Thursday 31 July 2008

on holidays... back again on 25th of August!

We are on holidays! Τα στελέχη του σταθμού που τάραξε τα νερά από τις 26 Μαΐου στον χώρο των web radios βρίσκονται για διακοπές ανά την Ελλάδα. Για 3 εβδομάδες ο Freestyle Music Web Radio PARANOISE θα παραμείνει κλειστός, ούτως ή άλλως όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε διακοπές τώρα. Ραντεβού, με γεμάτες μπαταρίες πλέον, στις 25 Αυγούστου για το νέο μας ξεκίνημα... Και προετοιμαστείτε, μετά την εξεταστική ο σταθμός θα τα σπάσει, με πολλά νέα πρόσωπα, αρκετές εκπλήξεις, και διοργάνωση των καλύτερων events στην Θεσσαλονίκη.

Νew Freestyle Music Web Radio
PARANOISE

Monday 28 July 2008

Discoπροτάσεις

Ένας από τους λόγους που γουστάρουμε το καλοκαίρι πολύ είναι το ότι έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούμε πιο πολύ με πράγματα που μας αρέσουν. Ένα από αυτά κι η μουσική φυσικά. Ομολογώ ότι είχα να αγοράσω cd αρκετούς μήνες, το έκανα όμως πριν 2-3 μέρες προκειμένου να στηρίξω δύο συγκροτήματα από διαφορετικά είδη μουσικής, με διαφορετικό τρόπο αντίληψης της μουσικής σήμερα, με 2 όμως κοινά, είναι Θεσσαλονικείς και "το έχουν". O λόγος για τους Sleepin Pillow και τους Κακό Συναπάντημα.

Οι Sleepin Pillow είναι από τα καλύτερα groups που έχω δει πιστεύω σε live. Τους είχα δει 3 φορές και η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για την σπάνια περίπτωση στην οποία ένα συγκρότημα αποδίδει καλύτερα στο live. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Shift Records το 1ο τους CD με τίτλο Apples on an Orange Tree στο οποίο περιλαμβάνονται 13 τραγούδια σε experimental/alternative rock μελωδίες πάντα, με πολλά στοιχεία ethnik. Το cd κατά την γνώμη μου έχει συνοχή, ενώ πρωτοτύπησαν οι Pillow και πάλι, με το ύφος που δώσανε στο cd τους. Το booklet κοσμούν ασπρόμαυρες fotos από τις οικογένειες των μελών του group δίνοντας ένα ύφος διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αλλά ταιριαστό με την μουσική λογική των S.P. Έχουν την ικανότητα να σε ταξιδεύουν, και τώρα με την κυκλοφορία του δίσκου το επιβεβαιώνουμε again. Άρτιος κι ο ήχος, η παραγωγή, το προτείνω ανεπιφύλακτα για κάτι εναλλακτικό. Πέρα από τα 6 μέλη του group, στον δίσκο αυτό συμμετέχουν άλλοι 13 μουσικοί για να βγει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Μοναδικό μείον πιστεύω είναι η τιμή, 18 euros είναι πολλά, ωστόσο δεν νομίζω ότι εξαρτάται και πολύ από τους ίδιους η τιμή. Γαμημένες εταιρείες... Αξίζουν πάντως, και θα πάνε μπροστά οι Sleepin Pillow, i 'm sure!

