Friday 27 February 2009

O DJ Jordi σήμερα στον Paranoise


Ο DJ Jordi είναι σήμερα φιλοξενούμενος στον Paranoise στην ενότητα των Guest DJ's. O Jordi γνωστός χρόνια τώρα στην Θεσσαλονίκη με πολλές παρουσίες σε μαγαζιά της πόλης, θα μας παρουσιάσει το set του που κινείται σε house ρυθμούς λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Stay tuned! :-)

Ιδού και το tracklist του set:
1)Lee Curtiss - Sexy Dancer
2)Corrie - Wet Roud
3)Mangele - Talk Box
4)Stimming & Einmusik - Magdalena
5)Dan Curtin - What You
6)Piemont - Black Smoker
7)Minimono - Ratman
8)Carla Sanchez & Dj Ray - Mr Robin
9)Matt Star - Kuhle Fliege
10)Oliver Koletzki - Requiem Fuerdie Vernunfe
11)Gabe - Amnesia


Thursday 26 February 2009

Ad Noiseam: if it ain't broke, break it!!!

Η Ad Noiseam, η σημαντικότερη κατά την άποψή μου εταιρία εναλλακτικού ηλεκτρονικού ήχου αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει πως παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις της ηλεκτρονικής και dance σκηνής στέλνοντάς με αδιάβαστο για άλλη μια φορά με τις καινούριες κυκλοφορίες που προστίθενται καθημερινά στα ράφια της εταιρίας. Εκτός του ότι έχει καταφέρει να προσελκύσει και να εντάξει στο δυναμικό της πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει τόσο 12ιντσα vinyls, όπως ο Boxcutter, όσο και full length albums όπως οι Cult Of Luna και οι Nadja (μπάντες που προέρχoνται από την post hardcore και drone σκηνή), αλλά και οι Synapscape και οι Somatic Responses (industrial σχήματα των 90's), στα πολλά labels που κρύβονται πίσω από την Ad Noiseam πολλοί ταλαντούχοι παραγωγοί δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε πραγματικά underground πειραματικούς ήχους που κυμαίνονται σε πολύ μεγάλο ηχητικό φάσμα! Οι παραγωγές κυρίως αναφέρονται σε ανθεκτικά αυτιά και πάντα κρύβουν πολλά κιλά ενέργειας που κάποια στιγμή θα σε παρασύρουν!

Παρανοϊκή breakcore, hard techno, rythmic noise και digital hardcore, που φτάνει μέχρι τα όρια της καθαρόαιμης noise, όπως την δίδαξε ο Merzbow, είναι ήχοι που θα συναντήσετε συχνά, υποσχόμενοι πολύ χτύπημα! Από κει και πέρα υπάρχουν και πιο light παραγωγές, πάντα με το unformated στίγμα της Αd Νoiseam όπως ''πειραγμένη'' dubstep, electronica που σου ''κλείνει το μάτι'', clicks n cuts, μέχρι και post rock μπάντες που πάντα όμως να καταλήγουν να φλερτάρουν με την dark ambient και την drone. Έτσι λοιπόν η Ad Noiseam μας δείχνει τον δρόμο, θυμίζοντας μας όμως να βάλουμε ωτοασπίδες, και εγώ σας δείχνω μερικές καινούριες παραγωγές που μου άρεσαν (κυρίως dubstep) και σας τις καταγράφω!

Larvae - Loss Leader LP
Broken Note - Dubversion / Mortal Bass EP
Math Head - Stab City EP
Cakebuilder - Feeding The Worms EP
2562 (aka A Made Up Sound) - Aerial LP (Tectonic Records)
Randomer - The Randomer EP (Audio Freaks Records)

Ευχαριστώ, take care, keep dancing!

ΥΓ1. Φωτό κάτω δεξιά (Cakebuilder)
ΥΓ2. Τα ΕΡs κανονικά είναι 12ιντσα βινύλια, απλα υποθέτω πως θα τα ψάξετε σε mp3...

Wednesday 25 February 2009

Vamparela's February Top 5

1. Shearwater - The snow leopard
2. Women - Black rice
3. We smoke fags - Canape of love
4. Wale - Kramer
5. The whitest boy alive - Timebomb

Monday 23 February 2009

Αγαπημένα κομμάτια, ιδιαίτερες επιλογές από τους DJ Booker & DJ Bill

Είπαμε να δημοσιεύσουμε τίτλους από τα κομμάτια που επιλέγουμε στην διάρκεια των εκπομπών μας και όποιοι θέλετε να τα αναζητήσετε ή στα δισκοπωλεία ή στα torrent sites... Πάμε λοιπόν!

