Monday 27 April 2009

Aνανεωμένο πρόγραμμα στον Paranoise!

Hola! Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τρέχει το νέο πρόγραμμα στον σταθμό μας και από σήμερα λειτουργούμε και επίσημα πλέον με τα νέα δεδομένα! Νέες εκπομπές προστίθενται, η παρέα μας μεγαλώνει με νέους paranoizers κι όλα αυτά με μόνο σκοπό να προσφέρουμε καλύτερες μουσικές καθώς και περισσότερη ποικιλλία στις μουσικές επιλογές σας!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Alex O'right κάθε Πέμπτη βράδυ 11-1 θα μας κάνει να χτυπιόμαστε με garage, surf, rockabilly and much more, ενώ ο Μάριος από την Σύρο θα μας βάζει δυναμικά στο Σάββατο από τις 3 το μεσημέρι με dance επιλογές και όχι μόνο! Ακόμη πλέον θα έχουμε και μια καθαρά hip hop εκπομπή στον Paranoise με τον Booker στα decks κάθε Κυριακή βράδυ 9-11!

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμά μας από την σχετική ενότητα του site μας! Επίσης, είμαστε χαρούμενοι που ο Ars_απ θα ανεβάζει στο blog μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεντεύξεις που ο ίδιος θα παίρνει από bands της εγχώριας indie σκηνής!

Tune in for more!! ;-)

Thursday 23 April 2009

past.present.future dj set

Image and video hosting by TinyPic





TRACKLIST:
1.erp-nerve play (frustrated funk)
2.andrea parker-invasion (touchin bass)
3.microsmiles-drugs are right (logistic)
4.plastikman-consumed (novamute)
5.soulcenter-walk with me (w.v.b enterprises)
6.mika vainio-lasi (sahko recordings)
7.dj marco favali-sp power (logistic)
8.curve-falling free/aphex twin remix (japanese vinyl edition )
9.impakt-haakon (breakin records)
10.jeff mills-present age/24 hours mix (axis)
11.p.w.o.g-psoudown (kk records)
12.orbital-deeper (ffrr records)
13.tin man-acid acid (global international)
14.freddy fresh-represent (harthouse)

(VINYL MADE)

Palov & Mishkin - Think Twice

"Αυθεντικό είναι αυτό που δε θυμάσαι από που το 'κλεψες."
Ένα πολύ ωραίο πρώτο album απ' τους Palov & Mishkin με τίτλο "Think Twice" κυκλοφορεί από την Cast-a-Blast. Το δίδυμο θα κάνει μια εμφάνιση το ερχόμενο Σάββατο 24.04 στο "Νηπιαγωγείο", στο Γκάζι της Αθήνας.Λατινο-φανκώδης ήχος, ότι πρέπει δηλαδή για καλοκαίρι-παραλία-εξεταστική Ιουνίου (Γ@ΜW ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ), από ένα δίδυμο του οποίου τη σελίδα στο myspace, όπου μπορείτε να ακούσετε τραγούδια του δισκου, τη βρείσκετε εδώ: http://www.myspace.com/palovandmishkin.
Οι Έλληνες Palov & Mishkin βρήκαν στο πρόσωπο της CAST-A-BLAST (βλέπε εδώ: http://www.myspace.com/castablast και εδώ: http://cast-a-blast.com) την αδελφή ψυχή τους, την εταιρία που ήθελε ακριβώς αυτό που είχαν να δώσουν οι δύο Αθηναίοι. Έχουν βγάλει αρκετά δισκάκια, απ' ότι βλέπω στο myspace τους, με μερικά απ' αυτά (π.χ. Palov & Mishkin - The Dog e.p. 2007@scribble records 12'') να έχει γίνει γνωστό διεθνώς...

Με λίγα λόγια, καλοκαιρινή μουσική από ελληνικό συγκρότημα με διεθνείς επιτυχίες, για μένα σίγουρα στο airplay του Μαΐου.