Δεύτερη πρόταση, μία άλλη μου συμπάθεια, οι Κακό Συναπάντημα και το ομώνυμο cd που κυκλοφόρησαν προς τα τέλη Ιουνίου. Χωρίς δισκογραφική εταιρεία οι Κ.Σ. που έχουν διαφορετική λογική. Αυτό όμως δεν επηρέασε πολύ το αποτέλεσμα, αφού η ερασιτεχνική δουλειά μπορεί να είναι εξίσου ωραία και προσεγμένη. Και είναι στον συγκεκριμένο δίσκο. 10 tracks περιλαμβάνει το cd εκ των οποίων τα περισσότερα είναι καινούρια. Reggae ρυθμοί και φύγαμε καλοκαιριάτικα! Από τα new ones ξεχωρίσα το last one, "Κατανάλωση", ενώ και τα Positive, Που πας μου άρεσαν πολύ. Τα παλιότερα κομμάτια τους που βρίσκοναι στον δίσκο είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα και βελτιωμένα. Ξεχωρίζει αυτή η μπάντα για τον στίχο της και την καλή διάθεση που σου μεταδίδει παρόλο το καταγγελτικό ύφος των περισσότερων τραγουδιών. Urbanιλίκι 100% η εμφάνιση του cd, ωραίο μεν, αλλά περίμενα κάτι πιο χαρούμενο, ίσως λόγω καλοκαιριού να το λέω αυτό, δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος. Η φωτογραφία όμως στο εξώφυλλο είναι ωραία, μετράει μάγκες. Τέλοσπάντων, οι Κακό Συναπάντημα πάνε πολύ καλά, ιδίως μέσα στο 2008, και περιμένουμε πολλά από αυτούς και στο μέλλον. Ήδη μας χάρισαν αρκετά, αλλά είμαστε απαιτητικοί γιατί τους γουστάρουμε! Το cd τιμάται στα 5 euros και θα το βρείτε σε επιλεγμένα μαγαζιά σχεδόν σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Αξίζει, τιμήστε τους!

Για να συναντήσετε διαδικτυακά τα δύο groups, http://www.myspace.com/sleepinpillow, http://www.sleepinpillow.com και http://www.myspace.com/kakosynapantimaband. Έχουν και αρκετά live προγραμματισμένα προσεχώς τόσο οι Sleepin Pillow, όσο και οι Κακό Συναπάντημα. Ψάξτε τους!

Sunday 20 July 2008

Live Stages υπο (εξ)αφάνιση!

Εδω και μερικούς μήνες περνώντας απ' έξω απο τα γνωστά live stages της οδού Βύρωνος αντικρύζω τη παρακμή την ίδια! Την άνοιξη τα live ήταν ελάχιστα, ενω τωρα που είναι καλοκαίρι τα μαγαζιά είναι εντελώς κλειστά. Λογικό θα πει κάποιος, λογικό, θα συμφωνήσω κι εγω, αλλά και πάλι η εικόνα καταστροφής που επικρατεί εκεί δε δικαιολογείται! Ο λογιαρασμός του funkey στο myspace είναι ανενεργός απο τις 2/29/2008! Ελπίζω να πρόκειται για κάτι συγκηριακό κι απο σεπτέμβρη να δουμε τα μαγαζιά αυτά όπως τα έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν κι οχι να αργοπεθάινουν!!



live stages 1

live stages 2

Monday 14 July 2008

Bella ciaO mAnu cHaO !!!!

Σκόνη, μπάφοι και πορδές υπο το βλεμα του Manu...
Live report απο τα κάγκελα του terravibe..
Όποιος δεν ήρθε έχασε ενα τρομερό live, το καλύτερο στο οποίο εχω παει μέχρι στιγμής!!!


