες στην φάση λοιπόν, κάνοντας κλικ εδώ for free downloading!

Wednesday 28 April 2010

Kill Your Idols την Παρασκευή στο Eightball

Kill your Idols λέμε! Αυτήν την Παρασκευή 30 Απριλίου οι Killerz In Disguize διοργανώνουν το πρώτο τους event στην πόλη της Θεσσαλονίκης με θέμα, ή ακόμα καλύτερα, με την παρότρυνση του moto Kill your Idols (καιρός τους είναι). Η ομάδα αποτελείται από τρία αγόρια και τρία κορίτσια αλλά στα χαρτιά και μόνο! Τα 6 άτομα που αποτελούν τους Killerz In Disguize δηλώνουν ακόμα παιδιά και μας καλούν στο Eightball club την προσεχή Παρασκευή με την εξής πρόσκληση:

"Ονειρευτήκατε ποτέ ως παιδιά να γίνετε τα είδωλά σας; Αγαπάτε τα είδωλά σας ως το θάνατο; Όταν ήσασταν παιδιά ονειρευτήκατε ποτέ να έχετε ένα όπλο;...
Και αν ναι,τι θα κάνατε με αυτό;"

Η απάντηση την παρασκευή λοιπόν στο 8ball club με ηχους όπως Alternative, Industrial, Ebm, TrashElectro, Indie, Post, Punk, Pop, Twisted Childhood Tunes. Beware of kids....they have guns too.....!

Optional Dresscode
: Be openminded. Be creative. Be a K.I.D.

Tuesday 27 April 2010

Beyond The Mind compiled by Somethink & Researcher

Αυτόν τον μήνα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στα χέρια μας την πολυπόθητη συλλογή των paranoizer Somethink & Researcher! Πρόκειται για την 8η κατά σειρά συλλογή του Paranoise Radio από την στιγμή που κυκλοφόρησε το ιστορικό πρώτο compilation του σταθμού τον προπέρσινο Ιούνη.

Πολλά άλλαξαν από τότε και σίγουρα ένα από αυτά ήταν και τα compilation του Paranoise που σιγά σιγά εξελίχθηκαν και συνέχισαν να γίνονται όλο και καλύτερα, φέρνωντας στην επιφάνεια μερικά εκ των αγαπημένων ακουσμάτων των παραγωγών του σταθμού. Συλλογές με dubstep, indie, funk, hip hop ήταν μερικές από τις προηγούμενες 7 συλλογές του σταθμού ενώ τώρα ήρθε η 8η για να δέσει αρμονικά με τις προηγούμενες. Το Beyond The Mind (Paranoise Compilation VIII) επιμελήθηκε το δίδυμο των Somethink & Researcher και αποτελεί την δική τους έμπνευση και σκοπιά γύρω από την Techno, Αcid και Electronica σκηνή.

Αναφορικά μέσα στο Beyond The Mind θα βρείτε εξαιρετικά tracks που θα σας μαγέψουν από καλλιτέχνες όπως ο Rude 606, Autechre, Freddy Fresh και άλλοι πολλοί, αλλά και ένα πολύ όμορφο artwork που επιμελήθηκε ο Biskan μαζί με τον Researcher.

Φυσικά το Beyond The Mind compilation δημιρουργήθηκε για να διατεθεί προς όλους τους ακροατές του Paranoise Radio για free donwload κάνωντας ένα κλικ εδώ. Κατεβάστε το, ακούστε το και λατρέψτε το!!!!

Tracklist:
1)Etienne Jaumet - Through The Strata
2)Arpanet - Infinite Density (edit)
3)CRC - Vaskitsaherra (e.r.p. remix)
4)Rude 606 - My 909
5)Kinesthesia - Kobal
6)Rhythm Invention - Chronoclasm
7)FZV - Colder Still
8)Boarda Of Canada - June 9th
9)Autechre - Second Scout
10)Pan Sonic - About Insects
11)Dopplereffekt - Non Vanishing Harmonic Spinor
12)Freddy Fresh - Shinkuku
13)Baby Ford - Poem For Wigan

Monday 26 April 2010

Paranoise is going to Maori Beachbar on 1st of May!

