Saturday 31 January 2009

Τhats the February favourites from Paranoise producers!! ON AIR!!!

Οι παραγωγοί του Paranoise επέλεξαν κάποια κομμάτια αυτόν τον μήνα έτσι για να δείξουν τι ακούσαν, τι αγάπησαν, τι τραγούδησαν και τι θα παιχτεί αυτον τον μήνα(Φεβρουάριο) στον Paranoise. Όλοι μαζί ενώθηκαν, άκουσαν και ετοίμασαν ένα airplay που θα κάνει αίσθηση, συγκεκριμένο είδος δεν υπάρχει καθώς είμαστε ενα freestyle web radio, μέσα σε αυτά τα τραγούδια θα βρείτε από post μέχρι funk(και πολλά άλλα). Τα τραγούδια που επέλεξαν οι παραγωγοί του Paranoise είναι....

All The Saints - Fire On Corridor X
Astronautalis - The Wondersmith And His Sons
Bird & The Bee - Whats In The Middle
BitterSweet - Drink You Sober
Chris Joss - Magic Tubes
Crystal Antlers - Until The Sun Dies (Part 2)
Dead Meadow - What Needs Must Be
Dj Booker - The Brass
Fischerspooner - The Best Revenge
Franz Ferdinand - Ulysses
Gnarls Barkley - Going On
Kraak And Smaak feat. Ben Westbeech - Squeeze Me(Lack of Afro remix)
Los Mirlos - Sonido Amazonico
Lykke Li - I'm Good. I'm Gone
M83 - Kim & Jessie
Mogwai - The Sun Smells Too Loud
Mr V - And I Know feat Miss Patty - original_mix
Nekromantix - My Girl
Rock Kills Kid - Paralyzed
Roni Size Reprazent - Brown Paper Bag(2008 re-edit)
Stereo Total - Miss Rebellion Des Hormones
Steve Reich - City Life ( Dj Spooky That Subliminal Kid remix)
Telefon Tel Aviv - Stay Away From Being Maybe
The Apples - Killin
The Gutter Twins - God's Children
The Last Shadow Puppets - Standing Next To Me
The Walkmen - The Blue Route
X-Ray - Making My Nane
Your Hand In Mine - Calendar
Zagar - Wings of Love

so tune in!!!!!!

Wednesday 28 January 2009

The_matics την Παρασκευή

Αυτή την Παρασκευή το guest dj section φιλοξενεί ένα 45λεπτο set από τον dj the_matics. Tech-house ήχοι που θυμίζουν τη νέα τάση της Βερολινέζικης μουσικής σκηνής του σήμερα. Ορίστε και η tracklist του set:

01. Christian Burkhardt - Phey boom (oslo)
02. La Peña - La Peña 1 (la peña)
03. Mara Trax - Sambad (Between 2 flames mix) (Cyclical Tracks)
04. Michael Melchner - White carpet (Cargo Edition)
05. Markus Fix feat. Lukas Nystrand - One day soon (Cecille Records)
06. Move D - Stray (Philpot)
07. Langenberg - Judgement day (Drumpoet Community)
08. Bruno Pronsato - Why can't we be like us? (Hello? Repeat)

Loophouse djset by the_matics
for Little White Earbuds
podcast 45min 30sec

Παρασκευή 30/1 στις 23.00 @Paranoise

Tuesday 27 January 2009

Rifles new release today! Και Lykke Li για όλο τον κόσμο

Rifles είναι τα στρατιωτικά συντάγματα των Άγγλων. Έτσι επέλεξαν 4 νέοι του Λονδίνου να ονομάσουν την indie μπάντα που δημιούργησαν πριν 4-5 χρόνια, η οποία γρήγορα γνώρισε την καταξίωση. Οι Rifles παίζοντας ένα μίγμα indie, punk -αν αυτό ακόμη υπάρχει- με κάποια στοιχεία ska, βγάλανε το πρώτο τους άλμπουμ Νο Love Lost το 2006 φτάνοντας στο νούμερο 26 των βρετανικών charts. Σ΄αυτά τα χρόνια γύρισαν όλη το νησί, ταξίδεψαν στο εξωτερικό παίζοντας σε σημαντικά festival δίπλα στα μεγαλύτερα groups της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστοί, 1,4 εκατομμύρια views στο myspace, και να είναι πολυσυζητημένοι, τουλάχιστον στο UK.