01) Madvillain - Figaro
02) Avia - Why should i cry
03) Rob Dougan - Clubbed to death
04) Amon Tobin - Always
05) Rolling Stones - She's a rainbow
06) Superstar DJs ft. Delinquent Habits - Mescalito
07) Thievery Corporation - Sound the alarm
08) Boca 45 - Diego
09) Minimatic - Le Hipe Hope
10) Jazzklipa - Wonderful World JKL Version
11) Plaid - Pino pomo
12) C2C - Tribute to mac the knife
13) Gare Du Nord - Pablo's blues
14) Ibrahim Electric - En kold fra kassen
15) Motorpsycho - Stalemate
16) One Self (aka DJ Vadim) - Cupid smiling the smile
17) Kid Loco - Pretty boy floyd
18) Speedometer - Diggin deeper
19) Waldeck - Make My Day (Parov Stelar mix)
20) Duspop - You

Επίσης όσοι από εσάς βρεθήκατε στο Zenit το βράδυ του Σαββάτου ελπίζουμε να σας κάναμε να περάσετε πολύ καλά.(μιλώντας απο μουσικής απόψεως βεβαίως βεβαίως!!!)
Αυτά για σήμερα! CU next week!

Dj booker & Dj bill

Saturday 21 February 2009

Report from ReΑct Festival

Ήταν λοιπόν εκείνη η μέρα μέσα στην εξεταστική μου που άκουσα για το ReAct και χωρίς πολύ σκέψη τα εισιτήρια βγήκαν, οι φίλοι ειδοποιήθηκαν, και με τρένα πλοία αεροπλάνα metro taxi και λεφωρεία βρέθηκα στο νησί για δω μια πολύ σημαντική κίνηση από φοιτητές, λίγο διαφορετικούς από τους άλλους. Η Σύρος είναι ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά και η Ερμούπολη μια από τις πιο ωραίες πόλεις. Ατμόσφαιρα μοναδική για ένα festival που το urbaniliki του underground πήρε το πλοίο και ήρθε στην πρωτεύουσα τον κυκλάδων για μια βραδιά που προσωπικά δεν θα την ξεχάσω εύκολα. Ας μην πολυλογώ και ας πάω κατευθείαν στο ψητό..!

ReAcT Day 1: Φτάνω στο νησί κατά τις 22:30, λίγο αργοπορημένος για το festival αλλα δεν πειράζει...διότι κάποιος άλλος ήταν αδικαιολογήτως απών! Και φυσικά μιλάω για την μέγιστη προσωπικότητα, αυτό τον μεγάλο Έλληνα, αυτόν πως να το πω...star? diva? low plumper πως??? Φυσικά μιλάω για τον BDFoxmoor που ο κύριος-yo!κάνω live στις καταλήψεις- για μια ακόμα φορα φέρθηκε απαράδεκτα. Στήνοντας έναν σύλλογο φοιτητών, μια προσπάθεια και ένα festival, έδειξε πάλι ότι κάτι δεν πάει καλά με την πάρτυ του. Και όλα αυτά χωρίς να ειδοποιήσει με κάποιον τρόπο ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί, αλλά με την τυχαία επίσκεψη ενός φοιτητή στο myspace του BD! Τι να πεις...είπαν όλοι! Δεν μας νοιάζει, μουσικούς το νησί έχει! Κι έτσι η βραδιά κύλησε με φοιτητές να τζαμάρουν on Stage και μετά από την μικρή απογοήτευση όλα κύλησαν super! Οι μπύρες από το αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο φεύγαν ανά εξάδες και το κέφι κέρδισε την βραδιά! Ύπνος..αύριο πάλι σκέφτηκα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

React Day 2: Μεσημέρι κινηθήκαμε προς το εικαστικό μέρος του festival. Σε διάφορα μέρη της πόλης υπήρχαν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, διαλέξεις, video art, με συμμέτοχεs φοιτητών της Σύρου και όχι ο μόνο. Οι εκθέσεις έλαβαν χωρα σε διάφορα κτίρια που διαμορφώθηκαν από τους φοιτητές με δημιουργικότητα, κόπο και μεράκι. Τα μηνύματα κοινωνικά και πολιτικά, με αρκετά έργα να σου δείχνουν άμεσα ότι κάτι εδώ δεν πάει σωστά. Φοβερες δημιουργίες από πίνακες, γλυπτά, μέχρι και γραφιστικές δουλειές που είναι και το αντικείμενο της σχολής. Επειδή δεν είμαι και το καταλληλότερο άτομο να αναλύσω τα περί εικαστικής τέχνης ας προχωρήσουμε προς το βράδυ και το live που ακολούθησε και ήμασταν τυχεροί που το εκπέμψαμε live!