Τώρα που η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά ο Paranoise Radio έχει την χαρά να πηγαίνει σε λίγες μέρες για ένα super party στον ιδανικό προορισμό για την περίσταση, το Maori village! Το προσεχές Σάββατο - Πρωτομαγιά εκδράμουμε μαζικά για την ακτή Πύργου, 7km μακριά από το Γομάτι, ένα χωριό ανάμεσα στο 2ο και 3ο πόδι της Χαλκδικής. Εκεί θα συναντήσουμε το ιδανικό tropical beach bar Maori, εναρμονισμένο με την πολύ όμορφη τοποθεσία που βρίσκεται, κατασκευασμένο με φυσικά υλικά και με τον καλύτερο ήχο ίσως που θα συναντήσετε σε beach bar της Β.Ελλάδας!

Το party θα ξεκινήσει από νωρίς, αφού από τις 2 το μεσημέρι θα αρχίσουν τα πρώτα sets των παραγωγών του Paranoise Radio, ενώ προς το απόγευμα στα decks παίρνει σειρά ο Οldman Talkin' (aka Harry on paranoise), ακολουθεί ο Somethink εισάγοντάς μας σε άλλους ρυθμούς, με το party να κλείνει με τον Stelio Koukotzila στις μουσικές την ώρα που η νύκτα θα 'χει σκεπάσει τα πάντα. Το Μaori μας αναμένει να γιορτάσουμε μαζί το opening του bar για την καλοκαιρινή σεζόν και το party αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο σαν προμήνυμα για καλοκαίρι που έρχεται! Όπως ξέρετε άλλωστε οι εκδρομές είναι στα favourites του Paranoise και γι αυτό όσοι επιθυμείτε να έρθετε παρέα μαζί μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε για περισσότερα και για όποια πληροφορία χρειαστείτε. Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη μέσω Πολυγύρου είναι επίσης πολύ όμορφη και το party που θα ακολουθήσει στο Maori δεν χάνεται! be_there_;-)

Thursday 22 April 2010

*new release! Matta - The Lost [AdNoiseam]

Στην Ad Noiseam λοιπόν κυκλοφόρησε η νέα δουλειά του ταλαντούχου πρωτοεμφανιζόμενου δίδυμου από το UK, Matta (Andy Matta & James Matta), The Lost. Πλέον ακούγοντας αυτή την παραγωγή είμαι σίγουρος ότι αυτό το label δεν πρόκειται να με απογοητεύσει ποτέ, αφού για μια ακόμα φόρα καταφέρνει να προσφέρει φρέσκους ήχους σε ένα είδος που πλέον έχει γίνει αρκετά massive και έχουμε ακούσει πολύ υλικό, όπως είναι η dubstep. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο site της Ad Noiseam, οι Matta αφήνουν στην άκρη το massive, και ξαναφέρνουν στην επιφάνεια τον ενθουσιασμό με την δική τους πειραματική ματιά.

Παίζοντας στα 140 bpm φλερτάρουν με διαφορα styles, όπως idm, dnb, breakcore και technoid (βλέπε Broken Note). Πρόκειται δηλαδή για ένα mash-up εγχείρημα, μελωδικό, συναισθηματικό αλλά και hardcore. Metal Strings, βαριά wobbles, ακόμα και στοιχεία clicks n cuts μπορεί να ακούσει κανείς στο The Lost, αλλά και σε κάποιες προηγούμενες (αλλά πρόσφατες) δουλειές των Matta. Συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβρη του 2009 έχουν κυκλοφορήσει παραγωγές στην Terminal Dusk Vice EP, και ένα 12'' στην Barish Records Jah Is Coming / Witchcraft. Επίσης στο από το site του label μπορείται να κατεβάσετε free και ένα set των Matta, το Play Your Cards Right Mix, έτσι ώστε να δέιτε και τις μουσικές τους επίλογές, τις επιρροές τους, να κάνετε headbanging αλλά και να γουστάρετε γενικότερα!! Έτσι λοιπόν ψάξτε τα tracks των Matta, αλλά να έχετε υπόψιν σας, όπως λένε και οι ίδιοι ότι αναφέρονται σε "...not weak soundsystems, but clearly for all bass addicts..."Matta - The Lost
01 - Inquisition Part III
02 - Suicide Stutter
03 - Mass

Wednesday 21 April 2010

Joker says Let's get Purple!!

Hφαίστεια και λάβες, καταστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μέχρι προχθές, προμήνυαν την ακύρωση του event με τον Joker, αλλά ευτυχώς τα αεροδρόμια άνοιξαν και ο Joker έρχεταααιιιιι!!!