Σήμερα 26 Ιανουαρίου ξεκινάει η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου τους album με τίτλο Great Escape, με κάποια καθυστέρηση καθώς ήταν να βγει στο κοινό κάποιους μήνες πριν, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει και η περιοδεία του νεανικού συγκροτήματος με 22 προγραμματισμένα live. Στον Paranoise ακούσαμε το μεσημέρι κάποια από τα κομμάτια του νέου δίσκου και μας άρεσαν, ωστόσο δεν μπορώ να πω ακόμη ότι είναι κάτι καλύτερο από την πρώτη τους δουλειά. Αν ενδιαφέρεστε ψάξτε τους. Τελευταία πάντως ανακάλυψα την 22χρονη κοσμογυρισμένη σουηδέζα Lykke Li και με εντυπωσίασε.

Η Li Lykke Timotej Zachrisson, όπως είναι πλήρες το όνομά της, προερχόμενη από καλλιτεχνική οικογένεια έζησε όλα αυτά τα χρόνια περιπλανόμενη σε Πορτογαλία, Μαρόκο, Νεπάλ, Ινδία και Νέα Υόρκη, εκτός φυσικά τα πρώτα της χρόνια στην Σουηδία! Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί με τα τραγούδια της να σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη, κάνοντας φανερές τις επιδράσεις που την ενέπνευσαν ζώντας ανάμεσα σε τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς. Μέσα στο 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο της album Youth Novels, κινούμενο σε μη ευδιάκριτα πλαίσια. Εξαιρετικός δίσκος, μελαγχολία και χαρά ταυτόχρονα καθώς τα συναισθήματα εναλλάσονται στους μελωδικούς indie, pop ρυθμούς και ενίοτε ηλεκτρονικούς ήχους. Η παραγωγή ανήκει στους επίσης Σουηδούς Peter, Bjorn and John. Αν ξεχώριζα κάποια τραγούδια αυτά θα ήταν τα Dance,Dance,Dance, Window Blues, Breaking it up, και Τonight. Αυτές τις μέρες η χαριτωμένη Lykke Li ξεκινάει την περιοδεία της στις ΗΠΑ και προετοιμάζεται να τις κατακτήσει! Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Monday 26 January 2009

agents 2030 + special guest

Image and video hosting by TinyPic

+ k.o.c (lotus record shop)

Saturday 24 January 2009

Soup soup soup!

Το βράδυ της παρασκευής 23/1/2009 βρέθηκα στο Lost Dogs για να δω για μια ακόμα φορά τους Soup live και πραγματικά, πολύ καλά εκανα! Οι Soup αποτελούν μια προσπάθεια του Νίκου, του Διονύση, και του Λάζαρου, φοιτητών από Θεσσαλονίκη, Αθηνά και Κοζάνη. Mία μπάντα που δείχνει σε κάθε live τί θα πει σκληρός alternative rock ήχος. Το funk ανακαλύπτει την stoner πλευρά του, ενώ τα κιθαριστικά grunge ξεσπάσματα ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα. Οι Soup με άψογη σκηνική παρουσία παρέμειναν στην σκηνή για περισσότερο από μία ώρα παίζοντας κομμάτια από το demo τους Soft Serve, αλλά και διασκευές από γνωστές και μη μπάντες. Η ένταση κορυφώθηκε στο ομώνυμο κομμάτι τους Sot Serve αλλά και στην διασκευή του Killing in the name of όπου άτομα από το κοινό ανεβήκαν για να φωνάξουν δυνατά το γνωστό στίχο And now you do what they told ya!! Κάπως έτσι οι Soup έκλεισαν ένα πολύ δυνατό live με την ενέργεια και την αμεσότητα τους με το κοινό να κλέβουν την παράσταση.