Κατά τις 20:30 βγήκαν οι Wrong Message, μαθητές που και αυτοί παρουσιάζοντας την δουλειά τους στήριξαν το React με rock ήχους και με δικά τους -κυρίως- τραγούδια. Ο κόσμος τους χειροκτρότησε και εγώ προσωπικά τους λέω να συνεχίσουν έτσι! Μπράβο παιδιά!
Λίγη ώρα αργότερα οι Jacob's Ladder επί σκηνής! Με post ηχους μας ταξίδεψαν στο instrumental rock με μελωδικές κιθάρες και ήχους που οι λάτρεις του είδους θα καταλάβαιναν ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η διασκευή στο Rapounzel των Novak!
Και στην συνέχεια οι Last Rizla, ένα group από την Σύρο, που ρωτώντας τον Γρηγόρη, drummer του group, την κλασσική ερώτηση "τι παίζετε?" μου είπε αστειευόμενος Experimental Fusion Punk! Παρά το χιουμοριστικό του ύφος εγώ πιστεύω ότι έπεσε "διάνα" στο χαρακτηρισμό του ήχου τους. Ενέργεια, ψυχεδέλεια, ξεσπασμα, ωμά φωνητικά και μια κιθαριστική άποψη που με έκανε να αφίσω στην τύχη του το live streaming για να ακούσω μουσική. Καταπληκτικό live από τους Last Rizla και τους περιμένω να ανεβούν στην Θεσσαλονίκη να γράψουν το demo τους και πιστεύω ότι θα το ακούσουμε σύντομα από τον Paranoise!
Vodka JuNioRs: Θα ήθελα να περιγράψω την κατάσταση που επικράτησε με το πρώτο τραγούδι των αθηναίων Vodka Juniors μόνο με λέξεις: Πανικός, χαμός, bongo, punk, hardcore, μπύρες(πολλές μπύρες!), vodkes(φυσικά..), εγώ σε παροξισμό(το streaming για κάνα μισάωρο δεν ξέρω με τι συνθήκες γινόταν), crowd surfing, stage diving κτλ κτλ κτλ! Πρώτη φορά τους βλέπω και σίγουρα θα τους ξαναδώ! Η Ελλάδα έχει underground σκηνή και οι Vodkes ήταν εκεί να το αποδείξουν.!
Μετά τους Vodkes οι δικοί μας Θεσσαλονίκεις Bad Trip παίξανε για μια ώρα δικά τους κομμάτια σε stoner φάσμα με τις κιθάρες να έχουν τον πρώτο λόγο και δυναμική στον γεμάτο ήχο τους. Πολύ καλο live και,αν και έχουν περάσει τέσσερις ώρες από την αρχή του live ο κόσμος συνέχισε να είναι κοντά στους Bad Trip χωρίς να χαθεί ούτε λίγο ο πανικός που επικρατούσε πριν! Οι Bad Trip θα εμφανιστούν στις 5 Απριλίου στον Μύλο και σας προτείνω να είστε εκεί!
Για να ειμαι ειλικρινής μετά τους Bad Trip ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί. Δυστυχώς για τους Suspended animation είχε μείνει λίγος κόσμος αλλά παρόλα αυτά ανέβηκαν και ακούσαμε και λίγο old school metal με διασκευές σε Iron Maiden, Metallica και πολλά άλλα!

React Day 3: Την τρίτη μέρα στήθηκε ένα ρεμπέτικο γλέντι με τα παιδιά να ψήνουν τα πατροπαράδοτα σουβλάκια ενώ το κρασί ήταν άφθονο. Ούτε ενισχυτές, ούτε κονσόλες, αλλά ένα μπουζούκι, μια κιθάρα, ένα μπαγλαμάς, και μια φυσαρμόνικα στήσαν το γλέντι από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Και όλο αυτό με original τρόπο, καθισμένοι φοιτητές, επισκέπτες, καθηγητές γύρω από ένα τραπέζι! Μια μεγάλη παρέα που διασκέδαζε! Συγχαρητήρια στα παιδιά στην Σύρο για το React Festival, ως επισκέπτης πέρασα υπέροχα και ελπίζω να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο! Παιδιά του χρόνου θα είμαστε και πάλι, σίγουρα! Ωπ! Το πλοίο! Φέυγωωωωω.......!!!!!