Wednesday 22 April 2009

nuFF DJ SET!!

Αυτήν την Παρασκευή φιλοξενούμενος του guest djs section στον Paranoise είναι ο nuff, ιδρυτής των Pony Licks, μέλος της ελληνικής Koncrete Jungle και resident dj του Zenit εδώ και αρκετό καιρό. Την Παρασκευή λοιπόν θα μεταδώσουμε το τελευταίο του set Drills and Thrills που κυμαίνεται σε jungle ρυθμούς. Το set έχει διάρκεια 48 λεπτά και μετά την μετάδoση του θα αναρτηθεί η tracklist καθώς και ένα link για download για όσους θέλουν να το ακούσουν ξανά και ξανά.

tracklist:

introduction - connectionist
skindred - pressure (general malice & n8locc remix)
DIS - fattie fattie
jahba - final sound
aphex twin - on (16aj remix)
16 armed jack - renegade snares redo
loqtus - tell em inna babylon
DIS - culture
babylon demolitionist - bless me
dj c - billie jean
baby demo - bun down the system
enduser - switch
jahba - snakecharmer

download it here
tune in!!!

Tuesday 21 April 2009

Νέα υπηρεσία ανάγνωσης των άρθρων του blog μας.

Από σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία η νέα δυνατότητα ενημέρωσης στο paranoiseradio.blogspot.com. Συγκεκριμένα, μπορείτε να εγγραφείτε και να ενημερώνεστε για όλα τα καινούρια άρθρα, που οι παραγωγοί του paranoise δημοσιεύουμε, μέσω e-mail. Αφότου εγγραφείτε στην υπηρεσία, θα λαμβάνετε κάθε μέρα (ή όποια μέρα έχει νέα άρθρα) ένα e-mail με όλα τα νέα άρθρα (ολόκληρα, όχι μόνο τίτλους) που δημοσιεύτηκαν από το τελευταίο e-mail μέχρι το τωρινό.


Η διαδικασία εγγραφής είναι η εξής:
  1. Συμπληρώνετε τη φόρμα στο δεξί μέρος της σελίδας μας (βλέπε παραπάνω εικόνα).
  2. Οδηγήστε σε μια νέα σελίδα που κάνετε επιβεβαίωση αναγνωρίζοντας τα γράμματα της εικόνας.
  3. Πηγαίνετε inbox του mail σας και ανοίγετε το mail απ' την υπηρησία.
  4. Κάνετε κλικ στο link και...είστε έτοιμοι!!!
Προς το παρόν είναι σε δοκιμαστική φάση, σας καλούμε να το δοκιμάσετε και να σχολιάσετε τη λειτουργία του για να το βελτιώσουμε;)

Monday 20 April 2009

Groundation Live!!

Βρεθήκαμε το περασμένο Σαββατόβραδο 11/4 στο Principal να παρακολουθήσουμε live τους Groundation παρέα με Νίκο και Margasv. Λίγα πραγματάκια έστω και με κάποια καθυστέρηση:

from Margasv:
Τους Groundation δεν τους είχα δει παλαιότερα αν και τελευταία συνήθισαν να έρχονται Σαλόνικα. Η 9μελής μπάντα από την California που την τελευταία δεκαετία είναι από τους καλύτερους και γνωστότερους εκπροσώπους της reggae -οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται fusion/reggae/jazz-, κατάφερε και πάλι να γεμίσει τον χώρο του Principal. Προσωπικά, δεν με εντυπωσίασαν, όμως σ' αυτό που κάνουν πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί. Είναι πιστοί συνεχιστές των ινδαλμάτων της reggae κουλτούρας γενικότερα, όπως αυτή εκφράστηκε από την δεκαετία '60-'70.

