Friday 21 November 2008

under re-construction

dear mates, όσοι μας στηρίζετε τόσο καιρό και όσοι βρεθήκατε τυχαία τώρα σε αυτήν την σελίδα, σας ενημερώνουμε ότι ο PARANOISE αναδιοργανώνεται και βελτιώνεται αυτές τις ημέρες. Θα παραμείνει κλειστός ο freestyle web radio μας από σήμερα και για περίπου 10 ημέρες. Θα επιστρέψουμε ανανεωμένοι, με νέο πρόγραμμα, κάποιους νέους broadcasters, καλύτερες εκπομπές, πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου, νέο site και περισσότερη διάθεση για μουσική!

Και όπως θα έχετε ακούσει κάποιοι από εσάς, συνδιάζουμε την νέα αρχή του Paranoise με το μεγάλο μας event στο πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη. Στις 3 ημέρες που θα διαρκέσει, θα φιλοξενηθεί στο κέντρο της πόλης, στο Spitimou(Εγνατία με Λ.Σοφού 26), έκθεση-έκπληξη με περισσότερους από 10 καλλιτέχνες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ γνωστοί dj's θα τονώσουν την διάθεσή μας τα βράδια. Περισσότερες info σε λίγες ημέρες..

PARANOISE
freestyle web radio

Thursday 20 November 2008

KID GUSTO - THE KG ORIGINALS

Νέα κυκλοφορία από την TRUE GROOVE με τον kidgusto στα καλύτερα του. Ένα μίγμα από funk, bossa, breakbeat και dub. O Kidgusto είχε καιρό να φανεί αλλά πραγματικά κυκλοφόρησε ένα καταπληκτικό lp κατευθείαν από την καρδιά της Ουάσιγκτον dc μαγικοί ήχοι με δυνατές μπασόγραμές και groovie soundz από όλο τον κόσμο. Τhank you kidgusto!!!
tracklistin:
1)fed up
2)mini joop
3)sonic conducer
4)madrugada
5)better belive it
6)movin on
7)chillin on the rhodes
8)spy bossa
9)about the jazz
10)the squelch part 1
11)the squelch part 2
12)need it
13)troubled times
14)try to alborz

Wednesday 19 November 2008

STeReo stErEO!!!

Παρασκευή βράδυ στην πόλη επικρατεί ένα κλίμα πανικού μετα απο τις απογευματινές πορείες,κατά τις δεκα και κοντοζυγώνουε στο principal για να ακουσούμε Stereo MC's.Έχουμε πάρει ήδη την απόφαση οτί τα τελευταία 30 ευρά θα τα φάμε εκεί καθώς για άλλη μία φορά δεν προλάβαμε την προπώληση.

Μπαίνουμε κατά τις 22 και τέταρτο μέσα μαζεμένα όλα τα b-boys και flying girls της πόλης που ήρθαν να δουν από κοντά την παρέα του rob birch και του cesare!! Πιο μπροστά εμφανίστηκαν οι δικοί μας pure vibrations με έναν guest από την βουλγαρία ο οποιός groovare τον κόσμο με τα beatbox του.

Ωρα 23 παρά και βγαίνουν οι stereo mc's σε full απαρτία και με πολύ κέφι ανεβάζοντας κατευθείαν το κοινό. Οι τυχεροί παρευρισκόμενοι άκουσαν σχεδοόν όλες τις γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος όπως deep down and d*i*r*t*y, creation, running, connected, elevate my mind καθώς και τις επιτυχίες τους απο το τελευταίο τους lp double bubble όπως show your light, get on it, revolution & the here and now.