Γεννημένος πριν από 21 χρόνια στο Bristol της δυτικής Αγγλίας μεγάλωσε ακούγωντας grime, garage και hip hop, ενώ πρωτοασχολήθηκε με την παραγωγή στα 14 του χρόνια! Από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς των τελευταίων χρόνων κέρδισε επάξια μία θέση στο Sonar του 2009 όταν η Μαρίτσα (Μary Anne Hobbs) τον διάλεξε για το dubstep stage προκειμένου να εκπροσωπήσει αυτήν την νέα τάση που κερδίζει όλο και περισσότερους fans σε όλο τον κόσμο. Eκείνο το set στο Sonar ήταν από τα πιο δυνατά sets που ακούστηκαν στο festival κάνοντας την Μαρίτσα να επιβεβαιώνεται για την επιλογή της. Αυτός ήταν ίσως και ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην μέχρι στιγμής σύντομη αλλά πολλά υποσχόμενη καριέρα του Joker.

Οι κυκλοφορίες του σε μερικά από τα πιο δημοφιλή και σεβαστά labels όπως η Hyperdub του Kode9, η Τectonic του Pinch και η δισκογραφική του Joker, Kapsize, γίνονται εν ριπεί οφθαλμού επιτυχίες και παίζουν από djs και promoters στα clubs όλου του κόσμου, ενώ κάθε του εμφάνιση αποτελεί μία standard επιλογή για δυναμική, εκστατική dubstep επηρεασμένη από soul, r'n'b', grime στοιχεία - όπως θέλει να την χαρακτηρίζει ο ίδιος. Φέτος είναι σίγουρα η χρονιά του, καθώς μετά την ανακήρυξη του ως καλύτερου νέου dubstep παραγωγού το 2008 από το Pitchfork, φέτος ήρθε άλλη μία συμαντική διάκριση για τον Joker αυτή του καλύτερου παραγωγού σε μία ψηφοφορία του dubstepforum.com, ενώ αναμένεται λίαν συντόμως η κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του album στα τέλη του έτους.

Ο Joker βρίσκεται σε tour αυτήν την στιγμή με συμμετοχές στα μεγαλύτερα festival του κόσμου (π.χ. το Exit που γίνεται στην Σερβία) και ένας σταθμός του είναι και η Θεσσαλονίκη και το Block33. Μεθάυριο λοιπόν Παρασκευή 23.04 το Block33 ετοιμάζεται για μία full dubstep purple night σε ένα event που επιμελήθηκε η δημιουργική ομάδα του Otherwise με support sets από τους Nuff, Cspace & Groove@drive και τους Paranoisers Chrisz & Harry.

Τέλος ο Paranoise Radio σαν χορηγός επικοινωνίας εξασφάλησε 5 μονές προσκλήσεις για εσάς, οι οποιες θα μοιραστούν με διαγωνισμό σήμερα στην εκπομπή του Loki στις 22.00, αύριο στην εκπομπή του Chrisz (18:00-20:00) και τέλος στην εκπομπή του Margasv (20.00-22.00) την Παρασκευή.

the Jungle Punishment mix vol.1


Το Jungle Punishment (JP) είναι ένα καινούριο project που δημιουργήθηκε από τους paranoizers loki και bobobush με αρκετό αυθορμητισμό και ενθουσιασμό, με στόχο να προωθήσουν τα κοινά τους ακούσματα αυτό τον καιρό, και να δώσουν μια νότα φρεσκάδας από την δική τους οπτική γωνία στα μουσικά δρώμενα του σταθμού. Η ιδέα της ονομασίας αυτού του project οφείλεται σε ένα track από Forbidden Society, το Love Gangsters / Viva Sicherheits, το όποίο στοίχειωσε το μυαλό των 2 paranoisers και ανέβασε ένα κλικ παραπάνω τις απαιτήσεις τους και τις μουσικές αναζητήσεις τους κυρίως σε drum & bass επίπεδο. Έτσι λοιπόν το πρώτο mixtape αυτής της προσπάθειας δεν άργησε να γίνει πράξη. Το track selection έγινε από loki n bobobush, ενώ την μίξη έκανε ο bobobush και το artwork ο loki. Το set αποτελείται από drum'n'bass κομμάτια σε freestyle flow καθώς θα ακούσετε από jungle και liquid, μέχρι jump up και techstep! To mixtape λοιπόν θα έχετε την ευκαιρία να το ακούσετε από τον Paranoise Radio σήμερα στην εκπομπή του Loki 10-12 το βράδυ. Ακόμα υπάρχει και το σχετικό link στο soundcloud, καθώς και link για download. So the JP project has just began, και έπεται η συνέχεια...