Saturday 14 February 2009

ReAct Festival broadcasting live

O paranoise εκπέμπει από τη Σύρο και μεταδίδει ζωντανά όσα γίνονται στο ReAct Festival! Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν γύρω στις 20:00 και θα κρατήσουν ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ μέχρι τότε μπορείτε να ακούτε τα soundchecks και τα παρασκηνιακά! Θα συμμετέχουν τα συγκροτήματα:

Vodka Juniors
Bad Trip
Jacob's Ladder
Last Rizla
Suspended Animation
Wrong Message

Friday 13 February 2009

ELIAS from ELVIS today @PARANOISE!!


Σήμερα ο Resident dj του Elvis cafe bar είναι ο φιλοξενούμενος guest dj στα decks του Paranoise που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των sessions των Παρασκευών. Ο Elias θα παρουσιάσει σήμερα το set moveme με επιλογές από τα πιο underground και πρόσφατα κομμάτια απο την deep και tech house μουσική σκηνή. Στις 23.00 σήμερα Elias from Elvis στον Paranoise!!! Σήμερα θα αναρτηθεί και το tracklist του set.

Thursday 12 February 2009

anticon - about ///new release - tobacco

Μπαίνοντας για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό στο site της Anticon, την προσοχή μου κέρδισε μια νέα κυκλοφορία της ετερίας ονόματι Tobacco. Έχοντας ήδη ακούσει αρκετές παραγωγές της anticon και έχοντας λατρέψει μερικές δεν ήταν δυνατόν να με αφήσει αδιάφορο ένας καλλιτέχνης με τόσο ενδιαφέρον(?) όνομα. Χωρίς να χάσω χρόνο πατάω στο soulseek "tobacco" και αρχίζει το downloading.........

Για όσους δεν γνωρίζουν την Αnticon πρόκειτε για ένα ανεξάρτητο label μικρού βελινεκούς (οι καλλιτέχνες που την απαρτίζουν δεν ξεπερνούν τους 25 σε αριθμό) που δημιουργήθηκε το 1999 και κινείται κυρίως σε εναλλακτικές hip-hop βάσεις, χωρίς ομως να περιορίζεται μουσικά. Ουσιαστικά μιλάμε για μια παρέα μουσικών που με πολύ όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν, ενώνουν τις δυνάμεις-ιδέες τους και μέσα από πολλές συνεργασίες μεταξύ τους, πειραματίζονται και δημιουργούν. Οι περισσότερες παραγωγές έχουν το old school hip-hop στοιχείο ενώ σχεδόν όλες χτίζονται πάνω σε πιο αφηρημένες hip-hop δομές, δίνοντας έναν abstract χαρακτήρα στην όλη φάση.

.........Ακούγοντας λοιπόν τον δίσκο του Tobacco (Fucked Up Freinds, 2008) από το πρώτο κιόλας κομμάτι "Street Trash" κατάλαβα οτί πρόκειτε για άλλη μια ενδιαφέρουσα Anticon παραγωγή. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του δίσκου είναι ένα συγκεκριμένο εφέ από analogue synths που χρησιμοποεί ο Tobacco σχεδόν σε όλα τα κομμάτια δίνοντας μια μελωδικότητα σε όλη την διάρκεια του δίσκου. Άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το album είναι τα fat beats, το βαθύ μπάσο και τα lo-fi τύμπανα που κάνουν την παραγωγή "επιτηδευμένα απρόσεκτη". Οι υποχθόνιες ρίμες που είναι ένα απο τα βασικά συστατικά της Anticon, σε αυτόν το δίσκο απουσιάζουν εκτός από το κομμάτι "Dirt" στο οποίο συμμετέχει και ο Aesop Rock. Όσοι ψηθούν με την φάση ας ψάξουν και άλλους καλλιτέχνες της Anticon όπως odd nosdam, jel, telephone jim jesus, 13 & god, pedestrian και άλλoυς πολλους.....

Ευχαριστώ, και καλά να περνάτε!!!!

Tracklist:

1) street trash
2) hairy candy
3) hawker boat
4) side 8 (big gums version)
5) yum yum cult
6) berries that burn
7) get my nails did
8) dirt (feat. aesop rock)
9) groos magik
10) little pink riding hood
11) backwards altar
12) -
13) tape eater
14) pink goo
15) grease wizard

Monday 9 February 2009

Dj bill ----> Πρώτο μου άρθρο...Πάρε κοσμέ! Οχι μουσική,αυτή σου την δίνουμε με τον Dj booker κάθε Τρίτη 23:00 με 01:00...