Γενικά ο κόσμος πιστέυω έμεινε ευχαριστημένος πέρα απο αυτούς που συνεχίζουν να κάθονται στα τραπέζια του principal ακόμα και σε τέτοιες συναυλίες, λες και πας στην βανδή να πετάξεις λουλούδια ας πούμε, ίσως να το δούμε κι αυτό, τέλως πάντων!! Επόμενο ραντεβού στις 27 του μηνός για ένα πολύ δυνατό live tricky+ dubpistols μέχρι τότε υπομονή!!! cheers

Monday 17 November 2008

49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Κινηματογράφος βρίσκεται στο επίκεντρο μεταξύ των πολιτιστικών γεγονότων στην Θεσσαλονίκη με το καθιερωμένο Φεστιβάλ να συγκεντρώνει πολλές νέες καλές ταινίες, Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και φυσικά ένα κοινό, το οποίο χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ βελτιώνεται προσφέροντας στον κόσμο της πόλης, πέρα από προβολές ταινιών και μια σειρά από άλλα events, όπως καθημερινά πάρτυ, εκθέσεις και αρκετές συναυλίες στα πλαίσια τους fest. Την Παρασκευή 14 του μήνα ήταν η έναρξη και μέχρι τις 23 Νοεμβρίου θα κρατήσει τους cine-φίλ σε εγγρήγορση. Όσοι δεν έχετε πάει τα προηγούμενα χρόνια προτιμήστε το, κι όσοι έχετε πάει, είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάτε.Φέτος ούτως ή άλλως, το Φεστιβάλ αναμένεται καλύτερο από ποτέ, τόσο οργανωτικά όσο κι από πλευράς γνωστών ονομάτων του χώρου της 7ης τέχνης. Συγκεκριμένα κι όπως διαβάζουμε στο site του festival θα δώσουν το παρόν οι πολυβραβευμένοι βέλγοι δημιουργοί Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν, ο αιρετικός ιάπωνας σκηνοθέτης και ηθοποιός Τακέσι Κιτάνο, ο αντισυμβατικός άγγλος σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις, ο διεθνώς αναγνωρισμένος, βραβευμένος με δυο Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής, αργεντινός συνθέτης Γκουστάβο Σανταολάγια, ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Βάλτερ Σάλες και ο Όλιβερ Στόουν. Για περισσότερες πληροφορίες και ό,τι θέλετε σχετικά με τις προβαλόμενες ταινίες και τα υπόλοιπα events εδώ!

Tuesday 11 November 2008

οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ.... και πάλι μαζί σε LIVE!!!

Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο.
Ο Μιχάλης Δέλτα και ο Κωνσταντίνος Βήτα, θα βρεθούν ξανά μαζί επί σκηνής, μετά απο περίπου 11 χρόνια απουσίας.

Οι Μιχάλης Δ., Κωνσταντίνος Β., Αντώνης Π.εμφανίστηκαν ως ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στις αρχές του '90 και με τον ομώνυμο δίσκο τους έκαναν μία έκρηξη στα ελληνικά δεδομένα. Με γρήγορους κοινωνικοποιημένους στίχους και loopες η ηλεκτρονική τους μουσική, που εντάσσεται κυρίως στιν techno, κέρδισε άμεσα κοινό που τους ακολουθούσαν σ' όλη την πορεία τους.
Με 8(αν δεν κάνω λάθος) δίσκους και πολλά singles, οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ έφτασαν στο 1997 στα τέλη του οποίου διαλύθηκαν. Οι Κ.Β. και Μ.Δ. ακολούθησαν ξεχωριστές αξιόλογες πορείες(με πάνω από 10 δίσκους για τον καθένα προσωπική δουλειά) ενώ ο Α.Π. είχε αποχωρήσει το 1996 από το σχήμα.
Φτάνουμε στα 2000+ κάτι όταν η sony BMG μυρίστηκε δολλάρια και αγόρασε τα δικαιώματα όλων των τραγουδιών τους. Έτσι πριν λίγες μέρες βγήκε το Βικτώρια που είναι ένα Best of με επανέκδοση του video Κυκλοτρον σε dvd έπειτα από επεξεργασία των σΝ.
Στο σήμερα, όμως... Έχει καιρό που έχει ξεσπάσει φασαρία στα πηγαδάκια του internet και η φήμη για επανένωση του σΝ έχει εξαπλωθεί χωρίς κανένας να γνωρίζει κάτι. Μέχρι που την προηγούμενη βδομάδα το περιοδικό LIFO έβγαλε επίσημη ανακοίνωση ότι:

οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ, θα παίξουν για ένα βράδυ live και πάλι μαζί. Με δωρεάν είσοδο(κερνάει το LIFO), σε μέρος που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ένα είναι σίγουρο. Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου εγώ θα είμαι στην Αθήνα.


6 a.m.