Jungle Punishment Mixtape - Vol.1 by the JP project

Blu Marten - Believe Me
Cycom - Mathematics
Subwave - Digital Symphony
Recoil - Velocity 9
Unknown Track from Drum n Bass Arena compilation
Unknown Track from Drum n Bass Arena compilation
Forbidden Society - Love Gangsters / Viva Sicherheits
Total Science - Going Circles (Artificial Intelligence Mix)
Roots Manuva - Witness Dub (Rebellbass remix)
Bad Company - Numbers
Candy - Guns Of...
Shy FX - On The Run
High Contrast - Days Go By
Logistics - Every Beat Of the Heart
Biostacis - Gamma Ray
D-Bridge - 5th Floor
Needle Sharing - Clicks Per Second
Breakage - Morning Star
The Cambridge Four - When Pilots Eject
Quadrant - Only Mortal
La Roux - In for the Kill (Skream remix)

Tuesday 20 April 2010

Red & Sugar45 exclusive mix on air!

Αυτήν την εβδομάδα φιλοξενούμενοι στο guest dj section είναι ο Red με τον Sugar45 με ένα Mix που ετοίμασαν ειδικά για τον Paranoise! Γνωστοί εδω και αρκετό καιρό στην Θεσσαλονίκη έχουν προσφέρει στο κοινό τους ουκ ολίγες φορές ατελείωτες μουσικές ανεξάρτητα από είδη, θέλoντας στην ουσία να περάσουν αυτό που τους αρέσει στο δύσκολο αλλά ανοιχτό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Κάποια στιγμή λοιπόν αυτοί οι δύο συναντήθηκαν και είδαν οτί έχουν αρκετά κοινά γούστα με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν ένα Σάββατο κάθε μήνα στο Zenit και να προσπαθήσουν να παίξουν διαφορετικά πράγματα από τα μέχρι τότε ακούσματα τους, έχοντας παράλληλα στο μυαλό τους την συνέχεια αυτών των βραδιών σε διάφορα hot spot της πόλης.

Το set που ετοίμασαν για τον Paranoise κινείται σε glitch-hop, wonky, dubstep, hiphop, jungle dnb ήχους και έχει διάρκεια 64 λεπτών. Η μετάδοση του θα γίνει αυτό το Σάββατο 24/4 στις 22.00 και περιέχει ένα μέρος από τα tracks που θα τους ακούσετε να παίζουν γενικότερα. Mετά την μετάδοση του θα αναρτηθεί και η σχετική tracklist.
stay tuned till then!

Researcher's playlist of today's show

Cro Margon / Swinger Than Doubt
Malik Alston / Butterfly
Erik Satin / Follow Me To San Jose
Erik Satie / Vexations (Version 3)
The Natural Yogurt Band / Thoughts
P.E. Hewitt Jazz Ensemble / More Than Anythink
Skeletons / Mulatu
Wallias Band / Musiqawi Slit
Lloyd Miller / Gol-E Gandom
Indigo Jam Unit / Pirates
The Gaslamp Killer / Daggasse
Zombies / Time Of The Season
Serge Gainsbourg / Je N' Avais Pas
Bobby Womack / Across 110th Street
Marvin Gaye / Inner City Blues
Shuggie Otis / Aht Uh Mi Hed
Syl Johnson / Is It Because I'm Black?
Joe Pass - A Time For Us
Mulatu Astatke / Emnete
Andrew Bird / Eugene
Shin Jung Hyun & The Men / Twilight
Amanaz / Sunday Morning
Ratatat / Montanita
Caribou / Odessa
Tied & Tickled Trio / Other Voices Other Rooms
The Embassadors / Polar Sexus
Shank / Oust

Monday 19 April 2010

the Velvet Bus is on tour!