Οικονομική κρίση, οικονομική στασιμότητα, ματαιοδοξία, αδιαλλαξία, και πολλά πολλά άλλα...
Ποιός ο λόγος που στα Γρεβενά 4 στους 10 είναι άνεργοι?
Ποιός ο λόγος που στις λαϊκές αγορές μετά τις 2 το μεσημέρι -που έχουν μείνει μόνο τα "περισσεύματα", τα σάπια, τα σκάρτα εμπορεύματα- βλέπεις ηλικιωμένους αλλά και τυπάκους κάπου εκεί στην ηλικία των 45+κάτι να ψάχνουν για τα συγκεκριμένα εμπορεύματα, ναι ναι εκείνα τα σάπια που προανέφερα?

Μήπως δεν έχεις πάρει χαμπάρι οτι όλα αυτά συμβαίνουν στην γειτονιά σου?
Μήπως την ώρα που λαμβάνουν χώρα όλα αυτά εσύ ακόμα δεν έχεις ξενταγκλάρει απο το χτεσινό ξεφτυλίκι που σε έκανε κουρούμπελο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες?
Μήπως δεν τους παίρνεις χαμπάρι όλους αυτούς γιατί δεν προλαβαίνεις να ανοίξεις τα παντζούρια σου επειδή πρέπει να φτιάξεις καφέ σε εσένα και το γκομενάκι που γνώρισες χτες, αλλά το όνομά της σου διαφεύγει? Το ότι κάνατε παθιασμένο sex το οποίο βέβαια λίγο δύσκολο να το θυμάστε γιατι είπαμε ήσασταν κουρούμπελα σου διαφεύγει και αυτό ε? Μάλλον ναι...σου διαφεύγει...

Ίσως όλα αυτά να μην συμβαίνουν σε εσένα, ίσως να είσαι απο τους άλλους ή τις άλλες, που τους ενδιαφέρει ότι είναι περίοδος εκπτώσεων και πρέπει να πάρουν αυτό το υπέροχο μπλουζάκι protest, ή το καινούριο ζευγάρι circa ή path... Ξέρεις εκείνο που με την έκπτωση και με λίγο ψήσιμο, ο πωλητής θα σου το ρίξει στα 50 ευρώ...
Μήπως κούκλα μου μαζεύεις λεφτά απο εδώ και απο εκεί(γκόμενους, μπαμπάδες, μαμάδες, γιαγιάδες και λοιπούς-συγγενείς και μη-) προκειμένου να μπεις στο zara και να τα ξεσκίσεις ΟΛΑ γιατί πολύ απλά σου αρέσουν όλα? Ή σου αρέσει να ψωνίζεις απο την Ναυαρίνου επειδή σε κάνει να νιώθεις λιγο junkie?
Δεν εννοώ ότι όσοι το κάνουν αυτό είναι αναίσθητοι και ασυνείδητοι,- ίσως να είμαι και εγώ ένας απο αυτούς-, αλλά νομίζω πως πρέπει να γράφονται πού και πού ορισμένα πράγματα -κομματάκι κυνικά!- τα οποία είναι αλήθειες μόνο και μόνο για να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα...

Είναι ζόρικα εκεί έξω... Ο ένας προσπαθεί να γ....σει τον άλλο. Και όποιος το πετύχει πρώτος...καμαρώνει σαν "γύφτικο σκεπάρνι" που λέει και ο παππούς μου. Βγες, ξεχάσου, διασκέδασε αλλά ρίξε και μια ματιά πού και πού στον γειτονά σου,-ναι εκείνον τον ατημέλητο που σε κοιτάει μερικές φορές και με μισό μάτι γιατί κάποια βράδυα(ή και ξημερώματα) δεν τον άφησες να κοιμηθεί απο φωνές,βογκητά και μυρωδιές απο λιβάνια...
Ίσως να είναι ένας απο αυτούς που σου είπα στην αρχή...και ψάχνει για το σκάρτο...

Θα τα ξαναπούμε...
Dj bill

xploding plastix = xploding minds

Και εκεί που ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός των xploding plastix νόμιζε ότι είχαν διαλυθεί και είχε σταματήσει να ασχολείτε μαζί τους, το δίδυμο από την Νορβηγία(!) επέστρεψε μετά απο 4 χρόνια με το χορταστικότατο (κρατάει περίπου 1 ώρα) Traeted Timber Resists Rot, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2008. Φυσικά και είναι αδύνατον να κατατάξεις σε ένα μουσικό είδος τον δίσκο και να του βάλεις ταμπέλα, κάτι που συμβαίνει και στις προηγούμενες δουλειές τους. Οι τύποι πειραματίζονται full δείχνοντας πως έχουν παρα πολλά μουσικά ακούσματα και αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι μία, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο "μουσικές ιδιοφυίες".