Soft Serve tracklist:
1-Stop
2-Feel love
3-Soft Serve

Friday 23 January 2009

a sunday mix

Image and video hosting by TinyPic


Εγκανιάσαμε σήμερα το guest dj section που καθιερώσαμε κάθε Παρασκευή λίγο μετά τις 11 το βράδυ οπού θα φιλοξενηθούν στον Paranoise οι πιο γνωστοί DJs της πόλης μας και όχι μόνο! Αρχίσαμε με ένα πολύ ωραίο σετάκι, αυτού του νέου Paranoizer Somethink, A Sunday Mix!! To download it, click here!


tracklist :
1. mental cube-so this is love
2. dr scissors-emotions babe
3. a guy called gerald-voodoo ray ( paradise ballroom mix)
4. paperclip people-parking garage politics
5. sweet exorcist- jazz
6. soulsonic force-looking for the perfect beat (bonus beats ii)
7. m pittman-chicago nights
8. black riot-a day in the life
9. model 500-no ufo's (d-mix)
10. outlander-the vamp (prins thomas diskomix)
11. seldom felt
12. dj mujava-township funk (ashley beedle's africanz in marz re-edit_
13. fsol-calcium


FranZ FerdinanD - Tonight ''new album''

Aν και άργησαν λίγο , το νέο album των Franz Ferdinand έχει κυκλοφορίσει εδώ και λίγο καιρό και όπως μπορεί να διακρίνει κανείς με ένα και μόνο άκουσμα έχει περισσότερα χορευτικά στοιχεία απο τους προηγούμενους δίσκους τους.

Ο Alex Kapranos σχολίασε σχετικά μιλώντας στο BBC: «Ο προηγούμενος δίσκος μας είχε καταιγιστικούς ρυθμούς, ήταν σα να κάνει σεξ ένας έφηβος. Αυτός όμως θα είναι λίγο πιο χαλαρός και περισσότερο χορευτικός», τόνισε ο ελληνικής καταγωγής τραγουδιστής και συμπλήρωσε, «Είναι σίγουρα διαφορετικός. Χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά όργανα και φιλοσοφία. Σίγουρα όμως θα έχει την σφραγίδα των Franz Ferdinand».
Aς ελπίσουμε λοιπόν και αυτός ο δίσκος να αγαπηθεί από τους fans των ferdinand!

Wednesday 21 January 2009

U2 - Get on boobs *Ακούστε το νέο τους single*

Οι U2 έδωσαν εδώ και μερικές ώρες προς ελεύθερο άκουσμα στους φίλους τους, ένα καινούριο τους τραγούδι που θα γίνει και single στις 16 Φεβρουαρίου. Το τραγούδι λέγεται "Get on Boots", μπορείτε να το ακούσετε εδώ και θα περιέχεται και στον καινούριο τους δίσκο που ετοιμάζουν. Στο παραπάνω link μπορείτε να βρείτε παραπάνω στοιχεία για τη νέα τους δουλειά τα σημαντικότερα των οποίων παραθέτω εδώ.

Τον δίσκο θα υπογράφουν στην παραγωγοί Daniel Lanois, Steve Lillywhite καθώς και ο φοβερός Brian Eno. Το "No line on the Horizon" θα κυκλοφορήσει (μάλλον) στις 2 Μαρτίου εκτός των άλλων και σε βινύλιο.

Η tracklist όπως έχει ανακοινωθεί:
1. No Line On The Horizon
2. Magnificent
3. Moment of Surrender
4. Unknown Caller
5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
6. Get On Your Boots
7. Stand Up Comedy
8. Fez - Being Born
9. White As Snow
10. Breathe
11. Cedars Of Lebanon

Tuesday 20 January 2009

Spoiler Alert. .::::RocknRolla::::.


Λοιπόν ο Guy Ritchie είναι μια ακόμα φορα εδώ με την πραγματικά πολύ καλή ταινία του Rocknrolla. Οι BritGangsters συνταντούν μια ρωσικη απειλή ενώ κάποια χρήματα χάνουν τον δρόμο τους... εκεί βρίσκεται ο αληθινός RocknRolla που θα δώσει την λύση.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στην newAge -με πολύ δόση χιούμορ- Godfather άποψη του Ritchie.. Αλλα όπως μας συνηθίζει ο Ritchie και το soundtrack tracklist δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Όλο το prime time είναι εδώ, με τραγούδια από τους Clash και τον Lou reed, μέχρι The Subways και τους Hives (δεν λείπει όμως και μια νότα ρωσικου rock)! Ατμοσφαιρα εκρηκτική, με το Rock n Roll Queen που δεν μπορείς να σταματήσεις να τραγουδάς. Με τους Clash που να σε κάνουν να πιστεύεις ότι οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με το άκουσμα του The BankRobber και με τους rockabilly ηχους τις WANDA JACKSON να λες back in 60's!
"Rock N Rolla" soundtrack tracklist
1.BLACKSTROBE - I'M A MAN
2. THE SONICS - HAVE LOVE WILL TRAVEL
3. THE CLASH - BANKROBBER
4. KIM FOWLEY - THE TRIP
5. STEVE ISLES - RUSKIES
6. WAR - OUTLAW
7. FLASH AND THE PAN - WAITING FOR A TRAIN
8. THE SUBWAYS - ROCK & ROLL QUEEN
9. LOU REED - THE GUN
10. THE HIVES - THE STOMP
11. SCIENTISTS - WE HAD LOVE
12. THE BEAT - MIRROR IN THE BATHROOM
13. WANDA JACKSON - FUNNEL OF LOVE
14. 22-20S - SUCH A FOOL
15. EX SEKTOR GAZA - DOPILSYA
16. MIGUELITO VALDES - NEGRA LEONO
.