Ένα διαφορετικό λεωφορίο, το μουσικό -και όχι μόνο- Velvet Bus κάνει και φέτος το καθιερωμένο ετήσιο δρομολόγιό του στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας! Το ταξίδι του Velvet Bus 2010 ξεκίνησε πριν λίγες μέρες από την Θεσσαλία με 2 εμφανίσεις σε Βόλο και Λάρισα, ενώ μέσα σε 2 εβδομάδες θα έχει δώσει 12 παραστάσεις-συναυλίες σε 11 πόλεις της χώρας. Χθες η Θεσσαλονίκη έγινε ο 3ος σταθμός του ανανεωμένου πολιτιστικού-πολυσυλλεκτικού λεωφορίου και το ραντεβού με το κοινό της πόλης είχε δωθεί στο Spitimou!

Ο νεωτερισμός του φετινού Velvet Bus συνίσταται στην ύπαρξη κι άλλων καλλιτεχνών, από άλλους χώρους της τέχνης πέραν της μουσικής. Έτσι χθες πέρα από τα 3 live που παρακολουθήσαμε, είδαμε μία προβολή ταινίας, μία παράσταση χορού, ενώ ακόμη, μία εικαστική έκθεση oνομαζόμενη The Smallest Gallery in the World είναι συνοδοιπόρος στο tour. Αρχικά, κάπου στις 21.00 η μουσική στο Spitimou σταμάτησε και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ 20.000miles Ahead: A Last Drive Story του Δημήτρη Κοτσέλη για μία από τις ελληνικές μπάντες με την δικιά της μεγάλη ιστορία, τους Last Drive φυσικά. Ενδιαφέρουσα η προβολή όσο μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε, το κακό όμως ήταν ότι η ώρα περνούσε κι ο περισσότερος κόσμος φαινόταν ανυπόμονος για την έναρξη των live. Ακολούθησε λίγο μετά τις 22.30 η χορευτική παράσταση Days of Leisure - Daze & Pleasure της Κωνσταντίνας Βαφειάδου και Αγγελικής Χατζή που απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που είχε συγκεντρωθεί μαζικά μπροστά από το performance.

Μετά το πέρας αυτής, έφτασε η πολυπόθητη στιγμή για μουσική live! Η ώρα έδειχνε 23.10 όταν ο Άγγλος εικαστικός Mathew Sawyer από το Λονδίνο με την μπάντα του the Ghosts άρχισαν να παίζουν folk και lo-fi περισσότερο. Mπορώ να πω ότι δεν κέντρισε το ενδιαφέρον μας τόσο, ίσως και λόγω της μεγάλης αναμονής ως τότε για μουσική που εξελίχθηκε σε κούραση. Η αλήθεια είναι ότι κάπως αλλιώς είχανε οι περισσότεροι την βραδιά του Velvet Bus στο μυαλό τους. Αλλά για αυτό είπαμε παραπάνω, όπως δηλώσανε και οι διοργανωτές ότι το φετινό πούλμαν θα είναι πιο πολυσυλλεκτικό, κι όχι μόνο αποτελούμενο από καθαρά indie bands. Anywayz, πάραυτα η διάθεση ανέβηκε πολύ όταν οι αγαπημένοι σε πολύ κόσμο Callas πήραν τις θέσεις τους και ξεκίνησαν το live! Έκαναν και πάλι τον indie κόσμο να χορέψει, έπαιξαν αρκετά δικά τους γνωστά κομμάτια, όπως το Gogo Boots με το οποίο άρχισαν και το Fuck your God. Για περίπου μισή ώρα κινούμενοι στον γνώριμο new wave, pop/postpunk ήχο τους τα 3 μέλη των Callas, όπως εμφανίστηκαν αυτήν την φορά, έδειξαν και πάλι γιατί θεωρούνται από τους κορυφαίους στην χώρα μας στην συγκεκριμένη σκηνή.

Tο πιο ενδιαφέρον για μένα κομμάτι της βραδιάς πάντως, ήταν το liveset των Felizol & the Boy τους οποίους δεν είχα ξαναδεί. Παρουσίασαν κάτι πολύ ενδιαφέρον με τον Felizol στα decks και τον Boy με πειραγμένα φωνητικά από πάνω, κινούμενοι σε electronica ρυθμούς, κάποιες φορές και house/techno, βγάζοντας έτσι οι 2 τους πολύ ενέργεια την οποία μετέδιδαν σιγά σιγά όλο και περισσότερο στον κόσμο! Αυτά από την χθεσινή Velvet βραδιά στο Spitimou. Σήμερα το Bus σταθμεύει στις Σέρρες, αύριο στην Καβάλα, Τετάρτη Γιάννενα, για να κατέβει στην συνέχεια σε Πελοπόνησσο-Κρήτη, με τερματικό σταθμό το Six Dogs στην Αθήνα στις 30 Απριλίου. Adios indie people!