Φτάσαμε στο terravibe μια ωρα περίπου πριν ξεκινήσει να παίζει ο manu και συναντήσαμε τους υπολοιπους 30.000 που ήταν ηδη εκει για να παρακολουθήσουν τη συναυλία! Όπως είναι φανερό το μερος ήταν πίτα! Παρ' ολα αυτά πασαλειφτήκαμε με μπόλικη βαζελίνη απ' τη κορφή ως τα νύχια και σουλατσάραμε ανάμεσα στο κόσμο καταφέρνοντας ετσι να βρεθούμε στη τρίτη σειρά απ τα κάγκελα, στο κέντρο της σκηνής περίπου (ακριβώς στο κέντρο είχε κάγκελα που σχημάτιζαν ενα μικρό διάδρομο που χρησίμευε μάλλον για να διασώσουν όποιον απο τις σπρωξιές δε μπορούσε πλεον ν' αναπνεύσει) !!! Ποιο μπροστά ήταν αδύνατο να παμε, οι δυο μπροστινές σειρές ήταν πρακτικά 'χτισμένες' απο τα υπεράριθμα κορμιά που είχαν παστωθεί εκει! Μονο το αλάτι έλειπε..
Πριν το manu ήταν η Patti Smith, η οποία τα έδωσε ολα γι' αλλη μια φορα! Προσωπικά πιστεύω οτι την αδίκησε λίγο ο ανοιχτός χώρος, καθώς σ ένα σκοτεινό όπως και κλειστό χώρο , όπως αυτόν που είχε παιξει στη Θεσσαλονίκη, επιτυγχάνεται καλύτερα η συγκινησιακή ατμόσφαιρα η οποία κατα τη γνώμη αρμόζει στην εν λόγω κυρία!
Μόλις τέλειωσε η Patti ξεκίνησε η προετοιμασία για να βγουν οι Radio Bemba, κι όταν τελικά βγήκαν επαληθεύτηκε η αρχική μου υπόθεση, πως δεν είχαν roadies για να σετάρουν τα όργανα αλλά το έκαναν οι ίδιοι, ολοι εκτος απ το μπροστιάρη τους δηλαδή! Πρώτος, αν δε με απατάει η μνημη μου, βγήκε ο κιθαρίστας χοροπηδώντας και χαμογελώντας! Ήταν ενας πολυ νεος τύπος με σορτσάκι του μπάσκετ και ακτινοβολούσε μια απίστευτη ενέργεια! Απ τη πρωτη κιολας στιγμή πήγε κιολας μας ξεσήκωσε με χειρονομίες και σε λιγο είχαν βγει κι αλλοι απ τη μπάντα και ξεκίνησαν ενα τρελό τζαμάρισμα! Τη στιγμή που βγήκε ο manu ξεκίνησε ενας τρελός πανικός ο οποίος για τις επόμενες 2 ώρες καταλάγιασε ελάχιστες φορές! Η ποιότητα του ήχου ήταν πολύ καλή και τα τραγούδια τα έπαιζαν σε πιο γρήγορο τέμπο απ οτι υπαρχουν στο αλμπουμ, τα περισσότερα για την ακρίβεια κατέληγαν σ ενα τζαμάρισμα τύπου σκα και μπορείτε να φανταστείτε τι γινόταν απο κάτω, ποσο μάλλον στη τρίτη σειρά... Όλη η παρέα που απότελει τους Radio Bemba είναι ένας κι ενας, δεξιοτέχνες ολοι και πωρωμένοι! Εύγε! :)
Ένα αρνητικό ήταν οτι το πάτωμα ήταν χωμάτινο οπότε μόλις ξεκινούσε ο "χορός" σηκωνόταν ένα ψιλο-αποπνικτηκό σύννεφο σκόνης, δε μασήσαμε όμως :D
Οι μπάφοι υπήρχαν τριγύρω και άλλαζαν χέρια συχνά μεταξυ αγνώστων :P Όπως είπα και στην εισαγωγή οι τρεις κυρίαρχες μυρωδίες ήταν σκόνη,μπάφος και πόρδος!!!
Η συναυλία ήταν άψογη, χτυπιόμασταν επι 2 ώρες με το Vag+ χωρίς να έχουμε φαει τίποτα ολη μερα και χωρις να έχουμε κοιμηθεί ιδιαίτερα :)
Ελπίζω οσοι μουσικόφιλοι δεν ήρθατε να βρήκατε μια καλη δικαιολογία για να πειτε στον εαυτο σας, γιατί κατι τετοια δε χάνονται!
Περιττό να πω οτι μεσα στα 30.000 κόσμου υπήρχαν μεχρι και μπουζουκόσκυλα που ερχόντουσαν με πτήση charter απο την ηλιοκαμμένη μύκονο.
Στο τελος τη κάναμε με auTo_stoP και ξεραθήκαμε σπίτι καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε μπάνιο πριν μας παρει ο ύπνος γιατί είχαμε γίνει καφε απο τη σκονη...

Με το Vag+ κι ενα φίλο που δε φαίνεται και πολυ:

terravibe 08

Φωτογραφίες απο το live δε καταφέραμε να βγάλουμε όπως καταλαβαίνετε απο τη παραπάνω περιγραφή xD

μια γευση...