Σ' αυτόν τον δίσκο κρατάνε φυσικά τα jazz και acid στοιχεία αλλά ακούγονται λίγο πιο "εξωγήινοι", ακολουθώντας περισσότερο ηλεκτρονικά μονοπάτια(κυρίως drum & bass και idm), πάντα με αρκετή δόση "τρέλας". Για άλλη μια φορά η παραγωγή είναι άψογη, τα υπέροχα τύπμανα(!!!) γεμίζουν τα αυτιά σου (θυμίζουν κάτι απ' τα παλιά... funnybonez & lazylegs...) και δένουν αρμονικά με τα glitches και τις μελωδίες των synth. Δύσκολα το TTRR θα φτάσει σε standart απόδοσης το αριστουργηματικό Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents του 2002 άλλα σίγουρα δεν στερείται φαντασίας και προτοτυπίας. Give it a try..... keep your ears warm! Καλή ακρόαση και χαιρετίσματα!!!!

Tracklist:
1) kissed by a kisser
2) errata
3) the rigamarole shell out
4) a rogue frined is a wild beast
5) the cost of resistance
6) joyous insolence
7) the full graft
8) bulldozer butterfly
9) austere faultlines
10) band of miscreants
11) arts of exit
12) i want my violence back

Sunday 8 February 2009

G1ARD1N1 D1 M1RO, Accra Minoa, Dear Serotonin Salonica Review

Βράδυ Σαββάτου και κατηφορίζω σ' ένα στενό στα φημισμένα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Προσπαθώ να βρω το eightball, που μετά από τόσες φορές όλο ξεχνάω από που πρέπει να πάω. Μπαίνοντας στο γνωστό ροκάδικο και αφού πήρα το εισητηριάκι μου, είδα λίγο κόσμο. Ήμασταν-δεν-ήμασταν 10 άτομα. Αλλά ήταν νωρίς- μόλις 9.15. Παίρνω μπύρα, ανάβω τσιγάρο.

Κανα τέταρτο αργότερα, βγήκαν οι Dear Serotinin. Με την κοπέλα στα drums να παίζει πολύ ωραία(πρώτη φορά βλέπω να παίζουν drums χωρίς high hat) και τον κιθαρίστα με τους παραμορφωτές και τις πεταλιέρες να κλέβει την παράσταση με τις "βόμβες" ενέργειας στα τελειώματα κάθε τραγουδιού, πήγε η ώρα 10 περίπου.

Αμέσως μετά την αθηναϊκή μπάντα και το συμμάζεμα καλωδίων, αλλαγή οργάνων, τυμπάνων και προσώπων ήρθε η ώρα για τα παιδιά απ' την Κατερίνη. Με ελάχιστο εξοπλισμό(2 κιθάρες, 1 drums, 1 μπάσο, 1 αρμόνιο με κονσόλα και 1 snare για τον πληκτρά), οι Accra Minoa, έπαιξαν τις μελωδίες στους περίπου 80 ανθρώπους που είχαν μαζευτεί μέχρι εκείνη την ώρα. Μεγάλη έκπληξη ο Παναγιώτης Πανταζής(aka PanPan) ο οποίος ζωγράφιζε διάφορα σκιτσάκια, που έφτιαχναν ιστοριούλες-συνοδεία για τη μουσική, τα οποία προβάλλονταν live με προτζέκτορα από πίσω τους. μέχρι τις 11 περίπου. Έτσι, το ακουστικό και το οπτικό σε έπαιρναν απ' το χεράκι και σε ταξίδευαν όπου ήθελαν...ή όπου ήθελες.

Θέλω να σταθώ λίγο στον κόσμο, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή και μετά, είχε σχεδόν γεμίσει το eightball. Είναι αξιοσημείωτο, ότι για ένα μουσικό στυλ που δεν έχει φωνή στην πόλη μας, από κανένα συμβατικό μέσο ενημέρωσης και διασκέδασης, βρέθηκαν καμιά 100ριά άτομα (όλο το κάτω του eightball) που να βρίσκονται εκεί. και ένιωθα ότι κάτι με συνδέει μ' αυτούς. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν όλοι αυτοί! :P