Friday 16 April 2010

Purple Sounds.. Get a taste of Joker!

Let's get Purple People

Joker inna da Salonica yeahhh. O καλύτερος dubstep παραγωγός έτσι όπως ψηφίστηκε από το dubstepforum σε συνεργασία με το juno download, φιλοξενείται για μία και μοναδική εμφάνιση για πρώτη φορα στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23 Απριλίου στο Block33 πλαισιωμένος στα decks από τους Nuff [Pony Licks], Crspace [Pony Licks] & Groove@Drive, Paranoise producers.

Λόγω αυτής της εκδήλωσης, την οποία επιμελήθηκε η otherwise productions, αύριο Σάββατο θα μεταδωθεί το promo set του Joker για να πάρουμε μία μίνι γέυση του τι θα επακολουθήσει την επόμενη Παρασκευή.

Ραντεβού λοιπόν αύριο το βράδυ στον αέρα του Paranoise λίγο μετά τις 22.00. Tune iN!

Wednesday 14 April 2010

Keep it Unreal with Mr.Scruff! Sat.17/4

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και ξεχωριστά projects της Ninja Tune, ο Μr.Scruff, έρχεται σε λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη για ένα special 5ωρο οπτικοακουστικό set το προσεχές Σάββατο 17 Απριλίου στο Block33! Ο Μr.Scruff είναι γνωστός για τις εκλεκτικές μουσικές του προτιμήσεις, τα visuals με cartoons που κάνει ο ίδιος, την αγάπη του για το τσάι, τα extended sets του που περιλαμβάνουν τα περισσότερα είδη μουσικής, από latin, soul, reggae και afro, funk μέχρι hip hop, dubstep και disco, house! Έτσι είναι από τους πιο κατάλληλους dj για party, ξέρει να ξεσηκώνει τον κόσμο και αυτό αναμένεται να γίνει το Σάββατο στον πολυχώρο του Block33! Mαζί του θα είναι κι ο the robbed, resident dj της πόλης μας, o oποίος θα παίξει πριν και μετά τον Scruff.

Ο Αndy Carthy, όπως είναι το real name του Mr.Scruff, μεγάλωσε και ζει στο Stockport της Αγγλίας κι από το 1994 ως σήμερα έχει καταξιωθεί παίζοντας στα καλύτερα clubs ανά τον κόσμο με τα albums του να μετράνε εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις worldwide! Πρώτη του κυκλοφορία ήταν το Hocus Pocus 12'' στο άσημο label του Manchester Robs Records το μακρινό '94, ενώ ακολούθησε 3 χρόνια αργότερα το πρώτο του ομώνυμο album, Mr.Scruff στην Robs και στην Pleasure records. Έπειτα ο Scruff κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ninja Tune όπου και γίνεται από τα κεντρικά πρόσωπα του label, κυκλοφορώντας 2 πετυχημένα albums, το '99 το Keep it Unreal και το 2002 το Trouser Jazz. Tελευταίες κυκλοφορίες του είναι το Ninja Tuna '08 και το Bonus Bait '09 τα οποία πρόκεινται ουσιασικά για συλλογές του Scruff πάνω σε releases της Ninja Tune. Πάντως ο Andy Carthy παρά τα πολλά χρόνια ως τώρα πορείας φαίνεται να μην έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο την όρεξη του να δημιουργεί συνεχώς φρέσκα πράγματα συνδιάζοντας αρκετά είδη της μουσικής.

Η 3η βραδιά Νinja Tune - Night of Breaks στην Θεσσαλονίκη υπό την διοργάνωση της Post Modern αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γι αυτό όσοι θέλετε προλάβετε νε κλείσετε e-ticket το δυνατόν χαμηλότερα πατώντας εδώ. Σε άλλη περίπτωση το εισητήριο για το κοστίζει 15eu πριν από την 01.00 και 20eu μετά. Τέλος αύριο Πέμπτη 6-8 στην εκπομπή του Chrisz και μεθαύριο Παρασκευή 8-10 στον Margasv στον Paranoise Radio έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε 4 μονές προσκλήσεις για την Κeep it Unreal βραδιά with Mr.Scruff and robbed! Aκούστε paranoise και όταν σας ζητηθεί στείλτε το ονοματεπώνυμό σας με θέμα mr.scruff στο contest@paranoiseradio.com. See ya on Saturday 17th at Block33!