Sunday 13 July 2008

The Royal Etiquettes

Δε προλάβαμε να χωνέψουμε οτι οι 22puppies διαλύθηκαν μετα απο τοσο καιρό πορείας στην indie μουσική σκηνή της Θεσσαλονικής, κι έσκασε μύτη ενα νεο αστέρι που ακούει στο όνομα "Royal Etiquettes". Ο ρυθμικός παράγοντας των 22puppies (ο Οδυσσέας στο μπάσο και ο Αριστοτέλης στα τύμπανα) παρέα με το γνωστό και μη εξαιρετέο Tony των le page, coffeeend, absent mindead, έφτιαξαν ενα σχήμα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα! Με τρεις μονο πρόβες μέσα σε τρεις ημέρες ηχογράφησαν κομμάτια που είχαν γράψει και το αποτέλεσμα μιλάει απο μονο του! Επισκεφτείτε τους στο myspace για να δειτε τι εννοω :D

Απ' οτι μου είπαν τα παιδιά το παρθενικό live παει μάλλον για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη! Προσωπικά εχω μεγάλες προσδοκίες για τα εν λογω παιδιά, αντε και ευρωπαϊκό tour παίδες!!!!

grOove on guyz..!

p.s. etiquettes είναι οι κανόνες συμπεριφοράς

royal etiquettes
παραθέτω μερικά links:

Royal Etiquettes

Οδυσσέας

Αριστοτέλης

Tony

Saturday 12 July 2008

en-ημέρωσις

Καλοκαίρι, ζέστη, οι πόλεις αδειάζουν και όλοι τραβιόμαστε κάθε τόσο σε μια κοντινή ή μακρινή όαση να δροσιστούμε. Live πολλά, festivals μικρά ή μεγάλα, parties σε beach bars... Υπό αυτές τις συνθήκες το πρόγραμμα του Paranoise δικαιολογημένα πάει λίγο πίσω. Ό,τι μπορούμε κάνουμε πάντως. Απλά οφείλαμε μια ενημέρωση προς εσάς που ίσως μας ψάξετε σε κάποιες ώρες κ δεν μας βρείτε. Και κάτι άλλο, είχαμε εκπροσώπηση μεγάλη και στον Μanu Chao @rockwave. Πιθανόν κάποιος να ποστάρει και ένα live report για την προχθεσινή ημέρα. Αυτά τα λίγα για την ώρα. Και μεις βιαζόμαστε να φύγουμε για Χαλκιδική camping αναζητώντας την δική μας όαση. Καλά μπάνια σε όλους!

New Freestyle Music Web Radio
PARANOISE

Saturday 5 July 2008

Farewell Mel Galley..

Μερικους μηνες πριν,καπου στις αρχες του Φλεβαρη,πολλοι απο τους λατρεις του classic rock με μεγαλη τους λυπη πληροφορηθηκαν οτι ο Mel Galley(ιδρυτικο μελος των Trapeze μαζι με τον Glenn Hughes,ενας απο τους πρωτους κιθαριστες των Whitesnake και εμπνευστης των Phenomena) πασχει απο καρκινο στον ισοφαγο,σε τελικο σταδιο,και οι γιατροι του εδιναν λιγες μονο εβδομαδες ζωης,πανω που ετοιμαζοταν να ξεκινησει περιοδεια με ενα καινουριο συγκροτημα.Εκεινος παρολα αυτα,δηλωνε γενναια,πως μοναδικος του στοχος πλεον ειναι να φτασει τα γεννεθλια του,στις 8 Μαρτιου και πως ητανε τυχερος που θα ειχε την ευκαιρια να αποχαιρετησει ολους τους φιλους του πριν "φυγει"..
Η δηλωση που ειχε κανει τοτε ητανε η παρακατω:
"Well, the verdict from the doctors following a full MRI scan is that my condition is terminal. Rather than sit around feeling sorry for myself, I intend to make the most of the time I have left with my family and friends. I am blessed with a fantastic wife and two sons who I am very proud of. For now am just aiming to make my 60th birthday in March.

I have enjoyed a great life, travelled the world having some amazing experiences, met all sorts of people and played with some of the best musicians there are.

Back in the late '60s when I first started playing in local bands I never imagined how far I would go and the shows I would play. I seemed to tour non-stop with Glenn and Dave in TRAPEZE in the early 70s. We supported THE KINKS and THE MOODY BLUES while still very young men, had people like John Bonham come on and do encores with us, and the likes of ZZ TOP as our support act. We loved to play live and the fans seemed to love us, especially in the Southern States of the USA — HELLO TEXAS!