Πέρασε λίγη ώρα και βγήκαν στη σκηνή οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι Ιταλοί Giardini Di Miro. Σχόλια δεν έχω να κάνω πολλά μιας και δεν έκατσα μέχρι το τέλος(μεγάλη μαλακία τώρα που το σκέφτομαι), μόνο να πω ότι φάνηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται. Είχα ακούσει πολλά γι αυτούς, αλλά τη μουσική τους δεν την έψαξα ιδιαίτερα. Διάβασα μερικές συνεντεύξεις τους όπου εκθέτουν τις απόψεις τους για τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Στη σκηνή, λοιπόν, κατάφερναν με ήχους άλλες φορές pop, και άλλες φορές από τα απόκρυμνα κατσάβραχα της παράνοιας του Rock, να σε συνεπαίρνουν. Να σε πηγαίνουν μια μπροστά στο χρόνο και μία πίσω. Μια να σε νανουρίζουν, μια να σε βασανίζουν.

Είχα καιρό να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με μία συναυλία. Με λίγα λόγια μεγάλη έκπληξη μου έκαναν το κοινό, οι έλληνες accra minoa ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στους διοργανωτες που "την ψάχνουν" και όπως είδα, θα φέρουν κι άλλα ονόματα του χώρου όπως τους άγγλους 65 Days Of Static, τον Απρίλιο.

Τέλος, να πούμε ότι στο σταθμό μας www.paranoiseradio.com και κυρίως στις μεταμεσονύκτιες ζώνες έχετε αρκετές ευκαιρίες να ακούσετε διαφορετικές μουσικές όπως αυτή που ακούσαμε στο 8ball.

Saturday 7 February 2009

New albums..Morrissey-Animal Collective

Το νέο αlbum του Morrissey ήταν κατι που περιμέναμε απο καιρό. Η πρώτη ανακοίνωση για την κυκλοφορία του μας έδειχνε αρχές Σεπτεμβρίου όμως πηρε αναβολή για το 2009. Το Years Of Refusal είναι ένας περίλαμπρος power pop δίσκος φτιαγμένος στο Los Angeles, δεν θυμίζει πουθενά ότι ο Morrissey κατάγεται από το Manchester και όχι από το Orange County. Δεν έχει καμία αναφορά στους Smiths αλλά, αντίθετα, έχει πολλές αναφορές στους Replacements. Η έννοια brit-rock είναι παταγωδώς απούσα αλλά όχι και το αμερικανικό punk pop στιλ της Δυτικής Ακτής των Η.Π.Α. Κοινώς, το “Years Of Refusal” δεν έχει τίποτα από την συναισθηματική παλέτα του Morrissey όπως την γνωρίζαμε ως σήμερα.

1. Something Is Squeezing My Skull
2. Mama Lay Softly On The Riverbed
3. Black Cloud
4. I'm Throwing My Arms Around Paris
5. All You Need Is Me
6. When I Last Spoke To Carol
7. That's How People Grow Up
8. One Day Goodbye Will Be Farewell
9. It's Not Your Birthday Anymore
10. You Were Good In Your Time
11. Sorry Doesn't Help
12. I'm OK By Myself

Eπίσης δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στον καινούργιο δίσκο των Animal Collective που ακούει στον τίτλο Merriweather Post Pavillion. Πρόκειται για πειραματική μουσική όπως είναι άλλωστε και όλοι οι δίσκοι των animal collective. Όσοι τους γνωρίζουν καταλαβαίνουν απόλυτα τον ήχο που περιγράφω, ένα μείγμα από rock, pop, electro, techno, ακόμα και αφρικάνικους ρυθμούς σε συνδιασμό με το τέλειο ζευγάρι στα φωνητικά Avey Tare και Panta Bear. Ένας δίσκος που δύσκολα θα παιχτεί στο ραδιόφωνο και θα ακουστεί σε κάποιο μαγαζί. Ένας δίσκος που απαιτεί προσοχή και ακουστικά. Όμως εδώ στον Paranoise όλα είναι εφικτά!!!

1. In The Flowers

2. My Girls
3. Also Frightened
4. Summertime Clothes

5. Daily Routine
6. Bluish
7. Guys Eyes

8. Taste
9. Lion In A Coma
10. No More Runnin
11. Brother Sport

Friday 6 February 2009

Ο Κωνσταντίνος Βήτα μιλά στον ΕΤ.Κ

Ο Κωνσταντίνος Βήτα ενεργό μέλος των πρώην Στέρεο Νόβα, με μία αξιοπρόσεκτη πορεία στο μουσικό γίγνεσθε, δίνει μια συνέντευξη με αφορμή την συναυλία-επανένωση του μουσικού σχήματος που επηρέασε ιδιαίτερα την ελληνική μουσική σκηνή. Η γλώσσα του και αυτά που λέει περίεργα όπως και η μουσική του. Αυτό μου αρέσει-πάντα μου άρεζε. Με σκέψη, άποψη και αγάπη για ασπίδα στα κακώς κείμενα, εξηγεί τι γίνεται αυτήν την εποχή στη ζωή του.