ταξίδι στη γη

Saturday 8 November 2008

Τα Διάφανα Κρίνα επιστρέφουν με δίσκο και lives!

Διάφανα Κρίνα. Ίσως το μακροβιότερο εν ενεργεία ελληνικό ροκ σχήμα και μάλιστα χωρίς καμία μόνιμη "προσθαφαίρεση" στη σύνθεσή τους.
Μετά από 17 χρόνια και 5 δίσκους, τα διάφανα κρίνα επιστρέφουν με τον πολυαναμενόμενο 6ο τους δίσκο. Ο τίτλος είναι “κι η αγάπη πάλι θα καλεί” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του Νοέμβρη.

Θα περιέχονται 12 τραγούδια σε σύνθεση ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ και στίχους Ανεστόπουλου, Ροδεστόγλου ενώ θα περιέχεται και ένα μελοποιημένο ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη. Δε θέλω να ξεκινήσω να χαρακτηρίζω αυτούς τους ανθρώπους και τη μουσική τους, αφού μόνο αντικειμενικός δε θα μαι.

Τραγούδια τους που ακούμε τα τελευταία χρόνια σε live και πιστεύουμε πως θα 'ναι μέσα είναι τα:
Με ρωτούν οι χειμώνες
Η αγαπη πάλι θα καλεί
Ο Γάτος/Με ένα άδειο ποτήρι
Βασανισμένη Καρδιά
Σε μια γη που ανατέλλει
Κι αν έσβησε σαν ίσκιος το όνειρό μου (Καρυωτάκης- έχει παιχτεί μόνο ακουστικά απ' τον Ανεστόπουλο)
Κάποτε θα 'ρθει η στιγμή
Ανθισμένη κόλαση

Με την ευκαιρία του post, να ανακοινώσουμε και την επερχόμενη συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη.
Θα γίνει στις 6 Δεκέμβρη, στο Μύλο, τα εισητήρια προπολούνται έναντι 18e.

Έπονται αυτής lives σ' όλη την Ελλάδα για την προώθηση του δίσκου.

πηγή: http://www.diafanakrina.info/

Friday 7 November 2008

NOTRE DAME de Paris..(2000)

Αυτο το εργο δεν ειναι αλλο απο την "Παναγία των Παρισίων",γνωστη νουβελα του Βικτωρος Ουγκο..σε μια μορφη πιο μουσικη,πιο προσιτη..πιο ελκυστικη!!
Η πρεμιερα αυτης της μουσικης παραστασης εγινε το 1998 στο Παρισι με τα τραγουδια που την απαρτιζαν να ειναι ολα στη γαλλικη γλωσσα!Η μουσικη εχει γραφτει απο τον Riccardo Cocciante και τους στιχους εχει επιμεληθει ο Luc Plamondon.
Μετα την εναρξη των παραστασεων ξεκινησαν και περιοδειες ανα τον κοσμο..Τελικα εγινε και η μεταφορα του εργου στην αγγλικη γλωσσα για παραστασεις σε περιοχες της Αμερικης αλλα και στο Λονδινο το 2000!Απο εκεινες τις παραστασεις ξεχωρισαν ονοματα οπως αυτα των:
Tina Arena,Garou ,Daniel Lavoie,Bruno Pelletier,Steve Balsamo(γνωστο κι απο το ρολο του Χριστου σε μια απο τις εκδοχες του Musical JESUS CHRIST SUPERSTAR),Luck Mervil,Natasha St-Pier!
Ζωηρη και με παιχνιδιαρικο πολλες φορες υφος η μουσικη,σπρωχνει το μυαλο σε ταξιδια..Σε ηχους που θυμιζουν πολλες φορες Φλαμενγκο! Ξεχωριζει το κομματι BELLE στο οποιο συμπραττουν οι Garou,Daniel Lavoie και Steve Balsamo(ο οποιος για αλλη μια φορα ειναι εκπληκτικος)!
Ο δισκος/παρασταση περιλαμβανει τα παρακατω κομματια:
01. Celine Dion - Live for the One I Love (3:59)
02. Bruno Pelletier - The Age of the Cathedrals (3:21)
03. Luck Mervil - The Refugees (3:34)
04. Tina Arena - The Bohemienne Song (5:21)
05. Garou & Daniel Lavoie & Steve Balsamo - Belle (Is the Only Word) (4:37)
06. Natasha St.-Pierre - My Heart if You Will Swear (2:26)
07. Steve Balsamo - Torn Apart (3:20)
08. Garou - The Bells (4:55)
09. Tina Arena - The Pagan Ave Maria (3:36)
10. Daniel Lavoie - Your Love Will Kill Me (3:00)
11. Bruno Pelletier - Moon (3:12)
12. Garou - God You Made the World All Wrong (3:40)
13. Daniel Lavoie - I'm a Priest (3:42)
14. Tina Arena & Garou - The Birds They Put in Cages (3:14)
15. Luck Mervil - Cast Away (2:52)
16. Tina Arena - Live For The One I Love (3:39)
17. Garou - Dance My Esmeralda (4:29)