Playing on the same bill as THE EAGLES and THE ROLLING STONES, with MONTROSE opening, in front of 100,000 fans in Dallas in 1975 and headlining the 1983 Monsters of Rock festival while in WHITESNAKE are two shows that I will treasure. There have been so many highlights that it's impossible to name them all.

Over the last 12 months, since the launch of my page and the TRAPEZE page, I have regained my love for playing and taken real pleasure from reading the comments and messages you have all left. I have heard from people I had lost touch with years ago. It has been fantastic and I thank you all. I honestly didn't realise the amount of people out there who still remember or have discovered my music. I just wish I could have had the chance to play the shows I had planned for this year.

Thank you all so much for your love and support over the years.
You are the music — I was just in a band!"

Ο καιρος περνουσε και η κατασταση του Mel χειροτερευε..αυτος ομως δεν το εβαζε κατω και συνεχιζε να ποσταρει ενθαρρυντικα σχολια στη σελιδα του στο Myspace,και πολλες φορες αστειευοταν με την κατασταση της υγειας του..Οταν πλεον δεν μπορουσε να παει στην pub εκανε πλακα λεγοντας "now the pub [comes] to me.Friends visit me each day, I have drugs in me 24/7, and I have a plentiful supply of gin and tonic by my bedside. I even have my own ice machine! In fact, it’s just like my WHITESNAKE days.

Κατα την προσφατη περιοδεια των Whitesnake στην Ευρωπη,ο David Coverdale,αφιερωνε σε καθημερινη βαση στον Mel,ενα κομματι που ειχανε γραψει μαζι για το δισκο SLIDE IT IN,με τιτλο Love ain't no stranger!(o Mel ειχε γραψει κι αλλα κομματια των Whitesnake,αναμεσα στα οποια και το Slow and Easy)

Μερικες μερες πριν,την 1η Ιουλιου (2008), ο Mel αφησε την τελευταια του πνοη στον υπνο του.Πολλοι απο τους φιλους,γνωστους,αλλα και κοσμος που δεν τον ηξερε προσωπικα αμεσως εσπευσαν να στειλουν τα συλληπητηρια τους στη οικογενεια του,καθως και να στειλουν απο μια αφιερωση για τον Mel,που αν και τοσο ησυχα κινηθηκε στο χωρο της δημοσιοτητας,ειχε αφησει κι αυτος το στιγμα του και θα περνουσε τωρα στο πανθεον με τα "ιερα τερατα" της μουσικης που ειχαν "φυγει" πριν απο αυτον,θα πηγαινε διπλα στον Cozy Powel στον παλιοφιλο του..

Ο Glenn Hughes ειπε με τη σειρα του δυο λογια για τον Mel,τον οποιο θαυμαζε απεριοριστα και μαζι με τον οποιο ειχε ξεκινησει την καριερα του στη μουσικη :
"I am so very sad to report the passing of my oldest friend Mel. He drifted into his Golden sleep @ 10pm last night. He is now with his higher power...he has come home.


I will cherish his memory and all the things that Mel shared with me in his full and rich life...but most of all, he showed me to live like a man. He took my hand as a boy and walked me thru my earliest chapters as a young musician....he alone is responsible 4 my career as a working musician/singer-songwriter.


Let's all remember Mel with love in our hearts and he wanted you all 2 know how overcome he was with the Global outpouring of love 4 him...he said to me, "I had no idea, how many people cared and loved me".....he was the man, he was my childhood idol along with Jimi and Eric.


You are the Music.


I'll see you in the Garden one day and I will recognise you as my brother....."

Αντιο,λοιπον, Mel..και μακαρι να εισαι καλα εκει πανω,εκει που ολοι μαζι οι μεγαλοι μουσικοι που εχετε "αφησει" τον κοσμο μας,ισως να γραφετε μουσικα αριστουργηματα,ανωτερα καθε αλλου εργου απο οσα ειναι γνωστα στους ανθρωπους..

Οπως ειπε κι ενας απο τους φιλους του Mel σε καποιο απο τα σχολια στη σελιδα του μουσικου στο myspace..

"We wish you well Mel..until we meet again we wish you well!!"

