Thursday 30 October 2008

Για βραδυνή έξοδο μετα μουσικής!

Η σημερινή μέρα προσφέρει απίστευτα πολλές μουσικές επιλογές για τα δεδομένα της πόλης μας! Το εύρος που καλύπτεται είναι φοβερό!

Συγκεκριμένα σήμερα το βράδυ μπορείτε να ακούσετε:

--->Πιάνο κλασικό στο μέγαρο μουσικής απο το Βασίλη Βαρβαρέσο.
--->Jazz με ποσοστό 70% αυτοσχεδιασμούς στο Bazaar απο το Μάκης Στεφανίδης Τριο.
--->Death metal στο παπαγάλο από τους αδελφούς Ροδίτη και άλλους.
--->Ακουστικό ροκ απο τους Big Sleep Acoustic, δηλαδή τον Stefan Schwerdtfeger στο Ελίτ.

Αυτά ξέρω, αν κάποιος έχει κάποια επιπρόσθετη πληροφορία ας την αναρτήσει σε σχόλιο!

Monday 27 October 2008

Principal Fringe Festival 2008 Σάββατο 25-10-2008

Η απογοητευτικά μικρή προσέλευση του κόσμου δεν καταφέρνει να σου χαλάσει τη διάθεση. Το μέρος που βρήκες είναι τεράστια επιτυχία και εξασφαλίζει την τέλεια θέα. Κοιτάς ρολόι , διπλοτριπλοδιπλώνεις το εισιτήριο, λες και καμιά κουβέντα να περάσει η ώρα. Και ναι περνάει. Ο Danny Robins (presenter, comedian), που είναι ο παρουσιαστής της βραδιάς, σε μία ανατριχιαστικα βρετανική προφορά, σου περιγράφει τι θα δεις τρέχοντας πάνω στη σκηνή και κάνοντας συνεχώς αστεία με το κοινό. Με λίγα λόγια σε “προθερμαίνει” επαρκέστατα αφήνοντας σε με ένα χαμογελάκι του χάχα, να περιμένεις τους επόμενους. Οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους THE WORMS(Poland) που με τα silent comedy σκετσάκια τους, σε καταδιασκεδάζουν, ειδικά όταν κατασκευάζουν έναν φανταστικό διάλογο Bryan Adams-Lucciano Pavarotti! Ανεβάζουν στη συνέχεια πάνω στη σκηνή κάποιους “τυχερούς”, που βρίσκονται ξαφνικά, θύματα ενός βαμπίρ ή στυγνοί δολοφόνοι!! Όταν τελειώνουν το κοινό καταχειροκροτεί και το χαμογελάκι στη φάτσα σου έχει γίνει χάχανο…Ο Robins ξαναβγαίνει με ένα απίστευτο μείκτη στον οποίο μιξάρει ότι να ναι όπως να ναι και όταν τελειώνει; Απλά κοντεύεις να πεθάνεις από τα γέλια.-
Και τότε μες στην ευδιαθεσία και τα γέλια σου, τότε ακριβώς είναι η στιγμή που σηκώνονται όλοι για να υποδεχθούν τους πολλούς Brooklyn Funk Essentials. Από την πρώτη στιγμή είναι απλώς φανταστικοί και σιγά σιγά το ελαφρό λίκνισμα του κορμιού σου, γίνεται κίνηση, χτύπημα, ξεσάλωμα. Όλοι χορεύουν υπό τους funk, ska, soul & surprises ρυθμούς τους, με την τραγουδίστρια τους να ξεδιπλώνει μια υπέροχη φωνή, που το λιγότερο σε ανατριχιάζει. Παίζουν πολλά κομμάτια από τον καινούριο τους δίσκο watcha playin', όπως τα θεϊκά dance free night , bellybuttons t&a και the park. Το κέφι δεν μειώνεται καθόλου και όταν η μπάντα καληνυχτίζει, το κοινό φυσικά τους τραβάει ξανά στη σκηνή για περισσότερο. Παίζουν ακόμη δύο τραγούδια. Η τραγουδίστρια τους χτυπιέται πάνω στην πίστα και παρασέρνει πολύ άνετα το κοινό που πλέον χοροπηδάει σύσσωμο. Μετά από τέτοιο φινάλε η επανέξοδος τους απλώς επιβλήθηκε.
Μετά από 2 ώρες φοβερού χορογραφικού αυτοσχεδιασμού, ιδρωμένος και λαχανιασμένος, καταριέσαι που δεν ήρθες Παρασκευή, για να ξαναέρθεις το Σάββατο.