Σκέφτηκα να περάσω όλη τη συνέντευξη εδώ, αλλά είναι αρκετά εκτενές κείμενο. Καλύτερα να διαβαστεί κι από την πηγή του.
Εδώ η συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο.

Thursday 5 February 2009

Lovers Dub by Mari.Cha αύριο βράδυ!

Αύριο Παρασκευή o Paranoise έχει την χαρά να φιλοξενεί ένα set της Mari.Cha στα πλαίσια του guest dj section. To set της γνωστής redisent dj του Sindetira, Lovers Dub, κινείται σε ρυθμούς disco, dub, με afro στοιχεία, και θα το απολαύσουμε λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Αυτή είναι κι η tracklist του set, που διαρκεί περίπου μία ώρα:

01. MOODYMANN - Meanwhile [PEACEFROG]
02. REPLICANT RUMBA ROCKERS - Midi a go go [RATHER INTERESTING]
03. IDJUT BOYS & LAJ - Lacatush [U STAR]
04. CAMEO - I just wonna be [CASABLANCA]
05. DANIEL SOFER - Scratchin' 100 speakers [COMPOST]
06. ARTHUR RUSSEL - Treehouse [SOULJAZZ RECORDS]
07. MARTIN CIRCUS - Disco circus [BMG]
08. ESG - Moody / Spaced out [UNIVERSAL SOUND]
09. ESTHER WILLIAMS - Pleasure [RCA]
10. DJ GILB'R - Espece Funk (Part 2) [U STAR]
11. REPLICANT RUMBA ROCKERS - Jazz [RATHER INTERESTING]
12. DJ GILB'R - Espece Funk (Drums) [U STAR]
13. BRAINS UNCHAINED - Your love / Loveponce dub [BBE]
14.THEO PARRISH - Overyohead [SOUND SIGNATURE]

Monday 2 February 2009

ReAct Festival

Ο φοιτητικός σύλλογος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

''Βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις από τις 6/12 και διοργανώνουμε αυτό το φεστιβάλ για να δηλώσουμε την εναντίωσή μας σε ό,τι μας καταπιέζει, μας αδικεί και μας φιμώνει. Δια-Δηλώνουμε τον προβληματισμό και την απόγνωσή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κοντά ή μακριά μας, στον μικρόκοσμο που άλλοι έφτιαξαν για μας και εμείς τρέφουμε και συντηρούμε με την απάθεια και την αδιαφορία μας. Μέσα από τη συλλογική αντίδραση και τη μοναδική έκφραση του καθενός θέλουμε να ανοίξουμε τα μάτια μας σε αυτά που δε θέλουμε να δούμε, τα αυτιά μας σε αυτά που δε θέλουμε να ακούσουμε και το μυαλό μας σε αυτά που δε θέλουμε να καταλάβουμε. Δίνουμε την ευκαιρία σε όποιον νιώθει ότι θέλει να αλλάξει το παρόν του και το μέλλον του να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.''

Αυτά λοιπόν από ένα φοιτητικό σύλλογο που δείχνει έμπρακτα την αντίδραση του. Το ReAct πρόκειται για ένα festival με πολλές δραστηριότητες-δράσεις. Στα πλαίσια του θα διεξαχθούν:
εκθέσεις γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, workshops, προβολές, διαλέξεις, video art και αλλα πολλά. Συμμετοχη στην προσπάθεια αυτήν θα έχουν και groups από Θεσσαλονίκη, Aθήνα και Σύρο. Τα live θα πραγματοποιηθούν μπροστά από το δημαρχείο.Τα groups που θα εμφανιστούν θα είναι:
Vodka Juniors
Bad Trip
Jacob's Ladder
Last Rizla

suspended animation

wrong message

Εγώ προσωπικά θα βρεθώ εκεί για να δω από κοντά πως μια μικρή ομάδα φοιτητών μπορεί και κάνει τόσα πολλά πράγματα δείχνοντας ότι οποιαδήποτε δράση δεν είναι θέμα ποσότητας αλλά θέμα προσωπικής ευθύνης... Για δηλώσεις συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του festival μπορείτε να επισκεφθείτε το site του φεστιβάλ.