MEL GALLEY
(March 8, 1948 - July 1, 2008)

Wednesday 2 July 2008

Welcome Tranquilius!

Σήμερα καλωσορίζουμε στην ραδιοφωνική μας παρέα ακόμη έναν φίλο, τον Μανώλη ή αλλιώς Tranquilius! Από σήμερα και κάθε Τετάρτη λοιπόν, 11-1 το βράδυ Tranquilius on air σε indie ρυθμούς συνήθως, αν και τον χαρακτήρα του freestyling δεν τον χάνουμε ποτέ! Αντίθετα marGASv Τετάρτες πλέον απογεύματα 5-7. Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζετε ακόμη και καλοκαιριάτικα. Εμείς θα παρέχουμε ευχάριστη -ή όχι- μουσική παρέα, με εκπλήξεις κάθε τόσο! Συντονιστείτε...

New Freestyle Music Web Radio
PARANOISE

EJEKT festival 2008

Eπίσημη ώρα έναρξης, 17:20μμ .. Στο festival, στο ολυμπιακό κέντρο ξιφασκίας (περιοχή ελληνικού) φτάσαμε γύρω στις 19:30μμ κάνοντας την είσοδό μας με το τραγούδι Τrue and False των Hercules and Love Affair. Εντάξει, ήρεμα πράγματα.. απολαύσαμε το θέαμα "της"(?) Νοmi εεε και κουνηθήκαμε ελαφρως στο ρυθμό.. Προς το φινάλε τους, το πήραμε απόφαση να χωθούμε στη διπλή ατέλειωτη ουρά για να πάρουμε κουπόνια για μπύρες και νερά και στη συνέχεια μετακινηθήκαμε στην εξίσου ατέλειωτη ουρά ώστε εντέλει να πάρουμε τα γαμημένα ποτά!!! Γενικά όλη η διαδικασία κράτησε γύρω στο τέταρτο με 20λεπτο.. Ήταν ψιλοαπαράδεκτη αυτή η φάση με τα ποτά... Θα μπορούσε να υπήρχε διαφορετικό stand μόνο για νερά κλπ... Πάντως παρατήρησα ότι το στάδιο είναι πολύ καλό για συναυλίες γιατί προσφέρει καταπληκτική σκιά!!

Ωστόσο, μετά εμφανίζονται οι Stereo Mc's, οπότε ξεχνάς την ταλαιπωρία των ποτών κλπ και βιάζεσαι να χωθείς μπροστά στα κάγκελα με σκοπό να χτυπηθείς όσο σου επιτρέψει το playlist που θα ετοίμαζαν... Πραγματικά τα έσπασαν...Ανέβηκε πολύ η διάθεση, η ενέργεια, τα ΠΑΝΤΑ ήταν απλά Γαμώ!!! Γενικά το πλήθος, αφού είχε συσσωρευθεί αρκετά, πλέον γούσταρε, αν και νομίζω πως δεν ήταν και πολύ ξεσηκωμένο όσο θα έπρεπε! Στο μισό live ακούστηκαν κομμάτια από το νέο album Double Bubble, πιο ηλεκτρονικό από τα προηγούμενα, ενώ στο άλλο μισό πολλά παλιά γνωστά και γαμηστερά τραγούδια από Supernatural και άλλα albums όπως: Connected, Step It Up, Elevate My Mind κλπ, που μας έκαναν να χορέψουμε και να ιδρώσουμε... Έπαιξαν γύρω στη 1.30 ώρα χωρίς να 'μαι απολύτως σίγουρος, άλλωστε ήταν ΑΨOΓΑ και κανείς δεν κοιτούσε την ώρα!!!!