Αυτά πανω κάτω θα σου συνέβαιναν σε μια βραδιά στο Fringe, που αδικήθηκε από παρουσίες αλλά δικαιώθηκε από κέφι και μουσική.

Η ανταποκρίτρια, Ιον!

Monday 20 October 2008

ΤΟ PRINCIPAL CLUB THEATER

Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Ζ Ε Ι Γ Ι Α 4 η Χ Ρ Ο Ν Ι Α :

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ BRITISH COUNCIL

2 NIGHTS FULL OF FUN

24 & 25 OCTOBER 2008
DANCE, LAUGH, EXPERIENCE, ESCAPE
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ > ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FRINGE?

Το Edinburgh Fringe είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ στον κόσμο και πραγματοποιείται καθε Αύγουστο στο πλαίσιο του Edinburgh International Festival. Το φεστιβάλ φιλοξενεί κάθε χρόνο περισσότερες από 800 ομάδες από τη Βρετανία και άλλες χώρες, σε σύνολο 4000 παραστάσεων σε 200 διαφορετικά θέατρα, δημόσιους χώρους, γκαλερί και στέκια του Εδιμβούργου. Είναι μία ανοιχτή γιορτή έκφρασης μέσα από το θέατρο, τη μουσική και το χορό που έχει συνδέσει το όνομά της με μερικές από τις πιο πρωτοποριακές και ανατρεπτικές προτάσεις στο χώρο του θεάματος.

Από το 2005 το Principal Club Theater με την υποστήριξη του British Council φιλοξενεί κάθε χρόνο θεατρικές ομάδες και κωμικούς που συμμετείχαν στο Fringe του Εδιμβούργου με σκοπό να αναδείξει την ιδέα του Fringe στην Ελλάδα, αλλά και να καθιερώσει μελλοντικά μια γιορτή του εναλλακτικού και πειραματικού θεάτρου. Στο Fringe συμμετέχουν θεατρικές ομάδες, κωμικοί, μουσικοί και συγκροτήματα, χορευτές και live performance artists.

Το

Fringe GR από το 2005 έχει παρουσιάσει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο όπως τους Yllana [Star Trip], Owen O'Neill [Stand Up Comedy], New Art Club [This Is Modern], Danny Robins [DJ Danny Music Therapy], Isabel Fay [Magic Steve's Disappearing Act], Gamarjobat [Shut Up Comedy], Station House Opera [Roadmetal Sweetbread], Craig Hill [Stand Up Comedy], Peepolykus [All In The Timing & Let The Donkey Go], Curious [On The Scent], Men In Coats [Physical Comedy], Eddie Ladd [Club Luz], Duckie [C'est Vauxhall], Natural Theatre Company [Street Theater], Stan's Cafe [The Black Maze].

F R I N G E N I G H T S 2 0 0 8

Στις 24 & 25 Οκτωβρίου παρουσιάζουμε πάλι 2 ιδιαίτερες

FRINGE βραδιές με έμφαση στην κωμωδία και τη διασκέδαση. Με παρουσιαστή τον χαρισματικό Danny Robins (presenter, comedian) θα ξεκινήσει η βραδιά με την παράσταση των ξεκαρδιστικών κωμικών The Worms (physical theater, silent comedy). O Danny θα συνεχίσει με stand up comedy και ένα show που προετοιμάζει για ειδικά για την βραδιά αυτή, πριν παρουσιάσει τους εξαιρετικούς Brooklyn Funk Essentials (funk, ska, soul & surprises) που από τη στιγμή που θα ανέβουν στη σκηνή θα μετατρέψουν τον χώρο σε ένα απίστευτο χορευτικό πάρτυ γεμάτο με ήχους funk, soul, ska αλλά και πολλές εκπλήξεις που θα μας γοητεύσουν.

Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ

Opening Party -

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008 21

:00 Orient Club
Shows-

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008 21:30

Principal Club Theater

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008 21:30

Principal Club Theater

Τιμή

εισόδου
20 ? για το Principal Club Theater (3 acts)

Εισιτήρια προπωλούνται στο

Metropolis

Δωρεάν μεταφορά από το κέντρο με επιστροφή
Πληροφορίες στο 2310-428088

You can visit us at

www.myspace.com/fringegr
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub



THE WORMS (POLAND) 21:30

Σωματικό Θέατρο/Κωμωδία Χωρίς Λόγια

2

νέοι και εξαιρετικά αστείοι κωμικοί εξερευνούν την τέχνη του σωματικού θεάτρου και της βουβής κωμωδίας όπως παρουσιάσαμε και στο παρελθόν - Gamarjobat (Japan) & Yllana - Star Trip (Spain). Έχοντας κερδίσει βραβεία σε όλα τα φεστιβάλ κωμωδίας στην Πολωνία το 2007 και 2008 εκπροσωπούν την χώρα τους σε διεθνή θεατρικά φεστιβάλ όπως στην Αμερική και στην Αυστρία. Στην Ελλάδα έρχονται για πρώτη φορά και θα παρουσιάσουν μια παράσταση με διάφορα σκετσάκια χωρίς γλώσσα μόνο με το κατάληλο soundtrack, τα οποία είναι πραγματικά εφευρητικά και εντελώς ξεκαρδιστικά. DANNY ROBINS (U.K) 22:30
Παρουσιαστ
ής/Κωμικός
Μια γνωστή προσωπικότητα κάθε χρόνο στο
Fringe του Εδιμβούργου, ο Danny είναι απίστευτα χαρισματικός στο να παίζει διάφορους ρόλους. Ο Danny Robins είναι παρουσιαστής, κωμικός και συγγραφέας. Εμφανίζεται συχνά σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και σε θέατρα σε όλη την Μ. Βρετανία. Στο Fringe του 2007 τον γνωρίσαμε ως DJ Danny. Εδώ ο Danny θα είναι ο ιδιαίτερος παρουσιαστής των Fringe Nights και θα μας διασκεδάσει με stand-up κωμωδία και τον δικό του τρόπο. BROOKLYN FUNK ESSENTIALS (U.S.A.) 23:15
Funk, Ska,
Acid Jazz and More
Οι Brooklyn Funk Essentials γεννήθηκαν από τις σκηνές της Hip-Hop, Jazz και Slam Poetry της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του '90. Ένα 10μελές γκρουπ που αποτελείται από τους πιο πολλά υποσχόμενους νεαρούς τραγουδιστές, rappers και DJs της εποχής. Αφού κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ "Cool & Steady & Easy" και κατέκτησαν τις μουσικές σκηνές της Νέας Υόρκης, άρχισαν να περιοδεύουν ανά τον κόσμο και να συνεργάζονται με σπουδαίους μουσικούς και καλλιτέχνες όπως οι: Parliament Funkadelic, The Roots, James Brown, Jamiroquai και άλλους. Τεράστια αποδοχή τους περίμενε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του "Fui Jazz Festival" με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να ηχογραφήσουν εκεί το δεύτερο άλμπουμ τους "In The Buzz Bag", με το γνωστό 11μελές γκρουπ Laco Tayfa. Ο δίσκος αυτός θεωρείται ορόσημο και τους χάρισε μια υποψηφιότητα για Grammy. Το 2000 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο "Make Them Like It", που αποτελούσε ένα συνοθύλευμα από Latin, Reggae, Jazz, House, Hip-hop, Electro και Dub ήχους. Φέτος, οι B.F.E. κυκλοφόρησαν το νέο δίσκο τους "Watcha Playin' ", οι ηχογραφήσεις του οποίου έγιναν στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ και τη Στοκχόλμη. Και για πρώτη φορά την παρουσιάζουν ζωντανά στην Ελλάδα και εγγυούνται ότι οι Fringe Nights θα είναι ένα τρελό χορευτικό πάρτυ με ατέλειωτες μουσικές και σκηνικές εκπλήξεις!