Έτσι λοιπόν, οι Groundation με την χαρακτηριστική φωνή του leader Harrison Stafford, τους υπόλοιπους μουσικούς, τα γυναικεία φωνητικά από τις 2 έγχρωμες στην σκηνή που μετέφεραν αλλού το κοινό, κατάφεραν να μας εγκλιματίσουν σε μια 100% καλοκαιρινή διάθεση! Χορός ατελείωτος από τους πάνω από 2000 φίλους τους, πολύ τραγούδι, χαμόγελα, και πολλές ενδιαφέρουσες μυρωδιές τριγύρω ήταν το σκηνικό για τις 2 ώρες που βρέθηκαν on stage! Κάνοντας 2 encore, όλοι ξεσηκωθήκαμε στα Buffalo Soldier, Could you be Loved και Εxodus αποδεικνύοντας έτσι την σχέση με την ίδια την ιστορία της reggae. Προηγουμένως και την ώρα που έπαιζαν tracks από την δικιά τους πλούσια δισκογραφία υπήρχαν κατά την γνώμη μου στιγμές κουραστικές αλλά και ενδιαφέρουσες. Στα αρνητικά, η λίγη ώρα που εμφανίστηκαν οι Κακό Συναπάντημα, δεν πρέπει να ξεπέρασε τα 30', κι επίσης οι απαράδεκτα υψηλές τιμές για άλλη μία φορά σε live στην πόλη μας. 30 ευρώ στο ταμείο είναι σχεδόν απαγορευτική τιμή για ένα συγκρότημα που έρχεται για 3η κιόλας φορά μέσα σε λίγα χρόνια στην ίδια πόλη!! Δεν περίμενα πάντως να είναι τόσο γεμάτο το Principal κι αυτό μου έδειξε και πάλι ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης διψάει, αλλά δυστυχώς οι διοργανωτές σ' αυτό πατούν και μας εκμεταλλεύονται. What else to say... κρίμα που έχασα και Κ.Σ.!

from Soulphoria:
Σάββατο βράδυ 11/4 ένα live το οποίο συζητήθηκε πολύ στην πόλη.Groundation λοιπόν στο Principal club theatre. Είχα ακούσει πολλά για τους Groundation από την περσινή τους εμφάνιση στο Principal κι έτσι είπαμε να μαζευτούμε και να πάμε να τους ακούσουμε, προμηθευτήκαμε νωρίς τα tickets και λιγό αργούτσικα κατα τις 23¨00 ''σκάμε μύτη'' στο Principal.
Δυστυχώς δεν προλάβαμε να ακούσουμε Κακό Συναπάντημα μόνο το τελευταίο τραγούδι που έιπαν. Ακολουθεί ένα μεγάλο διάλειμμα εν αναμονή των Groundation. 'Oπως και ο Margasv δεν είχα καμία επαφή πιο μπροστά με τους Groundation αλλά είμασταν πεποισμένοι οτι θα ακούσουμε ένα πολύ καλό live με ένταση και πάθος σε καλοκαιρινούς ragga ρυθμούς.

Η μπάντα απο την California έχει αρκετά μεγάλη απήχηση στο κοινό της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια καθώς έχει και μία πλούσια δισκογραφία που αριθμεί 7 studio album και ένα on the way 'upon the bridge'(στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η τωρινή τους περιοδεία). Κατα τις 23¨30 λοιπόν οι Groundation ανεβαίνουν στην σκηνή σε ένα κλίμα αρκετά ευδιάθετο με την συνοδεία ευφεμισμών και χειροκροτημάτων απο τους πολλούς fans που μαζέυτηκαν(γύρω στους 2000).