Αφού τέλειωσαν οι Stereo Mc's και σύμφωνα με το πρόγραμμα -που δεν μπορώ να πω ότι τηρήθηκε με ακρίβεια καθώς οι James ήταν να βγουν 22:15 και εμφανίστηκαν γύρω στις 23:00- εμφανίστηκαν οι εν λόγω James.. Οι James αποτέλεσαν την πιο πολυσυζητημένη μπάντα του festival που όμως κατα προσωπική μου άποψη, ήταν άκυρη ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα που συμμετείχαν. Προφανώς και πάλι οι περισσότεροι ήρθαν μόνο για τους James οι οποίοι ήρθαν για τρίτη φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά πάλι στα πλαίσια festival (πέρσυ φιλοξενούνταν στο fly beeyond festival) τραγουδώντας κυρίως πολλά κομμάτια της καινούργιας τους δουλειάς μετά την επανασύνδεσή τους με το όνομα "Ηey Ma". Φυσικά είπαν και πολλές από τις γνωστές τους επιτυχίες..Εντέλει έχοντας ξανακούσει τους James live, μετά τους Stereo Mc's και της γαμιστερής διάθεσής μας, το μόνο πράγμα που δεν ήθελα, ήταν να ακούσω τα γλυκανάλατα τραγούδια των James. Δυστυχώς, βγήκαν για άλλη μια φορά ξεκινώντας πάλι με born of frustration και παρόλη την προσπάθεια να με συνεπάρουν και να με ξεσηκώσουν, κατέληξα να κάθομαι ψιλο-έξω από το μπούγιο και να πίνω την μπύρα μου ήρεμα βλέποντας μια ολόκληρη λαοθάλασσα (3πλασιου μεγέθους εκείνης των Stereo Μc's) να χορεύει και να χοροπηδάει ανεξέλεγκτα!!!.. ΟΚ δεν ξερω ΤΙ?! αλλά εγώ μετά τους Stereo Mc's, το χορό στους ηλεκτρονικούς τους ρυθμούς κλπ κλπ, είχα πορωθεί και προετοιμαστεί για άλλη φάση, όχι για James.. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πάντως, ήταν όπως και πέρσυ ζωντανοί ευχάριστοι στη σκηνή και με διάθεση να πλησιάσουν το κοινό όσο πιο πολύ γίνεται..Ο Τim Booth για ακόμα μία φορά κατέβηκε από τη σκηνή και περιφερόταν ανάμεσα στο πλήθος που τον αποθέωσε. Ήταν καλό live με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και αρκετά συγκινητικό για τη μπάντα όπως φάνηκε από ορισμένες παύσεις των μελών της... Α! και ωραίο encore... Πέρσυ μας είχαν αφήσει παραπονεμένους,(βλ.Senorita που μας το χρωστούσαν!!)Τέλος, υποσχέθηκαν πως θα ξανάρθουν το χειμώνα στην Αθήνα και αυτή τη φορά μόνοι τους..

Eν συνεχεία μεταφερθήκαμε Indoors όπως προβλέπονταν και από το πρόγραμμα , προκειμένου να ακούσουμε τους Unkle. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν σε κλειστό χώρο, είχε περισσότερη δροσιά, αλλά χειρότερο ήχο! Γενικά μετά τους James, ο κόσμος λιγόστεψε, όμως ακόμα ήταν αρκετός. Οι Unkle έπαιξαν τα γνωστά Eye for an eye, Burn my shadow, Reign, Hold my hand, Lonely Soul και απλά τά 'σπασαν! H μουσική τους, όλα, γάμησαν!!! Πάντως με το video wall δεν κατάλαβα τι έπαιζε...παίζει να ήταν χαλασμένο. Και αυτοί γύρω στη 1.30 ώρα πρέπει να έπαιξαν δεν είμαι σιγουρος..

Όσο για digitalism δεν την πάλεψα....έφυγα!! Βρησίδια κλπ ευπρόσδεκτα στο 697*******

Tuesday 1 July 2008

Τίτλοι τέλους(?) για τους 22 Puppies

Πριν μία εβδομάδα οι 22 Puppies, ένα από τα πιο αγαπημένα groups του Another Tribe, έδωσαν συναυλία στο Ξυλουργείο του Μύλου μαζί με τους Le Page από την Αθήνα και τους Jane Doe από Salonica. Θα έγραφα ένα live report νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος διαθέσιμος τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, έστω και την ύστατη στιγμή θέλω να πω κάποια πράγματα, για έναν λόγο κυρίως. Ίσως αυτό το live στις 23.06 να ήταν το τελευταίο για την συγκεκριμένη μπάντα, κάτι το οποίο μάθαμε την ίδια ημέρα της συναυλίας και σοκαριστήκαμε!
Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ: http://anothertribe.blogspot.com/2008/06/22-puppies.html