(...από το ιστολόγιο του Principal club Theater)

Saturday 18 October 2008

Blues Wire Live


Οι Blues Wire, το δημοφιλέστερο εγχώριο blues σχήμα, για 1 βραδιά, σήμερα Σάββατο 18 Οκτώβρη, στο bar ΘΕΑ, στους νέους επιβάτες.


Εγώ μάλλον δε θα τα καταφέρω. Όποιος πιστός, ας δώσει comment!

Wednesday 15 October 2008

Jazz night out



Γι' αυτούς που ψάχνουν το κατι διαφορετικό στις εξόδους τους κι εκτιμούν τη καλή μουσική υπάρχει πυκνα συχνα μια πολη καλη πρόταση! Πρόκειται για τριο τα οποία παίζουν σε διάφορα μπαράκια της θεσσαλονικής οπως είναι η στοα, το μανιφέστο, τα άπειρα μόρια, το Pierrot Le Fou. Η σύνθεση των τριο είναι άλλοτε πιο κλασική, κιθάρα-κοντραμπάσο-τύμπανα, κι άλλοτε παραπέμπει σε fusion καταστάσεις με ηλεκτρικό ηχο. Jazz αυτοσχεδιασμοί.

Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πατε να τους δειτε! Σήμερα παίζουν στο Pierrot στη Ροτόντα και ξεκινάνε κατα τις 10.30!

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα live απ' το site του Λάκη του Τζίμκα.

Tuesday 14 October 2008

CD number 4.!

Μια συλλογή από φρέσκους indie tunes κι ένα bonus track από τους Royal Etiquettes!




01 Band of Horses - Is There a Ghost

02 We Are Scientists - Ghouls

03 Foals - Red Sock Pugie

04 Wombats - Moving To New York

05 Zutons - You Could Make The Four Walls Cry

06 Hard-Fi - Hard To Beat

07 Klaxons - It's not Over Yet

08 I Hate Kate - Then You Kiss

09 Love Is All - Spinning and Scratching

10 Clap Your Hands Say Yeah - Satan said Dance

11 She Wants Revenge - Tear You Apart

12 Interpol - C'mere

13 Subways - Rock & Roll Queen

14 Royal Etiquettes - Happy Rats



Download >> Rapidshare Mediafire

Sunday 5 October 2008

Βαλκανικοί ήχοι εκ Γερμανίας!

Ο λογος για τον Shantel και τη μπάντα του ονόματι Bucovina Club Orkestar! Θα τους συναντήσουμε στο principal στις 22 Νοεμβρίου για μια βραδιά τρελού χορού! Με επιτυχίες όπως το Disko Partizani και το Disko Boy ο Γερμανός Shantel μεταμορφώνεται σ' ενα βαλκάνιο τροβαδούρο και δημιουργεί καταστάσεις οι οποίες είναι ενα κράμα τσιγγάνικου γάμου και Disko :) ! Τον εχω συναντήσει άλλη μια φορα στις "Γιορτές της Γης" στη Βλάστη Κοζάνης κι εχω να σας μεταφέρω τις πιο διασκεδαστικές εντυπώσεις!

Shantel & Bucovina Club Orkestar - Disko Partizani