Sunday 18 January 2009

Από αύριο νέο πρόγραμμα, νέες εκπομπές!!

Ο Paranoise εξελίσσεται, βελτιώνεται, μεγαλώνει κι από αύριο Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το πρόγραμμα αλλάζει σχεδόν ολοκληρωτικά με την είσοδο νέων προσώπων στην παρέα μας! Γνωστοί dj's της πόλης μας προστίθενται και είμαστε πλέον 23 ραδιοφωνικοί παραγωγοί από Ελλάδα και Ευρώπη. Θα είμαστε καθημερινά on air με 10 ώρες live εκπομπών με πλούσιες και διαφορετικές μουσικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα η dj Vamparela θα προσφέρει τις μουσικές της επιλογές απευθείας από το Βερολίνο κάθε Τρίτη απόγευμα 7-9, ενώ o resident dj του Zenit, Booker μαζί με τον Bill θα είναι μαζί μας την ίδια μέρα 11-1. Ακόμη, ο επίσης resident dj του Zenit, Somethink θα μεταδίδει τα dj set του κάθε Τετάρτη βράδυ 11-1. Άλλα 2 νέα μέλη του Paranoise είναι ο Panos EFS που θα εκπέμπει Τρίτη μεσημέρι 3-5 και ο Researcher από την Κρήτη θα κλείνει την εβδομάδα Κυριακές 1-3 την νύχτα.

Μείνετε συντονισμένοι στον Paranoise!

Thursday 15 January 2009

MAGIC PEOPLE VOODOO PEOPLE! Prodigy release new single!!! yeah yeah yeah

Τι να πρωτοπεί κανείς για τους Prodigy. 16 εκκατομύρια πωλήσεις δίσκων παγκωσμίως 4 studio άλμπουμ 2 συλλογές πολλά videoclips (ειδικά το Smack My Bitch Up είναι σκέτη παράνοια) άπειροι fans σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και ένα live tour που εξελίσσεται την στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις και έχει ως τελικό προορισμό το Rockness Festival στην λίμνη του Lochness(γνωστή απο τον μύθο του τέρατος του Lochness) στα ειδυλλιακά Σκωτσέζικα Highlands στις 12 και 14 Ιούνη δίπλα στους Biffy Cliro, Basement Jaxx και Dizzy R4sc4l(Φαντaστείτε να είστε εκεί και να χοροπηδάτε συνεχεια!!).

Πήρα την αφορμή να γράψω αυτο το άρθρο καθώς η μπάντα από το Essex ανακοινώσε και επίσημα τη κυκλοφορία του πρώτου single από τον πολυαναμενόμενο album The Invaders Must Die (είχαν κυκλοφορήσει και το κομμάτι invaders must die στις 26 του περασμένου Νοεμβρίου αλλά σε μορφή free download από το site τους). Το καινούργιο αυτό single ονομάζεται Omen και πρόκειται για ένα πολύ δυνατό κομμάτι(ε τι θα ήταν?) στο κλασικό στυλ και ήχο των Prodigy.Χαρακτηριστικά στο site των prodigy διατέθηκε ένα streaming του omen μαζί με ένα βίντεο που το συνόδευε και την πρώτη κίολας ημέρα παίχτηκε 1.000.000 φορές και ακομα 350.000 μέσα στην επόμενη εβδομάδα.Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του 19ου cd single των Prodigy (Omen) ανακοινώθηκε η 16η Φεβρουαρίου 2009 και θα κυκλοφορήσει σε μορφή cd single,12'' vinyl και digital bundle μέσω της δισκογραφικης τους Take Me To The Hospital αναλυτικά