Sunday 11 April 2010

Constrobuz presents The Beats Vol.IV

Όταν ο J Dilla πρωτοκυκλοφόρησε το Donuts το 2006 πολλοί μιλούσαν για μία νέα περίοδο στο Hip Hop η οποία θα σήμαινε και την εξέλιξη του. Πολλοί παραγωγοί σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν πολύ από την καινοτομία του Dilla του να αναμίξει διάφορους ήχους με φωνητικά σε ένα album που θα περιείχε πάνω από 25 κομμάτια με την πλειοψηφία των τραγουδιών να είναι μικρά, συνήθως δίλεπτα. Όλο αυτό το κίνημα με τα beats και το ατέλειωτο sampling έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να εμπνευστούν από τον JayDee να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν εξαιρετικά beats.

Κατά καιρούς είχα την τύχη να πέσουν στα χέρια μου πολλές αξειοσημείωτες παραγωγές από όλο τον κόσμο με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των νέων παραγωγών να προέρχονται κυρίως από την σύγχρονη μητρόπολη των τεχνών, το Los Angeles. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Constrobuz. O Constrobuz λοιπόν, είναι ένας τύπος από την Νότια Καρολίνα ο οποίος βγάζει σαν μηχανή του ποπ κορν τα beats έχoντας ήδη στο ενεργητικό του 4 προσωπικά beat tapes και δύο συλλογές με remixes σε χρονικό διάστημα μόλις ένα χρόνο και κάτι ψιλά. Ο ήχος του Constrobuz είναι μία μίξη από digital hip hop και jazz συνδιασμένη με τις απαραίτητες πλέον ψυχεδέλειες και τα εξαιρετικά Lo-fi φωνητικά να δίνουν αέρα 50's και 60's στην μουσική του.

Αφορμή γι αυτό το άρθρο είναι η κυκλοφορία του 4ου κατά σειρά προσωπικού beat tape του Constrobuz που μόλις κυκλοφόρησε και διατίθεται για free download από τον ίδιο μέσω της σελίδας του στο MySpace(όπως φυσικά και όλες οι προηγούμενες κυκλοφορίες του). To τελευταίο beat tape βγήκε πριν 10 ημέρες και περιλαμβάνει 26 tracks με συνολική διάρκεια 46 λεπτών, ενώ προσωπικά πιστέυω ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες δουλειές του! Παρακάτω δίνω και όλα τα links της δισκογραφίας του Constrobuz.

Constrobuz Beats vol 1 hereConstrobuz Beats vol 2 here
Constrobuz Beats vol 3 here
Constrobuz Beats vol 4 here
Constrobuz Remixes 1 here
Constrobuz Remixes 2 here
cheers!

Saturday 10 April 2010

April Jams!

Tα 20 επιλεγμένα tracks από τους παραγωγούς του Paranoise Radio για τον Απρίλιο 2010.. enjoy it!

Bassnectar - Here We Go (Amorphous Music) listen
Electric Wire Hustle - They Dont Want (Wonderful Noise Productions) listen
N.A.S.A. - Way Down (feat. RZA, Barbie Hatch) (Anti-) listen
Tipper - Snot Rocket (Tipper Music) listen
Plantlife - Why'd U Call Me (On The Corner) listen
Paul White - Ancient Treasure (One Handed Music) listen
Bat For Lashes - Pearls Dream (Skream remix) (Not On Label) listen
Bonobo - Eyesdown Featuring Andreya Triana (Ninja Tune) listen
Brown & Gammon - Painkillers (Switchdubs) listen
Bug - Cosmic Lab (Jus Like Music Records) listen
Dictaphone – The E. Song (City Centre Offices) listen
Doctor P - Sweet Shop (Circus Records) listen
Michel Legrand - Mi, Sol, Mi, Mi, Re, Re, Mi (Spa Petra) listen
Nice Nice - On And On (Warp Records) listen
Pablo - Turn The Page (Soma Recs) listen
Kammerflimmer Kollektief - Spookin' The Horse (Staubgold) listen
Super Value - Track 07 (Super Value) listen
Free The Robots - Turkish Voodoo (Alpha Pup) listen
Gonjasufi - Holidays (Warp Recs) listen
Powell - All & All (Rockie Robbins Dub) (Up My Alley) listen

cheers!