Σαν πρώτη εντύπωση έμεινα έκπληκτος απο την χαρακτηριστική φωνή του κύριου τραγουδιστη τους Harisson Stafford, το solo του πληκτρά Marcus Urani και το κέφι και τον χορό της Kim Pommell η οποία πραγματικά απογείωνε το κοινό. Στην συνέχεια και ενώ υπήρχε πολύ κεφι στον κόσμο σιγά σιγά το mood άρχισε να πέφτει δλδ ενώ ο κόσμος χόρευε υπήρχαν κάποιες φάσεις που εγω προσωπικά κουράστηκα απο την μουσική τους αλλα σίγουρα υπήρχαν και καλές στιγμές. Το καλύτερο τους σημείο στο live ήταν σίγουρα το mini αφιέρωμα στον Θρύλο της reggae Βob Marley καθώς είπαν δυο-τρεις επιτυχίες εκεί προς το τέλος και άλλο ένα στο πρώτο encore.Το κοινό εκείνη τη στιγμή πραγματικά ''τα έσπαγε'' 'οπως άλλωστε κι εμείς. Spiritual roots reggae λοιπόν με γενικό απολογισμό ενα όχι και τόσο καλό live με κάποια πολυ ενδιαφέροντα ξεσπάσματα αλλά όπως ανέφερε και ο margasv με αρκετά τσιμπημένες τιμές (εισιτήρια-ποτά)

Sunday 19 April 2009

Χρόνια Πολλά

Χρόνια Πολλά σε όλους ΣΤΟΠ το πάσχα βρήκε εμάς την ομάδα των paranoisers αποδεκατισμένη να προσπαθεί να χωνέψει ΣΤΟΠ ζητούμε ταπεινά συγγνώμη για τις αλλαγές των εκπομπών αυτές τις ημέρες ΣΤΟΠ ξεκινάει άμεσα η εφαρμογή του νέου προγράμματός μας, όπως μπορείτε να το δείτε εδώ ΣΤΟΠ περί νέου προγράμματος θα ακολουθήσει αναλυτικό πόστ ΣΤΟΠ fuck the crisis, let's dance ΟΒΕΡ

Friday 10 April 2009

bass kickin!!

Σήμερα Παρασκευή και στην ενότητα guest dj section άλλος ένας παραγωγός του Paranoise ο Chris ετοίμασε ένα set το οποίο κινείται σε drum n bass ήχους. Η διάρκεια του set είναι γύρω στα 45 mins ιδού και το tracklist του set!

1)DJ Kentaro - One Hand Blizzard
2)Future Funk Two - Smokin Hornz
3)Roni Size - It's Jazzy
4)Break - Jungle Step
5)Souldrop - Natty Dub
6)London Elektricity - P.B.E. (Electrical Strom)
7)DJ Hype - Unknown
8)Utah Jazz - Riddim Track
9)J-Magic - Spaced Invader
10)Moving Fusion - Peacekeeper
11)Shy Fx feat. UK Apache/Hellfish & Diplomat - Original Nuttah(Aphrodite remix)/Unknown

Saturday 4 April 2009

April Airplay!!



20 τραγούδια από αρκετά μουσικά είδη συνθέτουν το airplay του σταθμού γι αυτόν τον μήνα

We Smoke Fags - Canape Of Love (679 Recordings)
Cloud Cult - When Water Comes To Life (Rebel Group)
The Whitest Boy Alive - Timebomb (Asound Bubbles)
Dubmatix - Ichense Dub (Balanced Records)
Gogol Bordello - Passport (Rubric Records)
Monsieur Minimal - Love Story (The Sound Of Everything)
The Make Up/Scout Niblett - Save Yourself / It's All For You (Joe Beats Remix) (2047 Records
40 Winks - One Button (Merck)
A Made Up Sound - Sunday (Philpot)
Emperor X - Sfearion (Discos Mariscos)
The Greenhornes & Holy Goligthly - There Is An End (V2 Records)
The Kills - Last Days Of Magic (Soyuz Music)
Larvae - Monster Zero (Ad Noiseam)
Nightmares On Wax - Hear In Colour (Warp Records)
Placebo - Battle For The Sun (Virgin)
Lilly Allen - Not Fair (Parlophone)
The Bug feat. Warrior Queen - Poison Dart (Ninja Tune)
Hrsta - Swallow's Tail (Constellation)