Tracklist

Cd Single:
1)Omen (Edit)
2)Omen (Noisia remix)

12'' vinyl:
1)Omen (Noisia remix)
2)Invaders Must Die (Chase and Status remix)

Digital Bundle :
1)Omen (Edit)
2)Omen (Herve's End Of The World remix)
3)Omen (Noisia remix)
4)Omen (Extended)
5)Omen (Instrumental)

Όσον αφορά το album Invaders Must Die τώρα,όπως είπαμε θα είναι το 5ο κατά σειρά studio album των Prodigy το οποίο τους πήρε συνολικά τρία χρονια για να το ηχογραφήσουν απο τον Φεβρουάριο του 2006 εώς τον Νοεμβριο του 2008 και είναι το πρώτο που ηχογραφήθηκε και με τα τρία αρχικά μέλη του συγκροτήματος από το καταπληκτικό The Fat Of The Land(1997).

Οι Prodigy ανέφεραν γι αυτό το album οτι τους γυρνάει πίσω στις old school rave ρίζες τους και οτί έγιναν μόνο 2 συνεργασίες με τους Dave Grohl των Foo Fighters και τον James Rushent των Does It Offend You,Yeah? χωρίς όμως να υπάρξουν guest vocals στον δίσκο.Συνολικά το album θα περιέχει 11 κομμάτια και υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει και μία έκδοση με άλλα 4 κομμάτια και πάλι μέσω της δισκογραφικής τους Take Me To The Hospital με ημερομηνία κυκλοφορίας την 23η Φεβρουαρίου 2009

Tracklist:
1)Invaders Must Die
2)Omen
3)Thunder
4)Colours
5)Take Me To The Hospital
6)Warrior's Dance
7)Run With The Wolves
8)Omen Reprise
9)World's On Fire
10)Piranha
11)Stand Up






Προσωπικά το Omen μου άρεσε πολύ αν και το άκουσα μόνο από το παραπάνω βίντεο ενώ το Invaders Must Die δεν μου έκανε και πολύ για Prodigy μου φάνηκε πολύ επηρεασμένο από την σημερινή mainstream electro σκηνή αλλά σίγουρα περιμένω με ανυπομονησία,όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε,να ακούσω ολόκληρο το album για να κρίνω.

Cheers!!!!

Sunday 11 January 2009

Flic4mac ο player για Mac.!

Μετά από αρκετή αναζήτηση και συνεχή παρενόχληση φίλων-users Mac...η λύση βρέθηκε!!Από την επιλογή Listen Now--->Mac users μπορείτε να κατεβάσετε το flip4mac free ώστε και εσέις να μπορείτε να ακούσετε τον Paranoise Radio όπως επίσης Web Radio γενικά(αλλα ψηθείτε για Paranoise).!

Friday 9 January 2009

Κοπή Βασιλόπιτας

Σε μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε εχθές η κοπή βασιλόπιτας του σταθμού μας σε γνωστό στέκι του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πολλοί ήταν αυτοί που μας τίμησαν με την παρουσία τους, συμμετέχοντες και μη στον Paranoise, και τους ευχαριστούμε! Τα είπαμε, ήπιαμε, ακούσαμε μέχρι μεταμεσονύκτιες ώρες δυνατές μουσικές και χορέψαμε, πραγματικά περάσαμε όμορφα! Στην βασιλόπιτα τώρα, κόψαμε 23 κομμάτια, 21 οι παραγωγοί, οι νυν μαζί με τους νεοεισερχόμενους, ένα για τους ακροατές και ένα για τον σταθμό. Για την ιστορία, το φλουρί έπεσε ανάμεσα σε Στέργιο και Σέργιο, κάποιοι είπαν ότι πάει στον σταθμό έτσι, όπως και να 'χει όμως, το 2009 θα είναι πολύ καλό για τον Paranoise! Σε λίγες ημέρες ανακοινώνεται και το νέο πρόγραμμα με τις πολυαναμενόμενες προσθήκες! Stay tuned! cheerz