Αν τα Musical ειναι μεσα στα μουσικα σας ενδιαφεροντα..καλο θα ητανε να δωσετε προσοχη σ'αυτο το δισκο! Αν και πιστευω πως τα κομματια εχουν τη δυναμη να αγγιξουν ολους,ανεξαρτητως μουσικων προτιμησεων! Καλη ακροαση!!

Wednesday 5 November 2008

Monika live στο Μύλο


Αύριο Πέμπτη 6/11 θα πάμε μια βόλτα με τον Αριστοτέλη μέχρι το μύλο για να δούμε τη Μόνικα στη πρώτη της εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη.

Προπώληση εισιτηρίων δεν υφίσταται και η ώρα έναρξης είναι κάπου στις 11. Οι πόρτες ανοίγουν 10.30.

Προβλέπω ( ελπίζω) οτι θα γίνεται χαμός, γι' αυτό οσοι θέλετε πραγματικά να τη δείτε ίσως πρέπει να πατε λίγο πιο νωρίς.

Το αντίτιμο είναι 15 €.

Tuesday 4 November 2008

Parov Stelar 'n band LiVe

Πέμπτη 30 Οκτώβρη και ενώ είχε βραδιάσει τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να δούμε για άλλη μια φορά τον Parov Stelar, μαζί με την μπάντα του στο Principal. Είναι αλήθεια ότι ο Αυστριακός είναι πολυδιαφημισμένος στην Ελλάδα, ιδιαίτερα δε στην Θεσσαλονίκη, λόγω μάλλον της προώθησης που χαίρει από έναν μικρό κύκλο ατόμων που ελέγχουν ραδιόφωνο, περιοδικά, freepress, cafe-bars και live stages. Έτσι, όσες φορές και να έρθει ο Marcus Füreder το κοινό θα είναι δίπλα του, και όχι άδικα, καθότι οι συνθέσεις του με nu jazz κυρίως, συμπληρωμένες τέλεια με ηλεκτρονικούς ήχους, house και breakbeat, ηχούν ευχάριστα και ταιριάζουν μάλλον στην ιδιοσυγκρασία μας. Για αυτό και τόσος κόσμος στο Principal, που τελικά σχεδόν γέμισε με περίπου 2.000 άτομα.

Ο Parov Stelar και η παρέα του παρουσίασαν τον Shine, 3ο κατά σειρά album του Parov, και άφησαν και πάλι μόνο θετικές εντυπώσεις. Μαζί του ήταν ο εκπληκτικός Markus Ecklmayr στο σαξόφωνο, η εντυπωσιακή Lilja Bloom στα φωνητικά, ένας μπασίστας κι ένας ντράμερ. Παρέμειναν για μιάμιση ώρα επί σκηνής και κατάφεραν να ζεστάνουν τελικώς την ατμόσφαιρα, καθότι ο κόσμος δεν έδειχνε να έχει την διάθεση τόσο να χορέψει ή να τραγουδήσει, κάτι το οποίο δεν περίμενα. Ίσως έφταιγε κι η καταρρακτώδης βροχή που έριχνε έξω. Περάσαμε καλά ναι, ωστόσο δεν ενθουσιαστήκαμε, ο κορεσμός ευθύνεται μάλλον. Όχι άλλο Parov Stelar! lol. Θα τον ξαναδούμε πάντως κάποια στιγμή.