Tuesday 6 April 2010

Paranoise party @Zenit-club this Friday 9/4


Paranoise Radio strikes, deeply and heavily, back.
Η ώρα του θέρους έφτασε.

Tην πρσεχή Παρασκευή 9 Απριλίου 7 παραγωγοί του σταθμού θα επελάσουν από τα decks του Zenit club (Βασιλέως Ηρακλείου 7, 3ος όροφος) μοιράζοντας απλόχερα μπασάτα grooves και feelings!!! Ξεφορτωθείτε λοιπόν κάθε πασχαλινή διάθεση, ξεχάστε τις μυρωδιές και τις γεύσεις της, και ετοιμαστείτε για ανελέητο head και body banging (ίσως και shaking) μέχρι τελικής!

Οι μουσικές θα ακολουθήσουν τον κλασσικό πλέον ηχητικό αξονα του σταθμού. Από wonky και glitch hop μέχρι αρχαίγονη dubstep, από liquid dnb ως techstep γρονθοκοπήματα και από future dub μέχρι ανεξερεύνητα breakbeats. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο δηλαδή από σύγχρονη, αστική, χορευτική μουσική.

Τα χρέη των θεριστών(djs) ανέλαβαν οι συνήθεις ύποπτοι dj booker, losp. & qubit, oldman talkin', researcher, chrisz και margasv, ενώ τις μουσικές θα πλαισιώνουν visuals επιμελούμενα από τον mr.dorri. Oι πρώτες μουσικές δονίσεις θα γίνουν αντιληπτές κατά τις 23.00 και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Την δημιουργία της αφίσας ανέλαβε και διεκπαιρέωσε το k357studio, ενώ το όλο event επιμελήθηκε η ομάδα του Paranoise.

Just be there bass loverz..

Friday 2 April 2010

Heavy Borgore @block33, April 10th

Την ώρα που ο ρυθμός εξέλιξης του dubstep βρίσκεται στο ζενιθ της μέχρι τώρα πορείας του και που παραγωγοί, djs και ακροατές έχουν επικεντρωθεί στη σύμπτυξη του με άλλες μουσικές (κατά βάση dance) κουλτούρες, και στο ατελείωτο και χωρίς ενδιασμούς sampling, ένας τύπος από το Tel Aviv του Ισραήλ έρχεται για να επαναπροσδιορίσει την αρχέγονη, βαριά και γεμάτη wobbles μορφή του.

Ο Borgore (κατά κόσμον Asaf Borger) γέννημα θρέμα της γενικότερης core κουλτούρας έδειξε από την πρώτη κιόλας dubstep παραγωγή του τις πολεμοχαρείς του διαθέσεις. Το Gorestep vol.1 είναι ένας ασήκωτος δίσκος, τίνγκα σε βαριά, σχεδόν metal, strings και πορνιάρικα φωνητικά. Ένα πραγματικό wobblewar. Από τότε (2009) και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορίσει άλλες τρείς ολοκληρωμένες δουλειές σε labels σταθμούς στο είδος ( Shift Recordings, Terminal Dusk, Trill Bass, Zaudio και Mad Decent) δημιουργόντας έναν προσωπικό ήχο τον οποίο βάφτισε gorestep (εξού και το alias του).

Ταυτόχρονα συμμετέχει στην death metal μπαντα των Shabirah, καθώς και στο dubstep δύδιμο των Alphamale primates. Τracks και remixes του, τέλος, υπάρχουν σε αρκετές bass συλογές και remix eps με, υποκειμενικά, καλύτερο αυτό στο No love των Jelly bass & brother culture παρέα με τους Jazzsteppa.

O Borgore φιλοξενείται για ένα και μοναδικό live στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Απριλίου στον χώρο του Block33. Την βραδιά θα ανοίξουν 4 sets από την ομάδα των Pony Licks και άλλο ένα από τον βούλγαρο Disco nutter, ενώ το όλο event αποτελεί μία συνδιοργάνωση των Zoltan tribe, Pony licks και Post Modern productions.

Get ready for war bassheads..
woua woua woua